Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Hja. Na Alfi mi je umetno usnje na menjalniku začelo pokat po pol leta. Smo menjali na garancijo. Potem sem ga pač mazal in je držalo 8 let.

Tudi če je bila umatna koža, ji je pasalo božanje in vlaženje.

Napisano

Ko sem kupoval avto sem se odločal med Alfo Stelvio in Mazdo CX-5. Ko sem videl kako zanič usnje vgrajujejo v Alfe sem se odločil za Mazdo. Praktično po 80000km so imele cisto vse Alfe uničene sedeže.

Mazdo, ki jo sedaj vozim ima bež usnje. Po 90000km je praktično novo.

Naročil sem LRC. Sporočim kako se obnese.

WWW.SPOLIRAJ.SI

Spoliraj.si - LRC Leather Protection Cream - Negovalni in zaščitni premaz za avtomobilsko usnje.

Napisano

Osebno se nisem nikoli obremenjeval ali je pravo ali umetno usnje, meni je samo važno, da se ne uniči in kar se mene tiče ima moja petarda odlično usnje, ki je po 7 letih še vedno kot novo. Res je, da ga mažem 1 x na mesec, ne vem pa ce to kaj vpliva na ohranjenost.

• Všeč 2
  • Zmeden 1
Napisano
Pred eno uro je J_ernej napisal:

Ko sem kupoval avto sem se odločal med Alfo Stelvio in Mazdo CX-5. Ko sem videl kako zanič usnje vgrajujejo v Alfe sem se odločil za Mazdo. Praktično po 80000km so imele cisto vse Alfe uničene sedeže.

Mazdo, ki jo sedaj vozim ima bež usnje. Po 90000km je praktično novo.

Naročil sem LRC. Sporočim kako se obnese.

WWW.SPOLIRAJ.SI

Spoliraj.si - LRC Leather Protection Cream - Negovalni in zaščitni premaz za avtomobilsko usnje.

Moja Giulietta je imel pri 90k km, samo malo podrajsano na levem boku, ker so bli bolj športni....

Polo je imel pri 90k km oguljen volan 50% kroga.

Dosti je odvisno kdo zlorablja avto.

Focus na 45k je še brez sledi obrabe.

Mazda ti ima mogoče malo boljše materiale. Bencinc je bolj zanesljiv. Je pa Stelvio dost bolj dinamičen pri vožnji. Pri obojnim pa je problem kvalitetnega serviserja najt.

Oboje je mes boljšimi izbirami na trgu.

Napisano
pred 8 minutami je godlike napisal:

Moja Giulietta je imel pri 90k km, samo malo podrajsano na levem boku, ker so bli bolj športni....

Polo je imel pri 90k km oguljen volan 50% kroga.

Dosti je odvisno kdo zlorablja avto.

Focus na 45k je še brez sledi obrabe.

Mazda ti ima mogoče malo boljše materiale. Bencinc je bolj zanesljiv. Je pa Stelvio dost bolj dinamičen pri vožnji. Pri obojnim pa je problem kvalitetnega serviserja najt.

Oboje je mes boljšimi izbirami na trgu.

Pač jaz povem kar sem probal in videl. Pogledal sem kar nekaj Alf Stelvio in Giulio. Občutek v vožnji top, res se zlije s cesto. O kvaliteti materialov pa tak poraz. Praktično nad 90k ne najdeš Alfe brez načetega usnja. Jaz sem bil uglavnem razočaran nad kvaliteto kar je tudi razlog, da jo nisem kupil.

Napisano

Seveda.

Iz komentarja lahko predvidevam, da je bil nakup rabljenega. Tam je pogosto odvisno od ponudbe.

Z Mazdo ni nič narobe 🙂

Se je tudi meni pri 80k v amaturki odlomil nosilec in je ob dinamični vožnji pokala. Pa delčki so se kotalili, dokler jih nismo ven polovili.

Prva leta pa je bila prava romantika, tudi prodal sem jo takoj in za lepo ceno. Zaradi užitka v vožnji sem ji marsikatero hibo spregledal. To so bili 1x na lepo kak fix za 100€.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• A je za kopati v Predvoru, se hotel še ni podrl v jezero....še nekaj časa nazaj je bilo jezero bolj tako tako, ni bilo ravno na izgled mikavno za iti v vodo 😉
    • Danes opravil dobrih 57km in sicer štart iz Soteske, prek Tunjic, Zaloga pri Cerkljah, Cerkelj, Olševka in Tupalič, do PREDDVORa in tam kopanje v Črnavi   Povratek prek Komende in Kamnika.   Od Tunjiške mlake proti Zalogi pri Cerkljah in Šmartnem je izredno lepa, neprometna cesta, večinoma po gozdu. Me je res navdušil predvsem ta del poti
    • Zgleda, da nekaj je spet na tej Mazdi, da pritegne,.... Po testih nekaterih je kot paket boljša kot npr. RAV4, lepša notranjost... Ko sem jo sam prvič videl, katastrofa, drugič tudi katastrofa. Pred kratkim tretjič ko sem bil na servisu pri Mazdi, pa sem si jo mimogrede še malo bolje ogledal, pa se mi sploh več ni zdela slaba, tudi notri se mi zdi kar v redu, materiali ne zgledajo tako slabo kot sem bral. Tudi ekran ni zgledal slabo, sem sedel v različici z manjšim ekranom.  Tudi Mazda vztraja da je ta veliki ekran manj moteč in lažji za uporabo in da so se pač vozniki navadili na stil pametnih  telefonov.  Tudi motor po testih je ok za normalno vožnjo in lepo usklajen s celoto.. Tako da kot kaže bo naslednja CX-30 tudi v tej smeri... Na žalost ali bomo videli in na koncu bomo verjetno navdušeni... Spremembe se pač dogajajo in ali sprejmeš ali pač ne in greš mogoče na Opla 😁  
    • Te fore,ki jih vidiš pogosto na YouTube,se raje izogibajte,če nočete,da vam zgori bajta. To je tako,kot,da bi npr. z resetom varovalke mislil,da si "zrihtal".   Ne kaže polnilec brez veze napako!!!   Tukaj samo nazaj v trgovino,in vzami drugo baterijo,ostale "operacije" kot npr. razisakava,katera celica je fuč itd,je zate brezpredmetna. Drugo je,če znaš,in imaš opremo potrebno za to,in tudi v tem primeru bi bilo smiselno le v "raziskovalne namene",ko ti je vseeno,ali bo kaj iz tega,ali bo pa "za v kanto". V tem primeru,za "raziskovanje",bi potreboval multimeter,in en res dober polnilec za analizo celic,kot je npr. Opus BT-C3100 (sem ga v tej temi že opisoval). In še v tem primeru,bi lahko le ugotovil,kaj je z baterijo narobe in zakaj...nič več!   Gre za to-to so vgrajene tako poceni celice,da stroškovno nima smisla-za 19,99€ polnilec in 2Ah baterija z 5 celicami formata 18650...ni čudno. Še vsa čast BMS-u in polnilcu,ker očitno delata,kot se spodobi....samo,če je tanajceneje vgrajeno,ni čudno,če ga kakšna celica "sračka".   Kot sem napisal-nazaj v trgovino,in naj dajo drugo baterijo,vse ostalo nima smisla,če želiš delujočo baterijo.  
    • Vedno mi vsi govorijo, kako je motor nevaren. Pa sem malo pobrskal po statistikah...      
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.