Jump to content

Kava

Create short link

Recommended Posts

Posted

Kakšno kavo pijete doma? Turško? Expresso? Filter kavo?

• Like 1
  • Haha 2
Posted
pred 17 minutami je Shrek napisal:

Kakšno kavo pijete doma? Turško? Expresso? Filter kavo?

Expresso, kafetiera Alessi, kava znamke Illy. Včasih, ko nimam pri roki Illy pa lavazza cream. V službi pojem lavazzo. 

• Like 3

Posted

Jaz sicer filter kavo iz hoferja z mlekom...pol pol. V bistvu bela kava. V lokalu pa belo kavo z veliko mleka... Turške sploh ne. Iz raznih avtomatov pa tudi ne.

• Like 2
Posted (edited)

Barcafee, velika šalca za čaj 2 x na dan z dodatkom prekuhanega mleka/smetane iz vaškega mlekomata (3,9 % maščobe). Pa še 1 do 2 šalci pravega črnega čaja z mlekom.

Edited by Janez007
Posted

Jaz jo pijem sedaj par let spet. Pijem pa barcaffe doma, na šihtu imamo pa v avtomatu Lavazza. Pijem pa tudi zeleni čaj dnevno. 

• Like 1

N7rRRL1.jpg

Posted

Barcaffe classic mi je super, brez sladkorja in malo hladnega mleka. Barcaffe s cimetom je tudi dobra, to je nek nov okus, ki ga zdaj promovirajo :)

Najbolj grozna kava, ki sem jo kdaj pil, je pa imela kolegica neko NONI kavo, to pa je bila brozga.

• Like 1
  • Sad 1

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Posted
pred 2 minutama je Shrek napisal:

Delate doma kavo po turško? 

Seveda:prstgor:

• Like 2

N7rRRL1.jpg

Posted
Pred eno uro je Janez007 napisal:

Barcafee, velika šalca za čaj 2 x na dan z dodatkom prekuhanega mleka/smetane iz vaškega mlekomata (3,9 % maščobe). Pa še 1 do 2 šalci pravega črnega čaja z mlekom.

He, He, mi je všeč tvoja natančnost pri vsakem odgovoru. 😊Tipo, pijem kavo, 37% mešanico arabice iz Etiopije, in 63% robuste iz Kolumbie. Pražena mora biti seveda pri 260°C. Sladkam jo z neprečiščenim in nerafiniranim sladkorjem iz bio sladkornega trsja iz Kube. Obirati ga morajo ob 12.30 po lokalnem času. Pijem kavo z tempeturo 56°C.🤗 Malo zafrkancije mora bit. 😁

V glavnem mi je tvoj slog pisanja všeč... 

• Like 3
  • Haha 1

Posted

Ne pijem kave sploh ... pa tko rad bi sodeloval v tej temi :hudicek:

• Like 1
  • Haha 1
  • Sad 1

33112_1.png

Posted (edited)
dne 31. 12. 2020 ob 20:01 je Boss napisal:

@Boss, mogoče pa😀 še kdaj boš.

Edited by Janez007
  • Like 2
Posted

Uuuu... Najprej odprta tema o cepljenju, potem o prehrani,zdaj pa kava.... Zakon. Neki zame. 

Jaz sem kofetar iz navade. Pijem obvezno nesladkano. Ponavadi podaljšano, če hočem malo se razvajati pa z mlekom ali kapučino. 

Doma si delam instant navadno . Meni je kava kava. Že tako imam izredno slabo razvit vonj/okus in mi je vse isto... Tako da pijem kavo iz navade; mojih 5minut. Ali ko sedim v kafiču in gledam svoj bajk ali pa berem časopis nekje v kotu "svojega" rockerskega kafica. Verjetno so to isti občutki,kot ko si kadilec prižge cigareto. 

Ob vsem sranju se mi zdi kava še majhno zlo.

• Like 3
Posted

Doma tursko (vecinoma barcafe ali santana) ker jo pijem samo jaz in je tko najlazja priprava. Zjutraj in popoldne eno dozo z malo mleka.

V sluzbi imamo dolce gusto aparat in se pripravlja lungo brez mleka ali cesarkol.

V gostilni v 99% primerih narocim kapucino :)

• Like 1
Posted

Če v Italiji naročiš kapučino dobiš eno veliko skodelo polno kapučina. Ponavadi zraven zahtevam kruh, da si ga drobim noter. 

pred 2 urama je Boss napisal:

😳Si eden redkih, ki jih poznam, da sploh ne pije kave ali take ali drugačne. Ja no, nič hudega. Je pa baje kava zelo zdrava v zmernih količinah. Jaz recimo ne morem piti črne kave brez mleka. Ali pa mleka brez kave. Tega pa sploh samega ne prebavim. 

• Like 2
  • Wow 1

Posted
pred 19 minutami je Alex napisal:

Če v Italiji naročiš kapučino dobiš eno veliko skodelo polno kapučina. Ponavadi zraven zahtevam kruh, da si ga drobim noter. 

😳Si eden redkih, ki jih poznam, da sploh ne pije kave ali take ali drugačne. Ja no, nič hudega. Je pa baje kava zelo zdrava v zmernih količinah. Jaz recimo ne morem piti črne kave brez mleka. Ali pa mleka brez kave. Tega pa sploh samega ne prebavim. 

Res je to s kapučinom. Jaz sem vedno v Italiji pil Espresso in potem se šel na wc preoblect,pa še malo posedel ,pa kofetkal.... So mi rekli,da to skoraj malo žaljivo do natakarja in kave; Espresso se spije expresno , če pa hočeš posedati se pa naroči latte machiato ipd.

Sicer pa si jaz dostikrat v jogurt dam 2zlici kavi 😂😂 

• Like 2
  • Wow 1
Posted

Sam pijem espresso, parkrat na leto, po dobrem kosilu pa corretto

Poslano z mojega ONEPLUS A6013 z uporabo Tapatalk

• Like 2
  • Confused 1
Posted (edited)

Moja prva dames ne najboljša, ampak bo kar vredu, če druge ni... :nevem:

IMG_20210104_080141.jpg

Edited by Bini
  • Like 4
Posted
pred 13 minutami je Janez007 napisal:

Evo, prva šalca moje Barcaffe že skoraj prazna.

slika.thumb.png.d08efb87237ccff6c9eccbdceca94f76.png

Dober šluk! Pa še sebe vidim na sliki. :)

• Like 2
Posted
pred 6 urami je Bini napisal:

Moja prva dames ne najboljša, ampak bo kar vredu, če druge ni... :nevem:

IMG_20210104_080141.jpg

Ta sodobna lj Urgenca :)

• Love 1
Posted
pred 11 minutami je Janez007 napisal:

današnja še druga šalca

slika.thumb.png.6cd08b9f96007337006eb95f9a523924.png

Lepo ozadje kave. 😊