Skoči na vsebino

Gume

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 1 minuto je Boss napisal:

Nope, noben pošten vulkanizer ti tega ne bo hotel popravljat. Ko je luknja v bočnici je game over za gumo.

Kaj pa če rihtaš preko MES-a?

Aja pa tole verjetno rabiš XL bočnice. Gumax ma za 210€ Bridgestona.

Gume na dom imajo kar nekaj dobrih znamk za manj kot 200€ pa zalogo.

Preko MES-a ga lahko samo odšlepajo kam ... Premontaža pa bo težje ... ker nobena delavnica če vikend ne dela ...

XL pomoje ne rabim... v homologaciji so 235/50R20 100W ... 

image.png

Razni GumaX, Gumenadom ali podobni ponavadi nimajo osebnega prevzema... in dvomim, da imajo skladisce recimo v Ljubljani ali okolici :D 

Sedaj gledam recimo Goodyear Efficientgrip Performance SUV 235/50 R20 104W za 221€ po gumi... ce jih ima res na zalogi 

https://www.gume-pnevmatike.com/product/GOODYEAR-EFGRIP--SUV--MA-235-50R20-104W-(g)/pid/1147203?did=20

https://www.goodyear.eu/sl_si/consumer/tires/efficientgrip_performance_suv/235-50-20-104-W-588821.html

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
pred 8 minutami je Jest napisal:

Ufff, pri tako masivnem SUV-u :nevem: Ne vem, avto ma prazen preko 2 toni. Pa še 600kg ga lahko naložiš. :nevem:

33112_1.png

Napisano
pred 59 minutami je Jest napisal:

Preko MES-a ga lahko samo odšlepajo kam ... Premontaža pa bo težje ... ker nobena delavnica če vikend ne dela ...

image.png

Razni GumaX, Gumenadom ali podobni ponavadi nimajo osebnega prevzema... in dvomim, da imajo skladisce recimo v Ljubljani ali okolici :D 

Sedaj gledam recimo Goodyear Efficientgrip Performance SUV 235/50 R20 104W za 221€ po gumi... ce jih ima res na zalogi 

https://www.gume-pnevmatike.com/product/GOODYEAR-EFGRIP--SUV--MA-235-50R20-104W-(g)/pid/1147203?did=20

https://www.goodyear.eu/sl_si/consumer/tires/efficientgrip_performance_suv/235-50-20-104-W-588821.html

Sej homolomo ne piše XL nikol pomoje na osebnih avtih?

Napisano
pred 26 minutami je jures napisal:

Pa ni tok no...moja hybrid rav4 je 1600kg. Res da so dal kar nekaj aluminija...

Če se prav spomnim, ima 2100 kg… Tvoja Toyota ni plug-in hibrid in ima manjšo baterijo… CX-60 ima baterijo okoli 18 kWh

pred 23 minutami je jures napisal:

Tle majo kar dober lager. Sem jih ravno za prikolico vzel lahko tud sam prevzames v avtostop tockah

GUMENADOM.SI

GumeNaDom / 235 / 50 / R20 - 1

Poklicem v ponedeljek… moti me, ker piše kao na zalogi, potem pa rok dobave 1-2 dni

image.png

lp

Thomas

image.png

Napisano
pred 10 urami je NevLado napisal:

Sej homolomo ne piše XL nikol pomoje na osebnih avtih?

Mislim, da mi je na Alfini pisalo.

pred 11 urami je Boss napisal:

Ufff, pri tako masivnem SUV-u :nevem: Ne vem, avto ma prazen preko 2 toni. Pa še 600kg ga lahko naložiš. :nevem:

Tudi če ne piše XL (kar je po navadi marketing) ima XL večjo nosilnost kot ne XL.

Kot bi rekel XL ima 98V, navadna pa 94V.

pred 10 urami je jures napisal:

Jaz mam vedno rezervno v avtu, ce je nima jo dodam, pa se mi smejijo ker jo zdaj v prtljazniku vozim odkar mam lpg. Sam guma je guma.

Drži. Se spravljam že 2 leti v nakup samokolnica rezerve za i20n. Dimenzija je malce bolana.

Napisano

Saj indeks nosilnosti naj bi bil 100 (800kg) in hitrostni razred W (do 270 km/h)… Nima pa trenutna guma ojačane bocnice (XL) 

Najbolj se nagibam k GoodYear EfficientGrip Performance SUV 235/50 R20 104W [XL] … Druga izbira, ki bi jo lahko dobil jutri je GOODYEAR Eagle F1 ASY SUV JLR 235/50R20 104W (g) za 231,90 eur kos te imajo notri peno za zmanjšanje zvoka, zato so malo dražje …

Bolj se nagibam k prvi, ker ima pri porabi in pri obnašanju na mokri cesti A… pa še tišja je…

IMG_4459.jpeg

Eagle F1 pa ima obnašanje na mokri cesti samo C in glasnejše so… čeprav imajo kao neko peno notri…

IMG_4460.jpeg

lp

Thomas

image.png

Napisano

Oboje so XL. Zato ima nosilnostni razred tud 104. Mislim, da vse kar je nad 100 nosilnost ima ojačane bočnice

33112_1.png

Napisano
pred 7 minutami je Boss napisal:

Oboje so XL. Zato ima nosilnostni razred tud 104. Mislim, da vse kar je nad 100 nosilnost ima ojačane bočnice

Bridgestonke so 100W

IMG_5161.jpeg

lp

Thomas

image.png

Napisano
pred 6 minutami je Jest napisal:

Bridgestonke so 100W

Nad 100. Se pravi 101 in naprej.

33112_1.png

Napisano

Tudi 100W so lahko kot kaže z ojačano bočnico… 

image.png

lp

Thomas

image.png

Napisano
pred 4 minutami je Jest napisal:

Tudi 100W so lahko kot kaže z ojačano bočnico… 

Seveda so lahko, tudi z nižjo nosilnostjo. Pravim samo, da so 101 in več vse z ojačano bočnico. Se pravi, ko si dal podatek 104 teh gum ne moreš dobiti z mehkimi boki, ker višja nosilnost in mehki boki pač ne gredo skupaj. Sej poraja se vprašanje, če bi imel XL gume, če bi sploh tako grdo zluknjal gumo. Po moje jo sploh ne bi. Najbolj neustrezna je mehka bočnica na masivnem avtu, ki kar kliče k defektu, sam, da jo malo narobe pogledaš. Je pa pol drug minus... gume XL so pač trše in bolj neudobne, ampak še vedno ne tako hudo kot Runflat gume.

33112_1.png

Napisano

Bo že… CX-60 itak ni nevem kako uglajen po slabih cestah… Če je cesta OK, potem pa gre…

lp

Thomas

image.png

Napisano
pred 4 urami je Jest napisal:

Bo že… CX-60 itak ni nevem kako uglajen po slabih cestah… Če je cesta OK, potem pa gre…

A ni bilo rečeno v nekaterih testih, da je avto preveč mehak..... :whatever:

Napisano
pred 21 urami je Bini napisal:

Prve vzemi pa še XL so.... :nevem:

Sem naročil taprve (GoodYear 235/50 R20 104W EFFICIENTGRIP PERFORMANCE SUV XL)... Edino ravno to je, kar sem sumil... Pise sicer , da so na zalogi... potem pa rok dobave 1-2 dni... Prejle klical in bodo jutri na voljo za prevzem/premontazo ... Torej niso pri njih na zalogi ... Sem sedaj dal na avto eno zimsko gumo ... in bo za toliko, da se jutri peljem do BTCja in zamenjamo ... Sem imel sedaj mamino 16 let staro Corso, ker sva sla do tasta v bolnico vceraj ... pa je kar razlika pri voznji ... Sploh ker nima skoraj nic od opreme... no vsaj klimo ima :D ... 

lp

Thomas

image.png

Napisano
pred 11 urami je Bini napisal:

A ni bilo rečeno v nekaterih testih, da je avto preveč mehak..... :whatever:

Ni mehak... samo podvozje nekako ni uglajeno po luknjastih cestah in pri voznji cez "lezece policaje"... Je bila voznja s CX-5 precej bolj "gosposka"... 

Tole je tisti robnik, ki je krivec za uničeno gumo ... 🙄

image.png

lp

Thomas

image.png

Napisano

In kje je robnik?

Mnja, čakaj, jaz sem vajen BTjca... Če dobro pogledam, je res en robček tamle...

😛

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano
dne 30. 6. 2025 ob 9:29 je Jest napisal:

Ni mehak... samo podvozje nekako ni uglajeno po luknjastih cestah in pri voznji cez "lezece policaje"... Je bila voznja s CX-5 precej bolj "gosposka"... 

Tole je tisti robnik, ki je krivec za uničeno gumo ... 🙄

image.png

Zanimivo.

Verjetno je teža avta tudi pomagala, ker ne izgleda tako oster.

No samo da je felna cela ostala.

Napisano
pred 2 urama je godlike napisal:

Zanimivo.

Verjetno je teža avta tudi pomagala, ker ne izgleda tako oster.

No samo da je felna cela ostala.

Feltna je tudi malo poskrabana... ampak za to se ne sekiram prevec... 

Sem imel avto parkiran takole, kot je narisano in pri vonji ven, je bilo treba pazit, da odbijaj ne podrla spredaj v skarpo ... zadanie levo kolo pa je zadelo tale robnik ... Kakorkoli... pred pol urce sem pripeljal nove gume iz Ljubljane in se ravno sedajle montirajo pri bližnjem vulkanizerju ... 

image.png

lp

Thomas

image.png

Napisano
pred 1 uro je Jest napisal:

Sem imel avto parkiran takole, kot je narisano in pri vonji ven, je bilo treba pazit, da odbijaj ne podrla spredaj v skarpo ... zadanie levo kolo pa je zadelo tale robnik ... Kakorkoli... pred pol urce sem pripeljal nove gume iz Ljubljane in se ravno sedajle montirajo pri bližnjem vulkanizerju ... 

image.png

Tale plac je na več načinov nevaren za malo bolj nerodne.... 🤔

Napisano
pred 4 urami je Jest napisal:

Smola, upam da bo naslednjič bp. Bi pa jaz vsekakor zbrusil/odrezal tisti robnik, sploh zdaj ko bodo nove gume ...👍

Napisano
pred 11 minutami je GoB napisal:

Bi pa jaz vsekakor zbrusil/odrezal tisti robnik, sploh zdaj ko bodo nove gume ...

Hehehe… ta robnik ni pri meni… to je pri maminem sosedu… Tam sem parkiral, ker pri mami ni bilo prostora …

Drugace se pa gume OK peljejo… po prvih cca. 40 narejenih km… 

lp

Thomas

image.png

Napisano
pred 21 minutami je Jest napisal:

Hehehe… ta robnik ni pri meni… to je pri maminem sosedu… Tam sem parkiral, ker pri mami ni bilo prostora …

Drugace se pa gume OK peljejo… po prvih cca. 40 narejenih km… 

Ojej, bi sosed malo čudno gledal, da prideš z brusilko...😁

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Samo Loto vplačam, da dobim 70.000€ za to, kar je v oglasu, pa še kakšnih 30.000 za opremit nadgradnjo, ker zdaj je prazna, pa kakšnih 100.000€ za zavarovanje, tehnični, registracijo, nafto in cestnine...       FOR SALE | Adventure Truck WWW.ADVENTURETRUCK.EU We sale renew MAN STAR 944 4x4. Its ready for new adventures.  
    • Ok, thx. Danes opazu, da ne gre čez 75. Sem mislu da ma težave zaradi -15°C. Kt je bla zunanja okrog 0°, mi je sicer ECT šel na 86, ampak mi je na klancih padal na 77. Nisem prej pomislil na termostat, ker piha mi v kabino še zmer čist lepo toplo, pa tud 86° še ni blo neke skrbi. Mogoče kdo spremlja ECT, kolk ma normalen padec na klancu?
    • Sam ene stvari ne razumem... vedelo se je, da so v večjem delu Slovenije slabe razmere pa naenkrat tolk avtov s KP tablicami in letnimi gumami, ki se plazijo in delajo zastoje, še nisem videl v tako kratkem času. Ok človek, maš letne gume, pa daj prosim ostani takrat doma in ne sreče preizkušat, ker nisi sam na tem svetu. Modeli se pa vozijo na AC s 30-40km/h, pa se je dalo komot z zimaki peljat med 60-80km/h brez nevarnosti.
    • Aha, jaz razumem brisalce drugače kot ti. Brisalci ne smejo biti na avtomatiko nastavljeni, da se ne vklopijo sami od sebe, ko ne želiš. Recimo šipa je nekoliko od pikic umazana od svinjarije s ceste pa brisalec avtomatsko potegne čez šipo in ti v trenutku razmaže vso svinjarijo, da ne vidiš nič. Ja se mi je že zgodilo to in ne govorim na pamet. In to v najbolj neprimernem trenutku. Kljub hitri reakciji in špricanju na šipo sem bil cca 3-4 sekunde skoraj popolnoma slep na AC pa še bremzalo se je nekaj za povrh, ker je en butec skočil na prehitevalni pas.   Od takrat so brisalci vedno na OFF. Vklopim jih le takrat, ko sam želim in je to varno naredit. Se pravi v zgornjem primeru, da najprej pošpricam šipo. Seveda jih pa dam na avtomatiko v mestu, ko pada dež in takrat je to dobra rešitev. Na AC pa je auto način spet izključen, ker mam X-rain gor in ne rabijo brisalci sploh delovat, kar v primeru avtomatike jih za brez veze priklaplja.   Zadnja zadeva zakaj ni dobro, da so skos na auto, so pa tele zimske razmere in morebitno zmrzovanje brisalcev na šipi, da ne rečem, da prižgeš zjutraj avto brisalec ti pa začne drsat po ledu na šipi. Anoying za popizdit pa še skuriš lahko motorček in uničiš metlice.
    • Sej vidiš, da sm najprej žensko komentiral pol pa avto 😅
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.