Skoči na vsebino

Poraba Skyactiv G - bencin

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Ja po kak?nih cestah pa se to vozi?? Ker pa? ni vseeno ali cel ?as vozi? 130, jajcari? v kolonah po hribih al pa cel ?as pospe?uje? med 50 in 90. Zdaj ko se vozim ve?inoma po AC pri 120km/h mam povpre?je med 6.3 in 6.5 z avtomatikom. Med jajcanjem po Ljubljani sem mel 8 - 9. Ni vse isto.

Tolk mam jest rocno z vozvnjo med 130 in 150

Napisano

Ja po kak?nih cestah pa se to vozi?? Ker pa? ni vseeno ali cel ?as vozi? 130, jajcari? v kolonah po hribih al pa cel ?as pospe?uje? med 50 in 90. Zdaj ko se vozim ve?inoma po AC pri 120km/h mam povpre?je med 6.3 in 6.5 z avtomatikom. Med jajcanjem po Ljubljani sem mel 8 - 9. Ni vse isto.

Avtomatik ima tako malo ve?jo porabo,je pa veliko odvisno od voznika. Ko vozi ?ena na dolo?eni relaciji ima pol litra ve?jo porabo ampak je po?asnej?a! Ob?utek za volanom itd je pomemben za ni?jo porabo,ne verjamem pa,da bi bila kaka razlika med enakimi avti-serijsko opremljenimi in tehni?no izpravnimi!

Napisano

Med vo?njo po avtocesti 120 na uro? Resno?

Omejitev tule je 120km/h, radarji pa pogosti. ?e Audi/BMW ?efurji ti ne blendajo ampak lepo vozijo 120 po svojem pasu ;) Na?eloma mi ni ok pla?ati 100EUR+ na vsako vo?njo za kazni :P

(Je pa bistveno bolj?e voziti tule po cesti kjer vsi peljejo 120 in ni tovornjakov kot pa meti vedno kretena na riti pri 150 v Sloveniji.)

Napisano

Danes sem pogledal, koliko imajo star?i porabo na cx-3 G120. Na bc-ju je 6.8L/100km pa delajo me?ane relacije in verjetno bolj kratke (tudi ac). Ni slabo za 2.0 in 120 konjev.

Napisano

Moja Mazda3 G100 porabi pri kombinirani vo?nji na 16 Alu plati??ih pozimi in poleti 5.786L/100km po ro?nem izra?unu (imam spravljene vse ra?une za gorivo) in 5.9L/100km po BC oz. je BC preklapljal z 5.8 na 5.9L in ni ravno pojem natan?nosti. Kadar imam poleti 18 Alu plati??a se poraba dvigne za ca 1 dcl in BC ka?e 6L/100km ro?ni izra?un pa malenkost manj. Lu?ka za rezervo goriva je tudi debelo odmerjena in zna?a po mojih izku?njah vsaj 150km. Najve? sem prevozil 846.7km (nekje v hribih in nikjer pumpe) in potem natankal dobrih 48L bencina, tako da bi z enim tankom lahko prevozil 900km do ?isto praznega, kar seveda ni priporo?ljivo. Ob po?asni vo?nji oz. cijazenju poraba na tistih nekaj deset kilometrih ?e bolj pade na sme?nih 4.8L/100km.

Napisano

Moja Mazda3 G100 porabi pri kombinirani vo?nji na 16 Alu plati??ih pozimi in poleti 5.786L/100km po ro?nem izra?unu (imam spravljene vse ra?une za gorivo) in 5.9L/100km po BC oz. je BC preklapljal z 5.8 na 5.9L in ni ravno pojem natan?nosti. Kadar imam poleti 18 Alu plati??a se poraba dvigne za ca 1 dcl in BC ka?e 6L/100km ro?ni izra?un pa malenkost manj. Lu?ka za rezervo goriva je tudi debelo odmerjena in zna?a po mojih izku?njah vsaj 150km. Najve? sem prevozil 846.7km (nekje v hribih in nikjer pumpe) in potem natankal dobrih 48L bencina, tako da bi z enim tankom lahko prevozil 900km do ?isto praznega, kar seveda ni priporo?ljivo. Ob po?asni vo?nji oz. cijazenju poraba na tistih nekaj deset kilometrih ?e bolj pade na sme?nih 4.8L/100km.

Dobra reklama za bencinarje,glede porabe. Druga?e pa glede col 16-18 nima veze s porabo,poraba je lahko razli?na samo zaradi ?irine pnevmatike-gume zaradi ve?jega trenja in tekalne povr?ine. Obseg 16" in 18" je isti!

Napisano

Bini - skoraj, ampak ne ?isto. Jaz sem stehtal 16" kolo in 18" ter je bilo 16" cca 20kg in 18" 25kg. to je sicer razlike 20kg pri 4 kolesih v masi, ampak ker gre za vztrajnostni moment vrte?ega predmeta je ta razlika kar ob?utna in se dejansko poleg ?irine pozna tudi sama masa kolesa.

33112_1.png

Napisano

Dobra reklama za bencinarje,glede porabe. Druga?e pa glede col 16-18 nima veze s porabo,poraba je lahko razli?na samo zaradi ?irine pnevmatike-gume zaradi ve?jega trenja in tekalne povr?ine. Obseg 16" in 18" je isti!

Po?akajte, da Boss malo ulaufa svojega dizla... pa boste videli, kaj je "the poraba".

Napisano

Po?akajte, da Boss malo ulaufa svojega dizla... pa boste videli, kaj je "the poraba".

Zdej k ni ve? Juresa na forumu mora Boss prevzeti vajeti

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah.

Napisano

Bini - skoraj, ampak ne ?isto. Jaz sem stehtal 16" kolo in 18" ter je bilo 16" cca 20kg in 18" 25kg. to je sicer razlike 20kg pri 4 kolesih v masi, ampak ker gre za vztrajnostni moment vrte?ega predmeta je ta razlika kar ob?utna in se dejansko poleg ?irine pozna tudi sama masa kolesa.

Ima? prav,ampak pri 1.400kg je to zelo malo saj ne speljuje? z mesta vsakih nekaj merov. Jaz bi bolj kot tito malo razlike v porabi izpostavil udobje ali lepoto,jaz sem se vseeno odlo?il za slednje. Vsakemu svoje.....

Napisano

A ne ne, Juresa pa ne morem prese?t... to je pa? nemogo?e.

Pomembna je pot, saj ve? da je Zplotniku Nejc zapisal da ?e i?e?e? cilj bo? ostal prazen ko ga bo? dosegel.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

Ima? prav,ampak pri 1.400kg je to zelo malo saj ne speljuje? z mesta vsakih nekaj merov. Jaz bi bolj kot tito malo razlike v porabi izpostavil udobje ali lepoto,jaz sem se vseeno odlo?il za slednje. Vsakemu svoje.....

Kak?nih 1400? Sokraj jurja 700! Prav dost se pa res niso trudili, skoraj je na kilah prej?nje insignije ki je bila tank.

Pri avtomobilskih kolesih me je vedno ?udilo da so takoimenovana lahka plati??a po kilah vedno opazno preka?ala te?o navadnih plehnatih felten.

Ni samo masa vrte?ih delov, pomembno je tudi kako je razporejena - ve?ji premer - slab?e je (tudi zato SUV-i pospe?ujejo kot crknjeni konji).

Potem je tu ?e razmerje med vzmetenimi in nevzmetenimi masami ki pa ima vezo z lego na cesti, ne toliko s porabo

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

A ne ne, Juresa pa ne morem prese?t... to je pa? nemogo?e.

A v tistem delu, ko je s slu?beno ?kodo 1.6 TDI iz LJ do ZG postavil rekord 45min in pri tem carino ter cestninske domnevno presko?il? :P

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Kak?nih 1400? Sokraj jurja 700! Prav dost se pa res niso trudili, skoraj je na kilah prej?nje insignije ki je bila tank.

Pri avtomobilskih kolesih me je vedno ?udilo da so takoimenovana lahka plati??a po kilah vedno opazno preka?ala te?o navadnih plehnatih felten.

Ni samo masa vrte?ih delov, pomembno je tudi kako je razporejena - ve?ji premer - slab?e je (tudi zato SUV-i pospe?ujejo kot crknjeni konji).

Potem je tu ?e razmerje med vzmetenimi in nevzmetenimi masami ki pa ima vezo z lego na cesti, ne toliko s porabo

Jao nisem vedo da ma toliko kil ?estka, trojka samo 1.300! Velika razlika res. Skoraj vse si na?tel, kaj pa kile voznika? Ah saj je brezveze, vse skupaj ni neke velike razlike zato se glede teh stvari ne obremenjujem veliko...
Napisano

Avti so vedno tezji, saj imajo vedno vec dodatne opreme... 

Moja prejsnja Mazda6 2013 SPC CD175 Revolution AT je imela v prometne dovoljenju vpisan podatek pri masi vozila 1.522 kg ... 

Prometno_dovoljenje_2018_pdf_2390F2EE.pn

Predprejsnja Mazda6 GT Navi D140 2008 je imela vpisano 1.545 kg

prometno_dovoljenje_002_2390F624.jpg

Sedanja CX-5 G194 AWD Revolution Top AT  ima vpisan podatek 1.630 kg ...  

Prometno_dovoljenje_2019_pdf_2390F2A2.pn

Mazda3 G120 Takumi 2018 ima vpisan pdoatek 1.320 kg

Prometno_dovoljenje_-_doc014377201808130

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Samo res, koliko je 6 - ka "pridobila" na te?i. Ta nova FL ima skoraj 200 kg ve? kot "na?e". To gre na ra?un bolj?e izoliranosti avta.Boss, to ni dobra novica.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Močno dvomim da tudi pri tem kolaču niso bili zraven.
    • Mah, prav dobro se niti ne spomnim... Je bil en vaški pretep, prišla milica in njihov nono se je izmuznil, da ga niso dobili. Ko je vsa "pivska kompanija" prišla iz zapora in so se spet našli v oštariji in spet "malo" popili, so se spet nekaj začeli kregat in so mu jebali četniško mater, ker "se je skril ko partizan, ko nemce zagleda"...   Nekako tako je šla ta zgodba...
    • Če boš uporabljal Forscan, potem poglej kaj priporočajo na njihovi strani.   Jaz sem po njihovem priporočilu kupil iz Amazona.
    • Zanimivo, res ekstra donosi posvecenih. Po drugi strani pa vsi ti insiderji (razen enega ali dveh) niso dosegali rasti zlata, ki je šlo v zadnjem letu gor za 70+%...
    • Zadnjič je nekdo govoril, da ima prijatelja, ki je 2,5 leti obnavljal hišo iz 70-tih. Potem se je odločil, da jo poruši in zgradi novo.   Znanec je pred 2 letoma obnavljal hišo iz 80-tih, tri etaže (tipična hiša iz tega časa), žena arhitektka. Hiša je bila po 2 letih dela obnovljena, strošek pa cca 220.000 € (pričakoval je 180.000). Je pa temeljito "prerukana" in izgleda lepo. Podrli je niso, ker imajo spomine na starše ...   Spet drugi znanci so kupili hišo, ki je 20 let stala v 3. gradbeni fazi in jo predelali v gostilno. Če bi lahko zavrteli čas nazaj, bi jo podrli in zgradili novo.    Lado, odvisno od potreb. Hiše zastarajo fizično, funkcionalno in ekonomsko. Pri tvoji prvi del ni problematičen, ker je zgrajena solidno (treba bi jo bilo le izolirat in osvežit), tretji tudi ne (super lokacija - noben moteč infrastrukturni objekt se ni in se v bližnji prihodnosti verjetno ne bo nasral zraven). Če ti je hiša funkcionalno ustrezna, potem je smiselno razmišljati o obnovi, pri večjih spremembah konstrukcije, pa je fino razmislit še o kakšni drugi varianti.   Tudi sam sem v tvojih letih razmišljal "za 100 let naprej", danes pa razmišljam drugače. Verjetno smo preveč mahnjeni na te naše nepremičnine ... potem se pa otroci zaradi njih med seboj še skregajo.                
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.