Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Eko.. ta vikend bla Alfa na servisu pri "dr. Alfa" Zega v Komnu....

Glede na to da imam za sabo ?e kar lepo ?tevilo servisov na razli?nih avtih, me je ta servis malo presenetil, predvsem s ceno ki je zna?ala slabih 350 EUR s klubskim popustom, redna cena bi zatorej bila cca 400eur. So bile pa zamenjane ?e v?igalne sve?ke

Ko sem nazadnje la?al pod tvojim avtom je bil dizel, a si zemnjal samo motor, al cel avto.

So ti stare zavili za sabo da vidimo to ?udo ?

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

• Odgovori 100
  • Ustvarjeno
  • Zadnji odgovor

Najbolj aktivni uporabniki v tej temi

Najbolj aktivni uporabniki v tej temi

Naložene slike

Napisano

Eeee moja napaka... :)

Grelne sve?ke.... :aaaaa:

Baje so bile 2 pregorjene.... in so rekli da obstaja velika mo?nost da zelo hitro crknejo ?e ostale 3... in da je to pa? treba zamenjat... :bravo:

Sem pa zvedu drugo stvar...da so me nategnili ko norca ?e samo pri sve?kah...

Namre?... original sve?ka za alfo stane brez popusta 20 eur, konkuren?na ki ni od alfe pa 7 eur.... no jaz sem jih pla?al pa s POPUSTOM 30 eur po komadu....

Ajd mr? u 3 pm...... :angry:

Ajvar... ti si od zdej naprej moj serviser! :danzoman:

Feel free....

Napisano

Huh, ampak klele smo ve? al manj vsi prepri?ani, da nategujejo samo pri Mazda servisih, a pri Alfi te pa nategnejo ?e z obrestmi.

33112_1.png

Napisano

Aaam... a to naj bi se ?utlo ?e ti rikne grelna sve?ka? :ne vem:

Kot so me "pou?ili" je to potrebno samo za v?ig avta... in so far ni blo te?av s tem... razen v dolomitih.

No pa ?e ena novica..... pod garancijo mi bodo zamenjali celotno volansko gred...skratka... cel volan...cena? Sitnica... cca 1500 eur.... :bravo:

Feel free....

Napisano

Aaam... a to naj bi se ?utlo ?e ti rikne grelna sve?ka? :ne vem:

Kot so me "pou?ili" je to potrebno samo za v?ig avta... in so far ni blo te?av s tem... razen v dolomitih.

No pa ?e ena novica..... pod garancijo mi bodo zamenjali celotno volansko gred...skratka... cel volan...cena? Sitnica... cca 1500 eur.... :bravo:

pa sem se ?e ustra?il,da je Mazda malo popustila v kvaliteti. :P

Napisano

To mi je tudi ra?unalnik kazal zadnja 2 tedna da heating glowing plugs not available.... ampak kresnila je pa ?ist normalno...

Rekli so mi da bi imel te?ave pri ve? kot -10 stopinj... druga?e da se ne ob?uti tega.... :ne vem:

Feel free....

• 3 tedne kasneje...
Napisano

novost pri meni:

ce peljem hitreje skozi ovinek mi sveti lucka za tlak olja (rdeca), to se je zgodilo dvakrat

prvic sem mislil, da je to ker ni dost olja (je blo do okoli polovice), sem dodal, ampak se je spet prizgala...

me je presenetila tudi poraba olja, preden sem sel v pristino (3000km nazaj) je blo do vrha palice, potem pa do polovice palice...

zdaj se ta lucka...

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

novost pri meni:

ce peljem hitreje skozi ovinek mi sveti lucka za tlak olja (rdeca), to se je zgodilo dvakrat

prvic sem mislil, da je to ker ni dost olja (je blo do okoli polovice), sem dodal, ampak se je spet prizgala...

me je presenetila tudi poraba olja, preden sem sel v pristino (3000km nazaj) je blo do vrha palice, potem pa do polovice palice...

zdaj se ta lucka...

a so tebi kdaj menjali "rondelle di iniettori" ?

tiste podlo?ke pri injektorjih ?

p/s: glede na to, da ma? skoraj pol motorja novega, verjetno so .... <_<

LP KAALman
post-11-0-20527300-1509737445.png

post-11-0-02591300-1509952290.gif

Napisano

vpra?anje ?e so... ve? ali manj servisi delajo kurativno in ne preventivno... :(

33112_1.png

Napisano

novost pri meni:

zdaj se ta lucka...

?imprej dol karter in spucat cedilo pred oljno ?rpalko in preverit le to, ?e se je kaj obrabila in ne daje ve? dosti tlaka, druga?e zaradi tega navori ribajo.

Napisano

?imprej dol karter in spucat cedilo pred oljno ?rpalko in preverit le to, ?e se je kaj obrabila in ne daje ve? dosti tlaka, druga?e zaradi tega navori ribajo.

jap bom naredu

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

jap bom naredu

niso meli casa danes, tko da bo avto zdaj so ponedeljka parkiran...ponedeljel zjutri pa bojo dal karter dol pa pogledal...

Napisano

niso meli casa danes, tko da bo avto zdaj so ponedeljka parkiran...ponedeljel zjutri pa bojo dal karter dol pa pogledal...

?e kj novega ? ?zmeden?

Napisano

sporocim popoldne

drugac pa, sem tukaj nekje omenil, da je avto cukal pa se je ugasal v leru...ocitno je blo to zaradi slabe srbske nafte :angry:

Napisano

sporocim popoldne

drugac pa, sem tukaj nekje omenil, da je avto cukal pa se je ugasal v leru...ocitno je blo to zaradi slabe srbske nafte :angry:

Lahko pa da je tudi "famozni" SCV ventil. :(

Napisano

nc ni :bravo:

lazni alarm (spucal so tisti cep pri karterju)

:bravo: me veseli,da je vse o.k.

Napisano

nc ni :bravo:

lazni alarm (spucal so tisti cep pri karterju)

Misli? cedilo ?

Napisano

S takim "popravilom" jaz ne bi bil preve? zadovoljen. Olje si menjal pred 5-6000 km in takrat bi morali na servisu tudi o?istiti ?ep. Upam, da govorimo o ?epu za izpust olja, ki je ponavadi magneten, da na sebe prilepi kovinski odpad. Ali je bilo zamazano sito oljne ?rpalke??? (?eprav zaradi uporabe CL ne bi smelo biti). ?e ne imamo tri mo?nosti za pri?ig opozorilne lu?ke :

-napaka na senzorju

-obraba oljne ?rpalke

- nezadosten nivo olja v karterju.

Razmi?ljam naprej. Zakaj bi se napaka na senzorju pojavila zgolj ob veliki bo?ni sili (centrifugalna sila v ovinku)???? To me navaja na zaklju?ek, da ni senzor. Ostaneta nam torej dve stvari. Nivo olja, ali oljna ?rpalka. ?e se ne motim si navedel, da je olja bili dovolj (na polovici merilne palice). Pribli?ujemo se, torej, oljni ?rpalki.

Ali so jo odprli in pogledali stanje zobnikov?

Kaj je bilo na ?epu? Kovinski odpad? :ne vem:

Kaj, ?e je bil kovinski odpad na ?epu od obrabe oljne ?rpalke in oljna ?rpalka ne daje zadostnega pritiska olja???

Bodi v bodo?e zelo pozoren na oljno lu?ko. Sicer ima? do neke meje "zavarovalno" polico v obliki golda, ?e ti ga niso zlili stran in nalili novo olje. V tem slu?aju bo za??ita ob pri?igu opozorilne lu?ke za olje hitro po?la.

Torej nekaj pozornosti na to napako ne bo ?kodovalo.

Glede porabe olja pa ?e podatek o dovoljeni porabi olja. Do 1,5 litra na 1000km je ?e dopustno.

?e ena okvirna norma se uporablja - do 1,5l olja na 100 litrov goriva.

Nikoli ne bom imel toliko znanja, da se tudi od tebe ne bi nekaj nau?il.

Napisano

S takim "popravilom" jaz ne bi bil preve? zadovoljen. Olje si menjal pred 5-6000 km in takrat bi morali na servisu tudi o?istiti ?ep. Upam, da govorimo o ?epu za izpust olja, ki je ponavadi magneten, da na sebe prilepi kovinski odpad. Ali je bilo zamazano sito oljne ?rpalke??? (?eprav zaradi uporabe CL ne bi smelo biti). ?e ne imamo tri mo?nosti za pri?ig opozorilne lu?ke :

-napaka na senzorju

-obraba oljne ?rpalke

- nezadosten nivo olja v karterju.

Razmi?ljam naprej. Zakaj bi se napaka na senzorju pojavila zgolj ob veliki bo?ni sili (centrifugalna sila v ovinku)???? To me navaja na zaklju?ek, da ni senzor. Ostaneta nam torej dve stvari. Nivo olja, ali oljna ?rpalka. ?e se ne motim si navedel, da je olja bili dovolj (na polovici merilne palice). Pribli?ujemo se, torej, oljni ?rpalki.

Ali so jo odprli in pogledali stanje zobnikov?

Kaj je bilo na ?epu? Kovinski odpad? :ne vem:

Kaj, ?e je bil kovinski odpad na ?epu od obrabe oljne ?rpalke in oljna ?rpalka ne daje zadostnega pritiska olja???

Bodi v bodo?e zelo pozoren na oljno lu?ko. Sicer ima? do neke meje "zavarovalno" polico v obliki golda, ?e ti ga niso zlili stran in nalili novo olje. V tem slu?aju bo za??ita ob pri?igu opozorilne lu?ke za olje hitro po?la.

Torej nekaj pozornosti na to napako ne bo ?kodovalo.

Glede porabe olja pa ?e podatek o dovoljeni porabi olja. Do 1,5 litra na 1000km je ?e dopustno.

?zmeden?

Napisano

Upam da si se tukajle zmotil in misli? 1,5 dl :huh:

it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it

32888_1.png

Napisano

Upam da si se tukajle zmotil in misli? 1,5 dl :huh:

Ne.

Govori o porabi do 1,5l. To se sicer redko dogaja in to pri obrabljenih ma?inah.

Moderni motorji rabijo zelo malo olja, skorajda ni?.

Zgornji podatek je za starej?e generacije avtomobilov, obrabljene.

Naveden je v 15 let stari literaturi.

Nikoli ne bom imel toliko znanja, da se tudi od tebe ne bi nekaj nau?il.

Napisano

Ne.

Govori o porabi do 1,5l. To se sicer redko dogaja in to pri obrabljenih ma?inah.

Moderni motorji rabijo zelo malo olja, skorajda ni?.

Zgornji podatek je za starej?e generacije avtomobilov, obrabljene.

Naveden je v 15 let stari literaturi.

Hm,hm,pri taki porabi olja je pa ?e nekaj hudo narobe. :whatever:

Moj drugi avto je res obrabljen, z "miljardo" km,pa ne popije niti pol tega...na 10000 km.

Mislim,da je tako pitje olja resen znak,da obi??e? mehanika.In to pod mus. :P

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.