Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Jaz sem za to da uredi?, kot je prav. ?e je smotrno. To pomeni, da ?e je opcija, ti tam povedu, ali bo ?i??enje kaj zaleglo, da bi pa menjal vlo?ek bo pa res kar draga varianta.

Napisano

Saj zato i??em pravo varianto da re?im problem na ta na?in termo ?i??enja (pe? 650?C) druga varianta je menjava satovja.(Dobi? garancijo/certifikat)

Problem pri tem da da? DPF ven je da lahko shodi turbina ker ni proti-tlaka in mo?nost ?e kakih dodatnih problemov.

Nisem ravno zainteresiran da bi imel za seboj ?rn oblak dima (lokomotiva :lol: )

Napisano

To ti ?e uredijo, da ti spremenijo tudi programsko opremo, ravno zaradi povezave s turbino itd. Pa? na tebi je, katero pot bo? ubral. Koliko km ima? prevo?enih?

Napisano

Prevo?enih imam 225 000 km, pravijo da je ?ivljenjska doba DPF filtra 200 000 km ali to dr?i?

Ravno zato ker je cenovno skoraj podobno ali ga odstranim ali obnovim mi je dalo misliti kaj narediti.

Napisano

Ravno zato je tut pomemben podatek, na koliko km ti dela regeneracijo. ?e je ta cikel skraj?an bi pomenilo, da je filter precej ?e zabasan z usedlinami. Sicer pa je mo?no tudi to, da se ti satovje sesede, mislim da je imel jures tak primer. 

Odvisno tudi kak?ne vo?nje ima?, ?e ma? bolj kratke potem nima? kaj razmi?ljati in ga flikne? ven. Sicer bi mogo?e premislil.

Napisano

Avto sem kupil to leto pri 200 000 in prvi? se je regeneracija pri?gala pri 224 000 in je ni mogel pravilno izvesti in tako se mi je pri?gala ?e lu?ka za motor. 

V servisni knjigi je zapisano da je bilo izvedeno ?i??ene DPF-ja pri 175 000.

Vo?nje so okoli 20 km v eno smer do slu?be (avtocesta), vem da je te?ava ?e se dela premalo kilometrov (10 km in manj) in ?e se avto uga?a ko ?e ni ?isto segret.  

Napisano

Doslej na forumu se niti eden ni potarnal potem ko je (strokovno) odstranil DPF, vecina se pohvali z vecjo motorno mocjo in vsaj pol litra nizjo potrosnjo nafte. Velja razmislit kako se lotit zadeve.

V vsakem primeru SRECNO VOZNJO! :)

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Napaka je bila prekinitev regeneracije DPF. Servis sem delal na uradnem Mazda servisu (BTC) v Ljubljani pri 216 000.

• 2 meseca kasneje...
Napisano

Pozdravljeni,

sedaj sem bil nekaj ?asa in sem se kon?no odlo?il da bom DPF odstranil, ali mi lahko pove ?e koga poznajo da to dela na Gorenjskem koncu? in da dobro dela... 

Hvala za informacije 

Napisano

Za dobro opravljeno delo mogo?e raje kak?en kilometer ve?...

Jaz sem iz okolice Nove Gorice, pa sem ?el v Novo Mesto, da so opravili poseg. In ni mi ?al...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

Problem je ker se nebi kaj preve? vozil z njim da nebi naredil kaj ve? ?kode na motorju ali kaj podobnega....

Avto nima enako mo? kot pred opozorilom da je zabasan.....

Koliko so pribli?no cene odstranitve in programiranja?

Napisano

Problem je ker se nebi kaj preve? vozil z njim da nebi naredil kaj ve? ?kode na motorju ali kaj podobnega....

Avto nima enako mo? kot pred opozorilom da je zabasan.....

Koliko so pribli?no cene odstranitve in programiranja?

zakaj pa ne naredis sam regeneracijo? a ti DPF utripa ali samo gori?

www.trziskisladoled.si

Napisano

Pozdravljeni,

sedaj sem bil nekaj ?asa in sem se kon?no odlo?il da bom DPF odstranil, ali mi lahko pove ?e koga poznajo da to dela na Gorenjskem koncu? in da dobro dela... 

Hvala za informacije

Mojster Pelko iz Medvod!

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

zakaj pa ne naredis sam regeneracijo? a ti DPF utripa ali samo gori?

Lu?ka utripa, in regeneracijo sem naredil v Ljubljani pri poobla??encu in se mi je te?ava ponovila po samo enem tednu, tako da mislim da ni re?itve.

Gospa ki je imela avto pred menoj je imela temeljito ?i??enje (zgorevanje saj v pe?i) DPF-ja pri 175 000 in sedaj ?e bi jaz to moral narediti ponovno pri 225 000 potem nima smisla to ponavljati vsake 50 000 to je skoraj enkrat na leto.... 

Edina moja skrb je da me ne bodo je... na tehni?nem pregledu....

Napisano

Edina moja skrb je da me ne bodo je... na tehni?nem pregledu....

Na tehni?nem merijo samo dimne pline in ne sajastih delcev...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

?e eno kratko vpra?anje....

ali potem ko odstranim DPF ?e vedno lahko peljem avto na poobla??enca?

Tunerc mi je poslal ponudbo 250? za odstranitev in programiranje, kar mislim da je zelo ugodno :D 

hvala za vse odgovore in pomo? :D 

Napisano

Pozdravljeni,

tako sedaj je urejeno DPF je odstranjen in avto ob?utno la?je diha :D sedaj me zanima ali moram biti na kaj posebej pozoren?

Hvala ?e enkrat za pomo?  :D 

Napisano

Ja, na kratke relacije  :jupiii:

Tole pa ne razumem? Zakaj bi bile kratke razdalje problem?

33112_1.png

• 11 mesecev kasneje...
Napisano

Pred kak?nim letom mi je za?ela utripat lu?ka DPF. Sm pelju h svojmu mehankarju in mi je spustu nek program ki naj bi spucu ta filter. To je sicer uspel, ampak lu?ke mu ni ratal ugasnt, ker naj bi to lahko samo na mazdi oz on pa? nima taprauga softerja al neki. Ma kdo k?no idejo da ne dajem 50? na mazdi? Sicer mam izolir trak trenutno ?ez lu?ko nalepln :D

Napisano

Men osebno ga, z ?i?ko na maso in tapkanje po gasu, ni ratalo. Tako, da sem moral na servis, da so mi na ra?unalnik priklopli in resetirali.

33112_1.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• povej več, a si že imel tak projekt pa te je zdaj sesulo in ti je zdaj žal? se mi zdi, da nekaj veš 
    • Ja, jurja na kvadrat bo kar pravilna ocena po moje. Kot so drugi že rekli tule. Jaz sem tudi šel dograjevati hišo iz leta 85 in je zdaj dvostanovanjski objekt na lokaciji, ki jo danes ne dobiš kar tako samoumevno - bližina Celja, avtocesta 5 min stran, vse stvari na dosegu roke, otroci lahko (že) sami hodijo po dejavnostih. Ne govorim o neki Ljubljani, pa vseeno, saj vemo kako je z bajtami in cenami danes. Več faktorjev špila tu.   Zgodba je tudi drugačna kot včasih. Danes je glavno da se zapufajo ljudje in da je čez eno leto fertik. Včasih se je pa lepo 10 let delalo in se je počasi naredilo. Malo smo to tudi pozabili. Res je pa, da danes pri vsej izbiri in dopaminskih šusih od drugje je težko glavo v stvar spraviti.   Sam sem si dal kar zalogaj. Začetni objekt velikost cca. 300 m2 neto sem dozidal in ga spremenil v dvojček 220 m2 + 170 m2 skoraj brez kreditov in z veliko lastnega dela in predvsem načrtovanja s tem, da sem v objektu skozi živel. Se pa lahko v prihodnosti lastništva urejajo posebej če je treba.   O mojem porabljenem času za ta projekt zadnjih 10 let pa raje ne bi govoril. Poleti 2022 in potem še celo 2023 sem bil čisto sesut, pa še iz projektov v firmi se nisem videl. Sem pa tehnik po duši in imam OCD s prefekcionizom, tako da vemo kako potem to gre. 🤪
    • Ampak fertik bajto za 120.000. 
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.