Skoči na vsebino

Rekreacija (kolesarjenje, tek, pohodništvo,... )

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 1 minuto je Tilen5 napisal:

Eh se ne znajdete, v stol sprednji zarežeš in narediš utor za gumo od kolesa

Ali pa še bolje. Daš noter kolo in pustiš odprt prtljažnik. Privežeš ga s špago kot Čehi, ki nimajo češke  prikolice. 😉

Napisano

Js sm že na svoji meril če bi ga lahko pokonci not spravil pa je strop prenizek.

In bi si kr stojalo naredil za v avto

Napisano
pred 2 urama je etcho napisal:

e-mtb je že zaradi teže težko stlačit not. Bo enkrat hrbtenica naredila "krc", pa bo.

Jap. Zato pa vzameš prednje kolo dol, da občutno zmanjšaš težo. Potem ga kar vržeš noter. 😊

Napisano

Testiral danes čevlje in SPD pedala,.. to je prav neki drugega. jaz sem v Coni 2 pičil brez visokega srčnega utripa nič zadihan. Pogačar bi reku recovery coffee ride 🙈

image.png

• Všeč 2
  • Ljubim 1

jajcadizlska.jpg

Napisano
pred 3 urami je Alex napisal:

Jap. Zato pa vzameš prednje kolo dol, da občutno zmanjšaš težo. Potem ga kar vržeš noter. 😊

ti ga kr meč, js ga lepo v vato zavijem in stlačim v avto  :) 

Napisano
pred 1 uro je TBA napisal:

ti ga kr meč, js ga lepo v vato zavijem in stlačim v avto  :) 

A ga ni škoda v vato zavijati? Bolje ga je za kaj drugega uporabiti. Lahko tudi v avtu. 😉

Napisano
pred 15 urami je Alex napisal:

Zdaj sem izmeril kolo in razdaljo v avtu. 

Moje kolo, velikost S4 (L), opremljeno z kolesi, spredaj 29", zadaj 27,5" je dolgo natanko 200 cm. Širina krmila je 80 cm. 

Dolžina v mazdi 6, od zadnjih vrat do sprednjih sedežev (normalno nastavljenih nazaj za višino 184 cm) je 193 cm. Višina odprtine v prtljažniku je, ko spustiš zadnje sedeže 70 cm. 

Tako, da kolo, vsaj moje velikosti  ne gre v enem kosu v mazdo 6 karavan. 

Čak, hočeš rečt, da se men sanja, da spravim cel EMTB v prtljažnik?  Moj je XL okvir, spredaj in zadaj 29 col kolesa. Še enkrat. Kolo gre v Mazdo 6 karavan cel brez snemanja koles. Ne vem, bom ob prvi priliki poslikal kako zgleda, ker očitno si tukaj več ne verjamemo na besedo. :nevem:

33112_1.png

Napisano
pred 8 urami je etcho napisal:

e-mtb je že zaradi teže težko stlačit not. Bo enkrat hrbtenica naredila "krc", pa bo.

Zato se pa baterijo ven odstrani... sej upam, da nisi verjel tistemu, ko sem napisal, da jo dam dol zato, da jo ob požaru lažje iz avta zabrišem. 😂

Gre takole. Balanca za 90 stopinj, da je vzporedna s tekalno površino gume. Prvi amortizer stisnem in zaklenem. Potem pa pod kotom 45 stopinj lepo zapeljem v avto. guma pelje spodaj desno po robu prtljažnika, balanca gre pa zgoraj levo ob strehi. Ko je balanca notri je placa dovolj, da lahko položim na tla prtljžnika. Prvo kolo se dotika sovozniškega sedeža in desnih zadnjih vrat, zadnje pa je skrajno levo. 

Nobenega posebnega napora ni in nikoli nimam občutka, da bi hrbtenica kaj trpela. 

Takole že tri leta telovadim pa mi nikoli ni muka, da bi me to odvrnilo od kolesarjenja na oddaljenih lokacijah.

33112_1.png

Napisano
pred 16 minutami je Boss napisal:

Čak, hočeš rečt, da se men sanja, da spravim cel EMTB v prtljažnik?  Moj je XL okvir, spredaj in zadaj 29 col kolesa. Še enkrat. Kolo gre v Mazdo 6 karavan cel brez snemanja koles. Ne vem, bom ob prvi priliki poslikal kako zgleda, ker očitno si tukaj več ne verjamemo na besedo. :nevem:

Na dan s sliko. To bi rad videl, pa da uporabim ta trik tudi sam. 😉

Napisano

Ne bom pozabil... v septembru imam nekaj izletov v načrtu in poslikam cel postopek, da bo dokazni materjal na voljo.

33112_1.png

Napisano
pred 5 minutami je Boss napisal:

Zato se pa baterijo ven odstrani... sej upam, da nisi verjel tistemu, ko sem napisal, da jo dam dol zato, da jo ob požaru lažje iz avta zabrišem. 😂

Gre takole. Balanca za 90 stopinj, da je vzporedna s tekalno površino gume. Prvi amortizer stisnem in zaklenem. Potem pa pod kotom 45 stopinj lepo zapeljem v avto. guma pelje spodaj desno po robu prtljažnika, balanca gre pa zgoraj levo ob strehi. Ko je balanca notri je placa dovolj, da lahko položim na tla prtljžnika. Prvo kolo se dotika sovozniškega sedeža in desnih zadnjih vrat, zadnje pa je skrajno levo. 

Nobenega posebnega napora ni in nikoli nimam občutka, da bi hrbtenica kaj trpela. 

Takole že tri leta telovadim pa mi nikoli ni muka, da bi me to odvrnilo od kolesarjenja na oddaljenih lokacijah.

A ni dosti lažje, da enostavno kolo vržeš na hrbet, vzameš imbus 6,odviješ vijak, snameš osovino ven, vržeš kolo dol in v avto, obrneš kolo in sedaj lahko obrneš balanco tako, da gre v prtljažnik. 

pred 3 minutami je Alex napisal:

Na dan s sliko. To bi rad videl, pa da uporabim ta trik tudi sam. 😉

pred 2 minutama je Boss napisal:

Ne bom pozabil... v septembru imam nekaj izletov v načrtu in poslikam cel postopek, da bo dokazni materjal na voljo.

Pa obvezno izmeri dolžino kolesa, to je zelo pomembno. Pa dolžino balance.

Tudi to je pomemben podatek. 

V bistvu bi lahko naredili en tak zanimiv test, kdo porabi koliko časa za spravit Emtb v 6-ko karavan. Na tak način, kot vsakdo želi. Pa da vidimo, kateri način je najboljši, oziroma kateri nam vzame najmanj časa. 

Napisano

Oho... voham izziv. 👍

Aja, a daš med ploščice bremz tisto plastiko, da ne bi po nesreč stisnil bremze, ko kolesa oziroma zavornega diska ni vmes? Al leupaš, da ti bo ratalo brez..

33112_1.png

Napisano
pred 28 minutami je Boss napisal:

Oho... voham izziv. 👍

Aja, a daš med ploščice bremz tisto plastiko, da ne bi po nesreč stisnil bremze, ko kolesa oziroma zavornega diska ni vmes? Al leupaš, da ti bo ratalo brez..

Ne dam - še. Bom pa nabavil v kratkem. Ne maram presenečenj. Do sedaj se mi je dobro izšlo vedno. 

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.