Skoči na vsebino

AVTOPLIN

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Jap DISI motor pod 1300 rpm laufa na benz, moj pa ne, ko pre?alta na LPG je skozi na LPG.

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

• Odgovori 404
  • Ustvarjeno
  • Zadnji odgovor

Najbolj aktivni uporabniki v tej temi

Najbolj aktivni uporabniki v tej temi

Naložene slike

Napisano

Ekola, zdaj lahko bolj to?no napi?em, poraba na 100 km-jev je 12,5L LPGja in 4,9L bencina (98) => 13,8 EUR;

Hvala Kerr, mogo?e se bom res enkrat oglasil, da si pogledam. Sicer pa to ni samo moja ugotovitev ampak je tudi ?ena opazila, da potrebuje obrate okoli 3000, da spet "potegne". V Vrhni?ki klanec, kjer je v ?esti pri 140 lepo vlekel ?e naprej, pa sedaj malce izgubi, tako da je potrebno dati v peto in potem spet pridobi na mo?i... :)

Sicer pa kar se denarnice ti?e, je kar lepo, glede na prej?no porabo... Pri vsakem tanku pri?para? za eno kosilo. :)

Napisano

12,5L LPGja in 4,9L bencina (98) => 13,8 EUR;

Tole se mi zdi kr nekam visoka potro?nja (benza), da ni pri?lo do kake pomote al si ga ti??u k sto matr? :P

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

to?neje:

Sistemi Gpl e metano

Un kit per motori turbo a iniezione diretta

Le Suv non sono certo l’emblema della mobilità sostenibile. E la Mazda CX-7 lo è ancora meno considerato che abbina alle forme voluminose un motore da sportiva di razza. Si tratta di un sofisticato 4 cilindri di 2,3 litri con iniezione diretta, fasatura sequenziale delle valvole e sovralimentazione che sviluppa 191 kW/260 cv di potenza.

A renderla più compatibile con l’ambiente è il kit di trasformazione a Gpl sviluppato da Tartarini. Si tratta di un sistema sequenziale fasato multipoint con iniettori Evo 07 e software di gestione del gas sviluppato appositamente per la CX-7. Quest’ultimo provvede alla commutazione automatica dell’alimentazione, convertendo a Gpl nei regimi compresi tra 1300 e 4500 giri. Sotto e sopra tale range, come in altre condizioni di sovraccarico del propulsore, il sistema funziona a benzina per preservare iniettori e altri componenti dell’impianto originale. Il risultato è che le prestazioni (210 km/h di velocità massima e 8” per lo scatto 0-100 km/h) rimangono pressoché immutate e le emissioni medie di CO2 scendono da 243 grammi/km a 216. Un valore sempre alto, ma comunque discreto per un’auto di oltre 1700 chili anche in considerazione dell’abbattimento di alcuni inquinanti grazie alle qualità del Gpl. E, non secondario, l’adozione dell’impianto a gas ha effetti benefici anche sul portafoglio: il costo chilometrico medio a gas intorno a 7 centesimi di euro, esattamente la metà di quelli necessari viaggiando a benzina. Un divario che consente di recuperare l’esborso per la trasformazione (circa 1900 euro) in circa 30.000 km. Ma attenzione, a differenza di altri impianti a Gpl, quelli studiati per i motori a iniezione diretta consumano benzina anche con il commutatore fisso sul gas per garantire la lubrificazione dei componenti. Ricordiamo che la CX-7 è in listino con un unico ricco allestimento a 36.450 euro.

Jah, vozil sem tako kot sem navajen, nisem ni? spreminjal stila vo?nje...

Google translate:

LPG in CNG sistemov

komplet za turbo direktno vbrizgavanje

SUV so komaj simboli?ne trajnostne mobilnosti. In Mazda CX-7 je ?e manj ?teje zdru?uje oblike zajetno ?portni dirka motor. To je prefinjeno 2,3-litrski 4-valjni z direktnim vbrizgavanjem, turbopolnilnik in krmiljenja ventilov spremenljivka, ki razvija 191 kW/260 KM.

Da bi bila bolj skladna z okoljem je LPG konverzijo kit ki ga je razvil Tartarini . To je ve?to?kovni zaporedno sistem z injektorji Evo 07 in programske opreme za upravljanje s plinom razvit posebej za CX-7. Poskrbi, da se samodejno preklapljanje napajanja, se preusmeri na sisteme LPG med 1300 in 4500 vrt. / min. pod in nad tem razponu, kot je v drugih pogojih, preobremenitev motorja, sistem deluje za ohranjanje bencina injektorji in druge sestavne dele "izvirnik strukturo. Posledica tega je, da je uspe?nost (210 km / h najvi?ja hitrost in 8 "za sprejemanje 0-100 km / h) ostal skoraj nespremenjen in povpre?nih emisij CO2 zni?anje od 243 g / km do 216. Vrednost vedno visoka, vendar pravi?en za avto ? 1700 v zameno za ubijanje nekaterih onesna?eval zaradi kakovosti uteko?injenega naftnega plina. In, ne srednje, sprejetje plina ima tudi pozitivne u?inke na portfelj: povpre?na plina kilometrine stal okoli 7 centov, to?no na sredini bencina potrebno potujejo. Vrzel, ki omogo?a, da si opomore izdatek za predelavo (okrog 1900 evrov) pri pribli?no 30.000 km. Toda pozor, za razliko od drugih sistem LPG, tiste, ki porabijo motorji z direktnim vbrizgavanjem bencina za celo s stikalom na plin te?ko zagotoviti mazanje sestavnih delov. Spomnimo se, da CX-7 je enoten seznam s polno proizvodnjo v 36.450 ?.

Napisano

Ekola, Primo? nastavil me?anico, sedaj se pa res skoraj ni? ne pozna na mo?i. :)

Rabim pa pomo?, narediti/kupiti/naro?iti moram zadnjo polico. Jure ti si jo dal nekemu mizarju narediti, ali obstaja mo?nost, da naredi ?e eno?

Napisano

Cool... Do cetrtka sem v tujini, potem bi te pa poklilcal.

Mislim, da je dal +20, ampak nisem preprican, vem da je bilo 20!

Napisano

CX-7, ki gre je sedaj z novim multiventilom neverjeten - 490km ?lo je pa notri pol samo 51L plina!!!

:punk:

In til bo? pa prodal, a si normalen ?

Napisano

Jah na?alost sem premal balkanca, ubogam...:)

Pa ne me dra?it ker ?alujem :hudicek:

p.s. Bo? servisiral moj navor :) ?

A je treba, to kerj ?raufat-vzdr?vat

Navorov tako al ta nam ve? ?raufal, ker n? ne odpove in pol vsa oprema ki jo rabim postane odve?. :hudicek:

Napisano

CX-7, ki gre je sedaj z novim multiventilom neverjeten - 490km ?lo je pa notri pol samo 51L plina!!!

:punk:

Jst bi tud to... Ravno danes tankal, notri dal samo 37l, pa je bil ?ist prazen, pa naredil 320km.... :(

Napisano

58 litrov... :( Bo Primo? v ponedeljek pogledal, kaj se dogaja.... Midva se bova pa za polico sli?ala... :cheers:

Napisano

V ka?nem smislu, js mam za tankat tam kot benz, samo en nastavek pr?raufam vmes, je pa res da ?e nikol ni blo gu?ve na to?ilnem mestu za LPG. :D

Pomoje bolj ?udno tao da slonim na to?ilni avtomat kot bi bil nabasan in ne morem sam stat. :D

Hahaha, to sem tudi jaz v?eraj pomislil, ko sem 1. tankal :hohoho::hohoho::hohoho:

Success is getting what U want, happiness is wanting what U get.

Napisano

Ej, ali mi lahko kdo pove, kak?n aje razlika med LPG in GPL. Zadnji? ko sem bil na hrva?kem je ponekod pisalo LPG, pri drugih GPL, na tretjih pa oboje?

Najdu... :)

"In the UK "LPG" and "autogas" are used interchangeably. In Italy, "GPL" (shorthand for "gas propano liquido"), in Spain "GLP" "gas licuado del petróleo" is used instead."

http://en.wikipedia.org/wiki/Autogas

Napisano

a ?e ma? avto na plin pa gre? na tehni?nega ti lahk izpuh merijo na plin al mor? preklopit na benz?

ko bi si drga? katalizator vn vrgu..

Napisano

zelo zanimiva debata... :vesel:

Kateri sistem pa najbolj priporo?ate za M3 1.6? (najbolj?a kvaliteta in najmanj?a poraba)

A se ?e da dobit te subvencije s strani dr?ave?

Napisano

zelo zanimiva debata... :vesel:

Kateri sistem pa najbolj priporo?ate za M3 1.6? (najbolj?a kvaliteta in najmanj?a poraba)

A se ?e da dobit te subvencije s strani dr?ave?

Dr?ava ne subvencionira, na Petrolu pa dobi? 200 EUR, pri izbranih monta?erjih!

Napisano

Dr?ava ne subvencionira, na Petrolu pa dobi? 200 EUR, pri izbranih monta?erjih!

Katere pa ima Petrol najraj?i? :blush:

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

A si se ti ?ele priselil v SLO? :)

Ma ne spremljam ravno na?e zakonodaje, subvencij itd. Mogo? pa obstaja kaka "eko" europska subvencija :blush:

Kako je pa s sistemi? Katerga proizvajalca priporo?ate? Kateri je najbolj kvaliteten?

Napisano

ce hocs subvencije pojdi v svico :)

jaz grem verjetno k plineksu

Gledam G-1 in zgleda (na prvi pogled) zelo hightech. Ima kdo ta sistem vgrajen? Kak?ne so izku?nje?

Napisano

ce hocs subvencije pojdi v svico :)

jaz grem verjetno k plineksu

Itak oni so NAJBOLJ?I(vsaj tak se hvaljo), zato jaz niti pod razno nisem montiral pri njih.

Napisano

ma moj kolega ma V6ko (ne mazde) pa je pri plineksu dal pa mu ze kar nekaj casa b.p. tece (ta tanov sistem ima)...

so pa od vseh ki sem jim povprasevanje poslal skoraj najcenejsi

Napisano

ti zaj za sigas govori??

sej sem lih prebral mail, nisem opazil da so ?isto spodaj v eku slovenije. to bom moral po?akat ?e nekaj ?asa ?e ho?em tja. no pa sej tk ho?em ?e mal sfurat avto ?e bo vse ok, ?e ene 1000/2000km na benz narest

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.