Skoči na vsebino

Ali vas pogled na nesrečo kaj spametuje?

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Sodelavec je bil (kot gasilec) med prvimi na kraju nesre?e. Tip sicer ni bil privezan (kar je ?e razvidno iz volana) in je bil kar ubogi saj ga je grdo razmetalo po avtu, kdo ve kako bi se kon?alo, ?e bi bil privezan. Kar je bilo ?e bolj zanimivo je to, da ga je na suhi cesti v dokaj lepem ovinku odneslo, ko je pri?el na travo je drsel ?isto postrani. In so takole spotoma pri?li do zaklju?ka, da bi lahko za nesre?o bil kriv kar Citroen saj C3-jem po cca 5-7 letih pokajo fedri kot za stavo in celo na servisu vgradijo ponaredke, ki so bolj kvalitetni. In je kar dosti teh primerov, ko se ljudem avto v ovinku samo usede potem se pa znajdi. Kolegici je isto avto kar obrnilo na AC enkrat (sicer po de?ju, mo?en tudi aquaplaning) in ji ?e danes ni jasno kaj se je takrat zgodilo.

Ampak pisano bo gotovo, da je bila neprilagojena hitrost. :whatever::vskalo:

Napisano

Sodelavec je bil (kot gasilec) med prvimi na kraju nesre?e. Tip sicer ni bil privezan (kar je ?e razvidno iz volana) in je bil kar ubogi saj ga je grdo razmetalo po avtu, kdo ve kako bi se kon?alo, ?e bi bil privezan. Kar je bilo ?e bolj zanimivo je to, da ga je na suhi cesti v dokaj lepem ovinku odneslo, ko je pri?el na travo je drsel ?isto postrani. In so takole spotoma pri?li do zaklju?ka, da bi lahko za nesre?o bil kriv kar Citroen saj C3-jem po cca 5-7 letih pokajo fedri kot za stavo in celo na servisu vgradijo ponaredke, ki so bolj kvalitetni. In je kar dosti teh primerov, ko se ljudem avto v ovinku samo usede potem se pa znajdi. Kolegici je isto avto kar obrnilo na AC enkrat (sicer po de?ju, mo?en tudi aquaplaning) in ji ?e danes ni jasno kaj se je takrat zgodilo.

Ampak pisano bo gotovo, da je bila neprilagojena hitrost. :whatever::vskalo:

ej, sam to men ne zgleda tk razbito da bi blo fatalno :ne vem:

mislim, ce bi bil prvezan pomoje ne bi smel bit hujsih poskodb?

Napisano

Ne vem, ?e bi kar takoj obto?il fedra oziroma, da se je avto sesedel, ker na slikah tudi pribli?no ni? ne ka?e na to, ?eprav poznam dva primera, da se je to zgodilo :( Enmu se je celo sesedel, ko je stal neobremenjen na parkiri??u. Zjutri pride v slu?bo vse OK, ko pa gre domov je bla pa Xsara zadi na podnu.

Kar se pa ti?e pasov je pa stvar tudi vpra?ljiva a je bil pripet ali ne. ?e bi bil udarec spredaj bi lahko rekel, da je skrivljen volan posledica nepripetega voznika - vseeno pa bi se moral spro?iti vsaj airbag.

O?itno je ?lo za dva udarca - se pravi predno je ?el v drevo z desno stranjo se je moralo zgoditi nekaj drugega, ker je avto nenormalno po?kodovan po strehi na levi strani. O?itno je pri?lo najprej do prevra?anja predno je sploh udaril v drevo z desno stranjo. ?e pogleda? vrata na levi ka?e kot bi ?lo tudi na levi do udarca v drevo. Sploh je ?udno, ker, da sta vrata in rob strehe tako po?kodovani je moralo rasti drevo izredno postrani ali pa je res pri?lo, do prevra?anja in je med prevra?anjem avto padel na bok na nekaj trdega (skala, hlodi, ipd).

Pa nazaj k pasu. Ker je ?lo za bo?ne udarce (zanimivo, da se airbagi na levi strani niso odprli pa je ?lo za kar mo?an udarec), varnostni pas ni ve? tako u?inkovit kot spredaj. Ker se na levi kjer je najprej udarilo ni spro?il airbag se niso spro?ili niti zategovalniki pasov, ker senzor ni dal signala ne za AB ne za zategovalnik (isti signal).

?e pasu ni imel dovolj zategnjenega (95% ljudi ga ne zategne dovolj, ko se pripnejo), je zelo hitro zdrsnil bo?no iz pasu potem je bil pa samo ?e ragdol, ki ga je premetavalo po avtomobilu. Ko je na koncu udaril ?e z desno stranjo v drevo se je spro?ila zavesa samo ta ne pomaga vozniku ampak le sovozniku, ?e bi sedel tam.

V glavenem - saj vem da ?pekuliram in da o takih nesre?ah ni lepo razpredat je pa vseeno treba biti pazljiv pri komentiranju dogajanja, da ne bi ljudje takoj dobili ob?utek, da je sam najve? kriv, ker se ni privezal :ne vem:

Pa ?e mali nasvet, ko se usedete v avto samo s pripenjanjem s pasom niste naredili ni?esar. Zelo pomembno je, da se z ritjo in hrbtom usedete dovolj nazaj v naslonjalo in si zategnete pas - na za?etku je mogo?e malo neprijetno ampak je zelo koristno (sploh pri avtih brez zategovalnika pasov). Tudi med vo?njo je potrebno vsakih nekaj 10 km rahlo zategniti pas.

Druga zadeva je pravilen naklon sedalnega dela, da se pri karambolu ne "potopite" pod pas. Razni badass, ?apmobil style polo?enih zicev so nevarni tako v primeru karambolov, ?e bolj pa v primeru, ko je treba hitro reagirat. Pa na vzglavnik ne pozabit - raje vi?ja nastavitev kot prenizka.

33112_1.png

Napisano

Glej Boss, sodelavec je bil kot gasilec tam ter pomagal. Avto je ?e v za?etku ovinka po cesti letel po?rek. Ni bil pripet, avto je postrani odneslo s cesto nato je s stranjo podrl ene tri manj?a drevesa. ?e ima C3 bo?ne airbage pa ne vem. Spredaj avto ni zbit in se airbag ni rabil spro?iti.

Ja druga?e pa s pasom je tako, da mora? biti tudi v pravem polo?aju. Najbolj mi je hecna mularija, ki sedi pardon skoraj le?i v pofafi-?altkebl pozi. Da se zaleti mu bo po Murphyu direkt ?alkebl zbil zobe, spotoma bo pa pod pasom zdrsnil.

Napisano

Ma stranske airbage, se vidi ker se je spro?il.

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

Jebenti da ma? prav. :blush:

Napisano

Glej Boss, sodelavec je bil kot gasilec tam ter pomagal. Avto je ?e v za?etku ovinka po cesti letel po?rek. Ni bil pripet, avto je postrani odneslo s cesto nato je s stranjo podrl ene tri manj?a drevesa. ?e ima C3 bo?ne airbage pa ne vem. Spredaj avto ni zbit in se airbag ni rabil spro?iti.

Govorijo ozdrsu v levem ovinku, a ne? Se pravi, ?e je avto zdrsnil bo?no kako hudi?a je tako mo?no razbit po levi strani :ne vem:

Mo?no torej, da ali ga je vrtelo okoli vertikalne osi ali pa okoli horizontalne (prevra?anje). Druge ne more biti glede na po?kodbe avtomobila. Zato sem postavil razmi?ljanje, da v celem poro?ilu na spletni strani nekaj ne ?tima.

Kot si ugotovil (?eprav sem ravno iz tega dejstva izhajal v prej?njem postu), spredaj ni zadet zato je skrajno nelogi?no, da bi volan takole zvilo, ?e bi letel samo bo?no. Airbage bo?ne ima, kar lahko vidi? tudi na sede?u (tisti pokrovi na robu sede?a) a se niso spro?ili. Ok, za zaveso pa res ne bi dal roke v ogenj ali jo ima ali je tisto na sliki obloga streha.

33112_1.png

Napisano

Zato sem postavil razmi?ljanje, da v celem poro?ilu na spletni strani nekaj ne ?tima.

:bravo::bravo::bravo:

?eprav dobi? ob?utek da je avto vozu slalom med "drevesi" .. sam je pa plehovje slabsi od kitajskega papirja :(

Napisano

Velikokrat sem omenil da poslu?am avstrijski O3 in da imajo dnevno gajsterfarer opozorila- voznika na avtocestah v nasprotno smer.

No danes zanimivo so imeli 'letno poro?ilo' o 2010 na cestah, in neverjetno - leta 2010 so na?teli - videli 410 gajsterfarejev - 3,5% ve? kot 2009 ?zmeden?

?e bolj zanimivo pa je to, da se je ?tevilo nesre? ob tem zmanj?alo za 40% - temu 'uspehu' pripisujejo predvsem na?in obve??anja voznikov preko radijev in signalizacijskih tabel - ter tudi temu da se vozniki resno odzovejo na opozorila.

Po moje jih je pri nas tudi veliko samo pri nas redko zasledi? taka opozorila, ker smo redki ki kli?emo na radie in opozarjamo.

Lahko bi pa bila skupna ?tevilka za vse radijske postaje in bi vsaka lokalno lahko poro?ala o stanju na njenem podro?ju.

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano

Po moje jih je pri nas tudi veliko samo pri nas redko zasledi? taka opozorila, ker smo redki ki kli?emo na radie in opozarjamo.

Lahko bi pa bila skupna ?tevilka za vse radijske postaje in bi vsaka lokalno lahko poro?ala o stanju na njenem podro?ju.

ta skupna stevilka je super ideja.
Napisano

Ideja ja, samo potem noben radio nebi bil prvi-najbolj?i-edini-....

Napisano

ja saj to je problem.

?e bi se ?lo za varnost vseh pa bi morda veseno lahko stopili skupaj je pa to projekt, ki bi ga morala zastaviti Zajec in oni drugi oz. prvi bizgec.

Napisano

Dnevno poslu?am in gledam tiste spote o tem, da se vlak ne more ustaviti in mi ni ?isto jasno komu so to?no namenjeni.

No zdej mi je pa? jasno... pa? te?ko je vozit in biti skoncentriran na promet, ?e ima? med vo?njo 1001 opravek :angry:

http://24ur.com/novice/crna-kronika/vlak-k...bno-vozilo.html

33112_1.png

Napisano

o fak keri glupi podatki sej ne mores verjet

Poleg tega je po njihovih podatkih kar tretjina od 38 udele?enih vozil bila brez prednjih meglenk. En voznik je vozil brez vozni?kega izpita, za tri voznike sumijo, da so pred tem prevozili ?e ve? kot 200 kilometrov, ?est voznikov je bilo voznikov za?etnikov, en pa kr?itelj povratnik.

http://www.siol.net/slovenija/novice/2011/...mi_vozniki.aspx

a so prednje meglenke obvezna oprema vsakega prodanega avta v slo.??

sumijo da so trije vozili vec kot 200km...faaaak no

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

Samo res,kak?ni kalibri.Zato,ker niso vozili z "prilagojeno" hitrostjo (ki je,baj de vej lahko vedno prevelika,da v vsakem primeru dobi? kazen,?e je karambol), se bodo sedaj ?e bolj skrivali po grmovjih in na po?ivali??ih in

hiteli loviti divje voznike,ki vozijo 40/uro po megli-to je namre? neprilagojena hitrost.Morali bi namre? ustaviti vozila na varnem kraju in z potovanjem nadaljevati pe?.Tudi pti?i hodijo pe?,kadar je megla. ;)

Napisano

Tole policijsko poro?ilo je eno najbol lejmerskih kar sem jih bral :blink:

Kake podatke so zbirali, da te srat prime. Sama brezvezna statistika in kon?na ugotovitev je enaka tisti, ki jo vedno napi?ejo, ko ne najdejo ali pa se jim ne da iskati pravega vzroka.

Pri?akoval sem, da bodo napisali zakaj je do nesre?e v prvi fazi sploh pri?lo - kaj se je zgodilo, da so prva vozila tr?ila. Vse ostalo je bla pol le ?e loterija v bistvu pa so s to statistiko ?isto vse voznike udele?ene v tej nesre?i potisnili v isti ko? - se prav vsi isti vsi krivi.

A da pa bi nekdo lahko pravo?asno ustavil pa je vanj butnil nekdo drug in vse skupaj potisnil v kup zaletenih vozil pa o?itno po policijski logiki pa? ni mo?no. Res jadni so tele ubo??ki, da pridejo s takim poro?ilom ven k ni ne ti? ne mi?.

Gledal so kdo ma zimske gume (karambol je bil na nezasne?enem in nepoledenelem cesti??u s temperaturo zraka nad ni?lo), kdo ni imel prednjih meglenk (lol no tale poseka vse neumnosti, ki sem jih sli?al zadnje ?ase), kolk je kdo prevozu (200km je kao velik al kaj - to je ura in pol vo?nje po AC in kaj ma to vzrok z nesre?o), kolk je mladih voznikov (?e ena bu?a brez primere :whatever: ), kdo je povratnik in kdo brez veljavnega izpita (ne da izpita ni imel - potekel je ali pa je bil odvzet - se prav, ?e ti izpit vzamejo potem ne zna? ve? vozit in je pol to en vzrokov za nesre?o al kaj :whatever: ).... mah bom raje nehal, ker se ne spla?a razburjat.

?lender je o?itno dobil ostro konkurenco v vrstah policijskih preiskovalcev in seveda ni manjkala niti notranja ministrica, ki si je najprej kar prisvojila zasluge za zmanj?anje ?rtev na slo cestah in kljub enormno izbolj?ani varnosti zagrozila ?e z ve? represije (bravo vsaka ?ast - res rabi? imet visok IQ za tak na?in razmi?ljanja).

33112_1.png

Napisano

?e mene ali Labija ustavijo ko delava cca 700km ture in ve?, pol dobiva avtomati?no prepoved vo?nje :ne vem:

taki, ki delamo 700+ fure smo za zapret ve? ?uza

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.