David &Vid
Ustvari kratki URL
-
Zadnja sporočila
-
KAJ PA TO?? 🫠 Hansjörg von Gemmingen-Hornberg's Tesla Model S passes 3 million km (1.86 million miles) on rebuilt motor EVWIRE.COM Hansjörg von Gemmingen-Hornberg's 2013 Tesla Model S has reached its 3 millionth kilometer on the road.
-
Vzel sem 68 kW/h, predvsem iz logike, da jo lahko polnim do 100% in tudi ker ima večjo polnilno moč, je pa mnde minus zima, naj bi nekaj izgubil na dometu, je pa LFP tehnologija, stara 80kW/h baterija je NMC ima pa zaradi večje energijske gostote omejitev polnjenja na 90kW/h, medtem pa LFP pa ima 200kW/h, naj bi pa bila slaba za avtoceste, da se poraba energije zelo pozna, sam sem sicer imel na testu 80kW/h, ampak premalo km narediš, da bi dejansko lahko komentiral. Kar se tiče asistenčnih sistemov je kar dobra, prepoznava znakov je super, tempomat nimam kaj reči, deluje zelo dobro, imam pa eno zelo veliko kritiko, sam če nimam sončnih očal in je sonce veliko mižim in malo skupaj "stiskam" učke, to opozorilo je pa malo nadležno, ker skos piska oz. opozarja na utrujenost, sreča je, da ni spet toliko glasna, nemore se pa izklopiti zaradi EU regulative. Še ena zadeva je malo nadležna, ko izstopiš iz avta se avto ne ugasne, in še naprej dela, tudi ko ga odkleneš kr začne delat, parkrat se mi je zgodilo, da sem nekaj šel iskat v avto in sem prtljažnik pustil odprt in pridem nazaj do avta in je bil hladen notri (poletje je bilo) in dejansko je tudi nekaj energije "pojedlo", to je tak manjši minus, zelo presenečen sem bil nad navigacijskim sistemom, zelo natančen je tudi kar se tiče preračunavanja koliko energije ti ostane na cilju in kdaj je cilj dosegljiv in kdaj ne, tudi poda ti polnilnice in zasedenost le teh. Porabo imam na cca. 12500 km 16,9 kW/h naj povem, da imam malo mešano vožnjo (50-50), včasih se peljem malo hitreje, včasih kadar imam čas pa se držim omejitev, overall naredim z polnim nekje cca 400-420 km. Včasih se je tudi že zgodilo, kadar seveda šparam, da sem za 50-60km pot imel povprečno porabo cca. 12 kW/h. pač res je odvisno od ceste, moram pa povedati, da se pa že malo bolj močen dež pozna na porabi, tako da me zanima kaj in kako bo zima vplivala na avto, tako iz vidika porabe kot tudi baterije. Moram še nekaj dodati in sicer, da se mi je pred parimi dnevi prikazalo opozorilo o ne delovanju sopotnikovega airbaga in pa tudi vse možno rumene lučke so se prikazale na armaturnem zaslonu, opozorilo je ugasnilo v roku 5 sekund, lučke pa v roku minute ali dve. Tako, da moram preveriti na Selmarju kako je s tem, to naredim ob rednem servisu in napišem kaj je bila fora.
-
-
Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.