Skoči na vsebino

Aktualni dogodki!

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 5 minutami je Nejc1986 napisal:

Še dobro da obstaja sv.nikolaj

On bo kriv, ker letos ne bodo mogli delit pasulja. 😛

Napisano
pred 7 urami je Alex napisal:

On bo kriv, ker letos ne bodo mogli delit pasulja. 😛

Kaj pa zajček😋

Napisano

Zdejle ste si verjetno všeč, ko zagovarjate namišljeno katastrofo in paniko in predvsem ukrepe in namensko nočete videti zadev, ki z zdravstveno situacijo v Sloveniji nimajo nobene veze in so zgolj politične odločitve. Me zanima kako boste pa odreagirali, ko bo politika rekla, da v enem momentu je konec in da bo treba riti dvignit in it delat, okužbe in virus gor al pa dol. Pol pa boste skočili pokonci in eden za drugim v ravni vrsti lepo v službice (kateri jih sploh še bomo imeli) in potem domov. Pa nič druženja vmes in govorjenja, ker vam bodo nataknili še nagobčnike čez maske - bohnedej... samo kuča posao kuča. To bo pol šele smešno, se bomo krohotali še celo poletje v jesen, ko pa lahko vajo ponovimo, če se bo nekomu zazdelo, da generalka ni bila glih najbolje izvedena.

Bo še žur to lahko garantiram... ampak žur, kjer bo vsem neprijetno in nikomur ne bo do zabave.

33112_1.png

Napisano

Boss. zdaj me pa res že malo skrbi. Se pravi, da bo cel svet šel v franže, vsi bomo kar naenkrat sužnji, pa živeli bomo v diktaturah vsi po vrsti, pa govorit ne bomo smeli, pa pisati. Tej zajti so že trideset let mimo. Mislim, da se bo vse skupaj obrnilo, a na boljše. Karkoli je to bilo, upam, da nas je vsaj malo izučilo, da se moramo vsi poboljšati. Upam tudi, da bodo ljudje prišli malo k pameti in bodo začeli misliti s svojimi glavami in bolj trezno. Trenutno nam ne kaže najbolje glede tega. Če kdo,  bomo to mi sami, da si bomo zagrenili življenje. 

Napisano

Upam, da imaš prav.. samo tud ena stvar, ki si jo zdajle napisal ne govori temu v prid. Žal.... ampak res upam, da imaš prav.

33112_1.png

Napisano
pred 14 urami je Boss napisal:

Upam, da imaš prav.. samo tud ena stvar, ki si jo zdajle napisal ne govori temu v prid. Žal.... ampak res upam, da imaš prav.

Evo, tovarne bodo delovale od tega tedna  na polno, da te malo potolažim. Sem vedel, da smo sposobni in da se bomo prej pobrali kot drugod. :)

28b2f0b53ad2f262a258_62408223.jpg?v=f510
WWW.24UR.COM

Podjetja, ki so zaradi novega koronavirusa zaustavila proizvodnjo, se počasi pridružujejo tistim, ki je niso...

Napisano
pred 5 minutami je Alex napisal:

Evo, tovarne bodo delovale od tega tedna  na polno, da te malo potolažim. Sem vedel, da smo sposobni in da se bomo prej pobrali kot drugod. :)

WWW.24UR.COM

Podjetja, ki so zaradi novega koronavirusa zaustavila proizvodnjo, se počasi pridružujejo tistim, ki je niso...

Čas je za OPTIMIZEM, gremo dalje in v nove zmage! :)

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano
pred 6 urami je Alex napisal:

WWW.24UR.COM

Haha, vidim, da si pozabil, kaj sem ti napisal pred več kot 14 dnevi? A ti resno misliš, da nabijam, ko razlagam določene zadeve in ne nisem baba Vanga.

dne 28. 3. 2020 ob 17:09 je Boss napisal:

Drugače me pa zanima, kako boš takrat reagiral na odločitev vlade, da bo po veliki noči začela pripravljati ljudi, da se vrnejo na delo. Boš takrat ploskal odločitvi ali boš obrnil ploščo in rekel, da vlado ne skrbi zdravje ljudi? Tako kot sem rekel pred kratkim, že do konca aprila ne bomo zdržali, da gospodarstvo ne potone ter da v Sloveniji ne dobimo čez noč četrt milijona brezposelnih, BO TREBA IT NA ŠIHT pa ali vam bo prav ali ne.

33112_1.png

Napisano

Že komplicirajo... dejansko je ukrepe mnogo lažje zaukazat, pa tudi če so neživljenski in neumni. Veliko težje jih bo sproščat  in iz dobro preverjenih virov v zdravstvu so zdaj naročili, da morajo obolelel še enkrat testirat, ker je premalo najdenih aktivnih primerov okužbe. Statistično jim žal predobro kaže, zato zdaj pošiljajo v ogenj katastrofike in paranojike, kjer eden razlaga, da letos ne bo dopustov zunaj Slovenije, drugi, da nas čaka še en val okužb, tretji, da bo treba šolo delati v mešanem ciklu. Zdaj je WHO naenkrat spet dober, ker so rekli, da naj države ne opustijo ukrepov prezgodaj... še nekaj dni nazaj pa je veliki vodja navijal naj odstavijo vodilne v WHO.

V glavnem, res bravo cel žur zdaj... zna pa jajo in njegovi celo imeti težave, ker ne samo, da niso zaščitili starostnikov v domovih za ostarele, še celo preprečili so, da se obolele starostnike iz DSO spravi v bolnišnično zdravljenje in to kljub temu, da je kapacitet dovolj. Kot kaže so rabili dovolj a ne preveč mrtvih za uvajanje teh ukrepov in strašenje ljudi. Če nekdo ne ve o čem govorim naj si pogleda dekrete vlade iz 16. in 17. marca. Je zanimivo branje. Za primerjavo so Hrčki to naredili in v primeru okužb ranljive starostnike dali v bolnišnično zdravljenje zato je njihov death count kar precej nižji kot naš.

• Všeč 1
  • Zmeden 1

33112_1.png

Napisano

Pri nas pa so še dali predlog,da naj (večinoma netestirane ) oskrbovance vzamejo (tudi ne več rosno mladi) svojci k sebi domov... Dajmo malo razširiti žarišče okužb še na zunanji svet..

Napisano
dne 14. 4. 2020 ob 21:31 je Boss napisal:

Že komplicirajo... dejansko je ukrepe mnogo lažje zaukazat, pa tudi če so neživljenski in neumni. Veliko težje jih bo sproščat  in iz dobro preverjenih virov v zdravstvu so zdaj naročili, da morajo obolelel še enkrat testirat, ker je premalo najdenih aktivnih primerov okužbe. Statistično jim žal predobro kaže, zato zdaj pošiljajo v ogenj katastrofike in paranojike, kjer eden razlaga, da letos ne bo dopustov zunaj Slovenije, drugi, da nas čaka še en val okužb, tretji, da bo treba šolo delati v mešanem ciklu. Zdaj je WHO naenkrat spet dober, ker so rekli, da naj države ne opustijo ukrepov prezgodaj... še nekaj dni nazaj pa je veliki vodja navijal naj odstavijo vodilne v WHO.

No, če je kdo še včeraj mislil, da se zajebavam, verjetno danes ne misli več tako, ker so naročili dodatno posebno testiranje od 1000 do 1500 ljudi. A katerih? Hja tukaj pa je ogromno področje za manipulacijo. Lahko testiraš v DSO al pa bolnici lahko pa na visokogorskih kmetijah. Odvisno kakšno sliko želiš pokazat. Ampak po mojih podatkih se bo testiralo tiste prve, da se bo lahko podaljševalo ukrepe.

33112_1.png

Napisano

Nič se ni zmotil... samo tako se v zakulisju pogovarjajo, potem pa človeku nehote izleti. Problem je samo v tem, da določen del populacije je tako prestrašen, da navija še za več represije in njim je to samo voda na mlin.

33112_1.png

Napisano
pred 47 minutami je Boss napisal:

No, če je kdo še včeraj mislil, da se zajebavam, verjetno danes ne misli več tako, ker so naročili dodatno posebno testiranje od 1000 do 1500 ljudi. A katerih? Hja tukaj pa je ogromno področje za manipulacijo. Lahko testiraš v DSO al pa bolnici lahko pa na visokogorskih kmetijah. Odvisno kakšno sliko želiš pokazat. Ampak po mojih podatkih se bo testiralo tiste prve, da se bo lahko podaljševalo ukrepe.

Mislim, da zopet delaš paniko brez veze. Testiralo se bo random, od otrok do starejših, vzeli bodo v testiranje 1500 naključno izbranih ljudi in jih bodo testirali. In dobili bodo statistično gledano, saj imaš rad statistiko, ne, koliko je resnično obolelih ali samo prenašalcev. In to bo merilo, da se vidi, kje smo s tem virusom. In ni tu nobene teorije zarote, in ni nobene želje po kakem podaljevanju kar antene  brez veze. Če pogledaš anketo  na 24 ur o rahljanju ukrepov, boš videl, da je velika večina ljudi, ki meni, da je še prezgodaj za odpiranje vsega počnes.Ljudem je mar za zdravje in jih ne briga politika. 

Napisano
pred 56 minutami je Boss napisal:

Nič se ni zmotil... samo tako se v zakulisju pogovarjajo, potem pa človeku nehote izleti. Problem je samo v tem, da določen del populacije je tako prestrašen, da navija še za več represije in njim je to samo voda na mlin.

Ljudje niso prestrašeni. Jim je le mar za soljudi. Nekaterim se fučka za vse, to lahko vidimo. S tem pokažejo samo to, kako je pri nas en kup egoizma in nevoščljivosti.Na žalost. Še dobro, da imamo tu koga, ki jih udari malo po prstih. Drugače bi bila štala. :)

Napisano

A ti v to verjameš? Če bi jim bilo mar za ljudi ne bi v DSO-jih puščali ljudi, da jih pobere, ampak bi jih poslali v bolnišnično zdravljenje takoj ko ugotovijo, da gre za rizičnega. Ko so jih bolnice dobile v obravnavo je bilo pa že prepozno. A ti temu rečeš skrb za ljudi? Če bi bilo to res bi se bolje poskrbelo za ranljivejše... tako so pa raje celo državo paralizirali, starostnike iz DSO pa še vedno pobira. Še 1x poglej si odredbe iz 17.marca, ko so zaukazali, da se ljudi iz domov ne daje v bolnišnično oskrbo. Torej kje je zdej ta famozna skrb?

33112_1.png

Napisano
pred 45 minutami je Alex napisal:

Mislim, da zopet delaš paniko brez veze. Testiralo se bo random, od otrok do starejših, vzeli bodo v testiranje 1500 naključno izbranih ljudi in jih bodo testirali. In dobili bodo statistično gledano, saj imaš rad statistiko, ne, koliko je resnično obolelih ali samo prenašalcev. In to bo merilo, da se vidi, kje smo s tem virusom. In ni tu nobene teorije zarote, in ni nobene želje po kakem podaljevanju kar antene  brez veze. Če pogledaš anketo  na 24 ur o rahljanju ukrepov, boš videl, da je velika večina ljudi, ki meni, da je še prezgodaj za odpiranje vsega počnes.Ljudem je mar za zdravje in jih ne briga politika. 

Seveda, če pa so jih presrali do kosti... ko so ljudje prestrašeni bodo vse naredili pa če jim rečeš naj se z urinom polivajo, ker odganja viruse bodo to naredili. Psihološka vojna je vedno hujša od dejanske zato pa se tolče po prebivalstvu, da pade morala. Še enkrat to ni več zdravstvena zadeva ampak samo še politična in delajo poteze kot iz zgodovinskega učbenika.  Tako daleč so šli, da so celo kršili ustavo s to prepovedjo gibanja med občinami. Lahko bi recimo izglasovali izredne razmere in bi bilo skladno z ustavo. Zakaj tega niso naredili? Zato ker pol postane šef predsednik države in tega si pač jajo ne bi dovolil. Raje se poslužuje neustavnih rešitev, samo da ostane glavni.

Drugače pa tudi ti manipuliraš tako kot 24 ur. Pa ne s številom glasov ampak s tem, da sta dve vprašanji za omilitev ukrepov in samo eno za to, da je prehitro. Če daš obe enaki vprašanji le malo drugače definirani skupaj je skoraj točno  50:50. Torej kje je ta velika večina?

33112_1.png

Napisano

OMG Alex, ljudi res ni strah. Sej ne morem verjet. Ne, res jih ni. Greš malo okoli bognedaj v kako trgovino, ne rabiš 10 minut da naletiš na vsaj enega histeričnega...

Napisano (urejeno)
pred 8 urami je Alex napisal:

Ljudje niso prestrašeni. Jim je le mar za soljudi. Nekaterim se fučka za vse, to lahko vidimo. S tem pokažejo samo to, kako je pri nas en kup egoizma in nevoščljivosti.Na žalost. Še dobro, da imamo tu koga, ki jih udari malo po prstih. Drugače bi bila štala. :)

Dva leika bi ti dal na zadnja dva sporočila,če bi lahko. Kako se eni ljudje obračajo od realnosti in komplicirajo brez potrebe. Po njihovi napovedi bi se moralo že vse končati in so ukrepi brezveze,ne vem od kod so pa tisti mrtvi vsak dan! Nkkdo je omenjal Švede,kao kako nimajo skoraj nič ukrepov in jim fino gre...... No sedaj pa imajo čez 1000 mrtvih mi pa 61? Vam povem iz prve roke kako se sosedi ki so gor bojijo in so jezni na vlado ki je tako brezbrižna in gleda samo na KAPITAL!Edino mladina in brezbrižni še naprej uživajo in lumpajo kot tisti v MB.Vseeno mislim,da smo nekje na pravi sredinski poti in nam dobro gre. Za gospodarstvo bomo pa še videli......:whatever:

Popravljeno od Bini
Popravek
Napisano
pred 7 urami je Boss napisal:

Seveda, če pa so jih presrali do kosti... ko so ljudje prestrašeni bodo vse naredili pa če jim rečeš naj se z urinom polivajo, ker odganja viruse bodo to naredili. Psihološka vojna je vedno hujša od dejanske zato pa se tolče po prebivalstvu, da pade morala. Še enkrat to ni več zdravstvena zadeva ampak samo še politična in delajo poteze kot iz zgodovinskega učbenika.  Tako daleč so šli, da so celo kršili ustavo s to prepovedjo gibanja med občinami. Lahko bi recimo izglasovali izredne razmere in bi bilo skladno z ustavo. Zakaj tega niso naredili? Zato ker pol postane šef predsednik države in tega si pač jajo ne bi dovolil. Raje se poslužuje neustavnih rešitev, samo da ostane glavni.

Drugače pa tudi ti manipuliraš tako kot 24 ur. Pa ne s številom glasov ampak s tem, da sta dve vprašanji za omilitev ukrepov in samo eno za to, da je prehitro. Če daš obe enaki vprašanji le malo drugače definirani skupaj je skoraj točno  50:50. Torej kje je ta velika večina?

Te moram pomiriti. Danes sem gledal na italijanski tv. Tudi pri njih bodo izvedli enake teste (sam test in odvzem krvi). Pri njih bo številka sodelujočih 60000,šest različnih starostnih skupin, pol moških, pol žensk. Tako, da ne se bati, tega se niso naši domislili ampak kot sem na hitro razumel, naj bi prišla dorektiva(predlog) iz evropskega parlamenta. Je treba vedno malo počakati, prespati, da vidiš za kaj v resnici gre.

Pa malo manj brati komentarje pod članki na 24,ur in na FB.Komentatorjem  se je itak že strgalo in vidijo v vsem zaroto. Ne razmišljajo več niti malo s svojo glavo, tudi če je kaj dobrega za njih. Itak se naši odločajo večinoma kot ostale države. Z razliko, da v ostalih državah ukrepe večina pozdravlja, pri nas pa, v deželi večnih nergačev, pa se vse kritizira. Itak bi bilo enako, tudi, če bi bila druga opcija trenutno na oblasti. Pri nas ni pomembno, kaj si naredil, pomembno je, kdo je to naredil. :)

pred 11 minutami je SpEkTr napisal:

OMG Alex, ljudi res ni strah. Sej ne morem verjet. Ne, res jih ni. Greš malo okoli bognedaj v kako trgovino, ne rabiš 10 minut da naletiš na vsaj enega histeričnega...

Prav je, da jih skrbi. Zato ni rečeno, da so histerični.Če pride kak pametnjakovič v trgovino in noče dati gor maske je normalno, da ne gre v trgovino. Red mora bit. 

Napisano
pred 7 minutami je SpEkTr napisal:

To ni skoraj nič,če tu pa tam koga takega srečaš,če bi ti zboleli bi jih takoj pobralo....... Pri vsakem stanju ki ni normalno je vedno nekaj takih.... Npr,da pride do kakšne vojne jih polovico takoj pobere,vsi vemo koga in zakaj. Se spomnim naše vojne,ko ni bilo skoraj nič pa je bilo kar nekaj infarktov in panike. Aja pa še teh milenijcev ni bilo ki ne vedo kaj bi.......

Napisano
pred 1 minuto je Bini napisal:

To ni skoraj nič,če tu pa tam koga takega srečaš,če bi ti zboleli bi jih takoj pobralo....... Pri vsakem stanju ki ni normalno je vedno nekaj takih.... Npr,da pride do kakšne vojne jih polovico takoj pobere,vsi vemo koga in zakaj. Se spomnim naše vojne,ko ni bilo skoraj nič pa je bilo kar nekaj infarktov in panike. Aja pa še teh milenijcev ni bilo ki ne vedo kaj bi.......

Dba plusa od mene. Res je, zamisli si te milenijce na naših mestih, ko so prišli ponoči in nas odpeljali na zbirno mesto, ko je bila vojna za Slovenijo. Polovica bi se jih takoj usračkala. Druga polovica pa bi hotela it domov. :)

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Pri vseh neumnostih, ki jih zadnje desetletje počnejo, se ne bi čisto nič čudil, če bi naredili kaj takega. Saj v kombije tiščijo 1,5 litrske dizle, kaj bi jim bil problem speštat skupaj 3 valjni litrski dizel?
    • Delal hišo iz nule.  Je odvisno, s čim in kako delaš. Sam sem na primer zidal s porotherm 38, ne pa z modularcem in 30 zid. Pa je pol ceneje z modulom. Zid ostane za vedno, vse ostalo adaptiras. Če sam delaš, je ugodno. Drugače so roke dražje od materiala... Roman bi lahko napisal... 
    • povej več, a si že imel tak projekt pa te je zdaj sesulo in ti je zdaj žal? se mi zdi, da nekaj veš 
    • Ja, jurja na kvadrat bo kar pravilna ocena po moje. Kot so drugi že rekli tule. Jaz sem tudi šel dograjevati hišo iz leta 85 in je zdaj dvostanovanjski objekt na lokaciji, ki jo danes ne dobiš kar tako samoumevno - bližina Celja, avtocesta 5 min stran, vse stvari na dosegu roke, otroci lahko (že) sami hodijo po dejavnostih. Ne govorim o neki Ljubljani, pa vseeno, saj vemo kako je z bajtami in cenami danes. Več faktorjev špila tu.   Zgodba je tudi drugačna kot včasih. Danes je glavno da se zapufajo ljudje in da je čez eno leto fertik. Včasih se je pa lepo 10 let delalo in se je počasi naredilo. Malo smo to tudi pozabili. Res je pa, da danes pri vsej izbiri in dopaminskih šusih od drugje je težko glavo v stvar spraviti.   Sam sem si dal kar zalogaj. Začetni objekt velikost cca. 300 m2 neto sem dozidal in ga spremenil v dvojček 220 m2 + 170 m2 skoraj brez kreditov in z veliko lastnega dela in predvsem načrtovanja s tem, da sem v objektu skozi živel. Se pa lahko v prihodnosti lastništva urejajo posebej če je treba.   O mojem porabljenem času za ta projekt zadnjih 10 let pa raje ne bi govoril. Poleti 2022 in potem še celo 2023 sem bil čisto sesut, pa še iz projektov v firmi se nisem videl. Sem pa tehnik po duši in imam OCD s prefekcionizom, tako da vemo kako potem to gre. 🤪
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.