Zadnjič na Bolhi zagledam zanimiv oglas - v Ljubljani se prodajajo 30 let stari Kefi Q70 še "Made in England" za 80€. Se zmenim, sabo prinesem nek mini receiver (prodajalec ni imel ojačevalca), na izgled odlično ohranjeni, malo sprobam, malo čudno igrajo , se zmenim za 50 € in odnesem.
Doma ugotovim, da na ONKYO stereo receiver TX-8050 igrajo zamolklo - ugotovim, da 3 zvočniki (oba visokotonca, 1 bas) ne igrajo oz igrajo čudno. Odlotam enote in jih odnesem v popravilo na servis zvočnikov in dobim zagotovilo "bo popravljeno do tega petka" ... na koncu je bilo popravljeni po petka tretjega tedna. Ampak OK - samo da so popravljeni.
Kljub popravilu še vedno nisem bil zadovoljen z zvokom (prejšnji 20 let stari KEF zvočniki Q5 so igrali lepše). Začnem razmišljati o novejšem stereo receiverju, gledam Denon, Yamaho in na koncu najdem naslednika obstoječega - ONKYO TX-8470, v trgovini v Ljubljani še 10% ceneje (603 €) kot na Idealo.de (najceneje 666 €). Zakaj bi se matral na novo logiko, če pa ONKYO že dobro poznam.
In potem nisem mogel verjet - zvočniki so z njim resnično zaigrali, so se ujeli. Zvočnikom sem še ovil originalen podstavek in jih spredaj podložil z kvadratno leseno palico - z izkušnjami sem ugotovil, da taka pozicija izboljša zvočno sliko (predvidevam, da zaradi manj vzporednosti s stenami oz. odboji se bolj razdrobijo).
Me je pa presenetilo, da je novejši receiver, na izgled praktično enak, v nekaterih pogledih korak nazaj. Na novejšem mi nekaterih mp3-jem ne predvaja (zašteka ... rešujem z ONKYO podporo), poleg tega nima več možnosti vnosa URL internetnega radia (se ga ne da "zapeči" na receiver kot pri prejšnjem), ... itd. V mnogočem pa je posodobljen (boljši DAC, drug koncept ojačevalca - se bistveno manj greje, bolj svetel zvok - na srečo se ta lastnost fino kompenzira s "temnimi" zvočniki, 8K HDMI, WI_FI, razne napredne možnosti povezav s telefoni, ...).
In najbolj važno - ženi so zvočniki Q70 bolj všeč - ker so črne barve. 😀
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.