Boss Napisano 27. julij, 2009 Prijavi Napisano 27. julij, 2009 Seveda ni finta v stro?ku je pa finta v tem, da tako kot majo diesli mane imajo bencinarji pa? neke druge... ultimativno nepokvarljivega motorja pa? tudi pri Mazdi ni pa je ?isto vseeno al pije bencin, plin ali pa plinsko olje. Citiraj
Alex Napisano 27. julij, 2009 Prijavi Napisano 27. julij, 2009 a dej no pretirava?... stro?ek pa res ni bil hud, da bi se sploh spla?alo debatirat okrog tega, pa tud avto ga ni pustu na cesti... tko, da ni glih neke panike... aja pa Ajvar spomni se raje tvoje lopute v kolektorju ... ?e ne bi sam znal to zrihtat bi te servis opilil za bistveno ve? kot tele dihtunge. res je.Se spla?a to naredit-definitivno mi zdej manj kadi pa stro?ek je res zanemarljiv. Samo,koliko bi pa "mojstri" na uradnih Mazda servisih zara?unali je pa druga pesem. V Italiji stane tak "poseg" na servisu z materialom okoli 200?... Citiraj
LabiGT Napisano 27. julij, 2009 Prijavi Napisano 27. julij, 2009 po mojem bi mogu se jaz to narest (imam pa 204.000km) lahko vprasam tukaj na servisu za kok mi bi zrihtal, ce bo ekonomska totalka pa pridem do tebe alex in greva do tovjega mojstra potem pa en giro s kitarami Citiraj It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see
Boss Napisano 27. julij, 2009 Prijavi Napisano 27. julij, 2009 Sam, men se zdi da 120KM nima tega problema :ne vem: Citiraj
KAALman Napisano 27. julij, 2009 Prijavi Napisano 27. julij, 2009 res je.Se spla?a to naredit-definitivno mi zdej manj kadi pa stro?ek je res zanemarljiv. Samo,koliko bi pa "mojstri" na uradnih Mazda servisih zara?unali je pa druga pesem. V Italiji stane tak "poseg" na servisu z materialom okoli 200?... ok, ker nisem dovolj pameten, mi naj en pove prosim, ?e lahko to doma tudi menjam ? Citiraj LP KAALman
Alex Napisano 27. julij, 2009 Prijavi Napisano 27. julij, 2009 po mojem bi mogu se jaz to narest (imam pa 204.000km) lahko vprasam tukaj na servisu za kok mi bi zrihtal, ce bo ekonomska totalka pa pridem do tebe alex in greva do tovjega mojstra potem pa en giro s kitarami To je gre?ka samo 136-konjskih motorjev ( letnik 2002,03,04 in redko 2005).To opazi? po tem,da ti za?ne pit nenormalno olja in avto za?ne dimit da je veselje.quote name='KAALman' post='154457' date='27 Jul 2009, 13:32']ok, ker nisem dovolj pameten, mi naj en pove prosim, ?e lahko to doma tudi menjam ? Na?eloma bi lahko,?e obvlada? mehanikarski posel. Je pa kar nekaj od?raufal dol moj mehanik-pa ?e poseben klju? za injektorje mora? imet. Pa pazit mora?,da kak?nega injektorja ne po?koduje? (nov pride cirka 800?). po mojem bi mogu se jaz to narest (imam pa 204.000km) lahko vprasam tukaj na servisu za kok mi bi zrihtal, ce bo ekonomska totalka pa pridem do tebe alex in greva do tovjega mojstra potem pa en giro s kitarami p.s-na giro z kitaro pa vseeno lahko pride?. Citiraj
Alex Napisano 2. avgust, 2009 Prijavi Napisano 2. avgust, 2009 Malo sem pogledal za nazaj in na?el,tako na hitro,kar nekaj primerov preve? pitja olja pri 136 konjskihmazdah in njihove mo?ne posledice. http://www.mazda-si.net/index.php?showtopic=5817&st=0 http://www.mazda-si.net/index.php?showtopic=4802&st=0 http://www.mazda-si.net/index.php?showtopic=4439&st=0 Citiraj
LabiGT Napisano 2. avgust, 2009 Prijavi Napisano 2. avgust, 2009 sem mel servis 4000km nazaj, do 3000km nazaj je bil nivo olja ok zdaj pa ena pot iz LJ do PR (900km) s precej hitro voznjo in je nivo na polovici... Citiraj It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see
Alex Napisano 2. avgust, 2009 Prijavi Napisano 2. avgust, 2009 sem mel servis 4000km nazaj, do 3000km nazaj je bil nivo olja okzdaj pa ena pot iz LJ do PR (900km) s precej hitro voznjo in je nivo na polovici... se pravi za 900 km ti je porabila malo ve? kot pol litra olja. Citiraj
Alex Napisano 2. avgust, 2009 Prijavi Napisano 2. avgust, 2009 ?e je na polovici ?ibke (ni jasno) pol je to samo ene 2 deci - sprejemljivo, ce je pa pol masine (2L) pol pa od min do max na ?ipki je 1,2 litra olja. Citiraj
Boss Napisano 2. avgust, 2009 Prijavi Napisano 2. avgust, 2009 sem mel servis 4000km nazaj, do 3000km nazaj je bil nivo olja okzdaj pa ena pot iz LJ do PR (900km) s precej hitro voznjo in je nivo na polovici... Hja ?e ga ?ge? kot bi rekel Ajvar, pol bo tud poraba olja precej povi?ana... ve? al manj je to kar normalen pojav, ?e posebej pri tvojih kilometrih. Citiraj
LabiGT Napisano 2. avgust, 2009 Prijavi Napisano 2. avgust, 2009 ne sej, za zdaj ni panike (polovica palice je blo misljeno) je pa res, da v maldih letih avta s tako voznjo ni blo nobenega dolitja med servisi Citiraj It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see
Boss Napisano 2. avgust, 2009 Prijavi Napisano 2. avgust, 2009 ne sej, za zdaj ni panike (polovica palice je blo misljeno)je pa res, da v maldih letih avta s tako voznjo ni blo nobenega dolitja med servisi prid do mene ti bom dal del tistega olja "ki ga moj avto sam proizvaja", kot mi je na enem servisu poskusil nek nadebudni serviser razlo?iti delovanje DPF in zakaj se dviga nivo olja. Citiraj
Alex Napisano 2. avgust, 2009 Prijavi Napisano 2. avgust, 2009 Si prepri?an?? Mal velik je to, razen ce majo traktorji tok vec olja not... 100%-sem ugotovil,ko sem tankal olje noter,pa tudi v knji?ici pi?e. Citiraj
Z M A J Napisano 3. avgust, 2009 Prijavi Napisano 3. avgust, 2009 Popoldne se nam ne obeta 0 dobrega! http://24ur.com/novice/slovenija/po-pasji-...-ohladitev.html Citiraj Lepa kot slika, na sliki pa traktor
YavarYe X6V6 Napisano 1. september, 2009 Prijavi Napisano 1. september, 2009 Danes zjutraj sem bil zvo?no opozorjen da moram tankat-LPG. 618 kilometrov = ca 32? Citiraj Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS. "Life is too short, to drive slow-shitty cars."
Z M A J Napisano 3. september, 2009 Prijavi Napisano 3. september, 2009 Pro?nja ni avtomobilske narave, ampak vseeno; bi prosu, ?e bo kdo porajtu kdaj ima Merkur akcijo "izberi svoj popust" da napi?ete tukaj gor, namre? ravno opremljam stanovanje, pa imam takrat namen nabavit kak?no ve?jo zadevo - popusti pa so do 90 %, kar se mi zna ?e kako poznat pri financah! Citiraj Lepa kot slika, na sliki pa traktor
sdspecy Napisano 4. september, 2009 Prijavi Napisano 4. september, 2009 ok, ker nisem dovolj pameten, mi naj en pove prosim, ?e lahko to doma tudi menjam ? Nism hotu prej govort, pa ko je ?e ravno aktualna tema...Svojo mazgo (CD 136, 2005) mam na servisu, pa ne na Mazdinemu (kot prvo, in o?itno pomembno)!!Dal sm jo zarad 150.000km in predvsem zarad tistega neenakomerne vo?nje/pospe?evanja v nizkih obratih - problem re?en brez ve?jih muk - znana problematika z regulatorjem tlaka na visokotla?ni ?rpalki !!!Reku sm ?e, naj preveri, v kak?nem stanju je na splo?no ma?ina (ker je bla v ITA na lizingu, sicer je avto ok), in pa to, da je glasna ma?ina/robat zvok, dokler se ne ogreje, ter da je tudi pri ogreti ma?ini v nizkosrednjih obratih preve? sli?at iz motorja (rahlo klenkanje)No, tud to je blo zlo hitr diagnosticiran, problem z injektorji / ?obami, kjer je 1 zelo prelivala (defektna)?e se bo dal, se bo ta obnovila, sicer pa nova (morm re?t, da samo, ker sicer so... ) dobrih 300?.Danes sem pa klical glede tele problematike z podlo?kami ?ob, ?e? da naj ?e to preveri; presene?en (v smislu), ko mi pove, da itak ma vse 4 injektorje zuni in se testiraj ter se bojo ?istili; pa da itak more zamenjat podlo?ko, ko da enkrat ven zadevo (ok, jasno), in da je to (pazi!) poznana problematika ?e izpred 5 LET NAZAJ pri MERCEDESU !!!Tolk o Mazdinih poobla??enih servisih... lp,D PS: A koga zanima, kdo mi servisira mazgo? Citiraj Lp, D
SpEkTr Napisano 4. september, 2009 Prijavi Napisano 4. september, 2009 Kaj pa pomen to? "zarad tistega neenakomerne vo?nje/pospe?evanja v nizkih obratih - problem re?en brez ve?jih muk - znana problematika z regulatorjem tlaka na visokotla?ni ?rpalki !!!" Citiraj
YavarYe X6V6 Napisano 4. september, 2009 Prijavi Napisano 4. september, 2009 PS: A koga zanima, kdo mi servisira mazgo? Eni ?e vemo . Citiraj Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS. "Life is too short, to drive slow-shitty cars."
David Napisano 4. september, 2009 Prijavi Napisano 4. september, 2009 Am..... jaz ne vem! Citiraj Feel free....
sdspecy Napisano 4. september, 2009 Prijavi Napisano 4. september, 2009 Kaj pa pomen to? "zarad tistega neenakomerne vo?nje/pospe?evanja v nizkih obratih - problem re?en brez ve?jih muk - znana problematika z regulatorjem tlaka na visokotla?ni ?rpalki !!!" Sm ?e lani spra?val, pa ni blo prave diagnoze do zdaj: http://www.mazda-si.net/index.php?s=&s...st&p=127826http://www.mazda-si.net/index.php?s=&s...st&p=143472 Eni ?e vemo . Itak Citiraj Lp, D
SpEkTr Napisano 4. september, 2009 Prijavi Napisano 4. september, 2009 Aha in kaj si sedaj ugotovil, glede diagnoze? Citiraj
sdspecy Napisano 4. september, 2009 Prijavi Napisano 4. september, 2009 Aha in kaj si sedaj ugotovil, glede diagnoze? A, evoga, ravno gledam stare objave, pa sm vidu, da je teb tud ?trajkal http://www.mazda-si.net/index.php?showtopi...l=pospe?evanju Sicer pa nis dobr prebral mojga mesid?a :"znana problematika z regulatorjem tlaka na visokotla?ni ?rpalki" Zdej, bolj verjetno je to, manj pa, da je kaka ?oba, ki pri ve?ji koli?ini goriva/hitrosti ne vbrizgava idealno (obloge, korozija....), nenazadnje pa kak MAS/MAF/EGR (sam to so sam moje lastne, predhodne sumnje).Predlagam, da se ?e ti najavi? na servisu, za ve? pa glej ZS. lp,D Citiraj Lp, D
SpEkTr Napisano 4. september, 2009 Prijavi Napisano 4. september, 2009 Hja na servisu bil, kake zabele?ene napake ni tko da...Bi blo pa treba spet brskat sklop za sklopom verjetno..BOmo vidl. Zaenkrat ?e ni tako mote?e. Citiraj
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.