Skoči na vsebino

Mobilna telefonija

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

A si nagnjen k zgubljanju in uničevanju telefonov? Če ne pozabi na to opcijo.

To so pač rabljeni telefoni, kjer recimo veš le to da je baterija vsaj 80% dobra in da so bili odprti in s tem niso več nikakor vodotesni.

Da pa hočejo za skoraj 5let starega S10, ki je mimogrede obtičal na 4 leta starem Androidu verzije 12, še vedno 180€ sem pa skoraj na rit padel.  Tole je vredno po moji oceni max 50€.

Lepo si privošči novega serije A in glede na tvoje zahteve ga boš mel brez težav 6 let ali več. Je pa res, da nima wireless polnjenje, kar je za mene osebno nujna funkcija, zato sem vzel S-a. Aja pa tudi zaradi DeX seveda.

• Všeč 1
  • Hvala 1

33112_1.png

Napisano

100 ljudi 100 čudi. 100 žena...

Meni pa ravno brezžično polnjenje ne ustreza. In ravno zato se trudim, da v avtu ne odlagam telefon na kohar,  tako, da se brezžčno polnjenje nebi začelo. 

Ni vse zlato kar je brez žnore.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano
pred 9 minutami je Mraušk Mčk napisal:

Meni pa ravno brezžično polnjenje ne ustreza. In ravno zato se trudim, da v avtu ne odlagam telefon na kohar,  tako, da se brezžčno polnjenje nebi začelo. 

Jaz ga v avtu sploh nimam (če je kdaj nujno mam žnoro). Gre za polnjenje doma, kjer je mnogo bolj priročno samo odložit telefon na polnilec kot pa vštekavat v USB-c. Ne glede kolk paziš, če samo 1x dnevno vtakneš USB-s za polnjenje je to skoraj 2000 vklopov v USB-c v teku življenske dobe 5 let. S9 mi je crknil USB-c prej kot v 5 letih pa je bil redko priklopljen na USB-c.

33112_1.png

Napisano

Ja, kako je luštno svinjat po etru. 

Od začetkov meritev se je od človeštva povzročeni šum ozadja (background noise) v elektromagnetnem spektru na našem edinem planetu v povprečju zvišal za več kot 10dB. (v urbanih področjih za več 100x več v decibelih!)

Na ta način nam v tem res kratkem času, kolikor ga ima človeška civilizacija sploh še pred seboj, nebo nikoli uspelo vzpostaviti stika z extraterrestrial lajfom.

Tudi zarad takih, ki se jim ne da vtaknit žnore v fa... mobi.  

Napisano
Pred eno uro je Mraušk Mčk napisal:

Kovinsko ploščico daš na odložišče v avtu in ti ne polni 👍

Napisano
pred 2 urama je Mraušk Mčk napisal:

Od začetkov meritev se je od človeštva povzročeni šum ozadja (background noise) v elektromagnetnem spektru na našem edinem planetu v povprečju zvišal za več kot 10dB. (v urbanih področjih za več 100x več v decibelih!)

Na ta način nam v tem res kratkem času, kolikor ga ima človeška civilizacija sploh še pred seboj, nebo nikoli uspelo vzpostaviti stika z extraterrestrial lajfom.

O čem ti to govoriš? Kakšen bacground noice. Gre za indukcijsko polnjenje preko elektromagnetnega polja, ki deluje praktično na razdalji manj kot centimetra. EMF je tako nizkega nivoja, da ne vpliva skoraj na nič. Sam telefon je bistveno bistveno bolj problematičen glede tega kar omenjaš, tako da je najbolje, da kar vržeš stran ta fa... mobi.

33112_1.png

Napisano
pred 2 urama je Bini napisal:

Kovinsko ploščico daš na odložišče v avtu in ti ne polni 👍

To ni ravno pametno pocetje… tudi pise v prirocniku, da na prostor za polnjenje naj ne bi odlagal kovinskih predmetov… Ce se prav spomnim, sa da izklopit v nastavitvah..

image.png

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
pred 9 urami je Mraušk Mčk napisal:

Tja ga odložim ene 10x na leto. Kaki dopust ali pa če je res na najgi.

Se prepočasi polni. Fajn pa je imeti opcijo, ko si polno leteč in ga doma nisi napolnil.

Primarno je 99.9% kabl na štekdozi.

pred 9 urami je Mraušk Mčk napisal:

Imam nočni wifi off. Tak da se zavedam nepotrebnega sevanja....

Napisano

Čakaj malo. On vprašuje o midrange telefonu.

Ti pa mu predlagaš izredno dragi flagship za vernike. 😮‍💨

Pol mu z lahkoto rečemo, da je S24 jajc in naj vzame Fold-a.

• Haha 1
  • Hvala 1
Napisano
pred 8 urami je robertk6 napisal:

Kaj premijsko vozilo nima opcije izklopit tega?? 

Moj tega nima😋

• Začuden 2
  • Žalosten 1
Napisano
pred 16 urami je godlike napisal:

Čakaj malo. On vprašuje o midrange telefonu.

Ti pa mu predlagaš izredno dragi flagship za vernike. 😮‍💨

Pol mu z lahkoto rečemo, da je S24 jajc in naj vzame Fold-a.

Se strinjam s tem kar si napisal, trenutno res razmišljam med A55 in A52S, kot ga je nekdo zgoraj priporočil kot izredno dobrega. Napram 4-letniku Redmi9T bo pomoje kar izboljšanje, hehe

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Nikakršnih igric ne igram, že vsaj kako desetletje, ko sem občasno igral Age of empires ter GP F1, seveda ne na Mobilcu, hehe.

Napisano
pred 2 urama je Z M A J napisal:

Nikakršnih igric ne igram, že vsaj kako desetletje, ko sem občasno igral Age of empires ter GP F1, seveda ne na Mobilcu, hehe.

Kaj pa piščanček.... 🤣

Napisano
pred 12 minutami je Bini napisal:

Kaj pa piščanček.... 🤣

Ne živi pri meni, kadar sva skupaj, ponavadi wikend-e, pa niti slučajno nisva pri "ekranskih športih", ampak v gibanju in naravnem okolju.

P.S. Mobilca ima pa 15-letnica itak bistveno boljšega od mene, tako da jo pogosto prosim, naj ona naredi fotko, da ne bom jaz z Žaomi-jem se matral in sramotil, hohoho

Napisano

Meni osebno je pri telefonu daleč najpomembnejše, da ima res čimboljši fotoaparat in pa da ni velikosti večje opeke. Sem na majhne navajen (sem navadil tudi svojo najdražjo). Ostale stvari ki privlačijo mladež pri meni ne palijo. 

Če bi se jaz odločal med telefoni s 256GB spomina, bi namesto A 55  za 400€ raje vzel S 23 za 640€. (to so cene ki sem jih na hitro našel na spletu (ponudbe z zastonj poštnino).

• Všeč 3
  • Ljubim 2

Napisano
pred 1 uro je Mraušk Mčk napisal:

e bi se jaz odločal med telefoni s 256GB spomina, bi namesto A 55  za 400€ raje vzel S 23 za 640€. (to so cene ki sem jih na hitro našel na spletu (ponudbe z zastonj poštnino).

S24 128GB 600€, gratis poštnina.

Tudi 128GB težko napolniš, če kdaj kaj izbrišeš.

• 2 meseca kasneje...
Napisano

Imam samsung s20 plus. Odličen telefon v 5 letih ni bilo enega samega problema. No sedaj je začela baterija bolj popuščat pa razmišljam o menjavi le te. A obstajajo kaki kiti ali pa kaj?

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah.

Napisano

Samsung je res zakon, jaz ga še vedno imam a sedaj služi kot igrača..... :bravo:

Baterija je šla pred leti v reciklažo.... :nevem:

IMG_20250311_181010.jpg

• Všeč 1
  • Začuden 1

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Sicer me mnogi prepričujejo, da ni neke hude inflacije, ampak po moji denarnici je hudo visoka. Tak nakup je bil marca 2021 okoli 120€...      
    • Kje ma pa čas🤣
    • Naročil letne gume Dunlop SportMaxx RT2 SUW 225/55R19 99V pri  Glavna stran | Gume-Diskont.si - Kupite gume na spletu in prihranite GUME-DISKONT.SI Letne gume, Zimske gume - enostavno naročanje, zelo nizke cene   Dunlop SP-RT2 MFS 225/55R19 | Gume-Diskont.si - Kupite gume na spletu in prihranite WWW.GUME-DISKONT.SI Dunlop SP-RT2 MFS 225/55R19 Letne gume.   4x162,9€ +1,99% za plačilo z Paypal-om...nisem še pri tem spletnem prodajalcu kupoval,in se zaradi 12,97€ ne mislim "zajebavati"🙄 Vse komplet 664,57€ Piše-dostava 3-7 delovnih dni...pa da vidim🧐
    • Čisto resno vprašanje: koliko je človek pod vplivom droge in 1,8 promila alkohola sploh operativen.   Če nisem česa pomešal, se je on tja pripeljal s svojim avtom potem, ko ga je otrok poklical. Po mojem laičnem in nestrokovnem mnenju bi človek v takem stanju komaj iz parkiranega avta zlezel in bi se opotekal, če se ne bi česa držal, ima težave z zaznavanjem okolice in vprašanje, če bi se sploh spomnil, zakaj je prišel tja... Da pa je poleg toliko alkohola še droga zraven... Koliko je tak človek sploh operativen? Je dejansko možno, da bi suvereno pristopil tja v bran svojemu otroku?
    • Kaj Bini, nisi še v penziji? 🙂 ☕
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.