Skoči na vsebino

Section control Trojane

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Kolikor mi je znano so tudi bila neka obnovitvena dela (pred iztekom garancije, ne vem kak?ne). Vem pa da sem dostikrat s stare ceste opazoval po?asi veze?o kolono na AC. Na stari cesti so deli, kjer je povsem varno voziti 100. ampak kr?i? pa zakon, res je. 

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

Med vikendi so ga res dosti zapirali, zdaj imajo ?e no?ne zapore. Iskreno povedano mi res ni jasno, kaj imajo tolk za pacat... Ampak nekak smo se ?e navadli na to. V bistvu so izreeedno redki dnevi, ko med CE in LJ i nobenih del na cesti...

Napisano

To me spominja na stare ?ase, ko so imeli ?e Italijani te ?tose z merjenjem ?asa od cestninske do cestninske. Pa smo ?ibali in ?ibali  po avtocestiin in se ustavili na kapu?inu. In prera?unali, koliko ?asa moramo stati, da bomo vozili "vzorno" in po "regulah".

Nikoli nismo pla?ali kazni. :lol:

Napisano

Ja, samo kolikor vem so Italijani to imeli kar na cestnini za cel odsek avtoceste, ne samo za 10 km (al koliko jih ?e rata...).

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

To me spominja na stare ?ase, ko so imeli ?e Italijani te ?tose z merjenjem ?asa od cestninske do cestninske. Pa smo ?ibali in ?ibali  po avtocestiin in se ustavili na kapu?inu. In prera?unali, koliko ?asa moramo stati, da bomo vozili "vzorno" in po "regulah".

Nikoli nismo pla?ali kazni. :lol:

No, pri dana?njem sistemu Tutor to ne gre ve?. Na uvozih in izvozih iz postajali?? imajo kamere, ki tvoj postanek od?tejejo od celotnega ?asa. ;)

Napisano

Res je, vo?nja tam je pravi u?itek. Nazadnje sem relacijo Ventimiglia - Ferneti?i prepeljal v enem kosu, 3/4 ?asa tempomat na 135 po GPS-u in na koncu sploh nisem bil pretirano utrujen. Celo ?ena je v nasprotni smeri vozila cca. 300-350 kilometrov v enem kosu (od Benetk mimo Milana in proti Genovi), pa na?eloma sovra?i vo?njo po AC.

Napisano

Sej, ?e pri nas to uvedejo bo enako... predvsem umaknejo prehitevanje kamionov pa smo skoraj na konju.

33112_1.png

Napisano

Tole je tako ali tako kompletna kozlarija. Polovica avtoceste je ?e pol leta zaprta zaradi gradnje protihrupnih plotov-predvsem tam kjer je ob cesti hosta ali pa kak?na koruza. Zakaj je od Vranskega do Blagovice omejitev 100 pa ve samo tisti kret*en,ki si je to izmislil. Za tunele ?e razumem,za ostalo pa res ne. Pijancem in samomorilcem,ki se zabijajo v tunelske ni?e pa ta omejitev tako en kur*ac pomeni. Ta DARS je bruka in sramota za celo dr?avo.

Napisano

Tole je tako ali tako kompletna kozlarija. Polovica avtoceste je ?e pol leta zaprta zaradi gradnje protihrupnih plotov-predvsem tam kjer je ob cesti hosta ali pa kak?na koruza. Zakaj je od Vranskega do Blagovice omejitev 100 pa ve samo tisti kret*en,ki si je to izmislil. Za tunele ?e razumem,za ostalo pa res ne. Pijancem in samomorilcem,ki se zabijajo v tunelske ni?e pa ta omejitev tako en kur*ac pomeni. Ta DARS je bruka in sramota za celo dr?avo.

Mene je vceraj sokiral odsek od Jesenic do Radovljice! Jebemti ce pa za take zadeve kupujemo vinjete, pa sej ne mors verjet, ker je garant 10 do 15 km to zozanje!

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Od vinjete imam samo to korist,da mi januarja ene 14 dni ni treba stri?i nohtov ko ta staro dol praskam-pa prihranim pri ostrini grickalice.

:) Meni je pa v?e?. Namesto cca. 1000-1200?, kolikor bi me pribli?no pri?el letno "stari" sistem pla?evanja sedaj pla?am 110?. :jupiii:

Napisano

Zame tudi - bistveno ceneje kot prej, ko je ?lo cca 1500? na leto za ABC.

33112_1.png

Napisano

Meni pa totalno stran vr?en denar za vinjeto.Dobro no,jo uporabljam skozi tunel

pod Markovcem.Ampak druga?e se ne izpla?a.

Komaj ?akam elektronsko cestninjenje.

Napisano

Sej, ?e pri nas to uvedejo bo enako... predvsem umaknejo prehitevanje kamionov pa smo skoraj na konju.

saj so dejansko prepovedi ki jih po vzoru ja?i tla?i noben kamionar ne upo?teva.. Psst preve? pa ne smemo ?infat bo Klobasa u luft sko?u.

Have a nice and productive day!

Your future depends on it.

Your LIFE… depends on it.

A Klokateer...

Napisano

?ak, da bodo sprostili cene pogonskih goriv... bo Klobasa spet tulil k zme?an.

33112_1.png

Napisano

Meni pa totalno stran vr?en denar za vinjeto.Dobro no,jo uporabljam skozi tunel

pod Markovcem.Ampak druga?e se ne izpla?a.

Komaj ?akam elektronsko cestninjenje.

Jaz sem na leto dal cca. 20? za cestnine. Zato mi 110? vinjeta prav ni? ne di?i. Aampak kljub temu sem ?e vedno mnenja, da je eletronsko cestninjenje za osebna vozila bedarija.

Narod se bo spet preselil iz avtoceste na lokalne ceste, ker bojo hoteli ?parat. Jaz vem, da ko bo elektronsko cetninjenje, bo na mojem koncu kolaps. OD kar imamo vinejte namesto 1h porabim do slu?be cca. 25min. ?im je kaka mala nesre?a na avtocesti in se vsi pani?no preselijo na lokalne, je popolni kolaps.

Zdaj ljudje pa? uporabljajo avtoceste, ker so jih pa? ?e pla?ali in to logiko bo treba obdr?at. Vse ve? prometa je treba spravit na avto ceste ne pa na lokalne ceste.

Zdaj pa pla?ujemo 110? za vse koruptivne prasce, ki so kradli denar in ?e naprej jih bomo pla?evali, ker te iste korputivne prasce ?e kar naprej vsi dr?imo pokonc (levi in desni). Da imamo dale? najdra?jo vinjeto ?e ra?unamo po kilometrih avtocest, ni nobene logike, sploh ?e pogleda? kako gnile so na?e avtoceste.

Napisano

Vinjeto res ne smemo gledat skozi prizmo denarja ampak dejasnko je to eden najve?jih prispevkov k varnosti v prometu saj spravimo na AC, ki je statisti?no dale? najbolj varna na koli?ino prevo?enih kilometrov, ve?ino prometa, da se ne svaljak po lokalnih cestah. Samo statistiko je treba pogledat pa se vidi kak?en je doprinos vinjete k varnosti od ?asa, ko je bila uvedena leta 2008.

od leta 2001-2007 je bilo v povpre?ju okoli 250 mrtvih v nesre?ah vsako leto

uvedba vinjet od polletja 2008 je omogo?ila takoj?nji skokovit padec ?t. mrtvih in kljub temu, da je veljala samo od polletja je bilo naenkrat v tem letu kar 50 mrtvih manj

2007 - 263

2008 - 200 (63 mrtvih manj glede na prej?nje leto zaradi uvedbe vinjete ?eprav je veljala samo pol leta)

2009 - 154 (109 mrtvih manj glede na leto 2007, ko prvi? vinjeta velja celo leto)

2010 - 127 (trend padanja se do danes nadaljuje najve? zaradi dokon?evanja AC kri?a in vse ve? kilometrov AC in HC)

2011 - 129

2012 - 122

2013 - 116

2014 - 108

Tudi ekolo?ki doprinos je ogromen, ker najbolj svinja tisti, ki se po?asi premika od to?ke A do B in to se bo zgodilo, ?e se bodo vinjete ukinile in promet spet preselil na lokalne ceste.

In ?e ?e vseeno je problem v denarju je treba pogledat koliko bo na ta na?in izgubljenega ?asa, preve? porabljenega goriva zaradi gne? in posledi?no ?e  zaradi prekr?kov ter nesre?. Teh 110? je dejansko pljunek v morje proti vsemu temu.

33112_1.png

Napisano

Mogo?e bo na za?etku elektronskega cestninjenja  folk res zavil na lokalne ceste ampak sem prepri?an, da se bo s ?asom vse normaliziralo in se bo ve?ina sprijaznila , ko bodo videli, da se tako ne morejo premikati. Tudi tujci ne bodo ve? lazili po lokalnih cestah, ker bodo pa? pla?ali tistih par evrov za prevo?eno pot skozi Slovenijo  (pri nas so poleti vse lokalne ceste  ,ki vodijo od mejnega prehoda z Italijo proti Istri nabasane z turisti).

Moje mnenje je , da bo pravi?nej?e pla?evanje; kolikor si porabil toliko bo? pla?al. Sedaj je neko solidarni?tvo in tisti, ki malo vozimo po hitrih cestah in avtocestah "financiramo" tiste, ki se vozijo tam vsak dan.  To je podobno, kot ?e bi moral pla?al nekdo, ki mu "pije" avto

5l/100 km isto ceno za prevo?eno pot kot lastnik Ferrarija, ki mu pije 20/100. Ne vem, ?e bi bil ta pevi glih najbolj navdu?en. :aaaaa:

Napisano

Moje mnenje je , da bo pravi?nej?e pla?evanje; kolikor si porabil toliko bo? pla?al. Sedaj je neko solidarni?tvo in tisti, ki malo vozimo po hitrih cestah in avtocestah "financiramo" tiste, ki se vozijo tam vsak dan.  To je podobno, kot ?e bi moral pla?al nekdo, ki mu "pije" avto

5l/100 km isto ceno za prevo?eno pot kot lastnik Ferrarija, ki mu pije 20/100. Ne vem, ?e bi bil ta pevi glih najbolj navdu?en. :aaaaa:

Pa dobro sej ti si pametna oseba pa take floskule poka?. Kolk AC pa porabi?? Porabi?? Pa sej to ni voda al pa elektrika, ki jo porablja?. To je infrastruktura, ki jo je potrebno zgraditi v celoti pa a se samo 1x na leto pelje? al pa vsak dan 2x po njej: A je ta pojem res tako te?ko razumeti. Sej v ceni elektrike je tudi vzdr?evanje infrastrukture, ki je enaka na isto priklju?no mo? pa ne glede kolk kWh elektrike porabi?.

To je cena infrastrukture in v to spada recimo tudi letna dajatev za uporabo cest, ki je enaka za vse pa ne glede ali letno prevozi? 100 km ali pa 100.000km.

In ta infrastruktura propada (precej tudi zaradi vremenskih vplivov in samega staranja materialov) in se jo vzdr?uje, popravlja ter recimo pozimi plu?i enako za tiste, ki gredo gor enkrat, kot tiste ki so skozi gor.

Pa ?e kdo res uni?uje cesto so samo to samo te?ka tovorna vozila, kjer je s testi dokazano, da en poln ?leper po?koduje cesto enako kot 40.000 avtomobilov. Torej, je pravi?no le in samo to, da se kamione elektronsko cestnini za osebna vozila pa je to popolnoma nepravi?no. Druga?e pa itak tisti, ki ve? vozijo tudi ve? goriva porabijo in posledi?no ve? prispevajo v prora?un z davki in dajatvami ter raznoraznimi ekolo?kimi neumnostmi vklju?no s cestninskimi centi ipd.

Tukaj je tudi odgovor na tvoj zadnji stavek glede porabe saj je logi?no, da nekdo z dieslom in porabo 5 litrov pla?a enako, kot nekdo s super?pportnikom in 20 litri, za pravico uporabe AC ampak pri gorivih bo pa tisti s Ferrarijem pla?al 4x toliko dajatev. Pozor... ?e ?e ni razumljivo. Pri potro?nji goriva dejansko govorimo o PORABI saj se gorivo porablja in ga pa? ni ve?, ko prevozi? AC medtem, ko sama AC ?e vedno stoji, a ne? ;)

Zanimivi bi bilo bedeti razmerje tujcev/slovencev v teh cifrah, predvidevam da je efekt kontra za tujce

Policija ima vse podatke in jih namensko ne posredujejo v statisti?na poro?ila za javnost, ker bi lahko povzro?ili revolt pri ljudeh, ko bi se ugotovilo koliko uni?enih ?ivljenj povzro?a tranzit samo z nesre?ami.

33112_1.png

Napisano

Mogo?e bo na za?etku elektronskega cestninjenja  folk res zavil na lokalne ceste ampak sem prepri?an, da se bo s ?asom vse normaliziralo in se bo ve?ina sprijaznila , ko bodo videli, da se tako ne morejo premikati. Tudi tujci ne bodo ve? lazili po lokalnih cestah, ker bodo pa? pla?ali tistih par evrov za prevo?eno pot skozi Slovenijo  (pri nas so poleti vse lokalne ceste  ,ki vodijo od mejnega prehoda z Italijo proti Istri nabasane z turisti).

Ne bi se ni? normaliziralo. ve? kot 10 let sem se vsak dan cjazil v kolonah zjutrah, ker so se vsi izgobali cestninski. Zjutraj smo vsi ?akali v koloni. Mene je to ?e bolj motilo, ker nimam alternativne poti in sem se glako moral fijakati v koloni z vsemi, ki so se izogibali cestnini.

Zdaj ko se je veliko ljudi ?e preselilo na obrobje Ljubljane, bi bil pa ?e ve?ji kaos.

Ja sistem je "pravi?en", ker vsak pla?a kot uporablja. A tu je treba gledati vi?je. Kot je Boss napisal zaradi varnosti, potem pa je tu cenje?e vzdr?evanje lokalnih cest,... Ljudi je treba motivirat da gredo na avtoceste. Elektronsko cestninjenje jih motivira k ?parovnosti, sploh ker bojo sigurno ceno ?/km navil da bo groza.

?e enkrat, jaz ne vem ?e sam porabil 20? na leto, zdaj ?e to ne bi odkar ne hodim na dopuste. Tako da bi v vsakem primeru prepla?eval vinjeto in me ne bi motilo.

Vinjeta ima pa tu ?e eno dodatno vrednost, da decentralizira Slovenijo. Prej se je vse rinilo v LJ, zdaj se je veliko ljudi izselilo, ker 30min vo?nje ni tak problem in lahko ?ivi? mirno kje na pode?elju, kjer so cenej?e premi?nine. Posledi?ni imajo tudi lokalne obrti ve? od tega. Ni vse samo centralizirano v mesta. SAmo poglej kako hitro je rasel in se razvijal krak proti dolenjski, kjer kar nekaj ?asa ni bilo cestninske.

Na na? konc pa noben ni hoti ker ali so bile kolone ali pa pla?evanje cestnine. Odkar so vinjete pa je pravi boom.

Edini problem na?ih vinjet je nenormalna cena, ki je posledica za?rte korupcije. Druga?e je vinjetni sistem sigurno dale? najbolj?i.

Napisano

@boss- prav si razumel, ve? kot se vozi? po cesti, bolj jo izrabi?. Ok., kamioni jo ve? ampak tudi avti jo uni?ujejo.

In zdej, kdo jo bolj uni?i, eden ki se vozi z tono in pol te?kim avtom dvakrat na dan po isti poti ali nekdo, ki gre po njej enkrat na leto?

-Res je, da jo je treba zgraditi ampak, ali ne pla?amo cestnine ob registraciji avta? Kam gre tisti denar je druga stvar in smo sami krivi, ?e smo ovce in vsak d**k pojemo, ki nam ga servirajo.

In ja, tukaj pri vinjetah je en  ?isto navaden sistem solidarnosti in ?e najdra?ji je za povrh v Evropi, (ker baje imamo mi najvi?ji standard od vseh, v ?vici, ki so kao morti di fame, pa je 40 frankov).

-Tudi potem, ko bo elektronsko cestninjenje, bo ?el denar za obnovo cest in za pla?evanje kreditev. Pa? uni, ki se sedaj ne vozijo po avtocestah , ker jim je brezveze za parkrat se peljat kupit vinjeto se bodo potem po avtocestah ve? vozili. Eni, ki se pa sedaj vozijo se pa? potem ne bodo. Se?tevek zbranega denarja  bo pa na koncu isti, samo bolj pravi?no porazdeljen.

Pri zadnjem stavku "o porabi " me nisi prav razumel; ?tos je v tem, da sem hotel povedati, da bi "?parov?ek" z 5litri/100 in super?portnik z 20 litri/100  po tem sistemu vinjet pla?ali za gorivo enako, ker bi pa? "mojstri"  dolo?ili, da je za 100 km treba pla?ati 20 litrov goriva.Pa tudi, ?e ga porabi? samo 5l/100.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.