Za tisto svetlo modro hocejo 6000 evrov, pa manjka ogledalo, ker naj bi bilo ukradeno. Lastnik je v dubaju, in jo v njegovem imenu prodaja nek njegov zlahtnik ali tako nekako sem razumel.
Srebrna '99 letnica je sicer hudo lepo ohranjena, motor je v piko rihtan, sem sel gledat, vendar lastnik hoce 3900 evrov in ni hotel spustit niti za evro. poleg tega je bilo pa v avto vdreno skozi streho, ki je po sredini stukana z materialom ki ni enake barve kot ostali del strehe.
Lastnik je ze meni reko ko sm hoto splomladi kupit, da je prejsnji lastnik dobil srno v blatnik. Izjava je sicer konsistentna, saj pred 2001 letnikom niso imele spredaj senzorjev za airbag, ampak samo v blatnikih pred stebrickom.
Ce se gre vgrajevat nove airbage, je potrebno menjati tudi racunalnik, najbolje pa tudi vse senzorje.
V obratnem primeru je bilo pa oreng stolceno, lepo previdno cel avto detaljno pogledat da ni bla prej kaka totalka. Meni grejo se zdej lasi pokonc po tistem videu od fifth gear kako varen je se avto po tem ko je spredaj enkrat zbit.
Zanimiv, da ima od FL ?tevce
Druga? pa kr na ogled pa bo? najbol vedu kak?na je situacija
Vse Nardi Torino NBjke so imele FL stevce.
Sicer je pa tale v barvi Mahogany Mica, ki pa mislim da se je devala na samo in izkljucno 2000 Special Edition Nardi Torino NB.
Vsekakor ja, nekaj v smislu hard-dog, predlogi zazeljeni, bomo pogledali kaj se dobi itd, vsekakor homologirati vse ostalo, izvedbo turbine pa narediti cim bolj diskretno, brez kakih piskajocih blow off ventilov in podobne krame. Stilsko pa tudi pod havbo in pod motorjem lepo pokriti kjer se da in vse narediti cim bolj lepo da ne vzbuja pozornosti, sleeper varianta
Generacija NB, 1.6L, turbine ma kolega kar dve, T28 in TD04L od impreze, in verjetno bomo sli slednjo montirat.
Res je, wideband in mapirat sam, vsaj osnovno mapo. Ciljam pa na grobnik in podobne piste ja. Raceland je pa premali, sploh ko bo torsen vzadi z malo daljsimi prestavami.
Zaradi zakonske plati zgodbe nekaj razmisljamo da bi mel dve locene mape, bypass izpuha mimo turbine in Y ventil na intake-u, tako da bi lahko cel turbo sistem izklopil po potrebi, vendar baje da ni cisto enostavno in prinasa s sabo se ostale probleme.
Ko smo pri meni meli ze vse nastudirano, pa po dolgih prosnjah na Mighty car mods, pa so tudi oni naredili krasen tutorial prav za miato, ki povzame skoraj vse bistveno pri predelavi.
Naj glede na razvijanje debate administrator prestavi temo v tisto rubriko, kamor spada.
Torej!
Cetudi avta ta trenutek se nimam, se pa po zelo dolgih raziskavah, ter vsemu kar spada zraven, zacenja. Namen je bil ze preteklih 5 ali 6 let, da si sestavim miato, kot drugo (oz. tretje) vozilo, za vsakdanjo voznjo, ki bo uporabna tudi za kaksen dan na dirkaliscu. Zadnji dve leti sta bili porabljeni intenzivno v velike kolicine branja, raziskovanja, ucenja in pa tudi dela, na drugih avtih. Praksa vedno pride prav.
Poleg ostalih stvari, je najvecja predelava, ki jo bo avto dobil, vgradnja turbopolnilnika. Nekaj materiala je ze "doma", nekaj pa ga se treba zvrtati.
Turbina je doma (oz pri kolegu v angliji), megasquirt tudi, ter nekaj ?rota, oljne cevi, vodne cevi, zra?ne cevi in spojke, vakum cevke itd. Treba je se nabaviti injektorje od RX-8, intercooler ter ostali ?rot, kolektor in izpuh se delajo pa custom doma.
Fajn je ker imam na voljo za lastno rabo avtomehanicno delavnico pri dobrem prijatelju, ter zelo dobre prijatelje varilce, kar bo prislo zelo prav za kolektor in izpuh.
Ciljani konnji so 160-200, absolutno pa ne vec. Ce bo pa masina kW happy, bomo dali manjso turbino.
Zazeljeni vsi komentarji, mnenja, predlogi in tudi kritike, dobre in slabe, ter vprasanja.
Zaenkrat toliko, v nadaljevanju seveda tudi izboljsave podvozja, varnosti, inovacije in izboljsave sistemov itd., veliko vec pa ko bo avto na dvoriscu.
No no ne se kregati, hotel sem izpostaviti tehnoloski vidik delovanja motorja za razliko od dodajanja nekih hoffmanovih kapljic:) zato sem sel s stevilkami malo v ekstreme. Kot tehnologijo in obliko bata pa raje za ekstrem vzamimo da je 75KM golf 2 pil isto kot kot danes 2x mocnejsi motorji ce ne celo vec.
Ni panike, nisem prepisoval nekih uradnih podatkov ampak sem bolj povrsno/splosno rekel za razlicne te nove avte ki malo pijejo, recimo liter dva manj kot 10 let nazaj
Sicer nisem pogledal cele reklame za to, vendar o tem kako popolno zgoreva bencin v cilindru je pri novejsih avtih zelo dobro poskrbljeno, govorim namrec o geometriji vziga, ki se jo najbolje prilagodi z obliko zgorevalnega prostora in ne z aditivi.
Za primer, skyactiv ima ze kar bolece kompliciran bat zato da je geometrija zgorevanja optimalna. Ta, in se ostale predelave in novitete kot so vecji tlak goriva na injectorju (posledicno razprsitev goriva na manjse kapljice-atomizacija) in ostale manjse stvari, pa pripomoreju k drasticnem znizanju porabe.
Kot vidimo, da novi dizel ne pije za enako konjev vec 6-7, temvec 3-4.5 l/100km, je potrebno fizicno spremeniti motor, in za tako razliko verjetno ne bi pomagalo cetudi bi tankal cisti nitrometan, kaj sele v mililitrih merjeno neznano formulo.
Ta je od istega lastnika, avto stoji bog ve kako dolgo zunaj v blatu, notri so mlake vode, plesnivo je vsepovsod v kabini, vonj ima po mokrem psu. Streha spokana, po dve razlicni feltni spredaj-zadaj.
Ima pa se enega totalno karamboliranega, v katerem je bojda dober motor, ceprav zgleda da je blok fasal. Mislim da proda za dele ali kako pac.
Mene je vglavnem fejst razkurlo kako lepe opise ima v oglasu pa kak klump sem videl v zivo.
Sel sem na ogled, in glede na to kar sem videl me zanima koliko mislite da je avto vreden.
Masina pusca olje, izgleda da pod glavo, in to kar dosti, vsi stirje diski in ploscice so cisto zanic, podvozje je zracno, pri pospesevanju gre avto v levo, pri zaviranju v desno, desna luc je iz nekega razloga nova, prednji odbijac je zelo porajsan in ima pocene nosilce, lucke za tablico so kar s silikonom noter prilimane ter neko hecno kitanje pod robom prtljaznih vrat na eni strani. Na avtu niso platisca kot v oglasu ampak neke lite kromirane feltne ki so tudi potrebne licanja, saj po porajsane po vseh robovih.
Jaz sem ocenjeval najmanj cca 1000? da bi se avto postimal, pa nevem ce bi bilo dost.
Kje pa tici razlika, je pri dizlih v aditivih, pri vseh gorivih nasploh pa predvsem kdaj tankas, cas dneva ter letni cas, in kvaliteta skladiscenja goriva na posamezni crpalki. Petrolove so bile dolgo znane po pretirani vsebnosti vode in rje, zato so v preteklih nekaj letih zamenjali ze skoraj vse "zastarele" rezervoarje. Po testih je bil nekaj let nazaj Agip vodilni v kvalieti, ker so bile takrat pri nas vse crpalke nove in so imele tudi dobro zascito proti kondenzu, prahu itd.
Do neke mere je tudi razlika ali se vozis vedno pri lucki ali pa vedno z vec kot 80% polnim tankom. Sploh spomladi in jeseni nastajanje kondenza v praznih tankih lahko preseze kolicino goriva, kar lahko potrdim iz prve roke, bili so tezki casi in lucka je bolj ali manj svetila vsak dan. Avto je nehal delat, pri mehaniku smo pa iztocili iz tanka cca 10 litrov kaluze ki je je bilo skoraj pol vode.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Pri mas doma smo se ze dobro spekli, enkrat Mondeo, Nikoli vec Mondeo.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani