happy B-day wildcat !
Ustvari kratki URL
-
Zadnja sporočila
-
Bom obudil tole temo. Ali je že kdo na trgu videl agregat, ki bi imel vgrajen komplet baterij, recimo nekje 5 kWh in bi bilo vse skupaj zapakirano kot celota? To mi je všeč kot ideja, ker potem objekt napajaš s stabilno napetostjo iz baterije, motor se pa vklopi, ko je potrebno napolniti baterijo in ni nepotrebnih nihanj napetosti ob povečanju ali zmanjšanju bremena, ker vse napaja baterija. Motor pa lahko dela na lepih idealnih obratih, ko se zažene. Se mi zdi, da en kup potencialnih problemov odpade na ta način. Nekako si shemo zamišljam takole: Motor -> DC generator -> baterija -> razsmernik iz DC na AC. Lahko bi bilo dopolnjeno še z opcijo avtomatskega starta motorja, ko je baterija nekje na 10%, za napajanje starterja se uporabi kar baterija sama. Veliko te DC AC pameti je pa že rešene, ker vse to je že v uporabi pri hibridnih sončnih elektrarnah. Malo raziskujem trg zaradi ene potencialne ideje, pa me zanima, če je že kdo naletel na kaj podobnega?
-
Jaz bom samo to še komentiral: Zelo dobro si zapomnite: mediji vam prikazujejo samo del resnice! @Boss, mislim, da se tu oba strinjava, kajne?
-
Sem se odpravil v trgovino, da kupim štruco kruha. Ko sem jo zagledal, sem se v trenutku odločil, da ga ukradem...
-
- "Zakaj si mi nalila pivo v kozarček za šnops?" - "Ker si me sinoči prepričal, da velikost ni pomembna..."
-
Japonski mehanik je cenejši.
-
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.