Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

moja jih ima 110k (isto 2008 letnik) in turbinca poje da je veselje.

Kot da ima npr. bmw kaj manj problemov s tem:

http://forum.bmwslo.com/showthread.php?t=86459

in zdej ko je temu tipu crknila turbina 3x!!!, lahko re?em da sem razo?aran nad BMW-ji? ma ja :glare:

Tak?ne stvari je treba jemat v zakup, ?eprau ?ist razumem da ?loveku to dop****. Biv?i volvak mi pozimi konstantno ni v?igal, premenjal sem od egr-ja, grelnih sve?k, dvakrat mi celo obstal na cesti... pa ?e vedno trdim da je volvo ena bolj?ih znamk na trgu ;)

• Odgovori 125
  • Ustvarjeno
  • Zadnji odgovor

Najbolj aktivni uporabniki v tej temi

Najbolj aktivni uporabniki v tej temi

Naložene slike

Napisano

Moja prejsnja (2003) je imela ob prodaji cca. 170.000 km ... s prvo turbino... in tudi drugace brez kaksnih vecjih izrednih stroskov ... Sedanja (2008) pa ima okoli 85.000 km ...Upam, da tudi s to ne bo problemov... vsaj se naslednji dve leti, ko je planirana menjava :) ...

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

273.000km, turbo nikol ni bil pod vprasanjem :bravo:

pa sj ne govorimo o starejsih modelih, tukaj je mk2 pod uprasajem.

www.trziskisladoled.si

Napisano

Pri DPF - motorjih se zadevo lahko zelo omili ali pa prepre?i, dela? servis(olje+oljni filter) na 10 kkm in ma? mir, problem je ve olju, ki se zme?a z nafo in pol slab?e ma?e le?aje v turbini in pol pa pride do sranja.

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

Pri DPF - motorjih se zadevo lahko zelo omili ali pa prepre?i, dela? servis(olje+oljni filter) na 10 kkm in ma? mir, problem je ve olju, ki se zme?a z nafo in pol slab?e ma?e le?aje v turbini in pol pa pride do sranja.

a bjz bjz. a res? raje menjam potem za kaksnega bencinarja ki ima 300+ KM in menjam olje na 30000 km. ne pa na vsake 10000 km in potem s cim sm na plusu ce imam dizla? z nicemer.

www.trziskisladoled.si

Napisano

a bjz bjz. a res? raje menjam potem za kaksnega bencinarja ki ima 300+ KM in menjam olje na 30000 km. ne pa na vsake 10000 km in potem s cim sm na plusu ce imam dizla? z nicemer.

Jebiga, sem ?e ve?krat reku karkol kupi?, na koncu potegne? ?rto NIKJER nisi pri?paral.

Servis na 10 tiso? te pa res ne bo pkopal.

Olje 40? filter 10? pa malenksot dela. Thats it.

Kaj je to v primerjavi z recimo 1 turbino na 100 kkm ? ?zmeden?

Napisano

Pomoje je to velik plus za cel motor ne samo za turbino....

Kon?no en ki bolj na ?iroko gleda na zadevo. :rispekt:

Napisano

vedno bolj opa?am da je tut tu bolj kot ne en tak tipi?en slovencelj forum :hohoho:

ni ga enga topica, da se ne bi jamralo vsepovprek... kaj potem kupujete tak?ne avte ?e ga ne morete (no?ete) vzdr?evat... al res kupujete vrat na nos? Kupte avto za 500? in ko kaj crkne v graben z njim... nikoli ne bo tak?nih stro?kov z njim kot pa z avtom za 30k? :rozico:

Napisano

vedno bolj opa?am da je tut tu bolj kot ne en tak tipi?en slovencelj forum :hohoho:

ni ga enga topica, da se ne bi jamralo vsepovprek... kaj potem kupujete tak?ne avte ?e ga ne morete (no?ete) vzdr?evat... al res kupujete vrat na nos? Kupte avto za 500? in ko kaj crkne v graben z njim... nikoli ne bo tak?nih stro?kov z njim kot pa z avtom za 30k? :rozico:

To pa ne, ziher si kaj slabo prebral. :D

Napisano

sori ampak ko kupm avto pise servisni interval na 20000 km in ne na 10000 to mi bolj gre na zivce. ce pa kupim avto ki ima servis na 5000 km vdm kaj sm kupu in delam na 5000 km. kapis?

www.trziskisladoled.si

Napisano

mirno kri... samo debatiramo

Glej ko sem js kupil avto (rabljenega, ki je bil last mazda avtohi?e) so delali servise na vsake 10-15k in mi je tak interval prodajalec tudi za naprej priporo?al... naj bi bilo bolje, ker ima avto DPF.

Itak to nanese na vsakih 60k km en servis ve?... pri meni je to na vsako leto in pol 40?, kar je za moje pojme ni?

Napisano

Hja, to je problem informacij. Te?ko je najti kredibilno,. Lahko je to marketin?ki nateg za bolj?o prodajo olja al pa realna stvar. ?e se nivo olja ne dviga pretirano, lahko mirno re?e?, da ni veliko nafte notr in bi moralo dr?at 20.000 km. ?e pa je nivo vi?ji (npr 2 cm nad maxom) pa bi morda res razmislil o menjavi. Jaz osebno sem mnenja, da ?e je tisti mazut izpred 10 let dr?al 10 kkm, jih mora dana?nji hightech ole tud dr?at 20.

Turbina in sotalo bodo pa povedali kok mam prav. Danes obrnil 100.000, od tega 85.000 mojih.

Aja, turbo gor al pa dol, ?alostn se je pogovarjat o turbinah prej kot nad 200.000km. Imel sem unota turbi?a, gonil sem ga kot ?ival mrzlega ali toplega, vse je pocrkalo, turbina pa nikol, pa je bil kao ?rot od avta, ne pa neka Mazda, premium wagn, k ma Hitachi turbine, ne pa neke I.H.I. kot fiat uno turbo.

Have a nice and productive day!

Your future depends on it.

Your LIFE… depends on it.

A Klokateer...

Napisano

sori ampak ko kupm avto pise servisni interval na 20000 km in ne na 10000 to mi bolj gre na zivce. ce pa kupim avto ki ima servis na 5000 km vdm kaj sm kupu in delam na 5000 km. kapis?

Lej servisni interval so pustil isti kot pred DPF, samo pri DPF je ?e v osnovi olje druga?no + malenkot nafte in potem se za?ne pa po?asi obrabljat dokler ne crkne, kar pa lahko (al pa tud ne) sam z bolj pogosto menjavo olja podalj?a?, sej 10kkm ni nujno je pa vsekakor bolj?e kot na 20kkm, sicer ?e smo ?isto po?teni 15 kkm je recim zelo optimalna in niti ne slaba re?itev.

Drugo je k majo modeli dizla DPF in opl na leto nardijo do 10 kkm in delajo servis na 20 kkm, se teb to zdi ok ?

Zakaj so vgradil druga?no oljno ?rpalko, pa drugam postavili oljni filter, kot pa pri pred DPF, ziher ne brezveze, turbina pa je tam kjer je vle?ajena ista samo regulacija lopatic se je spremenila, zato tud je druga?na turbina.

Saker ima servise na 15 kkm, js ga delam na 10 in mam eno skrb manj, da bi blo lahko karkol povezano z oljem narobe, manj me stane en servis na 30 kkm ve? kot pa ?e bi mi recimo crknil pol?, ?e zelo zaokro?im na 30 kkm dam cca 100? ve? kot ?e bi se dr?al knjige, kolk mi bo recimo turbina dlje zdr?ala se ne da povedat, da pa se povedat kolk le ta stane ko crkne, crkne pa vedno zaradi mazanja in hlajenja.

Napisano

Lej servisni interval so pustil isti kot pred DPF, samo pri DPF je ?e v osnovi olje druga?no + malenkot nafte in potem se za?ne pa po?asi obrabljat dokler ne crkne, kar pa lahko (al pa tud ne) sam z bolj pogosto menjavo olja podalj?a?, sej 10kkm ni nujno je pa vsekakor bolj?e kot na 20kkm, sicer ?e smo ?isto po?teni 15 kkm je recim zelo optimalna in niti ne slaba re?itev.

Drugo je k majo modeli dizla DPF in opl na leto nardijo do 10 kkm in delajo servis na 20 kkm, se teb to zdi ok ?

Zakaj so vgradil druga?no oljno ?rpalko, pa drugam postavili oljni filter, kot pa pri pred DPF, ziher ne brezveze, turbina pa je tam kjer je vle?ajena ista samo regulacija lopatic se je spremenila, zato tud je druga?na turbina.

Saker ima servise na 15 kkm, js ga delam na 10 in mam eno skrb manj, da bi blo lahko karkol povezano z oljem narobe, manj me stane en servis na 30 kkm ve? kot pa ?e bi mi recimo crknil pol?, ?e zelo zaokro?im na 30 kkm dam cca 100? ve? kot ?e bi se dr?al knjige, kolk mi bo recimo turbina dlje zdr?ala se ne da povedat, da pa se povedat kolk le ta stane ko crkne, crkne pa vedno zaradi mazanja in hlajenja.

ok razumem. ajde zdej najse najde ene salabajzar in gremo delat servis ker jih mam skoraj 10000 od zadnjega servisa.

P.S.

Dejan.P

seveda forum je samo za debato in izmenjavo mnenj idej itd. sori ce se je drugace to slisalo ampak nism tako mislu. :)

www.trziskisladoled.si

Napisano

:cheers:

btw: je kdo ?e dejansko kontroliral po koliko km mu za?ne nivo olja rast? od zadnjega servisa sem jih naredil okol 13-14k in mam nivo olja ?e kr blizu tiste oznake x... bo treba po?as menjat :glare:

Napisano

Jasno mi je, da se povsod dogajajo napake, tudi pri novih in zanesljivih avtomobilih. Pa? imam smolo, to ?e ?lovek po?re. Ampak, na forumu sma ?e dva, ki imava isto napako in to pri relativno malih kilomtrih. Koliko je ?e takih, ki niso na forumih in se jim je to zgodilo? Dana?nja reakcija serviserja je bila zelo ravnodu?na, ?e? "?e en z crknjeno turbino". Prav ni? ga ni presenetila moja okvara. Vsaj toliko so fer, da bodo probali uredit kulanco.

Glede servisnih intervalov... Jaz sem kupil avto zato, da ga vozim in peljem na predpisan servisni pregled. Ta je na 20.000 km. Nisem ga kupil zato, da bom na servisu vsakih 10kkm "za vsak slu?aj". Teh slu?ajev ne sme bit. Ne pri avtomobilu ranga 30k?+. Da ne bo pomote - ni mi te?ko od?teti za zamenjavo turbine, tudi ?e ne bo priznana v garanciji, ampak take velike napake se preprosto ne smejo dogajat. Pa da bi ?e znotraj utrgalo kak?en le?aj in bi razgnalo turbino, si re?e? "shit happens", da pa turbina pri 90kkm izgleda kot da ima za sabo ?e 300kkm, to pa je ?e ?udno...

V glavnem, avto je na servisu, za kulanco pa bodo posku?ali "?e uredit".

Napisano

No, bodi vesel vsaj za kulanco, ?e ne drugega. Eno so priporo?ila, drugo je pa dejansko vzdr?evanje, ki ga lahko malce po svoje 'optimizira?'.

Preventiva je ?e vedno bolj?a kot kurativa. Pomoej tudi tukaj ni ni? narobe, ?e namesto 20.000km interval uporabi? 15.000 recimo.

Sja tudi k zobarju hodimo (vsaj eni) preventivno, vsako leto..ne pa potem, ko ?e boli...beden primer..

Napisano

Lejte se dr?ite 100% CPP ?

Ne ker se nih?e ne tudi ?e to trdi la?e.

Zakaj bi se pa pol servisnih intervalov dr?al, bolje prej, kot je spekter dal lep primer zobarja.

Zakaj bi pa sedaj pri avtu "?paral" in pol jokal za par klin?evih ?, sej ti ni treba tega delat na uradnem, pelje? nikam drugam in naslednji? pa pelje? na uradnegaa da ti vse po?egnajo da je super duper in ma? eno skrb manj.

Kdor pa se ho?e vsem tem problemom ognit je pa na ?alost samo ena re?itev, mejte bencinarja, pol manj delo pol manj mo?nosti da bodo te?ave. :ne vem:

Napisano

To?no tako.

?eprav, saj na?eloma ima tudi on prav. Kar pi?e v knji?ici naj bi bilo sveto. Ampak, kje pa pi?e d aje tisto kar priporo?a tovarna res najbolj?e?

Bohve koliko primerov je ?e bilo, ko je kaj pisalo, pa je skregano z vso logiko.

In ko smo ravno pri DPF-jih. Oni zagovarjajo, da olje v motorju ni? ne ?koduje? My ass....

Napisano

:cheers:

btw: je kdo ?e dejansko kontroliral po koliko km mu za?ne nivo olja rast? od zadnjega servisa sem jih naredil okol 13-14k in mam nivo olja ?e kr blizu tiste oznake x... bo treba po?as menjat :glare:

?e si tolk blizu X bi bilo kar pametno menjat olje. Recimo meni je pri menjavi na 20kkm bilo olje le kak cm do cm in pol nad oznako F. Med F in X pa je ziher 5-6 cm.

In to je verjetno razmi?lanje, da menjava na 20kkm je lahko za enega ?ist Ok in ?e prezgodaj za drugega pa lahko ?e prepozno.

?e avto dela v ?usu velik km, ?e so dnevno dolge relacije in malo kratkih vo?enj ter prekinjenih regeneracij pol menjava na 20kkm ni noben bavbav. ?e pa je kontra in je precej kratkih fur, dolge relacije so bolj poredko ipd, pa je treba razmi?ljat tudi o pred?asni menjavi. Jaz bi temu rekel zahtevni delovni pogoji.

33112_1.png

Napisano

jup... mislim da bom pri pla?i ?el in naredil kar veliki servis, ki me tako ali tako ?aka ?ez 10k km

Edit: sem malo pretiraval... tam 10-15 mm nad "F" je stanje

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Pa ja.... 🙃😉
    • Vse to kar si opisal se v večini napaja iz večje baterije, ki je pod sedežem sopotnika! Mala pri motorju je zdaj večino za zagon motorja.  Oba sra že menjala na CX-30.... 
    • Res je. Drago je doktoriral na temo "Kaj vpliva na zvitost plastike na mojem avtu". Imamo pa še par kandidatov za doktorat na temo "moja CX 30 je navadna limonada".
    • EDIT   Kar je google ven opljunil (samo ena slika!!!) očitno obstaja,a ne vem,če je bil pri nas kdaj ponujen Parkside 3x360° laser...in to na parkside baterije (rabiš še baterijo in polnilec)....cena 80€! Drugače,kar sem našel so samo "navadni" križni (ne 360°) ali pa največ 2x360°.
    • Saj...vsak ima zase prav. Jaz zase vem,da brez tega...ma ne bom rekel,da "ne gre",ker večino mansarde sem naredil brez...ma vseeno npr. za puščene strope še preden je tlak izravnan rabiš "šlaufvago", za predelne in ostale stene itd...ja vse se da,a enkrat,ko probaš z tem...ma je razlika kot dan in noč....bom kar rekel "ne gre"....oz. za tak cvenk "bi bil butelj". Zmeraj je kak problem...al razdalja,al si sam itd...zmeraj nek problem,ki ga moraš po ovinkih rešiti. Pa če pogledam le stroškovno-koliko stane npr. 3-4 m vaservaga...koliko stane kvalitetna vrvica za označevanje,koliko stane "šlaufvaga" (in je običajno še brez cevi) itd.....   Bom omenil samo privatnika,ki mi je delal tlakovce,izolacijo,plato za vrtno hiško itd. (sem vse že tukaj predstavil)...ko so pripravljali šolungo za plato,in je prinesel kufer z rotacijskim laserjem...res profi za gradbince neka huda firma...SOLA al nekaj takega...je rekel da stane kot en avto😲...je rekel,da brez tega ne gre...je rekel,da nima toliko denarja,da bi si lahko privoščil delati brez...ne iz časovnih,in ne stroškovnih razlogov...enkrat zajebe plato in ima strošek not...ma je brez veze debatirati.   Za "civilne" namene pa za tak cvenk ni alternative. Ajd,saj lahko brez...tudi brez ata lahko...vzames kolo ali peš,pa gre...sam je malo razlika.... Mi je en sodelavec rekel...k ima Bosch 1x360° laser...takrat še za cca.130€...ko sem mu omenil,je rekel "samo vzami in ne premišljevati"....je rekel,da je to ena najboljsih orodij,kar jih ima...in res je. Šele ko imaš,vidiš,kaj ti vse olajša in prišpara čas,jezo itd...in na koncu je sigurno precizno.   Za to sem pa tudi objavil takš ne slike,da se vidi...ravnost zidov,vogalov,elementov itd... In...ni brez razloga,za kaj sem sel v nakup dodatne baterije...3x lahko ugibaš za kaj....sigurno ne za to,ker je skoz pospravljen v kufru...     Možno pred kratkim...mogoče,a dvomim...mogoče 1x ali 2x360° ....vsaj jaz se ne spomnim,da bi kdaj imeli 3x360° verzijo🤔...in toliko dodatnega pribora...rotacijski tripod,rotacijski nivelirni magnetni nosilec (izjemno koristen za suhomontažo) itd...možno,a dvomim...za tak cvenk pa sploh ne.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.