Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano
Pred eno uro je janB napisal:

Mnenja uradnih servisov:

Prvi: Je normalno, da se ob zelo nizkih temperaturah tko počasi segreva, včeraj so mel eno mazdo z drugim motorjem, ki se je segrel samo do 70°C.

Drugi: Tudi 75°C je realno v teh razmerah za 2.2. Počakam naj na toplejše vreme in preverim če se izboljša. Ali opažam zginjanje hladilne tekočine. V vsakem primeru naj najprej opravim CO2 test hladilne tekočine, ker je to lahko simptom tesnila/glave motorja, šele če bo test negativen, se gleda termostat. Pogosta odpoved tesnila in pok glave pri 2.2 motorjih že pri 200kkm.

Tretji: Temperatura med vožnjo variira in je to normalno za 2.2. Ali opažam zginjanje hladilne tekočine. To je simptom tesnila/glave motorja. Pogosta odpoved tesnila in pok glave pri 2.2 motorjih.

Evo, zdaj veš pri čem si in kaj preverit. 

Lahko bi napisal kateri servis je 1,2,3.....🤔

Napisano

Jaz sem danes z mojo 6-ko naredil enih 40 km. Temperatura zunaj je bila 3'C. 

Števec je kazal 90 °C. Koliko je v resnici ne vem. Tudi na klancih navzdol se kazalec ni  premaknil. Možno je,da ko je temperatura močno pod 0 , da se to dogaja. Nisem nikoli šel za tem.

Napisano
pred 33 minutami je Bini napisal:

Evo, zdaj veš pri čem si in kaj preverit. 

Lahko bi napisal kateri servis je 1,2,3.....🤔

Z razlogom nisem, jih pa vsi poznate. Seveda je odvisn tud s kom tam govoriš...

• Všeč 1
  • Hvala 1
Napisano

Ne kompliciraj preveč boš lažje spal,  natančno temperaturo motorja vidiš edino preko testerja.VW  TDI imajo konstantno temperaturo na 90 ravno zaradi tega da ni voznik pod stresom in si misli kako fajn avto ima.Potem pa ko strela iz jasnega se začnejo užigat rdeče lučke za previsoko temperatuo motorja, da nima hladilne tekočine.Temperatura motorja    kot pribita na 90 , avto pa v resnici pregret

• Všeč 2
  • Začuden 2
Napisano
pred 14 minutami je Brane napisal:

Ne kompliciraj preveč boš lažje spal,  natančno temperaturo motorja vidiš edino preko testerja.VW  TDI imajo konstantno temperaturo na 90 ravno zaradi tega da ni voznik pod stresom in si misli kako fajn avto ima.Potem pa ko strela iz jasnega se začnejo užigat rdeče lučke za previsoko temperatuo motorja, da nima hladilne tekočine.Temperatura motorja    kot pribita na 90 , avto pa v resnici pregret

To je pa res,malo pod 90 se drži in ne mrdne nikamor. Tem. olja pa kar niha tam od  nekje 92 do 110 celzija. 

pred 47 minutami je janB napisal:

Z razlogom nisem, jih pa vsi poznate. Seveda je odvisn tud s kom tam govoriš...

In kaj boš zdaj..... :whatever:

Napisano (urejeno)

Ti avtomobilski števčni "merilniki" so bolj indikatorji, nekaj prikažejo "čez palec". Tudi o Branetovi "natančni temperaturi" preko testerja bi verjetno lahko razpravljali, kolikšen je njihov pogrešek  😁.

Copiliot: 

Čeprav Mazda ne objavlja uradnega pogreška, je splošno znano (za večino proizvajalcev), da:

1. Kazalnik na armaturni plošči je umetno “zglajen”

• Proizvajalci namenoma stabilizirajo prikaz, da se kazalec ne premika pri normalnih nihanjih (npr. med 85–105 °C).

• Zato kazalec pogosto kaže “sredino” že pri ~70–75 °C in ostane tam do ~105 °C.

2. OBD prikazuje dejansko vrednost senzorja

• OBD bere surove podatke iz ECU, zato je natančnejši.

• Tipična razlika med “zglajenim” kazalcem in OBD je lahko 5–20 °C, odvisno od modela in pogojev.

image.png

Popravljeno od Janez007
Napisano

Kako lepo brezskrbno smo se vozili s stoenkami in fičkoti. Dva kazalca (hitrost in gorivo), tri lučke (dinamo oz. kasneje je bil alternator, pritisk olja in temperatura) in to je to. Pa floharca šnopsa pozimi za gretje in flaša piva v hladilni torbi, polni "pingvinov" poleti za hlajenje. Pa nas je prav malo brigalo, kako visok oz. nizek je ECT...

• Haha 2
  • Ljubim 1

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano
pred 5 urami je Bini napisal:

To je pa res,malo pod 90 se drži in ne mrdne nikamor. Tem. olja pa kar niha tam od  nekje 92 do 110 celzija. 

In kaj boš zdaj..... :whatever:

Antifriz ne zginja, kakih mehurčkov ni... ni nekih simptomov, ki jih opisuje folk ki ma tezave s tesnenjem glave.

Majo pa uradni servisi najvec prakse s takimi diagnozami, tko da čist za zanemart ni.

Ma kdo že kake izkušnje s tem merjenjem plinov?

Napisano
pred 16 minutami je janB napisal:

Antifriz ne zginja, kakih mehurčkov ni... ni nekih simptomov, ki jih opisuje folk ki ma tezave s tesnenjem glave.

Majo pa uradni servisi najvec prakse s takimi diagnozami, tko da čist za zanemart ni.

Ma kdo že kake izkušnje s tem merjenjem plinov?

Jaz sem danes prvič slišal za to :) 

S kolegom sva drugače ravno govorila 2.2 dizlu, pa sem mu omenil to pa je napisal ''To je električni regulator. Za to napako poznam, ker jo je imel en kolega. 500€ del.''

Sicer ne vem, če večina foruma vključno z @Brane piše, da je normalno v teh zadevah, potem zna biti normalno :)

Kakšni so pa drugače tej motorji? 2.2 Skyactiv?

Napisano

Ljudje božji, vsedite se vendar v avte in se vozite. Za to so avto narejeni .Ne komplicirati toliko. 😉

Ko prebiram komentarje nekaterih lastnikov Mazd ti gor , mi takoj pride na misel kitarski forum. Modeli kupijo kitare za par jurjev (custom verzije svetovno znanih kitaristov) in komplicirano. Pa to ne štima ,pa ono. Pa ni dobro pobarvano,pa prečke niso v redu narejene...Svetovnim kitaristom so pa te iste kitare in modeli super. Ni problem v kitarah...

Napisano
pred 2 urama je g.Wankel napisal:

Jaz sem danes prvič slišal za to :) 

S kolegom sva drugače ravno govorila 2.2 dizlu, pa sem mu omenil to pa je napisal ''To je električni regulator. Za to napako poznam, ker jo je imel en kolega. 500€ del.''

Sicer ne vem, če večina foruma vključno z @Brane piše, da je normalno v teh zadevah, potem zna biti normalno :)

Kakšni so pa drugače tej motorji? 2.2 Skyactiv?

Glede na moje izkušnje z dizli najmanj idiot-proof motor.

Ne znam povezat električni regulator s temperaturo vode 🤔

Napisano
pred 47 minutami je Alex napisal:

Ljudje božji, vsedite se vendar v avte in se vozite. Za to so avto narejeni .Ne komplicirati toliko. 😉

Ko prebiram komentarje nekaterih lastnikov Mazd ti gor , mi takoj pride na misel kitarski forum. Modeli kupijo kitare za par jurjev (custom verzije svetovno znanih kitaristov) in komplicirano. Pa to ne štima ,pa ono. Pa ni dobro pobarvano,pa prečke niso v redu narejene...Svetovnim kitaristom so pa te iste kitare in modeli super. Ni problem v kitarah...

Haha, maš prav. Pa evo js se skoz vozim, zraven pa še kompliciram, kar temu našemu kompliciranmu motorju čist pritiče 😉

Se mi pa zdi prav, da se predebatira tud neke take malenkosti in zbere mnenja pa po možnosti pride do nečesa.

Napisano
pred 13 urami je Slivka napisal:

Kako lepo brezskrbno smo se vozili s stoenkami in fičkoti. Dva kazalca (hitrost in gorivo), tri lučke (dinamo oz. kasneje je bil alternator, pritisk olja in temperatura) in to je to. Pa floharca šnopsa pozimi za gretje in flaša piva v hladilni torbi, polni "pingvinov" poleti za hlajenje. Pa nas je prav malo brigalo, kako visok oz. nizek je ECT...

Jermeni  so stalno pokali, tudi če je bil rezervni jermen v avtu  je morala  kakšna sovoznica donirat najlonke

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.