Skoči na vsebino

Kuharija

Ustvari kratki URL


Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 21 minutami je Tilen5 napisal:

Te napolitanske mi nrdi pomoje u 5min če ne še prej,..notr pa dam sam testo pa pomidorčke namazano,..nato pa mozarelo gor, kr čene rada izloči vodo

Bivoljo mocarelo 2-4 ure prej vzami iz embalaže, pretrgaj na 2-4 delčke in na cedilko.

Tak se bo scedila in bo majn vode na pici.

Če že imam na pico iz 25 - 30 let stare gorenjeve pečice vodo. Ta izgine, ko dam na mizo in režem.

Napisano

To delam ampak še vedno je najboljše dat mozzarelo gor prot koncu,..razen če maš pravo peč potem nima veze za tisto minutko

 


image.jpeg

 

Napisano
dne 3. 9. 2023 ob 11:24 je samSimon napisal:

Lepo. Se da, se da, sem tut sam probu, sem dal kar tisto šamotno ploščo za peko na gril 😁

IMG_8977.JPG

v lidlu majo zdej kamen za mislim da 10 eur, če kdo še nima :) 

Napisano

To je ugodno jaz sem dal za 40x30x3cm 27€, mi je pa zelo fjn ker je debela in se fajn segreje

 


image.jpeg

 

Napisano
Pred eno uro je NevLado napisal:

v lidlu majo zdej kamen za mislim da 10 eur, če kdo še nima :) 

Tega Lidlovega mam jaz.

Sem rekel za probo, če bom fanatik, pa kupim jačega.

pred 19 urami je Janez007 napisal:

Žena ugotavlja, da je "sočnost" zelo odvisna od vrste mocarele. 

Drži.

 

V roštilu ni spustla vode.

Najmanj je drugače spustla v svetlozelenu vrečki. Imajo jo samo v talkem Mercatorju.

 

Ko sem dobil od Veracce paket za rojstni dan, je bila tudi ta noter.

Napisano (urejeno)
pred 2 urama je godlike napisal:

Tega Lidlovega mam jaz.

Sem rekel za probo, če bom fanatik, pa kupim jačega.

Drži.

 

V roštilu ni spustla vode.

Najmanj je drugače spustla v svetlozelenu vrečki. Imajo jo samo v talkem Mercatorju.

 

Ko sem dobil od Veracce paket za rojstni dan, je bila tudi ta noter.

Vsak kamen je načeloma OK - važno da ima veliko toplotno kapaciteto ... Mi imamo tudi enega iz Lidla in je OK. 

Žena pravi, da je MU suha mocarela OK ali naribana.

image.png

Popravljeno od Janez007
Napisano (urejeno)

Bivolja je bolj mokra.

Meni ima dosti boljši okus.

 

 

Pravil sem o tej:

d3ad84_70aac56a1fe4490083e3d035c90644ce~

Popravljeno od godlike
Napisano
pred 4 minutami je godlike napisal:

Bivolja je bolj mokra.

Meni ima dosti boljši okus.

 

 

Pravil sem o tej:

d3ad84_70aac56a1fe4490083e3d035c90644ce~

V pizzeriji Verace sem okušal 2 margeriti, eno z navadno mocarelo, drugo z bivoljo in posledično 20% dražjo. Meni je bil okus enak. 😀

 

Kaj pa Mazda 2 GTA ... oglas je izginil? 🙂

Napisano (urejeno)

Šla. Majn kot v 24h.

 

Probaj bivoljo 1x doma. Si tak ustvariš mnenje. Če ti ni razlike, se seveda ne splača.

Popravljeno od godlike
  • 1 mesec kasneje...
Napisano

Takole pa zgleda DeBuyer mineral B po enoletni uporabi.

Veliko sem pekel na plinu in visokih temperaturah. Ponev se obnaša odlično.

Izmeril sem tudi temperaturo, ki je bila 270°C. Na plinu seveda. 

Pogrešam edino ročaj, ki bi se malo manj grel. Mislim, da obstaja celo neka obleka za njega.

 

 

IMG_20231015_132734.jpg

IMG_20231015_132805.jpg

N7rRRL1.jpg

  • 7 mesecev kasneje...
Napisano

ccab7e62f50c6beb58f3fd7e6948ef86.jpg
aed8d652ac46e491bf8c6221a52d9fd9.jpg
No koment


Sent from my iPhone using Tapatalk

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

 

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

 

 

  34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano

Uff, dobr, da ste objavli - grem zdajle takoj žar zalaufat.

33112_1.png

  • 3 tedne kasneje...
Napisano
Pred eno uro je FuManchu napisal:

Neki bo:bravo:

IMG_20240624_143641.jpg

Že zdaj so napow obrane, kako bodo šele kasnej.... 😊🤣😉

  • 3 meseci kasneje...
Napisano (urejeno)

Neki na hitro danes ker nisem na šihtu jedel bolj malo,.. sicer nevem kaj je tisto zeleno fuj fuj 🤢,.. aja pa več kromprija drugič 🙃 Je pa filet mignon bil super mehek.

 

20241002_175215.jpg

Popravljeno od Tilen5

 


image.jpeg

 

Napisano
dne 2. 10. 2024 ob 18:23 je Tilen5 napisal:

Neki na hitro danes ker nisem na šihtu jedel bolj malo,.. sicer nevem kaj je tisto zeleno fuj fuj 🤢,.. aja pa več kromprija drugič 🙃 Je pa filet mignon bil super mehek.

 

20241002_175215.jpg

kakšno redukcijo poliješ čez, ima kaj vpliva ali je sam dekorativno

Napisano

Balzamična glazura...za okus pa k steče dol na zelenje maš še tisto "okisan" lol

 


image.jpeg

 

Napisano
pred 28 minutami je Tilen5 napisal:

Balzamična glazura...za okus pa k steče dol na zelenje maš še tisto "okisan" lol

A to kupiš?

Napisano (urejeno)

Ja al pa nrdiš, sam je kupljen od pontija več kot odličen,.. recept za homemade je pa preprost,.. balzamični kis in rjavi sladkor, zavreš pustiš da se zgosti in ohladiš. Lahko več tednov hraniš v hladilniku.

 

WWW.SPAR.SI

 

Popravljeno od Tilen5

 


image.jpeg

 

  • 2 tedna kasneje...

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

  Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

  • Zadnja sporočila

    • @Alex Malo bolj prečekiral-dejansko so te v zgornjem linku še najprimernejše oz. najbližje odščipnejo...pač edine take Knipexove t.i."flush cut" ščipalke. Ostale so praktično vse bolj za elektroniko,ali za plastiko.   Ampak-PAZI!!! Kot sem že napisal-"do not cut steel"-torej le za mehke kovine-baker do fi-6mm! Če pa rabiš za jeklo ipd. pa kakšne od tistih zgoraj predstavljenih. Meni se najbolj dopadejo 61 01 200,a kakor za koga-vsake imajo svoje prednosti in slabosti.   Je pa tudi res,da vsake ščipalke v bistvu ne "režejo",ampak na koncu "odtrgajo" oz. "raztrgajo"...zmogljivejše imajo za to na rezilih celo nabrušeno vdrtino,da tako lahko zagrabijo večji fi....a seveda je tu spet problem pri ščipanju tanjših žic itd...pač-idealne ščipalke ne obstajajo.... Kaj mislim z tem povedati-vem,kako kitara izgleda (sem iz glasbene družine,in nekaj let sem tudi jaz igral kitaro-klasično),in kako te prečke morajo biti na koncu obdelane,da ne režejo v dlan...v vsakem primeru boš moraj konec še obdelati,ker mora biti "perfektno"...ok-komu to govorim😄😉...gre za to,oz.,kaj bi rad povedal-po moje,če boš hotel prečko "poravnati" z vratom,boš v vsakem primeru moral ščipnjen konec prečke še na fino zbrusiti. Z takim "flush cut" bi se nekaj brušenja rešil,a ne povsem...pač kitara oz. vrat mora biti res v nulo izdelan-brez ostrih koncev prečk....po drugi strani pa prečke tudi ne smejo biti prekratke...bi najbrž grdo izgledalo🙄 Jaz bi na tvojem mestu vzel 20-stopinj "upognjene" CoBolt,ki nimajo simetričnih rezil (glej piktogram zraven navedbe 20-stopinj),in že "bližje" odščipnejo... Npr. tele Just a moment... WWW.KNIPEX.COM   Te so brez "udrtine" v rezilih in z "enostavnimi" plastificiranimi ročaji....obstajajo tudi varijante z komfortnimi ročaji itd...pač izberi po osebnih preferencah. Ali pa tiste TwinForce,ki sem jih lih predstavil...a kot rečeno-niso FlushCut. Meni npr. so bolj všeč enostavni ročaji,ker pri montaži lažje vtaknem v globok žep (vtaknem zmeraj le eno ročico),in tudi lažje izvlečem...in pri izvleku ni problemov z zatikanjem,če imam "v žepu" dve,tri ali več klešč.   Še enkrat-če pa res potrebuješ zgolj za mehke kovine,pa tiste z zgornjega linka.   Pri odločitvi,pa je fino,če lahko vidiš v živo-priporočam Žabjek v Ljubljani-imajo res veliko klešč na zalogi...a spet ne čisto vsega. Seveda so malce dražji,kot npr. najugodnejši online,a da lahko "primeš v roko"...saj veš...nič ni zastonj.   Upam,da sem ti bil v pomoč.   L.P.
    • Kako taki majstri obdržijo posel mi je res misterija.....a folk nič ne preveri preden da tako zadevo servisirati?!?
    • Zakaj si pa te ti tako gužvo delal v službi in se grenek, da dobiš Zoe?🤪
    • Ja tudi v Mariboru se je od časa ko je @godlike kupoval zamenjalo prodajalce. Branko je v penziji in sta sedaj Gorazd in Dejan.
    • Kot že napisano ob nakupu...   Jaz sem bil zadovoljen z nakupovalno izkušnjo, prodajalcem v Ferk-MB.   Na 3K popusta od Mazde sem dobil še 500€, ostali prodajalci, ki sem jih kontaktirali, niso dali več.   Morda bi še kje bila kakšna majhna razlika, dvomim da večja...
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.