Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Pelkov odgovor:

Pozdravljeni.

Lahko je napaka na alternatorju,ali stiku v skatli z varovalkami v motornem prostoru.
Pri nas na servisu smo imeli podoben primer pri mazdi 6 in je bil problem v skatli z varovalkami v motornem prostoru simptomi so pa bili podobni vasim.
LP
Simon Pelko

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Preveri, ker tudi Pelku je te?ko takole na daljavo dolo?it te?avo. 

Ga?per (Viper) bi ti gotovo pomagal, ?e ga kontaktira? za Mx5.  :prstgor:

Ni tuljava, sem danes probal. Sedaj moja diagnoza je ali slab bencin, me?an z vodo, ali bencinski filter, bencinska ?rpalka. Nekaj z bencinom, ker glede v?iga ni ve? kaj dosti za menjat.

Napisano

Koliko tankov si pa ?e prevozil odkar si opazu prve te?ave? 

miataviperfinal.png

"It's better to be a lion for a day, than a sheep all your life."

Napisano

0. 

Tako je bilo.

31.12.2014 - tankal polno

08.01.2015 - za?el trest in cukat, menjali sve?ke po tem vse kul, problem je bil re?en

02.02.2015 - grem tankat polno (95, OMV)

05.02.2015 - za?ne cukat, naro?eni kabli

10.02.2015 - menjani kabli, problem ni re?en

Zdaj sem nekje na polovici tanka, tako da bom naslednji? dal 100tko not, da vidim ?e bo kaj razlike, pa na drugo bencinsko bom ?el :)

Napisano

Lahko da? ?e kak?en dodatek bencinu, vpra?aj Siriusa s foruma, ki ima par uporabnih zadev, mogo?e ti bo kak?en pomagal odpravit te?avo. 

Napisano

Hvala za vse nasvete!

Od tistega dne je avto naredil pribli?no 500km brez te?av. Trenutna muha o?itno...:) moj mehanik je rekel, da je mogo?e kriv tudi EGR ventil, ki se je momentalno zataknil. Mo?no? 

Napisano

Pred kak?no dalj?o vo?njo se vseeno izdatno prepri?aj, da je avto dobro delujo? in ne bo potem na poti ka?nih te?av.

Napisano

Pred kak?no dalj?o vo?njo se vseeno izdatno prepri?aj, da je avto dobro delujo? in ne bo potem na poti ka?nih te?av.

Vsekakor. Pregledal sem baterijo, je ok, alternator tudi deluje normalno, pregledal vse varovalke v motornem prostoru, ni videt nobenega stika nikjer. Tako da, zaenkrat pustimo stat, ?e se bo pa stvar ponovila gre v nadaljno analizo...:)

Napisano

Pozdravljeni, imam vpra?anje za g. Pelka. Avto je Mazda 3 2.0i GTA, l. 2005 in imam manj?i problem z v?igom. Namre? ?e se peljem recimo 1 kilometer, da se motor napol zgreje, in avto ugasnem, mi naslednji? ne bo v?gal iz prve. Avto "zavergla", potem pa ugasne, kakor bi ga zadu?ilo. Po drugem poskusu potem normalno v?ge. To se mi dogaja samo, ?e se avto ne segreje do konca, ko je bil avto dobro ogret in ugasnjen, bo naslednji? normalno v?gal, tudi mrzel normalno v?iga.

Napisano

Trdonja, poslano pravkar Simonu in v kratkem ?e sledi odgovor.  :prstgor:

Napisano

Odgovor na?ega ma?ka:

Pozdravljeni.

Priporo?am menjavo v?igalnih sve?k in/ali kablov.
LP
Simon Pelko

Napisano

Izberi kak?ne kvalitetne, da bo nekaj cajta mir z njimi.

Napisano

Jest bi imel isto ?e eno vpra?anje za Simona, ker me tole po?asi ?e preve? moti.
Skratka pred kratkim je Simon opravil redni servis, zamenjal je v?igalne kable, dolilo se je olje v menjalnik, spucala se je loputa in pa spucale so se sve?ke. Kljub temu mi avto ?e vedno trese oz. vibrira v prostem teku. Ko so temperature nizke in ob hladnem zagonu avto vibrira bolj ob?utno oz. tako mo?no, da se ?ipe na rahlo tresejo in pa plastike po armaturi mi ropotajo. Enkrat ko je avto "ulaufan" oz. ko je ogret je ta problem ob?utno manj?i oz. je to ropotanje precej manj?e in tudi manj mote?e. Med vo?njo oz. ko je avto pod obrati vibracij NI. Mislim, da tudi zaradi teh vibracij sli?im neki kovinski zvok pod podvozjem (vrjetno auspuh), vendar je pa spet ista zgodba, ko avto mo?no vibrira se ta kovinski zvok ob?utno bolj sli?i, kot  pa enkrat ko je ogret. Sklopka se mi zdi, da je notri ?e prva in prav tako vztrajnik ali pa zna biti nosilec ? Avto je mazda 6  1.8   220.000 prevo?enih.

Aja, cukanje avta  je pa popolnoma odpravljeno.

Hvala in LP :)

Napisano

Pozdravljeni,

jaz bi imel tudi eno vpra?anje. Imam Mazdo 6 2009 letnik pri kateri je kar naenkrat otrdela zavorna stopalka. Zavore normalno primejo vendar je treba malo mo?neje pritisniti, sama stopalka pa je veliko "vi?ja" kot je bila prej v normalnem stanju. Nivo teko?ine v posodici je normalen, oziroma tik pod vrhom, pod avtom pa tudi ni nobenih made?ev. Zanima me kaj bi lahko ?lo po zlu, ter koliko pribli?no ta prigoda stane.

Lp G

Napisano

Katero motorno izvedbo pa ima?, ?e bo to igralo kak?no vlogo s strani Simona?

Napisano

Simonov odgovor od malo prej;

Pozdravljeni.

Vztrajnik pri bencinarjih skoraj nikoli ne gre zato ker je enomasni.Sklopka je pri tej mazdi zelo slaba vendar ne povzroca teh vibracij.
Vibracije lahko povzroca desni nosilec motorja zato ker ima notri olje in je lahko ze suh in ni namazam.
LP
Simon Pelko

Tvoje vpra?anje pa zdajle po?iljam! 

Napisano

Odgovor ?e na naslednje vpra?anje:

Verjetno blokira bat na cilindru zavor spredaj.

Cena za enega obnovitev je 40 eur,
LP
Simon Pelko

Napisano

Odgovor ?e na naslednje vpra?anje:

Verjetno blokira bat na cilindru zavor spredaj.

Cena za enega obnovitev je 40 eur,
LP
Simon Pelko

Hvala za pomo?, avto je sedaj dva dni stal in danes pri vo?nji ni bilo ?utiti nobenih te?av, tako da upam, da je bila napaka le enkratne narave :) ?e pa bodo nadaljnje te?ave bo pa treba porihtati.

Lp G

• 2 tedna kasneje...
Napisano

...Kljub temu mi avto ?e vedno trese oz. vibrira v prostem teku. Ko so temperature nizke in ob hladnem zagonu avto vibrira bolj ob?utno oz. tako mo?no, da se ?ipe na rahlo tresejo in pa plastike po armaturi mi ropotajo. Enkrat ko je avto "ulaufan" oz. ko je ogret je ta problem ob?utno manj?i oz. je to ropotanje precej manj?e in tudi manj mote?e. Med vo?njo oz. ko je avto pod obrati vibracij NI. Mislim, da tudi zaradi teh vibracij sli?im neki kovinski zvok pod podvozjem (vrjetno auspuh), vendar je pa spet ista zgodba, ko avto mo?no vibrira se ta kovinski zvok ob?utno bolj sli?i, kot  pa enkrat ko je ogret. Sklopka se mi zdi, da je notri ?e prva in prav tako vztrajnik ali pa zna biti nosilec ? Avto je mazda 6  1.8   220.000 prevo?enih.

Imam enake probleme, enak avto. Sicer samo vibriranje ni tako zelo hudo, ampak se mi zdi da vseeno ni ?isto normalno. Splo? "ro?ljanje" na podvozju je zadnje ?ase postalo intenzivnej?e. A je ob izpuhu kak?en "za??itni" pleh ki je odrjavel in sedaj malo vibrira ali je kar sam auspuh to?

Pa ?e ena druga te?ava: V prostem teku mi ob?asno preve? nihajo obrati. Kaj bi to bilo?

P.S. ali Pelko ima kak?no ma?inerijo za klimo s?istit? Se mi zdi da nekaj smrde?ega raste notri  :glare:

BRUUM-BRUUM

Napisano

Matej sem mu zdele poslal tvojo te?avo. Ima za klimo dezinfecirat, seveda.  :cheers:

Napisano

Zdravo!

Mene pa zanima ?e se te?ave z podlo?kami na injektorjih pojavljajo samo na mazdah 6 136 KM ali tudi na 120 KM (kot jo imam jaz) in je to te?ava, da mi avto kadi ?rno ko ga pohodim..in mi pije tudi olje? Naj pa povem ?e to da je na testerju pokazal vse pritiske v motorju OK, nekateri pa so omenjali da bi lahko kadila zaradi teflonov..mogo?e veste? Hvala

Zakaj se na 90 omejitve vozite 60?? :whatever:

28130_1.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• povej več, a si že imel tak projekt pa te je zdaj sesulo in ti je zdaj žal? se mi zdi, da nekaj veš 
    • Ja, jurja na kvadrat bo kar pravilna ocena po moje. Kot so drugi že rekli tule. Jaz sem tudi šel dograjevati hišo iz leta 85 in je zdaj dvostanovanjski objekt na lokaciji, ki jo danes ne dobiš kar tako samoumevno - bližina Celja, avtocesta 5 min stran, vse stvari na dosegu roke, otroci lahko (že) sami hodijo po dejavnostih. Ne govorim o neki Ljubljani, pa vseeno, saj vemo kako je z bajtami in cenami danes. Več faktorjev špila tu.   Zgodba je tudi drugačna kot včasih. Danes je glavno da se zapufajo ljudje in da je čez eno leto fertik. Včasih se je pa lepo 10 let delalo in se je počasi naredilo. Malo smo to tudi pozabili. Res je pa, da danes pri vsej izbiri in dopaminskih šusih od drugje je težko glavo v stvar spraviti.   Sam sem si dal kar zalogaj. Začetni objekt velikost cca. 300 m2 neto sem dozidal in ga spremenil v dvojček 220 m2 + 170 m2 skoraj brez kreditov in z veliko lastnega dela in predvsem načrtovanja s tem, da sem v objektu skozi živel. Se pa lahko v prihodnosti lastništva urejajo posebej če je treba.   O mojem porabljenem času za ta projekt zadnjih 10 let pa raje ne bi govoril. Poleti 2022 in potem še celo 2023 sem bil čisto sesut, pa še iz projektov v firmi se nisem videl. Sem pa tehnik po duši in imam OCD s prefekcionizom, tako da vemo kako potem to gre. 🤪
    • Ampak fertik bajto za 120.000. 
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ni prijavljenih registriranih uporabnikov
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.