Mraušk Mčk Napisano 14. marec, 2020 Prijavi Napisano 14. marec, 2020 https://siol.net/novice/slovenija/slovenski-zdravnik-ostro-obsodil-potezo-nove-vlade-520844?fbclid=IwAR09vQyjFEv5Y1yz930A7hLV3ZDnfulSSQ9mCrfhSRQKNQP47z5sSas71RoVirus je kon?no razkril, kdo so prvorazredni in drugorazredni dr?avljani. Navadnim (drugorazrednim) dr?avljanom so maske povsem nedostopne, medtem ko se klovni na vladi zajebavajo z maskami ki jih ne dobi vsak zdravstveni delavec. 1 Citiraj The only aproved cure for too much fun is three much fun!
Alex Napisano 14. marec, 2020 Prijavi Napisano 14. marec, 2020 Ne hodite ven in ne rabite mask.Enostavno kot pasulj.Zdaj ni ?as za ta rde?e in ta bele... Citiraj
Nejc1986 Napisano 14. marec, 2020 Prijavi Napisano 14. marec, 2020 Ne hodite ven in ne rabite mask.Enostavno kot pasulj.Zdaj ni ?as za ta rde?e in ta bele...To?no to. Doma. Spat, pospravljati , ?infat soseda, seksat, gledati neumne komedije ,brat, delat sklece, bo?ati psa, Poslu?at musko.... Jebemu, sj ni tok te?ko. Citiraj
Bini Napisano 14. marec, 2020 Prijavi Napisano 14. marec, 2020 To?no to. Doma. Spat, pospravljati , ?infat soseda, seksat, gledati neumne komedije ,brat, delat sklece, bo?ati psa, Poslu?at musko.... Jebemu, sj ni tok te?ko.Malce grobo a resni?no in upam,da se po tem izobilju ?asa ?e kdo nardi ne samo umrje! 4 Citiraj
Mraušk Mčk Napisano 15. marec, 2020 Prijavi Napisano 15. marec, 2020 Ne hodite ven in ne rabite mask..Razen seveda ?e mora? na ?iht, ane. Da politiki v Evropi res ne dojamejo situacije je lep primer Makaron, ki je Slovenijo obsodil zaradi uvedbe "zapore", ?eprav se je zgodila 14 dni prepozno ker ?arac ni imel jajc. Itak je politika brez jajc slovenski za??itni znak vsa ta leta po svobodi. V Aziji nikamor ne stopi? brez maske na obraztu, ko pa uspe? priti na kak?en javni prostor, recimo letali??e, te pa takoj pre?pricajo odspred in odzad. 4 Citiraj The only aproved cure for too much fun is three much fun!
SpEkTr Napisano 15. marec, 2020 Prijavi Napisano 15. marec, 2020 Ven v gmajno preluftat pa je. BTW, Krvavec je prazen, zdele je idila za smu?anje Citiraj
Nejc1986 Napisano 15. marec, 2020 Prijavi Napisano 15. marec, 2020 Razen seveda ?e mora? na ?iht, ane. Da politiki v Evropi res ne dojamejo situacije je lep primer Makaron, ki je Slovenijo obsodil zaradi uvedbe "zapore", ?eprav se je zgodila 14 dni prepozno ker ?arac ni imel jajc. Itak je politika brez jajc slovenski za??itni znak vsa ta leta po svobodi. V Aziji nikamor ne stopi? brez maske na obraztu, ko pa uspe? priti na kak?en javni prostor, recimo letali??e, te pa takoj pre?pricajo odspred in odzad.Ja,recimo jaz sem eden tistih , ki moram zaradi narave dela hoditi na siht. Sicer ta teden, ki se zdaj bli?a sem Frei, za naprej ?e ne vem. Sem pa tudi sam sprejel nekaj ukrepov;Dobesedno nic nepotrebnih stikov, ni? dotikanja ko res ni nujno potrebno, ne dovolim da se ljudje na malici usedejo zraven mene ali ko ?elijo klepetati, hrano si nosim s seboj (prej smo jedli po gostilnah). Na siht itak hodim pe? (torej ni? javnih prevozov), ko pridem domov se sle?em na stopni??u in dam komplet cunje v ?katlo na stopni??u in imam te cunje izklju?no in samo za ku?a-posao-ku?a. Telefon je na sihtu v pvc vre?ki , doma razkuzim klju?e in denarnico. Pla?ujem samo z brezsticno kartico. Nepakiranih ?ivil ?e nekaj ?asa ne kupujem (mesnine,kruh,sadje/zelejava) in VSAKO stvar,ki sem ko prinesel domov (jogurti,konzerve, mesnine, vre?ka kruha...), sem embala?o razku?il,preden sem jo dal v stanovanje. Umivanje rok (temeljito!!), dnevno menjavanje brisa? (gospodinjstvo z ve? ljudmi -vsak svojo brisa?o) ... Saj ne vem ?e pomaga/bo pomagalo. Dovolj je en debil, ki bo kihnil zraven mene.... Jaz sem na sre?o tip ?loveka,ki u?ivam biti sam in pa? berem, hodim, gledam TV, grem na kolo, jebemu v?asih se ?e pogovarjam s svojimi mislimi... Verjamem pa, da tistim dru?abnim, ekstrovertiranim ljudem, ne bo lahko biti v osami.... Preprosto ni druge,kot da poskrbimo zase in za najbli?je, tiste qrce, ki pa delajo ?talo ,pa "Opozorimo". Saj se ve?ine ne bo prijelo,ampak doseglo se pa bo, da bo kje drugje sedel in kasljal. 1 Citiraj
Nejc1986 Napisano 15. marec, 2020 Prijavi Napisano 15. marec, 2020 In v no?i na ponedeljek bodo zaprli javni prevoz, ?i?nice.... Lokali ostajajo zaprti.... Koji kurac jim ni jasno? A je res nujno iti na pivo zdaj???? Citiraj
LabiGT Napisano 15. marec, 2020 Prijavi Napisano 15. marec, 2020 mater nejc umiri se...mal panike zganjaspac je neke vrste policijska ura in to je to...been there done that (mnogokrat...) 2 Citiraj It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see
Alex Napisano 15. marec, 2020 Prijavi Napisano 15. marec, 2020 Za stike z javnostjo je po novem Jelko Kacin. Upam, da bodo sedaj razni kekci razumeli resnost situacije.Bdw,v Italiji umirajo vse mlaj?i pacienti brez predhodnih problemov. Zadnji je 48 letnik, ki je delal v civilni za??iti,ali zdravstvu. Ne vem to?no. Predhodno je bil popolnoma zdrav. Pomagal mu ni niti ventilator!Tudi sam moram na ?iht pa ne vem, kako bo. Upam, da ne bo take pandemije kot v Lombardiji.Celo otoki Sardegna in Sicilia sta prekinila vse povezave z Italijo in gre? lahko tja le z ozrdilom, da si zdrav. Citiraj
SpEkTr Napisano 15. marec, 2020 Prijavi Napisano 15. marec, 2020 Na?eloma zdrava oseba brez ve?jih te?av preboli ta virus. Mediji nam itak lahko prika?ejo kot ho?ejo. Lahko si zdrav pa?, pa ima? slab?i imunski sistem pa te pobere recimo. 1 Citiraj
Nejc1986 Napisano 15. marec, 2020 Prijavi Napisano 15. marec, 2020 mater nejc umiri se...mal panike zganjaspac je neke vrste policijska ura in to je to...been there done that (mnogokrat...)Ok... Mo?no, da pretiravam. Ni? slabega ne mislim s tem,pa ?e verjame? ali ne. Jebiga, veliko nas je takih ,ki pac ?e nikoli nismo izkusili take situacije. Tisti 15let mlaj?i od mene, pa sploh ne. 1 Citiraj
Jest Napisano 15. marec, 2020 Prijavi Napisano 15. marec, 2020 Saj so opozorila OK... moti me edino to, da so vsi drugace misleci takoj ?debili? ali karkoli drugega... No sedaj je ze prislo tako dalec, da si ?debil? tudi ce kihnes... 2 Citiraj lp Thomas mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura
Nejc1986 Napisano 15. marec, 2020 Prijavi Napisano 15. marec, 2020 Na?eloma zdrava oseba brez ve?jih te?av preboli ta virus. Mediji nam itak lahko prika?ejo kot ho?ejo. Lahko si zdrav pa?, pa ima? slab?i imunski sistem pa te pobere recimo.Saj tako je pri vseh stvareh. Gripa je lahko pogubna za star?ka (pa tudi za mladega fit mo?kega-videl na lastne o?i) in spet... Koliko se nas res boji gripe? Koliko ljudi naredi kaj v smeri , da ne bo zbolelo za gripo (in s tem ne mislim zgolj na cepljenje). Koliko ljudi se boji klopov v gozdu, pijancev na cesti in tako dalje.... Ho?em povedati; strah nas je nepoznanih stvari in (vsaj mene) ?e bolj splosnega kolapsa sistema , gospodarske krize... Sicer pa : " NA?ELOMA zdrava oseba brez VECJIH te?av preboli..." . Ja... Citiraj
SpEkTr Napisano 15. marec, 2020 Prijavi Napisano 15. marec, 2020 Pomoje bo tudi ve?ji problem gospodarska kriza. 2 Citiraj
Nejc1986 Napisano 15. marec, 2020 Prijavi Napisano 15. marec, 2020 Saj so opozorila OK... moti me edino to, da so vsi drugace misleci takoj ?debili? ali karkoli drugega... No sedaj je ze prislo tako dalec, da si ?debil? tudi ce kihnes... Ne. Debilno (lahko napi?em tudi "neprimerno / neprestano/neodgovorno/ neumno" ) je v teh ?asih kihati in kasljati v druge ljudi,tako kot to marsikdo pocne. Ne upo?tevati higieno ka?lja. Ne ostati doma ko kazes znake KAKRSNEKOLI znake bolezni . Ne samo zdaj, ampak vedno.... Citiraj
Alex Napisano 15. marec, 2020 Prijavi Napisano 15. marec, 2020 Povsod ima? take. Ravno danes sem gledal na It. tv, ko so se javili italijanski turisti v ?ivo iz Maldivov, da so ostali ujeti tam in ne morejo domov. Le?ali so na le?alnikih na pla?i in tarnali, da jim oblast no?e pomagati in poslu?ati in da kako bodo pla?ali dodatne stro?ke hotelov. Tja so potovali prej?nji petek in to iz Milana. Prvi? sem videl na tv, da so kar prekinili povezavo in voditelj je bil besen kot ris. Rekel je, da ni omembe vredno in nadaljeval z programom.Zaradi takih je stanje pri njih tak?no kot je. Katastrofalno. Danes v Lombardiji ne smejo ljudje sploh ve? ven iz svojih domov. Zaplombirali so parke, teka?ke proge... vse. Ljudje gredo lahko na sve? zrak na balkone... Citiraj
FRMM Napisano 15. marec, 2020 Prijavi Napisano 15. marec, 2020 Na?eloma zdrava oseba brez ve?jih te?av preboli ta virus. Mediji nam itak lahko prika?ejo kot ho?ejo. Lahko si zdrav pa?, pa ima? slab?i imunski sistem pa te pobere recimo.Se strinjam z zgoraj napisanim, in dodajam se moj FB post tukaj. Naravna za??ita pred respiratornimi oku?bami, ki jo imate vedno s seboj / Natural barrier to protect from respiratory infection you have with you all the time Sem fizioterapevt, z 19 letnimi izku?njami na podro?ju ambulantne terapije, pediatri?ne fizioterapije, nevro rehabilitacije in manualne terapije. Z znanjem iz vseh teh podro?ij sem pri delu v Mladinskem klimatskem zdravili??u na Rakitni, ko sem delal z astmatiki pri?el do zanimivih ugotovitev. Ve?ina ljudi ne uporablja naravne za??ite, ki jo va?e telo ima. Bakterije in virusi so ves ?as z nami, vendar bi jih mi radi obdr?ali izven nas. TA NARAVNA ZA??ITA PRED BAKTERIJAMI IN VIRUSI SE IMENUJE DIHANJE SKOZI NOS! Namre? nos je ?istilec, vla?ilec, ogrevalnik zraka. Poleg tega pa ima ?e eno funkcijo. V njem se tvori plin NO, ki je strupen plin za bakterije in viruse. Torej, ?e dihate skozi nos, boste dihali ?ist, navla?en, segret in razku?en zrak. Pri izdihu pa nos deluje kot ventil, ki ustvari nekoliko vi?ji pritisk v plju?ih, kar pomaga dr?ati odprte male dihalne poti, zaradi katerega se zrak bolj?e izdihne in pri tem odpihne tisto umazanijo, ki je vseeno pri?la v plju?a. Priporo?am tudi pitje zadostne koli?ine teko?ine, da je sluz v plju?ih imenovana surfaktant prave viskoznosti in opravlja svojo funkcijo.Ko ste zunaj v stiku z drugimi upo?tevajte vedno to navodilo, in va?e mo?nosti za respiratorno oku?bo se drasti?no zmanj?ajo. Ne bodite taki, kot so bili v?eraj penzionisti pred lokalno lekarno, ki so udarli debato med seboj. Situacija je popolno neupo?tevanje navodil, gre za starej?o ogro?eno populacijo, ki se dru?i na mestu, kjer se zbirajo bolni, ki pridejo po zdravila, in pri tem si z veliko govorjenja izmenjujejo izdihan zrak. 8 Citiraj
Nejc1986 Napisano 15. marec, 2020 Prijavi Napisano 15. marec, 2020 FRMM... Se strinjam s tabo. Citiraj
Mraušk Mčk Napisano 15. marec, 2020 Prijavi Napisano 15. marec, 2020 Pomoje bo tudi ve?ji problem gospodarska kriza.Prav zaradi gro?enj kapitala da bodo povzro?ili recesijo ukrepi niso bili pravo?asni. In prav zaradi tega kapitala nekaterih recesija ne bo prizadela nikoli ve?. 3 Citiraj The only aproved cure for too much fun is three much fun!
FRMM Napisano 15. marec, 2020 Prijavi Napisano 15. marec, 2020 A ja, pozabil napisat, kako veste, v kak?nem stanju je va? imunski sistem. ?e imate alergije, herpes, ali pa od oktobra do marca zbolite za respiratornimi infekti in vam te?e iz nosu ve? kot 1x, je bolj tako tako. Ok mogo?e ne vi, kaj pa va?e partnerice/partnerji, otroci? Citiraj
Alex Napisano 15. marec, 2020 Prijavi Napisano 15. marec, 2020 Opazil sem, da so starej?i, penzionisti res najbolj neposlu?ni in najmanj upo?tevajo pravila. V?eraj sem se peljal mimo tr?nice in kdo je bil glavni na tr?nici. Upokojenci, ki so v skupinah veselo debatirali.Tudi v trgovinah, v barih najraje ?e vedno posedajo isti.A ja, pozabil napisat, kako veste, v kak?nem stanju je va? imunski sistem. ?e imate alergije, herpes, ali pa od oktobra do marca zbolite za respiratornimi infekti in vam te?e iz nosu ve? kot 1x, je bolj tako tako. Ok mogo?e ne vi, kaj pa va?e partnerice/partnerji, otroci?A res pomaga kao doma? lipin med za bolj?e respiratoriko? Citiraj
Nejc1986 Napisano 15. marec, 2020 Prijavi Napisano 15. marec, 2020 Alex , tudi moje mnenje glede upokojencev je enako . Potem pa jamrajo Citiraj
Tilen5 Napisano 15. marec, 2020 Prijavi Napisano 15. marec, 2020 Stanje v trgovinah pa back to normal... nobene gu?ve in panike,.. sva?ta. Na?e ob?ine oz trgovine/bifetki samoiniciativno zapirajio,..vsaj vipava nima odprtega bara/restavracije,.. ajdov??ina tudi postopoma Citiraj Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah ter voznik premium kolesa na premium pnevmatikah.
mazdaman Napisano 15. marec, 2020 Prijavi Napisano 15. marec, 2020 A zaprtje ne ?ivilskih trgovin pomeni, da ne morem v trgovino po nov avto? Poslano z mojega EML-L29 z uporabo Tapatalk Citiraj Za vse vaše ideje urejanja okolice www.gabioni.si
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.