Skoči na vsebino

Kuharija


FuManchu

Priporočeno sporočilo

pred 39 minutami je Bini napisal:

Mene je navajena.....😆😂🤣

 

sam da ne pride pol do odvajanja ...

 

sej je fajn met star avto, k si ga navajen in ga maš rad, ker je pač tvoj, ampak ko začne zajebavat si pa tud vesel, če se ga lahko znebiš. Tko da pazi prjatu, nikol ne veš kam te popelje jezik brez vklopljenih možganov. :hudicek:

33112_1.png

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 45 minutami je Boss napisal:

 

sam da ne pride pol do odvajanja ...

 

sej je fajn met star avto, k si ga navajen in ga maš rad, ker je pač tvoj, ampak ko začne zajebavat si pa tud vesel, če se ga lahko znebiš. Tko da pazi prjatu, nikol ne veš kam te popelje jezik brez vklopljenih možganov. :hudicek:

Ja, le pazi na svoj ne prestar avto, da ne vžge in se odpelje.... :zoom-zoom:

Aja, pa temo sva zasmetila, "briši" 😉

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

dne 22. 11. 2022 ob 16:38 je FuManchu napisal:

Kmal bom kej zapalu lahko gor:bravo:

IMG_20221122_161537.jpg

Za vikend bom pa probal burgerje obrnt na tej ponvi. 

Je pa res, da jo moraš razhajcat fino. 

Idealno za to je plin, ki ga žal nimam v hiši. Imam eno plinsko ploščo za rezervo.

Kar razmišljam, da bi jo noter prvleku:jupiii:

N7rRRL1.jpg

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 48 minutami je FuManchu napisal:

Ena omleta na hitro. Burgerji bodo na sporedu drug teden:prstgor:

Me res preseneča ta ponev. Segreje se res hitro in ne prime se nič zaenkrat. 

IMG_20221126_181522.jpg

 

A mas na indukcijo tole? Povej ce bojo za kj burgerji, ker jest osebno bi za takole ponev rajs mel sporget na plin

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 10 minutami je Matick napisal:

 

A mas na indukcijo tole? Povej ce bojo za kj burgerji, ker jest osebno bi za takole ponev rajs mel sporget na plin

Ni indukcija. 

A vem jaz dobro, da je plin zakon za marsikaj. A ne grem zdej prefukavat kuhinje zaradi ponve za 50€:bravo:

  • Všeč 1
  • Haha 1

N7rRRL1.jpg

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 5 urami je Bini napisal:

Ni neke razlike v kvaliteti, če imaš dober nož! V ceni je pa ogromna. 😊

Res je. Jaz imam dva santoku noža. En večji in manjši. Velikega bolj malo uporabljam. 

N7rRRL1.jpg

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 21 urami je FuManchu napisal:

Tale mi je hud čist. Al je mal čez 300€:rolleyes:

 

 

SANTOKU_DAMASCUS.jpg

Ja damščansko jeklo pač stane.

 

Jaz imam žepnega iz CPM S30V jekla.

Zadeva je bolano ostra in ne izgubi ostrine.

 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 41 minutami je godlike napisal:

Ja damščansko jeklo pač stane.

 

Jaz imam žepnega iz CPM S30V jekla.

Zadeva je bolano ostra in ne izgubi ostrine.

 

Spyderco....k le Spyderco zraven tipa jekla navaja še proizvajalca (CPM)....drži?😉

 

He,he...še en k je "počen" na  nože😁

 

No pa dajmo en zeloooooooo velik prispevek okoli ostrenja nožev...oz "moja pot" do "žiletke"😀...in to za relativno "mali cvenk" in za "nespretne telebane" oz. za tiste k nimajo "grif" za ročno ostrenje z takimi in drugačnimi "posebnimi" in dragimi japonskimi kamni.

Pa nič čez "oster rob",je v redu prodajalna (ima čez sin od mojega sodelavca)...a sam sem iskal nekaj zase oz. svoje potrebe.

Bom kar "copy-paste",k tud kolegom svetujem...a bo vseeno pregledno....linkov pa k dreka😬

 

Za začetek...sem po ogledu tega https://www.youtube.com/watch?v=0-KrDFLygeI  in še ostalih treh delov (priporočam ogled) kupil ta set

WWW.SHARPENINGSUPPLIES.COM

GATCO Ultimate Diamond Hone Sharpening System The GATCO Diamond Hone System can sharpen virtually any...

Nekaj let sem ostril z tem...a stvar ni idealna oz ima svoje slabosti...in pred časom so kitajčki ven spravili en top sistem za cvenk...stvar sem kupil,in sem navdušen...https://www.aliexpress.com/item/1005003998813871.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.487e63a2hf4O4t&pdp_ext_f={"sku_id"%3A"12000029995184033"}&pdp_npi=2%40dis!EUR!41.73!20.87!!!!!%4021031a5516651336971123756e7886!12000029995184033!sea&curPageLogUid=6WdNXKe5XMbQ

Set brez kamnov itd....

 

Obvezno potrebujete še kaj takšnega za vpenjanje noža,ker mora biti tako vpet,da ko ga obrneš,da je na obeh straneh enaki kot....in tudi za nastavitev kota brušenja rabiš tak kotomer!....OBVEZNO!!!https://www.aliexpress.com/item/32953797761.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.62743ccfLtJ46P&pdp_ext_f={"sku_id"%3A"66388737960"}&pdp_npi=2%40dis!EUR!15.87!15.87!!!!!%40210318c216651340026255741e3020!66388737960!sea&curPageLogUid=OD7i6DLv0ZKu

 

Jaz sem Ruixina še malce izboljšal z boljšim-kovinskim ležajen,k nima čisto nič zračnosti!!! zelo priporočam. Rabiš pa 6mm verzijo https://www.aliexpress.com/item/1005002477747799.html?spm=a2g0o.order_list.0.0.35671802djQgp2

Ta stvar odpravlja glavno napako Gatco-tovega sistema-zračnost vodila! Ima pa Gatco tudi slabost,da šipka v brusu z časom dobi zračnost in se premika👎...tega pri Ruixinu ni!👍

 

Za bruse pa priporočam le diamant,k ostanejo ravni!!! Jaz sem vzel te 6kom-set od 120-1200grit) https://www.aliexpress.com/item/4000643103477.html?spm=a2g0o.order_list.0.0.35671802djQgp2

 

in ko sem videl,kako super so,sem naročil še dva kompleta po 6kom.
Za brušenje kuhinjskih nožev "polna kapa"...a moraš nož na koncu še spolirati-odstraniti t.i. "iver" k nastane na ostrini.
 
Tista zelena polirna pasta je za "kuhinjske nože oz. nezahtevne uporabnike "čist OK...a jaz uporabljam malce drugačno stvar https://www.amazon.de/gp/product/B0035TS65Y/ref=ox_sc_saved_image_1?smid=A2ARFGL8DW5BNL&psc=1  polirna pasta za rezila iz silicijevega karbida...ni prefina in ne pregroba...zelo lepa cena😀👍...sledi kasneje še en link od istega prodajalca "scherenkauf".
 
Pred nanosom pa usnje obvezno impregnirati z oljem...priporočam Balistol,ker je brezkislinski in rastlinskega izvora (smrekovi vršički) https://swat.si/izdelek/ballistol-olje-50ml?q=%2Fizdelek%2Fballistol-olje-50ml&v=ce774d9cab3a dobiš pa ga v raznih količinah v trgovinah z orožjem.
 
Za doseganje še boljše ostrine oz. za zahtevnejše pa še finejši kamni https://www.aliexpress.com/item/4000688991037.html?spm=a2g0o.order_detail.0.0.2fb2f19cpK6d6m  vzel sem 3000,5000,8000 in 10000ko....za kuhinjske nože je to že "owerkill".
 

Evo to vse jaz uporabljam. Je zelo poceni varianta za doseganje vrhunskih rezultatov...moraš pa zelo paziti pri vpenjanju,k mora biti res dobro nastavljeno-za to obvezno digitalni kotomer!!!

Stvar je res boooomba in relativno enostavna za uporabljati👍

 
 

Samo je pa tudi res,da za "navadne nože" to ni,ker so navadni noži iz premehke kovine,katero pa sploh ne moreš tako nabrusiti....dobri noži so cca. 50€+/kom!!!

Jaz imam za kuhinjske le Zwilling-4Stars https://www.zwilling.com/de/messer/kochmesser/?prefn1=series&prefv1=ZWILLING **** Vier Sterne

 

Pa še nekaj o "skladiščenju"-najboljša je "magnetna letev"...jaz imam takšno-daljšo...tudi za kuhinjske škarje,nož za sir itd....vse gre gor https://www.amazon.de/gp/product/B008BFKV5U/ref=ox_sc_saved_title_4?smid=A2ARFGL8DW5BNL&psc=1 

je zelo kvalitetna za zelo lepo ceno in veliiiika 57cm-takšne dolge je zelooooo težko dobiti...od istega prodajalca kot tudi tista polirna pasta.

 

Dost bo😁

 

L.P.

 

 

  • Všeč 3
  • Ljubim 1
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Ne. Mam Benchmade Boguot mini.

Ta hodi zmano v hribe in na dopuste.

 

Takrat, ko sem jekla študiral, sem našel, da S30V proizvaja samo CPM.

 

Svoje hišne nože brusim z japonskimi naniwa kamni:

- naniwa red lobster 1000

- naniwa gouken hayabusa 4000

 

Pri nožih nisem še tako globo zabredel, ker sem že pri kavi, žganju (rum, gin in peated viski),... in mi preprosto manjka časa, da bi vse preštudiral do konca.

No občasno tudi denarja mi je škoda za vse kaprice 😉

  • Všeč 3
  • Začuden 1
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Rabim nekaj drugega za nože brusit. Sedaj imam tole od fiskarsa. 

 

Kaj se priporoča, da gre v predal in da ne rabim pol ure, da vse skup sestavim kot v videju zgoraj:D

 

 

 

 

brusilnik-za-noz-fiskars-roll-sharp-functionalform-2873123.jpg

N7rRRL1.jpg

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 2 urama je FuManchu napisal:

Rabim nekaj drugega za nože brusit. Sedaj imam tole od fiskarsa. 

 

Kaj se priporoča, da gre v predal in da ne rabim pol ure, da vse skup sestavim kot v videju zgoraj:D

 

 

 

 

brusilnik-za-noz-fiskars-roll-sharp-functionalform-2873123.jpg

Sem tudi imel...pa ne bom raje nič komentiral kako brusi itd...lahko pa povem,da ga nimam več,ker je šel v kanto za smeti.

 

Če hočeš čim bolj simpl stvar,pa da še kolikor toliko zadovoljivo nabrusi

https://www.amazon.de/Spyderco-Tri-Angle-Sharpmaker-09SP204-Erstklassiges/dp/B000Q9C4AE  z ptt dobrih 100€

 

Še danes en boljših "preprostih" brusilnih sistemov!

https://youtu.be/5LBDnJv5B58

 

Z enim starim usnjenim pasom in tisto polirno pasto lahko dosežeš res zelo dobre rezultate.

Je pa zadeva dražja,in ne omogoča perfekcije kar se tiče konice noža-slej ko prej boš konico zaobljil. Če ti perfekcija konice ni važna,je to TO!

 

pred 3 urami je godlike napisal:

Ne. Mam Benchmade Boguot mini.

Ta hodi zmano v hribe in na dopuste.

 

Takrat, ko sem jekla študiral, sem našel, da S30V proizvaja samo CPM.

 

Svoje hišne nože brusim z japonskimi naniwa kamni:

- naniwa red lobster 1000

- naniwa gouken hayabusa 4000

 

Pri nožih nisem še tako globo zabredel, ker sem že pri kavi, žganju (rum, gin in peated viski),... in mi preprosto manjka časa, da bi vse preštudiral do konca.

No občasno tudi denarja mi je škoda za vse kaprice 😉

Jaz pa sem fan Spyderca😀

😁Spodaj dve zanimivi sliki po brušenju "Paramilitary II" in na tretji "Superleaf"  https://youtu.be/4DWPEPw5p5E

 

Na prvi sliki se sprva zdi,da je zajeta neostro...pa temu ni tako🧐-telefon (Xiaomi Mi Note-10) ima lasersko ostrenje,in je izostril na primarno ostrino (kot 15 stopinj),katera je spolirana do perfekcije,in tako se na ostrini vidijo bele ploščice in črne fuge v kuhinji😁

Na drugi sliki pa se vidi droben odsev sekundarnga kota ostrine (20 stopinj)...najlažje ga je opaziti na koncu slike čisto na desni proti konici.

In za kaj omenjam tudi Spyderco Superleaf-ker ima rezilo iz japonskega VG-10 jekla-to je še zmeraj eno najboljših nerjavečih jekel za kuhinjske nože,dobro drži ostrino,in vseeno ni pretežek za brušenje,in ni preeksotično oz. drago.

Če nebi imel že cca. 25 let Zwillinge👍,bi kupil 2-3 kuhinjske Spyderce z tem jeklom.

 

@godlike...ja pri meni pa je tako...ni mi škoda denarja za vse živo😁...samo,k ga zmanjka😟

IMG_20210731_221522.jpg

IMG_20210731_221640_1.jpg

IMG_20180706_094155.jpg

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 9 urami je skritikrt napisal:

 Jaz pa sem fan Spyderca😀

Jaz sem bral takrat, da Spyderco se ful ponareja. Tako da je treba res pazljiv bit.

 

pred 9 urami je skritikrt napisal:

 @godlike...ja pri meni pa je tako...ni mi škoda denarja za vse živo😁...samo,k ga zmanjka😟

Ma hudič je, ker potem bi imel Focusa z 280 konji namesto 182, moja najdražja flaša žganja bi bla 2500€ in ne 90€. Tudi studijske zvočnike ne bi imel Yamaha HS7 ampak HS8 + HS8 SUB.

 

Ampak ja, vsi imamo svoje radosti, za katere trošimo, več kot je smiselno in prav je da jih imamo.

Budget si pa vsak sam določi al pa mu ga 0 na računu. Meni je bolj važno, da se potrudim dobiti za svoj denar največ in da se ne počutim čez čas nategnjenega.

 

 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

dne 26. 11. 2022 ob 18:30 je FuManchu napisal:

Ena omleta na hitro. Burgerji bodo na sporedu drug teden:prstgor:

Me res preseneča ta ponev. Segreje se res hitro in ne prime se nič zaenkrat. 

IMG_20221126_181522.jpg

En kuharski trik ti zaupam za te in podobne ponve..ko jo segrevaš kapni gor nekaj kapljic vode, če ostanejo kapljice in se odbijajo/plešejo po ponvi je dovolj vroče in se 100% nič ne bo prijelo gor, potem samo odlij vodo in daj maščobo al kokosovo mast karkoli že uporabljaš..😊

  • Všeč 1
  • Haha 1
  • Začuden 1
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

  Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.