Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Zivjo,

prosil bi za pomoc oz. izmenjavo izkusenj glede M 5 143 (2007)...

Glede DPF-ja nebi vec govoril :-(

Pojavlja se mi vecji problem, katerega ocitn nasi "strokovnjaki" niso sposobni odpraviti...

Pred cca. 2.5 leti je moja 5ka pri voznji na tempomatu (120 km/h) enostavno zacela izgubljat moc in s tem tudi hitrost. Avto enostavno ni vlekel - kot da bi ostal brez turbine. Na sreco se mi je zgodilo blizu doma, tako da sem po parih minutah ustavil in ponovno prizgal avtomobil. No zadeva je potem delovala OK. Na servisu so povedali, da to ni nic hudega in da bodo pogledali na naslednjem servisu (jasno takrat je bil avto se v garanciji).

No od takrat se mi to pojavlja vedno znova in znova...na servisu so bili prvic pametni, da vedo kaj je narobe in da bodo zadevo zrihtal....ko sem se 3 oz. 4 vrnil so zamenjali nek konektor, ki naj bi bil kriv za to (jasno je bil takrat avto ze preko garancijskega roka, zato sem placal cca. 400 eur).

Vedno se zgodi, ko pri vozni s tempomatom v 6 brznini cca. 120 km/h kjer je malo klanca, tempomat vrze ven in avto ostane brez moci. Ce vozim hitreje od 130km/h teh problemov ni.

Zgodilo se mi je tudi da sem par 100m pred cestninsko postajo dal v ler in se v leru odeljal mimo, nato prestavil v npr. 4. prestavo in ponovno ostal brez moci...

Glede na to da sem popolnoma izgubil zaupanje v "mojstre", me zanima ce ima kdo od vas podobne izkusnje...oz. se mu malo bolj sanja kaj naj bi bilo narobe.

Thx

Napisano

Zivjo,

prosil bi za pomoc oz. izmenjavo izkusenj glede M 5 143 (2007)...

Glede DPF-ja nebi vec govoril :-(

Pojavlja se mi vecji problem, katerega ocitn nasi "strokovnjaki" niso sposobni odpraviti...

Pred cca. 2.5 leti je moja 5ka pri voznji na tempomatu (120 km/h) enostavno zacela izgubljat moc in s tem tudi hitrost. Avto enostavno ni vlekel - kot da bi ostal brez turbine. Na sreco se mi je zgodilo blizu doma, tako da sem po parih minutah ustavil in ponovno prizgal avtomobil. No zadeva je potem delovala OK. Na servisu so povedali, da to ni nic hudega in da bodo pogledali na naslednjem servisu (jasno takrat je bil avto se v garanciji).

No od takrat se mi to pojavlja vedno znova in znova...na servisu so bili prvic pametni, da vedo kaj je narobe in da bodo zadevo zrihtal....ko sem se 3 oz. 4 vrnil so zamenjali nek konektor, ki naj bi bil kriv za to (jasno je bil takrat avto ze preko garancijskega roka, zato sem placal cca. 400 eur).

Vedno se zgodi, ko pri vozni s tempomatom v 6 brznini cca. 120 km/h kjer je malo klanca, tempomat vrze ven in avto ostane brez moci. Ce vozim hitreje od 130km/h teh problemov ni.

Zgodilo se mi je tudi da sem par 100m pred cestninsko postajo dal v ler in se v leru odeljal mimo, nato prestavil v npr. 4. prestavo in ponovno ostal brez moci...

Glede na to da sem popolnoma izgubil zaupanje v "mojstre", me zanima ce ima kdo od vas podobne izkusnje...oz. se mu malo bolj sanja kaj naj bi bilo narobe.

Thx

koliko kilometrov pa ima?

Natanko tako se je meni dogajalo. Bil je zapacan EGR ventil. Ker je na vi?jih obratih ta ventil zaprt, ti ne dela te?av. Tako tudi pi?e v priponki, zato tako sklepam.

Mazda6FL_en.pdf

Napisano

koliko kilometrov pa ima?

Natanko tako se je meni dogajalo. Bil je zapacan EGR ventil. Ker je na vi?jih obratih ta ventil zaprt, ti ne dela te?av. Tako tudi pi?e v priponki, zato tako sklepam.

Ima skoraj 100.000 km

Ja EGR so pucali ze parkrat...pa vedno isto sranje :-(

• 4 tedne kasneje...
Napisano

Jaz bi te napotil k na?emu majstru Simonu, tukaj nas je pomoje ?e kar kakih 100 ljudi, ki smo njegove (zadovoljne) stranke. Mogo?e bo znal tudi tvoj problem po?timat. :jupiii:

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Jaz bi te napotil k na?emu majstru Simonu, tukaj nas je pomoje ?e kar kakih 100 ljudi, ki smo njegove (zadovoljne) stranke. Mogo?e bo znal tudi tvoj problem po?timat. :jupiii:

Ravno sem hotel napisat ja. Simon bo zrihtal, ?e se bo le dalo. Jaz ga ne morem prehvalit :)

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Panasonic Oled ima dva načina čiščenja matrike. Po vseh letih burn-ina ni.     Normal Maintenance:     Triggers automatically after every 3 to 4 hours of accumulated viewing time. Once you turn the TV off, it runs in the background for about 10 minutes to refresh pixel uniformity. During this time, the standby LED light on the TV will turn orange. [1, 2, 3] Regular Maintenance: A much deeper compensation cycle that triggers automatically every 1,500 hours of use. This cycle takes approximately 80 minutes. You may see a temporary white horizontal line move across the screen while it runs, and the standby LED will remain orange until it completes. [1]  
    • To težavo so z novejšimi modeli praktično izničili. Verjamem pa, da ti je pustilo grenak priokus. Tako kot hibe določenih Mazdinih diesel motorjev. 😉 
    • Pod nevladnike so mišljeni kolesarji in ostali brezdelneži, ki kradejo kolesa in potem razgrajajo pred parlamentom, razne Nike 007 in mukiji, in razni jenulčki in podobni sinčki pomembnih očkotov.  Pustimo gasilce in ostale , ki so zaslužijo se več. Tem zagotovo ne bodo vzeli sredstev. Le mešalcem megle. 😉  
    • Lahko bi ti pokazal moj bivši oled TV, a je žal na odpadu. Lepo je bila vidna vžgana rumena črta od T2 in še nekaj sličic  iz teleteksta. Pri nas je TV vžgana ponavadi  cel dan ( ali je kaka glasba ali pa se gleda sama sebe) . Seveda, če gledaš TV pol ure na dan se ji ne bo zgodilo hudega. Ta vrstica napredka (progress bar) pri T-2 je tipičen primer vsebine, ki povzroča t.i. burn-in (trajno vžgano sliko) ali image retention (začasno ostalo sliko) na OLED zaslonih. Zakaj do tega pride in na kaj paziti: Zakaj je T-2 vrstica problematčna? Visoka kontrastnost in svetlost: Vrstica napredka je pogosto svetle barve - rumena na temnem ozadju. Statičnost in ponavljanje: Čeprav se vrstica premika, se ob vsakem premoru (pause), premikanju naprej/nazaj ali ob prikazu informacijskega traku pojavi na točno istem mestu na dnu zaslona. Kumulativni učinek: Obraba pik pri OLED tehnologiji je kumulativna. Tudi če vrstice ne gledate 10 ur skupaj, se čas, ko je prikazana na istem mestu, skozi mesece in leta sešteva.
    • Bomo rekli  da skupni izdelek. Baterija in software je kitajski, ostalo je mazdino.   Potekalo naj bi tako, da se 6e in CX6e izdelujeta v Kitajski v Changhan tovarni, kjer ima Mazda svoj oddelek, kamor jim Changhan dostavi baterijski sklop, ostalo naredi Mazda.   Kar se tiče tega sodelovanja se ne bo končalo saj Mazda načrtuje še 2 skupna EV modela, tako da tisti, ki bo hotel voziti novo Mazdo bo očitno prisiljen v kompromis ali pa se bo obrnil k Tesli, ki pa je tudi daleč od pričakovanj.    
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.