Sanacija globoke praske (in nekaj manjših)
Ustvari kratki URL
-
Zadnja sporočila
-
6e v živo zgleda res dobro, par jih je že videti na cesti, po moje med boljšimi od EVjev. Tudi verjetno glede vzdržljivosti in dosega ni več taki problem. Je pa še ena stvar, je dobro vsaj vedeti in za razmisliti. Če boš polnil v garaži in preden polnilnico montiraš v garažo (če je garaža v hiši). Največkrat pride do požarov na EVjih ravno pri polnjenju, tako če ti zagori v garaži v hiši, si lahko dalje samo predstavljaš katastrofo..., pogasiti avta ko zagori baterija doma praktično ne moreš. Požari niso sicer tako pogosti, se pa zgodijo (podobno je za sončne elektrarne na strehi). Proizvajalci vedo za problem in razvijajo in iščejo nove rešitve in baterije, ki bi bile požarno bolj varne, ne obešajo pa seveda tega na veliki zvon. To je vsaj z mojega vidika še trenutno za mene največja ovira in ne bi rad bil poskusni zajček. Sosed ima sedaj EVja in polni zunaj pred hišo preko podaljška (ve za problem, večina se pa tega ne zaveda), ne v garaži, ki jo ima v hiši...😆. Seveda je vprašanje tudi vtičnica v hiši, na katero je priključen... V vsakem primeru se priporoča izvedba fiksne polnilnice, saj je varneje. In ne prenosne polnilnice, ki jo priključiš na neko obstoječo vtičnico, ki ni bila projektirana za stalno obremenitev (polniš npr. čez noč skozi 12 ur...).
-
https://www.avtomanija.com/2026/07/117810/lada-niva-po-49-letih-do-korenite-prenove-prvic-z-varnostno-blazino
-
Danes sem se zraven spravil pri C-Maxu urediti pranje stekel...ugotovil,da je šla pumpica za vodo pranja stekel...strošek dobrih 10€ pri Bartogu... In,ker sem moral sneti sprednje desno kolo,sem z dvigalko dvignil desni konec avta...in malo gledam podvozje,ker so nazadnje na servisu menjali vse živo na zadnji premi...in gledam in "pobuljim"...kaj en vijak tako ven štrli😲. Je nekdo pozabil vijak desnega prečnega vodila priviti in zategniti,ko je sestavljal premo🤨. Je vijak ven štrlel za cca 3,5-4cm. Pokličem servis in omenim,in,da pove z kolikšnjim navorom zategnem...pravi po občutku "na roko"...je hotel,da mu pošljem sliko...prav tako,da opombi "mojstra",da za sabo na koncu prekontrolira. Se je opravičil,in zame je zadeva čista Ajd,nisem jezen,ker vsi smo ljudje,in tudi jaz kdaj zajebem ..smo še sreča,da vijak ni ven padel. Najbrž bi prej še malo škrtalo,in bi ugotovil,a Forda vozi praktično samo žena ..pri ženskah pa vemo,kako je...
-
Jah, in kaj naj drugega? Uveljavljali smo olajšavo za veliko družino - oproščeni plačila davka na motorna vozila. Zdaj imam pa štiri leta prepoved prodaje. Poleg tega je dvolitrskih turbo-dizlov z ročnim menjalnikom, štirikolesnim pogonom, sedmimi sedeži in ceno max. 40.000€ presneto malo na izbiro. Nikakor pa ne mislim dat za vozilo toliko, kot je garsonjera v Ljubljani...
-
-
Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.