Aktualni dogodki!
Ustvari kratki URL
-
Zadnja sporočila
-
To je tisto, ko "sharpening" slajder zategneš do konca. 😁
-
Jaz sem jo šel delati zato, ker mi je avto pil liter olja na cca 2.000 km in ker mislim avto čez leto in pol dati sinu, ko bo naredil izpit (vrednost avta tako ali tako ni omembe vredna ;)). Pred samo akcijo sem sicer spraševal, če kdo slučajno ve ali lahko na kakšen način ugotoviš, ali je težava v batnih obročkih ali v teflonih - pri meni je glavni razlog za takšno porabo bil en teflon, ki je imel počeno vzmet, ki pomaga tesniti pri steblu ventila. Sedaj, ko sem pregledal in prebral še kar dosti vsebin, sem izvedel, da bi lahko po barvi dima določil ali so problem tefloni ali batni obročki - modrikast dim bi naj pomenil težavo s tefloni, siv oziroma črn dim pa težavo z batnimi obročki.
-
Še kako se razumem.😉 Skoke spremljam že skoraj pol stoletja. Včasih vsega tega cirkusa ni bilo. Ali niso bili toliko pozorni na drese ali pa so že takrat vsi goljufali. Problem je ta,da vsi poizkušajo pretentati sistem meritev , eni bolj uspešno ,drugi manj. Naši spadajo med te druge. Zdaj,ali so toliko neprevidno ali naivni ,to vedo samo oni. Zadnjih par let je pa itak nastal cirkus in je vse skupaj postalo že brez veze. Skakalci se večinoma ne sekirajo,če jih dobijo na pokošenem pri goljufanju, ker vedo, za kaj se gre pri vsem skupaj. Najbolj se razburjajo kavč komentatorji, ki v bistvu sploh ne vedo,kaj je za vsem skupaj. Mislijo,da je to pošten šport.😄
-
Švoh ti razumeš skakalni šport. Hoja na meji pravil NI goljufanje in vsi se probajo temu čimbolj približat, ker meje so postavljene zato, ker morajo biti. Ga ni športa ali tekmovanja, ki nima pravil. Problem skokov je pa to, da kontrolor meritve lahko izvede tako, da je vse OK al pa tako, da manjka nekaj milimetrov. Enako je pri sodnikih za slog. Enak skok ocenijo enkrat 17, drugič 17,5 in tretjič 18. Če to naredijo trije sodniki je lahko razlike tri točke. Pa se začuda noben ne obregne ob dejstvo, da lahko to pomeni precej pomešan vrstni red. Pa še najbolj pomemben del, ki vidim, da ti je čisto tuj. V oprijetih dresih se ne skače, ker bi imeli skaklci premalo podpore v zraku in bi doskakovali na tla z velikimi hitrostmi. Na evo prvi... še kdo?
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.