Skoči na vsebino

Prigode v prometu

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Izjava je podobna tisti, ki jo je izrekla Angelca za uno sodnico, da je dobila, kar si je zasluzila... ;( Najlazje je tako na pamet obsojat, ceprav ne poznas situacije... Govorim za punco, ki je nasrkala... Kolikor sem raznral, je bila samo sopotnica...

Ne poznam situacije, imam pa OSEBNO mnenje na podlagi pri?evanja o?ividca.

Kar se ti?e pa Angelce pa ?koda besed z moje strani.

Napisano

Uff....pegulaaa...glavno da je ok...lp

Napisano

Pred par minutam se je v Dom?alah, ob vklju?evanju na AC mo?ak s klobukom v rde?em 206, dobesedno ustavil, namesto da bi pospe?il po vklju?evalnem oz. pospe?evalnem pasu. (dobro da sem ?e prej predvideval kaj se utegne zgodit, ker ?e predhodne reakcije niso bile Ayrton Senna). :zvizga:

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Sej, ?e bi ga pa nabasal, bi bil pa ?e celo ti kriv, ker di zadi tr?il vanj.

33112_1.png

Napisano

Sej, ?e bi ga pa nabasal, bi bil pa ?e celo ti kriv, ker di zadi tr?il vanj.

Na ?alost bi bilo tako,ja...

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Nagradno vpra?anje, brez nagrade...

A kdo vidi tukaj napako, povezano z znakom-razvrstilno tablo za zavijanje desno?

Hkrati pa je povezano z delovi??em na desni. Skoraj sem dobil nekoga v levi bok,ker tip ni znal gledati nikamor drugam in ni znal uporabljati ZKP (zdrave kme?ke pameti).

Ljubljan?anem bo najbr? jasno...

post-9068-0-10368800-1563710159_thumb.jpg

Napisano

Kako obo?ujem avstrijske policaje. Smo bili ta vikend na Bon Joviju v Celovcu. In so zaprli vse ceste v krogu kaka dva kilometra okoli stadiona. Razen za lokalce. In so se na?li na?i pacienti in ?e nekaj vzhodnjakov in par italijanov, ki so mrtvo hladno ?li mimo zapor po plo?nikih...in pri?li to?no v roke policistov. Seveda so vse postavili v vrsto in lepo enega za drugim oglobili ter poslali nazaj.To je bila predstava za vse v bli?njih kafi?ih, ki so kar ploskali. Tak?ne policaje bi rabili pri nas, da naredijo malo reda z temi napihnjenimi frajerji na cestah.

Napisano

Kako obo?ujem avstrijske policaje. Smo bili ta vikend na Bon Joviju v Celovcu. In so zaprli vse ceste v krogu kaka dva kilometra okoli stadiona. Razen za lokalce. In so se na?li na?i pacienti in ?e nekaj vzhodnjakov in par italijanov, ki so mrtvo hladno ?li mimo zapor po plo?nikih...in pri?li to?no v roke policistov. Seveda so vse postavili v vrsto in lepo enega za drugim oglobili ter poslali nazaj.To je bila predstava za vse v bli?njih kafi?ih, ki so kar ploskali. Tak?ne policaje bi rabili pri nas, da naredijo malo reda z temi napihnjenimi frajerji na cestah.

Kak je bil koncert?

Napisano

Nagradno vpra?anje, brez nagrade...

A kdo vidi tukaj napako, povezano z znakom-razvrstilno tablo za zavijanje desno?

Hkrati pa je povezano z delovi??em na desni. Skoraj sem dobil nekoga v levi bok,ker tip ni znal gledati nikamor drugam in ni znal uporabljati ZKP (zdrave kme?ke pameti).

Ljubljan?anem bo najbr? jasno...

Ne vem, ampak men zgleda vse OK na sliki. Pa? poseben pas za zavijanje desno je zaprt, zato pa so v prepre?evanje zastojev odprli oba desna pasova, da omogo?ata zavijanje desno.

33112_1.png

Napisano

Richie je zdaj z njimi?

Ne, je na zdravljenju. Ta novi kitarist je bomba tako na kitari kot vokalno.

?e pogleda? na YouTube ?...prava katastrofa

V bistvu ni mogel peti, ker se turneja bli?a koncu in je skurjen. ?koda

Napisano

Ne vem, ampak men zgleda vse OK na sliki. Pa? poseben pas za zavijanje desno je zaprt, zato pa so v prepre?evanje zastojev odprli oba desna pasova, da omogo?ata zavijanje desno.

Ja,na ?alost tako izpade, pa vendar ni tako mi?ljeno.

Tale znak je bil postavljen ?e dosti pred za?etkom del. In ka?e,da je za kamione in avte in ostale pas za zavijanje desno na desni strani (tam kjer zdaj delajo), za zavijanje desno pa je tudi pas kjer jaz stojim (in je tu prepovedano za kamione,saj je zelo oster ovinek).

Ker je skrajno desni pas zaprt, ostaja za zavijanje desno zgolj pas; kjer stojim jaz.

Tam kjer je avtobus ostaja pas za naravnost, levo sta ?e 2pasova za levo...

In potem stoji folk na pasu za naravnost in zavije desno (skoraj meni v levi bok,ker z kombijem ne more? ostati dovolj v vrhu ovinka), tako je tudi ta kangoo tu naredil...

Ali je na1x tudi kamionu dovoljeno tu desno zaviti , pa nih?e ne ve.

Puscice na tleh potrjujejo moje besede.

In dejstvo,da so danes ?e prelepili desni del table , tudi...

Skratka, napaka vzdr?evalcev,da ob za?etku del niso zakrili (vsaj) del razvrstilne table.

Napisano

Mislim, da nima? prav... ta znak ne pove, da mora? obvezno zaviti desno, ampak da je oba pasa mo?no uporabiti za zavijanje na desno vendar levega od obeh samo avti in motorji. Avtobus na sliki pa pa? pelje naravnost.

Ta tabla pa obstaja samo od takrat, ko so zaprli posebni pas za desno in tako velja za oba desna pasova, ki sta v tem trenutku vozna. Preveri?, da je tako lahko tukaj https://www.google.com/maps/@46.0584011,14.5062051,3a,75y,239.68h,92.31t/data=!3m6!1e1!3m4!1siS_C4aOP8V1M4gRw9etCcA!2e0!7i13312!8i6656 .

Ozna?be na tleh tudi nimajo prednosti pred znaki, tudi  v tem primeru, ?e ima? ozna?bo na tleh za naravnost velja tisto kar je na znaku.

To je zdaj ena plat zgodbe, druga pa je ali se da tako prometno ureditev izvajat v praksi. Na?eloma je tako, da tisti na zunanjem pau bi moral ovinek vzeti zelo na ?iroko, sploh v primerih, ko ima na desni strani ve?je vozilo. Kolk znajo to ljudje v praksi po?enjat pa je verjetno posledica to, da so pre?rtali ta znak.

33112_1.png

Napisano

Mislim, da nima? prav... ta znak ne pove, da mora? obvezno zaviti desno, ampak da je oba pasa mo?no uporabiti za zavijanje na desno vendar levega od obeh samo avti in motorji. Avtobus na sliki pa pa? pelje naravnost.

Ta tabla pa obstaja samo od takrat, ko so zaprli posebni pas za desno in tako velja za oba desna pasova, ki sta v tem trenutku vozna. Preveri?, da je tako lahko tukaj https://www.google.com/maps/@46.0584011,14.5062051,3a,75y,239.68h,92.31t/data=!3m6!1e1!3m4!1siS_C4aOP8V1M4gRw9etCcA!2e0!7i13312!8i6656 .

Ozna?be na tleh tudi nimajo prednosti pred znaki, tudi v tem primeru, ?e ima? ozna?bo na tleh za naravnost velja tisto kar je na znaku.

To je zdaj ena plat zgodbe, druga pa je ali se da tako prometno ureditev izvajat v praksi. Na?eloma je tako, da tisti na zunanjem pau bi moral ovinek vzeti zelo na ?iroko, sploh v primerih, ko ima na desni strani ve?je vozilo. Kolk znajo to ljudje v praksi po?enjat pa je verjetno posledica to, da so pre?rtali ta znak.

Strinjam se , da ta znak ne veleva , da se tam mora zaviti desno. Pove pa kateri pas je za desno.

In sem milijon procentno prepri?an (ker se tu vozim vsaki dan),da je ta znak bil tam ?e dosti pred pri?etkom del.

Kamioni so vozili po pasu,kjer zdaj delajo,avti pa po tem pasu kjer sem jaz sedaj. In verjemi; zajebali so s tem,ker ga niso prekrili plob pri?etku del.

In ja,vem; znak ima prednost pred talnimi ozna?bami.

Kar se ti?e pa vo?nje ve?jih vozil in uvidevnosti manj?ih pa.... Na leto naredim pribli?no 70-80t km predvsem mestnih in primestnih vo?enj s kombijem, 10jurjev z avtom in ?e vsaj toliko z biciklom...in ja... Vidi? marsikaj...

Napisano

Je pa res; nekdo ki se prvi? pelje tu (ali pa pa? do sedaj ni bil pozoren ) upo?teva znak (oziroma predvideva njegov pomen na na?in kot ti) in zavije desno... Verjemi; ravno prej sem s kombijem zavijal desno; ne more? ostati na desnem pasu..

In me recimo zadane v levi bok... Kdo bo kriv? Jaz bom rekel: " vem da njegov pas ni namenjen zavijanju v levo in zato ga nisem pri?akoval tu in jaz svojega avta nisem mogel imeti zgolj na desnem pasu".

On bo rekel :" meni ta znak deluje tako , da lahko tu desno zavijem, kaj je bilo prej in kje oni kopljejo me ne zanima. Ravno tako me ne zanima a on lahko ostane na svojem pasu. Ce ne more,naj po?aka da bo ?e drugi pas frei."

Skratka; bilo bi pestro.. zato sem pa dal to fotko gor, da opozorim na to situacijo...

Zdaj je pa itak ?e precrtan skrajno desni pas. Na obeh znakih; en znak je namre? ?e bistveno prej postavljen ; iz smeri Vilharjeve proti Tivolski.

Meni je pa? padlo v o?i ker VEM, da je ta znak bil ?e prej tam in ko so zaprli pas, znaka niso prilagodili novi situaciji.

Recimo podobno; marsikdo ne ve,da je ?e vsaj 1leto dovoljeno zavijati iz Dolenjske ceste desno na Ro?ko iz skrajno desnega pasu in tudi iz drugega iz desne smeri..

In potem gledajo kot teleta , ?e? "kaj se vrivas"....

Napisano

In zakaj je potem folk kriv ce je tabla za razvrscanje napacna?

Ni tabla napa?na... Samo ni update-ana. :)

Napisano

bi rad vidu, da kakemu kamionu/avtobusu uspe zavit desno tukaj :)

Moram prav vpra?ati in?truktorja , ki me je u?il voziti kamion lani...

A dovolijo zdaj tukaj desno zaviti... Predvidevam da ne.

Saj verjetno bi ?lo (brez prikolice),ampak z repom bi pa konkretno zaprl pas za naravnost....

Napisano

Kaki kamioni ce je tu zaprt promet?

?e bi hotel iti po tem pasu, kjer stojim jaz na desno pri semaforju.... Saj ?e ho?e iti desno mu kak?na druga pot niti ne ostane.

Napisano

tole ti vse pove :vskalo::vskalo::vskalo:

tole ti vse pove :vskalo::vskalo::vskalo:

Jap, res je. Jaz kot glasbenik sem cel ?as trpel, ker ni mogel prijeti niti enega tona. Ostali so ga "vlekli" ven a brezuspe?no.

?al samo poceni razprodaja svoje ime. ?e dobro, da so bili predskupina Skid Row in so vsaj oni od?pricali svoje v nulo.Jaz sem Bon Jovija sicer gledal ?e trikrat in hvala bogu, da je bilo prvi? v za?etku devetdesetih, ko je bil v Avstriji skupaj z Van Halen. To pa je bil gospod koncert.

Napisano

Gledam tale posnetek

in mi ne gre v ra?un. Pred leti sem tudi sam poklicno vrtel volan. Razumem, da je voznika presenetilo, da na pasu stoji vozilo. Razumem, da na levo ni mogel, ker so ga prehitevali. Ampak da je zavoro na polno pohodil ?ele komaj kak?na dva metra pred trkom, ne, tega pa ne razumem...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Zadnjič je nekdo govoril, da ima prijatelja, ki je 2,5 leti obnavljal hišo iz 70-tih. Potem se je odločil, da jo poruši in zgradi novo.   Znanec je pred 2 letoma obnavljal hišo iz 80-tih, tri etaže (tipična hiša iz tega časa), žena arhitektka. Hiša je bila po 2 letih dela obnovljena, strošek pa cca 220.000 € (pričakoval je 180.000). Je pa temeljito "prerukana" in izgleda lepo. Podrli je niso, ker imajo spomine na starše ...   Spet drugi znanci so kupili hišo, ki je 20 let stala v 3. gradbeni fazi in jo predelali v gostilno. Če bi lahko zavrteli čas nazaj, bi jo podrli in zgradili novo.    Lado, odvisno od potreb. Hiše zastarajo fizično, funkcionalno in ekonomsko. Pri tvoji prvi del ni problematičen, ker je zgrajena solidno (treba bi jo bilo le izolirat in osvežit), tretji tudi ne (super lokacija - noben moteč infrastrukturni objekt se ni in se v bližnji prihodnosti verjetno ne bo nasral zraven). Če ti je hiša funkcionalno ustrezna, potem je smiselno razmišljati o obnovi, pri večjih spremembah konstrukcije, pa je fino razmislit še o kakšni drugi varianti.   Tudi sam sem v tvojih letih razmišljal "za 100 let naprej", danes pa razmišljam drugače. Verjetno smo preveč mahnjeni na te naše nepremičnine ... potem se pa otroci zaradi njih med seboj še skregajo.                
    • ima to že betonsko plato?   Sicer moje osebno mnenje brez hudega razmišljanja -> jaz bi to podrl.....naredil montažno in imaš mir za naslednjih 50 let....(če se ti da pa zidati, pa narediš novo). (glavno vodilo pri tem je, ker vseh teh naštetih zadev ne bo naredil en mojster ampak jih boš moral najti vsaj 10, vsak bo kompliciral, nihče ne bo imel časa, ko bodo napake in težave se bo vsak izgovarjal na drugega, ti boš na koncu doživel živčni zlom in porabil boš ogromno svojega časa, ki ga nisi dal v kalkulacijo). pod črto, četudi vse prenoviš, boš imel 50 let staro bajto, ki bo renovirana, kar je še vedno daleč od nove.....
    • Jaz bi še vedno rad vedel zakaj so nonotu v Kanalu jebali četniško mater? Tukaj je tud men logika odšla v 3PM.
    • klet betonski zidaki, srednji štuk opeka, 20 cm zgornji štuk zunanji zid vmes kjer ni nosilnosti 10 cm (potencialno priložnost da poderem in dam panoramsko steklo)   streha dvojna kritina, vmes toplotni most (na prvo streho so bili nabiti distančniki in prekrito 96)
    • Se peljemo v avtu, dolga pot, otroci vsi buljijo v mobitele. Vsi vedno govorijo, da to ni dobro, zato začnem iskati nekaj, da zbudim njihovo pozornost, in ker smo se ravno peljali skozi predor Medvedjek, pokažem na levo na oklepnik, ki tam stoji in začnem: - »Otroci, tisti oklepnik je pa tam od domovinske vojne. Ali kdo od vas ve, kaj je bila domovinska vojna?" Vsi otroci v avtu so bili tiho in zmajevali z glavami, kot da ne bi imela pojma. Pa jih še enkrat vprašam: - "Kaj, nihče?" Potem se eden oglasi: - "Je bila to vojna, v kateri so naši ljudje s pomočjo zaveznikov zdrobili Nemce in domobrance?" Ga pogledam preko ogledala in rečem:  - "To je bilo v drugi vojni." - "Kateri drugi vojni?" - "Druga svetovna vojna je bila pred domovinsko vojno." Pa eden od otrok vpraša: - "In koga so naši premagali v domovinski vojni?" Ves zagret, da otrokom malo zbudim domovinskega ponosa, razložim: - "Srbe in komuniste!" - "In kdo so bili naši zavezniki?" - "Nemci in domobranci." Pa en od otrok zmeden vpraša: - "Kako, a niso bili Nemci in domobranci uničeni v drugi svetovni vojni?" Pa se oglasi drugi otrok: - "Mogoče niso uničili vseh, ampak samo nekatere, druge so pa pustili, da bi bili kasneje zavezniki." Pa se oglasi še tretji: - "Kako so pa izbirali, katere bodo uničili in katere bodo pustili? A so šteli par-nepar?" Pa sem jih ustavil: - "Otroci, prosim, ne komplicirajte življenja! Jaz sem vas hotel samo preprosto podučiti, da razumemo, kdo je bil agresor in kdo žrtev in ne da gremo zdaj vse do sedmega stoletja..." Pa se spet oglasi en otrok: - "Kaj so bili takrat Srbi in komunisti?" Zmeden vprašam: - "Kdaj?" - "No, v drugi svetovni vojni..." - "No, eeem, torej, Srbi so bili s četniki ... ... in domobranci, ... ... ki so se borili proti komunistom..." Pa se oglasi najmlajši: - "Našega nonota so pa med domovinsko vojno ujeli Italijani." - "Ne, ne, ne, Italijani niso aretirali vašega nonota v domovinski vojni, njega so aretirali v drugi svetovni vojni." Pa se spret oglasi en od otrok: - "In kdo so bili Italijani: Nemci, domobranci, Srbi, komunisti ali četniki?" - "Italijani so bili Italijani. Bili so skupaj z Nemci, domobranci in četniki. In to pomeni proti Slovencem. In Srbom." Pa se oglasi drugi otrok: - "In so bili Italijani s Slovenci in Srbi v domovinski vojni?" Pa se oglasi tretji: - "Ma, ti pa si neumen! Kako bodo skupaj s Slovenci in Srbi, če so se pa Slovenci borili proti Srbom?" Pa en od otok komentira: - "Mogoče jih je bilo pol s Slovenci in pol s Srbi..." Pa drugi komentira: - "Kako so pa izbirali, kdo bo s kom?" Pa se oglasi najmlajši: - "To je težko, čisto nič ne razumem!" Meni je že malo dvignilo pritisk: - "Dovolj! To je zato, ker ste vmešali zraven še drugo svetovno vojno. Ostanimo pri domovinski vojni! Jasno? In ne omenjajte več Nemcev in Italijanov, ker to so zdaj naši prijatelji. In turisti... V redu, torej, vrnimo se na začetek. V domovinski vojni so Srbi in komunisti okupirali komaj dobro ustanovljeno samostojno Slovenijo ... ..." Pa mi en od otrok pade v besedo: - "In so jih naši in domobranci ustavili, kajne?" Pa se oglasi drugi: - "Za razliko od druge svetovne vojne, kjer so naši in Srbi uničili domobrance in Nemce, kajne?" Pa se oglasi tretji: - "Kar pomeni, da bodo v tretji svetovni vojni Srbi in domobranci uničili naše in Nemce, kajne?" Sem kar obstal odprtih ust. Ko sem prišel do sape, sem vprašal: - "Kaj pa zdaj to pomeni? Kakšna tretja svetovna vojna?" Pa se oglasi en od otrok: - "Jaz sem skapiral logiko: gre se za načelo lige prvakov - vsak igra proti vsem in na koncu se seštejejo točke!" Drugi pa je dodal: - "Jasno. In ne moreš lige ustaviti na polovici..." Meni je kar pritisk dvigalo: - "Kot prvo: nikoli več ne bi smelo biti nobene vojne! Kot drugo: kakšna kombinacija, da bi se domobranci borili skupaj s Srbi proti Slovencem in Nemcem? Pa kaj je z vami narobe? Smo rekli, da se bomo pogovarjali o domovinski vojni!" Pa se oglasi en od otrok: - Zakaj pa so našemu nonotu v Kanalu jebali četniško mater?" Skoraj smo šli s ceste, toliko me je šokiralo vprašanje, mulc pa nadaljuje: - "... in to samo zato, ker je bil v partizanih." Pa vpraša drugi otrok: - "In kdo so zdaj partizani?" Pa tretji odgovori: - "Najbrž kakšni turisti, kot Nemci in Italijani." Pa se en od otrok obrne k meni: - "Resno, kdo so bili partizani?" Meni je že krepko dvignilo pritisk: - "Mir! Mi naj bi se pogovarjali o domovinski vojni, bitki za samostojno Slovenijo, ne pa o partizanih!" Pa en od otrok reče: - "Stric Gregor je rekel, da so bili partizani odločilni faktor v domovinski vojni in da smo zato zmagali." Jaz sem kar obstal z odprtimi usti. Končno sem izdavil: - "Kako?" Pa mali razloži: - "Zato, ker jih ni bilo."   Obupal sem. V tem času je že prišel izvoz za Novo mesto in smo se usmerili proti Pahi in našemu cilju. Sem se pa nekaj naučil: ne moti otrok, dokler so tiho in gledajo v mobitele...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.