YavarYe X6V6 Napisano 25. januar, 2010 Prijavi Napisano 25. januar, 2010 Eko.. ta vikend bla Alfa na servisu pri "dr. Alfa" Zega v Komnu.... Glede na to da imam za sabo ?e kar lepo ?tevilo servisov na razli?nih avtih, me je ta servis malo presenetil, predvsem s ceno ki je zna?ala slabih 350 EUR s klubskim popustom, redna cena bi zatorej bila cca 400eur. So bile pa zamenjane ?e v?igalne sve?ke Ko sem nazadnje la?al pod tvojim avtom je bil dizel, a si zemnjal samo motor, al cel avto. So ti stare zavili za sabo da vidimo to ?udo ? Citiraj Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS. "Life is too short, to drive slow-shitty cars."
David Napisano 26. januar, 2010 Prijavi Napisano 26. januar, 2010 Eeee moja napaka... Grelne sve?ke.... Baje so bile 2 pregorjene.... in so rekli da obstaja velika mo?nost da zelo hitro crknejo ?e ostale 3... in da je to pa? treba zamenjat... Sem pa zvedu drugo stvar...da so me nategnili ko norca ?e samo pri sve?kah... Namre?... original sve?ka za alfo stane brez popusta 20 eur, konkuren?na ki ni od alfe pa 7 eur.... no jaz sem jih pla?al pa s POPUSTOM 30 eur po komadu.... Ajd mr? u 3 pm...... Ajvar... ti si od zdej naprej moj serviser! Citiraj Feel free....
Boss Napisano 26. januar, 2010 Prijavi Napisano 26. januar, 2010 Huh, ampak klele smo ve? al manj vsi prepri?ani, da nategujejo samo pri Mazda servisih, a pri Alfi te pa nategnejo ?e z obrestmi. Citiraj
David Napisano 26. januar, 2010 Prijavi Napisano 26. januar, 2010 Aaam... a to naj bi se ?utlo ?e ti rikne grelna sve?ka? :ne vem: Kot so me "pou?ili" je to potrebno samo za v?ig avta... in so far ni blo te?av s tem... razen v dolomitih. No pa ?e ena novica..... pod garancijo mi bodo zamenjali celotno volansko gred...skratka... cel volan...cena? Sitnica... cca 1500 eur.... Citiraj Feel free....
Alex Napisano 26. januar, 2010 Prijavi Napisano 26. januar, 2010 Aaam... a to naj bi se ?utlo ?e ti rikne grelna sve?ka? :ne vem: Kot so me "pou?ili" je to potrebno samo za v?ig avta... in so far ni blo te?av s tem... razen v dolomitih.No pa ?e ena novica..... pod garancijo mi bodo zamenjali celotno volansko gred...skratka... cel volan...cena? Sitnica... cca 1500 eur.... pa sem se ?e ustra?il,da je Mazda malo popustila v kvaliteti. Citiraj
David Napisano 26. januar, 2010 Prijavi Napisano 26. januar, 2010 To mi je tudi ra?unalnik kazal zadnja 2 tedna da heating glowing plugs not available.... ampak kresnila je pa ?ist normalno... Rekli so mi da bi imel te?ave pri ve? kot -10 stopinj... druga?e da se ne ob?uti tega.... :ne vem: Citiraj Feel free....
LabiGT Napisano 11. februar, 2010 Avtor Prijavi Napisano 11. februar, 2010 novost pri meni: ce peljem hitreje skozi ovinek mi sveti lucka za tlak olja (rdeca), to se je zgodilo dvakrat prvic sem mislil, da je to ker ni dost olja (je blo do okoli polovice), sem dodal, ampak se je spet prizgala... me je presenetila tudi poraba olja, preden sem sel v pristino (3000km nazaj) je blo do vrha palice, potem pa do polovice palice... zdaj se ta lucka... Citiraj It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see
David Napisano 11. februar, 2010 Prijavi Napisano 11. februar, 2010 Labisan... mislim da je cajt da Alfo nabavi?... Citiraj Feel free....
KAALman Napisano 11. februar, 2010 Prijavi Napisano 11. februar, 2010 novost pri meni: ce peljem hitreje skozi ovinek mi sveti lucka za tlak olja (rdeca), to se je zgodilo dvakratprvic sem mislil, da je to ker ni dost olja (je blo do okoli polovice), sem dodal, ampak se je spet prizgala... me je presenetila tudi poraba olja, preden sem sel v pristino (3000km nazaj) je blo do vrha palice, potem pa do polovice palice... zdaj se ta lucka... a so tebi kdaj menjali "rondelle di iniettori" ? tiste podlo?ke pri injektorjih ? p/s: glede na to, da ma? skoraj pol motorja novega, verjetno so .... Citiraj LP KAALman
Boss Napisano 11. februar, 2010 Prijavi Napisano 11. februar, 2010 vpra?anje ?e so... ve? ali manj servisi delajo kurativno in ne preventivno... Citiraj
LabiGT Napisano 11. februar, 2010 Avtor Prijavi Napisano 11. februar, 2010 niso menjal, baje se to pojavlja samo pri 136KM varianti...? Citiraj It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see
YavarYe X6V6 Napisano 11. februar, 2010 Prijavi Napisano 11. februar, 2010 novost pri meni: ce peljem hitreje skozi ovinek mi sveti lucka za tlak olja (rdeca), to se je zgodilo dvakratprvic sem mislil, da je to ker ni dost olja (je blo do okoli polovice), sem dodal, ampak se je spet prizgala... me je presenetila tudi poraba olja, preden sem sel v pristino (3000km nazaj) je blo do vrha palice, potem pa do polovice palice... zdaj se ta lucka... ?imprej dol karter in spucat cedilo pred oljno ?rpalko in preverit le to, ?e se je kaj obrabila in ne daje ve? dosti tlaka, druga?e zaradi tega navori ribajo. Citiraj Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS. "Life is too short, to drive slow-shitty cars."
LabiGT Napisano 11. februar, 2010 Avtor Prijavi Napisano 11. februar, 2010 ?imprej dol karter in spucat cedilo pred oljno ?rpalko in preverit le to, ?e se je kaj obrabila in ne daje ve? dosti tlaka, druga?e zaradi tega navori ribajo. jap bom naredu Citiraj It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see
LabiGT Napisano 12. februar, 2010 Avtor Prijavi Napisano 12. februar, 2010 jap bom naredu niso meli casa danes, tko da bo avto zdaj so ponedeljka parkiran...ponedeljel zjutri pa bojo dal karter dol pa pogledal... Citiraj It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see
YavarYe X6V6 Napisano 15. februar, 2010 Prijavi Napisano 15. februar, 2010 niso meli casa danes, tko da bo avto zdaj so ponedeljka parkiran...ponedeljel zjutri pa bojo dal karter dol pa pogledal... ?e kj novega ? Citiraj Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS. "Life is too short, to drive slow-shitty cars."
LabiGT Napisano 15. februar, 2010 Avtor Prijavi Napisano 15. februar, 2010 sporocim popoldne drugac pa, sem tukaj nekje omenil, da je avto cukal pa se je ugasal v leru...ocitno je blo to zaradi slabe srbske nafte Citiraj It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see
YavarYe X6V6 Napisano 15. februar, 2010 Prijavi Napisano 15. februar, 2010 sporocim popoldne drugac pa, sem tukaj nekje omenil, da je avto cukal pa se je ugasal v leru...ocitno je blo to zaradi slabe srbske nafte Lahko pa da je tudi "famozni" SCV ventil. Citiraj Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS. "Life is too short, to drive slow-shitty cars."
LabiGT Napisano 15. februar, 2010 Avtor Prijavi Napisano 15. februar, 2010 nc ni lazni alarm (spucal so tisti cep pri karterju) Citiraj It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see
Alex Napisano 15. februar, 2010 Prijavi Napisano 15. februar, 2010 nc ni lazni alarm (spucal so tisti cep pri karterju) me veseli,da je vse o.k. Citiraj
YavarYe X6V6 Napisano 16. februar, 2010 Prijavi Napisano 16. februar, 2010 nc ni lazni alarm (spucal so tisti cep pri karterju) Misli? cedilo ? Citiraj Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS. "Life is too short, to drive slow-shitty cars."
Sirius Napisano 16. februar, 2010 Prijavi Napisano 16. februar, 2010 S takim "popravilom" jaz ne bi bil preve? zadovoljen. Olje si menjal pred 5-6000 km in takrat bi morali na servisu tudi o?istiti ?ep. Upam, da govorimo o ?epu za izpust olja, ki je ponavadi magneten, da na sebe prilepi kovinski odpad. Ali je bilo zamazano sito oljne ?rpalke??? (?eprav zaradi uporabe CL ne bi smelo biti). ?e ne imamo tri mo?nosti za pri?ig opozorilne lu?ke : -napaka na senzorju -obraba oljne ?rpalke - nezadosten nivo olja v karterju. Razmi?ljam naprej. Zakaj bi se napaka na senzorju pojavila zgolj ob veliki bo?ni sili (centrifugalna sila v ovinku)???? To me navaja na zaklju?ek, da ni senzor. Ostaneta nam torej dve stvari. Nivo olja, ali oljna ?rpalka. ?e se ne motim si navedel, da je olja bili dovolj (na polovici merilne palice). Pribli?ujemo se, torej, oljni ?rpalki. Ali so jo odprli in pogledali stanje zobnikov? Kaj je bilo na ?epu? Kovinski odpad? :ne vem: Kaj, ?e je bil kovinski odpad na ?epu od obrabe oljne ?rpalke in oljna ?rpalka ne daje zadostnega pritiska olja??? Bodi v bodo?e zelo pozoren na oljno lu?ko. Sicer ima? do neke meje "zavarovalno" polico v obliki golda, ?e ti ga niso zlili stran in nalili novo olje. V tem slu?aju bo za??ita ob pri?igu opozorilne lu?ke za olje hitro po?la. Torej nekaj pozornosti na to napako ne bo ?kodovalo. Glede porabe olja pa ?e podatek o dovoljeni porabi olja. Do 1,5 litra na 1000km je ?e dopustno. ?e ena okvirna norma se uporablja - do 1,5l olja na 100 litrov goriva. Citiraj Nikoli ne bom imel toliko znanja, da se tudi od tebe ne bi nekaj nau?il.
Alex Napisano 16. februar, 2010 Prijavi Napisano 16. februar, 2010 S takim "popravilom" jaz ne bi bil preve? zadovoljen. Olje si menjal pred 5-6000 km in takrat bi morali na servisu tudi o?istiti ?ep. Upam, da govorimo o ?epu za izpust olja, ki je ponavadi magneten, da na sebe prilepi kovinski odpad. Ali je bilo zamazano sito oljne ?rpalke??? (?eprav zaradi uporabe CL ne bi smelo biti). ?e ne imamo tri mo?nosti za pri?ig opozorilne lu?ke :-napaka na senzorju-obraba oljne ?rpalke- nezadosten nivo olja v karterju.Razmi?ljam naprej. Zakaj bi se napaka na senzorju pojavila zgolj ob veliki bo?ni sili (centrifugalna sila v ovinku)???? To me navaja na zaklju?ek, da ni senzor. Ostaneta nam torej dve stvari. Nivo olja, ali oljna ?rpalka. ?e se ne motim si navedel, da je olja bili dovolj (na polovici merilne palice). Pribli?ujemo se, torej, oljni ?rpalki.Ali so jo odprli in pogledali stanje zobnikov?Kaj je bilo na ?epu? Kovinski odpad? :ne vem:Kaj, ?e je bil kovinski odpad na ?epu od obrabe oljne ?rpalke in oljna ?rpalka ne daje zadostnega pritiska olja??? Bodi v bodo?e zelo pozoren na oljno lu?ko. Sicer ima? do neke meje "zavarovalno" polico v obliki golda, ?e ti ga niso zlili stran in nalili novo olje. V tem slu?aju bo za??ita ob pri?igu opozorilne lu?ke za olje hitro po?la. Torej nekaj pozornosti na to napako ne bo ?kodovalo. Glede porabe olja pa ?e podatek o dovoljeni porabi olja. Do 1,5 litra na 1000km je ?e dopustno. ?e ena okvirna norma se uporablja - do 1,5l olja na 100 litrov goriva. Citiraj
x-layer Napisano 16. februar, 2010 Prijavi Napisano 16. februar, 2010 Glede porabe olja pa ?e podatek o dovoljeni porabi olja. Do 1,5 litra na 1000km je ?e dopustno. ?e ena okvirna norma se uporablja - do 1,5l olja na 100 litrov goriva. Upam da si se tukajle zmotil in misli? 1,5 dl Citiraj it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it
Sirius Napisano 16. februar, 2010 Prijavi Napisano 16. februar, 2010 Upam da si se tukajle zmotil in misli? 1,5 dl Ne. Govori o porabi do 1,5l. To se sicer redko dogaja in to pri obrabljenih ma?inah.Moderni motorji rabijo zelo malo olja, skorajda ni?. Zgornji podatek je za starej?e generacije avtomobilov, obrabljene. Naveden je v 15 let stari literaturi. Citiraj Nikoli ne bom imel toliko znanja, da se tudi od tebe ne bi nekaj nau?il.
Alex Napisano 16. februar, 2010 Prijavi Napisano 16. februar, 2010 Ne. Govori o porabi do 1,5l. To se sicer redko dogaja in to pri obrabljenih ma?inah.Moderni motorji rabijo zelo malo olja, skorajda ni?. Zgornji podatek je za starej?e generacije avtomobilov, obrabljene. Naveden je v 15 let stari literaturi. Hm,hm,pri taki porabi olja je pa ?e nekaj hudo narobe. Moj drugi avto je res obrabljen, z "miljardo" km,pa ne popije niti pol tega...na 10000 km. Mislim,da je tako pitje olja resen znak,da obi??e? mehanika.In to pod mus. Citiraj
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.