Skoči na vsebino

Formula 1

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Lahko si prepri?an, da Hamilton ni kar na pamet prestopil, Wolff in Lauda sta mu gotovo zelo dobro razlo?ila "projekt hibrid" za 2014 in s tem lepo mo?nost da dobi zmagovalni avto za osvajanje naslovov. Ko je Hamilton odhajal od njih, v letih dominacije Vettla z Red Bullom, se je McLaren gibal nekje na 2-3 mestu med ekipami in se ni mogel boriti za naslov, kar je pri voznikih kova Hamilton edino kar ?teje. Posamezne zmage so pa? za povpre?ne?e.

Se strinjam kar si napisal o drugem delu Schumijeve kariere, dejansko mu je ?lo zadnje leto zelo dobro in le okvare so mu prepre?ile, da ni vzel mere Rosbergu (kar bi bila svojevrstna sramota, da ga 43 letnik na koncu sezone pusti za sabo, v temu primeru bi se Rosberg lahko upokojil kar hkrati s Schumijem). Je bil pa Schumi v svojih najbolj?ih letih ?e precej bolj?i, res pa da so bili tudi ?asi drugi, z neomejenimi testiranji, kar je on kot perfekcionist s pridom izkori??al in so z mo?tvom mnogo stvari doterali do perfekcije, tako na avtu kot on pri svoji vo?nji. Ampak pogoji so bili enaki za vse, tudi drugi so lahko testirali po ?elji, njihov problem ?e tega niso izkoristili.

?e sodimo po temu, kako se je Schumacher kosal z Rosbergom v svojih "penzionerskih letih", bi ga v najbolj?ih letih na vrhuncu mo?i zmlel za ?alo. In dalje, ?e pogledamo, kako dobro Rosberg parira Hamiltonu, bi tudi Hamija pustil zadaj (vem da bo Zmaj zdej spet sko?il v luft, pa naj :P).

Sicer so te primerjave bolj tko na grobo ?ez palec, ker so razli?na obdobja te?ko primerljiva in se vloga voznika skozi zgodovino F1 vse bolj zmanj?uje. Vedno bolj pomemben je avto, zato tudi trenutni odli?ni vozniki (Hamilton, Vettel, Alonso) ne pridejo ve? toliko do izraza v primerjavi z njihovimi mo?tvenimi kolegi.

Verstappen pri meni zbuja me?ane ob?utke. Po eni strani ima genialne poteze (prehitevanja, nekatera branjenja pozicije), po drugi strani je pa ?e v mladih letih pravi arogantni asshole (kaj ?ele bo iz njega, ko osvoji kak naslov?). S tem da se mi zdi, da ima na njegov ohol odnosu velik vpliv njegov foter. Moti me tudi to, da mu ob raznih nepravilnostih (?e ve?krat videna nelegalna blokiranja s spreminjanjem smeri pred ovinkom) FIA konstantno gleda ?ez prste zaradi vsega hypa in podpore navija?ev, s tem mu peruti le ?e rastejo. O?itno bo moralo enkrat res fajn po?it po njegovi krivdi, da se bo kdo pri FII spomnil spametovat mulca.

Zelo lepo povedano, sploh del o malen nevzgojenm nadute?u.

Napisano

?e ena odli?na dirka za Maxa. Hamiltonu je lepo pokazal, da se mu ne bo dal kar tako. Je pa imel Hamilton surlo do tal danes.

Ne vem zakaj je Ricciardo "zatajil" danes. Sem bil 100%, da bo zaklju?il pred italjanskimi avti.

N7rRRL1.jpg

Napisano

Sem pogledu zdele dirko (dobr da nisem vstal zgodaj zjutraj za ogled) in kot njegov navija? ne morem drugega kot ?estitat Hamiltonu za izjemno eksplozivne ?tarte v tej sezoni, ki jih je prikazal ?e kar precej in se naslov prvaka vedno bolj preve?a na stran Rosberga.  :zvizga:

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

• 3 tedne kasneje...
Napisano

Evo, vn mehike...

Danes lahko rosberg ?e postane prvak...

Na sre?o se to ni zgodilo, imam pa ob?utek, da bo eksplozija motorja na VN Malezije Hamiltona stala naslova prvaka. Brazilijo pa sicer dvomim, da bo zmagal, doslej je ?e ni.  :zvizga:

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Z veliko gotovostjo si upam napovedati zmagovalca dana?nje F1 dirke, saj je ve?ino ?asa v vodstvu; VARNOSTNI AVTO (safety car)!  :zvizga:

Napisano

?e bo sploh ?e kej dirke...

Ja evo, zdele v 49.krogu je spet moj "adut" za zmago prevzel vodstvo, pa to je res ?udna dirka danes, kot da vozijo po ledu.  :huh:

Napisano

No, pa se bo boj za naslov odvil na zadnji dirki...

rosberg rabi tretje mesto, da postane prvak, ce lewis zmaga...

Napisano

Brazilijo je kon?no uspel dodati v svojo kolekcijo, ne morem verjet!  :ljubezen:

A ste vidli kak?en ma?ek je MAX v de?ju, mater pa sej ta je vozil povsem svoje linije po dirkali??u, prehiteval kjer mu je zapasalo, NORO. Pa kako je ujel drse? dirkalnik na ravnini.  :rispekt:

Napisano

Brazilijo je kon?no uspel dodati v svojo kolekcijo, ne morem verjet!  :ljubezen:

A ste vidli kak?en ma?ek je MAX v de?ju, mater pa sej ta je vozil povsem svoje linije po dirkali??u, prehiteval kjer mu je zapasalo, NORO. Pa kako je ujel drse? dirkalnik na ravnini.  :rispekt:

Se strinjam, takih linij in manevrov v de?ju nisem videl vse od Schumacherja v najbolj?ih letih. Kapo dol  :rispekt:

Va?n je da piha - na morju al pa na motorju.

Napisano

Se strinjam, takih linij in manevrov v de?ju nisem videl vse od Schumacherja v najbolj?ih letih. Kapo dol  :rispekt:

Rosberg se je pa ?e enkrat ve? izkazal kot totalna cifra 2, ki bo letos z nekaj sre?e dejansko postal prvak. V de?ju je pogumen skoraj kot "moj" Lorenzo na motorju.  :hohoho:

Napisano

Rosberg se je pa ?e enkrat ve? izkazal kot totalna cifra 2, ki bo letos z nekaj sre?e dejansko postal prvak. V de?ju je pogumen skoraj kot "moj" Lorenzo na motorju.  :hohoho:

Rosberg je itak "prvak suhe ceste", pa ?e to le takrat ko ima Hamilton kak?no okvaro na dirki ali zaradi ?esa drugega ?tarta bolj iz ozadja. 

Za leto?nji morebitni naslov se bo lahko zahvalil le boginji fortuni, ki je poskrbela, da se je njegov avto manj kvaril od Lewisovega.

Napisano

Ampak vseeno - ko vodi? v prvenstvu dve dirki pred koncem tudi precej taktizira?. Takrat ti uvrstitev ve? pomeni rizik in mo?nost odstopa. Jaz bi temu rekel - inteligentno obna?anje.

33112_1.png

Napisano

Rosberg je itak "prvak suhe ceste", pa ?e to le takrat ko ima Hamilton kak?no okvaro na dirki ali zaradi ?esa drugega ?tarta bolj iz ozadja. 

Za leto?nji morebitni naslov se bo lahko zahvalil le boginji fortuni, ki je poskrbela, da se je njegov avto manj kvaril od Lewisovega.

Ceprav je tudi lewis letos kar nekajkrat zatajil, predvsem v obliki ?tartov... tak, da ni samo "problem" samo v rosbergovi sreci...

Napisano

Ampak vseeno - ko vodi? v prvenstvu dve dirki pred koncem tudi precej taktizira?. Takrat ti uvrstitev ve? pomeni rizik in mo?nost odstopa. Jaz bi temu rekel - inteligentno obna?anje.

Ne govorim samo za v?eraj?njo dirko, tip je nasplo?no povpre?en, ?e ne celo podpovpre?en v de?ju. V?eraj je odpeljal na ziher, edino pametno.

Ceprav je tudi lewis letos kar nekajkrat zatajil, predvsem v obliki ?tartov... tak, da ni samo "problem" samo v rosbergovi sreci...

O ja, pa je - kar pri?tej Hamiltonu to?ke, katere bi osvojil brez vseh ve?jih okvar na dirki, da o raznih manj?ih okvarah in menjavah motorjev, menjalnikov,... ?e ob petkih in sobotah in posledi?no slab?ih ?tartnih polo?ajih v nedeljo sploh ne izgubljamo besed.

?e v primeru, da se samo tisti Hamiltonov razgonjen motor iz Malezije ne bi zgodil, bi bilo stanje to?k mo?no spremenjeno, kje je ?ele vse ostalo.

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Hja... letosnja sezona je tipicen primer, kako ogromno ljudi, ne da navija ZA nekoga, ampak navija PROTI nekomu... nico ima,sam po sebi, vsaj za moje pojme , zelo majhno bazo navijacev. Lewis na drugi strani, ima ogromno navijacev in hkrati kar dosti nasprotnikov... tip pa? ni megla, tako kot zna nico biti...

in kdor ga ne mara, avtomaticno "navija " za rosberga, ceprav ga ?e kako leto nazaj tudi "povohal" ne bi...

Priznam, tudi jaz spadam v tej situaciji mednje...

Jst iskreno upam da... bo dirka zanimiva, da ne bo odlocilna kaka glupa odlocitev sodnikov in predvsem, da se naslednje leto pobere ferrari...

Napisano

Jst iskreno upam da... bo dirka zanimiva, da ne bo odlocilna kaka glupa odlocitev sodnikov in predvsem, da se naslednje leto pobere ferrari...

Jst pa upam,da se naslednjo sezono pobere Mclaren in da Honda skupi spaca en res odli?en pogonski agregat,ker potem bo Alonso vsako dirko sposoben priti na podium. 

Napisano

To?no tako, ker kook mi je pa ?al tega poba, ki v tej generaciji dirka?ev zagotovo sodi med top3, ?e ?e ne kar prav na vrh.  :zvizga:

No pa Williams je zame veliko razo?aranje te sezone, ker lani sem si reku, da tale Bottas bo drugo leto konkuren?en obema v Meku. Mah kje le.  <_<

Napisano

Nikici Rosberg ?estitam za ?e eno odli?no drugo mesto, ?e 4.dirko zapored je bil taslab?i od obeh Mercedesov! Pravi ?ampion, nazdravljam nanj!  :notworth: 

Napisano

Ja, sej ima? prov, no sicer pa kot ka?e skupinsko ?akamo, da ostale ekipe priklju?ijo, ker takle ringl?pil je precej dowgocajtn. :zvizga:

Napisano

?estitke...Nico.R.tako naprej...lp

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.