Skoči na vsebino

Obujam spomine...


Boss

Priporočeno sporočilo

Mal me daje nostalgija.

 

Bilo je tam nekje med leto 1995 in 1998 in tole je bil moj tretji avto. Točno tak sam brez krame na strehi in točno take barve. Danes zgleda smešno, ampak takrat je bil to za mladince kr dobra izbira, če nisi bil glih pri dnarju in fejst izbirčen.

 

 

  • Všeč 4
  • Haha 2
  • Začuden 1

33112_1.png

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Ko so dali notri 4-taktni motor 1.3, ki je bil pobran od VW-ja s 58KM so pustili stari števec hitrosti, ki je imel skalo le do 140km/h. Zadevo so naredili tako, da so dali mehanski omejevalec obratov, da je avto zmogel res samo do te hitrosti.

 

Ampak kot nadebudni mulec, sem seveda to pobral ven in sprostil dihalne poti, tako da je zmogel po ravnem tudi 160km/h. Po AC klancu navzdol med Razdrtim in Senožečami sva se 1x z bratom peljala tako hitro, da se je kazalec dotaknil oznake km/h, kar je moralo biti tam nekje med 180 in 185km/h. In ne nič s se ni pokvarilo ali skočilo ven iz motorja - to je bil le tankaj in vozi. Ker sem občasno vlekel tudi prikolico z manjšo jadrnico je šla sklopka, ampak sem jo zamenjal sam za tako smešen denar, kot bi danes rekel, da me je recimo prišel ves materjal cca 100€. Hladilnik, ker je bil iz ene slabe plastike sem sam rebuildal in naredil bakrene cevi namesto plastičnih, ki so pokale. Pa kakšen termostatski ventil je odletel in to je bilo več ali manj to.

 

Aja, pa še ta zanimivost... že leta 1988, ko je prišel ven ta model je imel tako za temperaturo kot količino goriva prikazovalnik z ledicami in ne s kazalci, kar je bilo za tak nivo avta takrat nezaslišano napredno. 😁

 

image.png

..

33112_1.png

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 13 minutami je Boss napisal:

sem jo zamenjal sam za tako smešen denar, kot bi danes rekel, da me je recimo prišel ves materjal cca 100€

Ma M2 sem dal za Valeo sklopko in potisni ležaj 65€ od oka. Samo za primerjavo.

 

Je pa res, da je moja M2 imale še sklopki, ki je primarna pasala na 626.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

  Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.