Skoči na vsebino

Aktualni dogodki!

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
3 hours ago, Boss said:

Si pa našel ja... če se ne motim so UK bili edini v zgodovini, ki v finalu niso dobili niti ene samcate točke. Ne od žirije, ne od ljudi. To je precej sramotno za državo, ki se je v preteklosti imela za glasbeno velesilo.

Ja sej sm reku, da je kuhna. To sam zarad brexita 😝

Napisano
pred 41 minutami je Alex napisal:

Ok. Samo ne smemo it v to smer, da nas barva kože ali pa različna vera moti. Ljudje so ali dobri ali slabi. Jaz imam prijatelje več ras, barv in veroizpovedi in z vsemi se res  super razumem. Zato, Boss, sprejmi drugačnost in bo lažje tudi tebi in podobno mislečim. 😉

Sorry, a ga ti piješ mogoče? Pa kje si prebral, da me moti barva kože al pa vera? Mislim pa to je že noro - govorim samo o tem, da afriški tip glasbe ne sede v uho povprečnega evropejca. Če pa je to zdaj rasizem pol smo pa res že zavozili do konca in je šla zdrava pamet resno v maloro. :whatever:

33112_1.png

• 3 tedne kasneje...
Napisano

MOL imam ze sicer najraje za tankanje bencina, zdaj bo to se lazje izvedljivo, ko bo vec lokacij:

6506f8de2351318da2ba_62572143.jpg?v=7d5a
WWW.24UR.COM

Madžarska skupina Mol je podpisala pogodbo o nakupu 92,25-odstotnega deleža v družbi OMV Slovenija, v kateri že ima 7,75-odstotni delež. Dogovorjena kupnina za celoten delež znaša 301 milijon evrov...

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Pizda, Madžari bodo pokupili celo Slovenijo. Naslednji korak so torej še madžarske plače v povprečju nekje 750-800 EUR.

• Všeč 1
  • Haha 1

33112_1.png

Napisano
pred 2 minutama je Boss napisal:

Pizda, Madžari bodo pokupili celo Slovenijo. Naslednji korak so torej še madžarske plače v povprečju nekje 750-800 EUR.

Ne se sekirat. Bomo imeli vsaj najboljši benzin in nafto. Hvala bogu, da bo še boljše kot omv. Samo, da ne rabim kupovati od Petrola. Bdw,lastnik mola je Rus. 🤗

Napisano
pred 27 minutami je Alex napisal:

Ne se sekirat. Bomo imeli vsaj najboljši benzin in nafto. Hvala bogu, da bo še boljše kot omv. Samo, da ne rabim kupovati od Petrola. Bdw,lastnik mola je Rus. 🤗

Jaz vedno na Molu tankam, če se le da, pa na OMV ju 😇 in na Petrolu, ko je 'poraba izziv'..... :hohoho:

• Všeč 1
  • Haha 1
Napisano
Pred eno uro je Alex napisal:

Wikipedija pravi drugace >> https://sl.wikipedia.org/wiki/MOL_(podjetje) ... Nikjer ni omenjenih nobenih rusov :P 

MOL (madž. Magyar OLaj- és Gázipari Nyilvánosan működő Részvénytársaság) - je madžarsko naftno/plinska družba. Poleg Madžarske je podjetje prisotno tudi na Bližnjem vzhodu, Afriki in Rusiji. Je drugo največje podjetje centralne in vzhodne Evrope. Največji delničar je Madžarska vlada s 24,7 % deležem. MOL ima več kot 1700 bencinskih servisov v 10 državah in štiri rafinerije, ki se nahajajo na Madžarskem, Hrvaškem in Slovaškem. Skupna kapaciteta rafinerij je okrog 21 milijonov ton na leto.

MOL__podjetje__-_Wikipedija__prosta_enciklopedija.png.b7f73f2e089ece2abad497b001c24db0.png

https://molgroup.info/en/about-mol-group/company-overview

OWNERSHIP STRUCTURE

MOL capital and shareholder structure (approximate)

The Company’s share capital amounts to HUF 102,428,682,578 represented by 819,424,824 pieces registered ordinary shares of the series “A” with a par value of HUF 125 and 578 pieces registered ordinary shares of the series “C” with a par value of HUF 1,001 and one piece registered voting preference share of the series “B” with a par value of HUF 1,000 that entitles the holder thereof to preferential rights as specified in the present Articles of Association. The "B" series share is owned by the Hungarian Government.

We have presented the ownership structure of MOL Plc., as at 31 March 2021.

Foreign investors (mainly institutional)Hungarian State (MNV Zrt.)Maecenas Universitatis Corvini FoundationMathias Corvinus Collegium FoundationOmanOil (Budapest) LimitedOTP Bank Plc.OTP Fund ManagementING Bank N.V.UniCredit Bank AGCommerzbank AGDomestic institutional investorsDomestic private investorsMOL Plc. and MOL Investment Kft. (treasury shares)

Please note, that data above do not fully reflect the ownership structure in the Share Register. The registration is not mandatory. The shareholder may exercise its rights towards the company, if the shareholder is registered in the Share Register.

According to the Articles of Association no shareholder or shareholder group may exercise more than 10% of the voting rights.

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
pred 1 uro je Bini napisal:

Jaz vedno na Molu tankam, če se le da, pa na OMV ju 😇 in na Petrolu, ko je 'poraba izziv'..... :hohoho:

Si predstavljaš, koliko bi nam šele malo pilo z omv gorivi na izzivu? Bi kdo pomislil še, da imamo hibride. 🤣

Napisano
pred 43 minutami je Jest napisal:

Wikipedija pravi drugace >> https://sl.wikipedia.org/wiki/MOL_(podjetje) ... Nikjer ni omenjenih nobenih rusov :P 

MOL (madž. Magyar OLaj- és Gázipari Nyilvánosan működő Részvénytársaság) - je madžarsko naftno/plinska družba. Poleg Madžarske je podjetje prisotno tudi na Bližnjem vzhodu, Afriki in Rusiji. Je drugo največje podjetje centralne in vzhodne Evrope. Največji delničar je Madžarska vlada s 24,7 % deležem. MOL ima več kot 1700 bencinskih servisov v 10 državah in štiri rafinerije, ki se nahajajo na Madžarskem, Hrvaškem in Slovaškem. Skupna kapaciteta rafinerij je okrog 21 milijonov ton na leto.

MOL__podjetje__-_Wikipedija__prosta_enciklopedija.png.b7f73f2e089ece2abad497b001c24db0.png

https://molgroup.info/en/about-mol-group/company-overview

OWNERSHIP STRUCTURE

MOL capital and shareholder structure (approximate)

The Company’s share capital amounts to HUF 102,428,682,578 represented by 819,424,824 pieces registered ordinary shares of the series “A” with a par value of HUF 125 and 578 pieces registered ordinary shares of the series “C” with a par value of HUF 1,001 and one piece registered voting preference share of the series “B” with a par value of HUF 1,000 that entitles the holder thereof to preferential rights as specified in the present Articles of Association. The "B" series share is owned by the Hungarian Government.

We have presented the ownership structure of MOL Plc., as at 31 March 2021.

Foreign investors (mainly institutional)Hungarian State (MNV Zrt.)Maecenas Universitatis Corvini FoundationMathias Corvinus Collegium FoundationOmanOil (Budapest) LimitedOTP Bank Plc.OTP Fund ManagementING Bank N.V.UniCredit Bank AGCommerzbank AGDomestic institutional investorsDomestic private investorsMOL Plc. and MOL Investment Kft. (treasury shares)

Please note, that data above do not fully reflect the ownership structure in the Share Register. The registration is not mandatory. The shareholder may exercise its rights towards the company, if the shareholder is registered in the Share Register.

According to the Articles of Association no shareholder or shareholder group may exercise more than 10% of the voting rights.

So, so, tudi Rusi zraven, ne se bati. Kakor koli, prej so bili tujci z omv-jem pri nas, sedaj pa bodo tudi - tujci z molom.Kakšna razlika pa je med prej in sedaj, razen tega, da lukec in njegovi škorci trdijo, da bodo vse tujci pokupili. On bi itak razlastninil vse , če bi le lahko. 🤗

Napisano

Lahko bi MOL ustvari podobno aplikacijo kot Petrol - torej natankaš, QR koda, plačaš iz avtomobila in odpelješ.

Še posebi je to priročno na motorju.

Napisano
pred 15 minutami je Hixxy napisal:

Lahko bi MOL ustvari podobno aplikacijo kot Petrol - torej natankaš, QR koda, plačaš iz avtomobila in odpelješ.

Še posebi je to priročno na motorju.

To je res dobra zadeva in jo praktično uporabljam od začetka, ko so jo naredili. Sploh v epidemiji je super, ko si gledal tisto vrsto pred pumpo, ko so čakali kot ovce pred striženjem, da so jih enega in enega not spuščali. Jaz pa natankam 2x kliknem za potrditev in odpeljem - za nepoučene v tisti koloni pred vrati je zgledalo, kot da kradem, ko so me spremljali z jeznimi pogledi. 🤣

• Všeč 2
  • Haha 2

33112_1.png

Napisano
pred 52 minutami je Alex napisal:

On bi itak razlastninil vse , če bi le lahko. 🤗

Isti kurac kot Twitovi verniki, ki bi pa vse kar sploh še imamo po možnosti prodali/šenkali. Jebat ga Orban je izstavil račun za vso pomoč in zdaj bo treba njemu in njegovim oligarhom vračat. Banke, energetika, mediji, transportne povezave se selijo v madžarske roke k Orbanu in njegovemu krogu. Kdor tega ne vidi je slep al pa tolk zaslepljen.

33112_1.png

Napisano
pred 8 minutami je Boss napisal:

Isti kurac kot Twitovi verniki, ki bi pa vse kar sploh še imamo po možnosti prodali/šenkali. Jebat ga Orban je izstavil račun za vso pomoč in zdaj bo treba njemu in njegovim oligarhom vračat. Banke, energetika, mediji, transportne povezave se selijo v madžarske roke k Orbanu in njegovemu krogu. Kdor tega ne vidi je slep al pa tolk zaslepljen.

Vse pri nas  je že več ali manj v lasti tujcev. Večino  so prodali ta levi nekaj ta drugi. Meni je prav vseeno, v kateri lasti je firma, pri kateri sem zaposlen, važno je, da je redna in dobra plača in vse ostalo,kar mora bit. Kaj pa imamo od tega, da je v državni lasti, če dela z izgubo. Zakaj pa se ne najde kak slovenski kupec, pa da ostane vse slovensko? E, to pa ne. Ne bi vlagali svojega denarja, lažje je s tujim...mlatit po koprivah. 🤗

pred 28 minutami je Boss napisal:

To je res dobra zadeva in jo praktično uporabljam od začetka, ko so jo naredili. Sploh v epidemiji je super, ko si gledal tisto vrsto pred pumpo, ko so čakali kot ovce pred striženjem, da so jih enega in enega not spuščali. Jaz pa natankam 2x kliknem za potrditev in odpeljem - za nepoučene v tisti koloni pred vrati je zgledalo, kot da kradem, ko so me spremljali z jeznimi pogledi. 🤣

Meni je pa tole kr neki. Manj, kot je teh aplikacij, boljše stojim. 😉

• Všeč 1
  • Haha 1

Napisano
pred 21 minutami je Alex napisal:

Meni je pa tole kr neki. Manj, kot je teh aplikacij, boljše stojim. 😉

A pol si bil ti tud eden od čakajočih v tisti vrsti. Aja seveda na OMV-ju ni vrst - tam ti še kavico ven prinesejo. 😜

Ok, sej se hecam... tele aplikacije so res namenjene za nas bolj neizobražene in nerazgledane. :hudicek:

33112_1.png

Napisano

Jaz tudi uporabljam tole aplikacijo… Sicer mi ni jasno, zakaj potrebujejo dve oz.  celo tri aplikacije, ker bi lahko vse zdruzili v eni… Na zacetku je bila aplikacija Moj Petrol… kasneje so izdelali aplikacijo Na poti… ki je dobilvala vse vec funkcionalnosti aplikacije Moj Petrol… ne pa vseh… Za placevanje s telefonom imajo pa se tretjo… mBills… Vse te funkcionalnosti bi lahko bile podprte z eno aplikacijo… Po drugi strani ima pa recimo OMV tudi aplikacijo… ampak je popolnoma neuporabna ;)… 

lp

Thomas

image.png

Napisano

In potem eni govorite o tem, da ne bi bi radi nadzirani. Kmalu bo aplikacija za kupit kavo, pa aplikacija za it na wc, pa aplikacija za sexat. In potem je problematični kovid sledilnik. 🤣🤣

pred 9 minutami je Boss napisal:

A pol si bil ti tud eden od čakajočih v tisti vrsti. Aja seveda na OMV-ju ni vrst - tam ti še kavico ven prinesejo. 😜

Ok, sej se hecam... tele aplikacije so res namenjene za nas bolj neizobražene in nerazgledane. :hudicek:

Jaz na OMV še nikoli nisem čakal pred vrati, da bi šel plačat noter. Sicer pa zadnje čase zelo malo uporabljam vse plačilne kartice. Keš je le keš. 

Le, ko je res nujno pride v poštev. 😉

Napisano

Aplikacijo kovid sledilnik nismo uporabljali, ker je butasta in popolnoma neuporabna. Ni mi jasno, da tega nekateri niste porajtali.

To da na OMV-ju pa ni vrst je pa malo čudno -  a nimajo dovolj strank oziroma so goriva slaba pa gre folk raj v vrsto čakat na Petrol?

A ti pa čedalje bolj keš uporabljaš - česa je pa tebe strah? Da ti bodo kartico "posilili" in pobrali tistih zadnjih 300 evrov z nje? Ja tud na FB-ju pravijo, da ti s karticami lahko sledijo vsepovsod in da je boljš keš met, ker si pol bolj inkognito. :nevem: Verjetno majo kr prav.

33112_1.png

Napisano

Jaz denarnice ponavadi nimam niti s seboj... ce pa ze je... je pa v njej ponavadi zelo malo denarja :) ... In nisem paranoik, da bi se bal vsake novotarije... prej obratno ... :) ... 

Mimogrede... denar je lahko zelo umazan...ampak v pravem pomenu besede... in je konec koncev tudi eden izmed nacinov za sirjenje raznih virusov in prenos bakterij... pa si lahko sedemnajstkrat cepljen 😂🤣... Res pa je, da ti tezje sledijo, ce operiras samo z gotovino ... Ampak tega se najbolj bojijo tisti, ki imajo kaj za bregom :) 

lp

Thomas

image.png

Napisano

Na OMV, vsaj na obali, hodi večina Primorcev tankat. In ker jih je obilica se folk porazdeli lepo, tako, da lepo vedno prideš kot človek brez gužvanja, plačaš s kešom in greš. Pa še srečen si lahko, ker veš, da si tankal dobro gorivo. Zadnjič na našem srečanju sem imel eno oko vedno na armaturki, da se ne bi prižgala kaka opozorilna lučka zaradi slabega goriva. Dotankali smo namreč na Petrolovi črpalki. 😬

Napisano
pred 2 urama je Alex napisal:

Zadnjič na našem srečanju sem imel eno oko vedno na armaturki, da se ne bi prižgala kaka opozorilna lučka zaradi slabega goriva. Dotankali smo namreč na Petrolovi črpalki. 😬

In si ugotovil, da ni bilo nic… in je to, da ima Petrol tako grozno slabo gorivo samo v tvojem prepricanju ;)

Se celo proabo pravis, da si imel rekordno nizko 😅

187176188_825680021401865_34986980521901
WWW.FACEBOOK.COM

[Q MAAAAAX] Z novo generacijo visokokakovostnih goriv Q Max naredite veeeeeč kilometrov, s tehnologijo Dual Action pa poskrbite za daaaljše delovanje...

lp

Thomas

image.png

Napisano
pred 2 minutama je Jest napisal:

In si ugotovil, da ni bilo nic… in je to, da ima Petrol tako grozno slabo gorivo samo v tvojem prepricanju ;)

V bistvu je bila poraba malo višja, kot bi lahko bila. Ampak naj bo, enkrat toliko ne bo, upam, kaj hujšega za motor in dpf filter. 😉

Napisano
pred 13 minutami je Alex napisal:

V bistvu je bila poraba malo višja, kot bi lahko bila. Ampak naj bo, enkrat toliko ne bo, upam, kaj hujšega za motor in dpf filter. 😉

Si ze pozabil, kaj si napisal pred nekaj dnevi 🤪

image.thumb.png.702eabdbe43505eb80a85e448e37b3e7.png

lp

Thomas

image.png

Napisano (urejeno)
pred 10 minutami je Jest napisal:

Si ze pozabil, kaj si napisal pred nekaj dnevi 🤪

image.thumb.png.702eabdbe43505eb80a85e448e37b3e7.png

Ja, res je. Kakšna bi bila šele z omv? Bi mislili vsi, da imamo električne kosilnice(beri avte). 🤪

Popravljeno od Alex

Napisano

Poraba je bila zato tolk nižja kot si navajen zato ker si dal Petrola notri. 😜 Uni iz OMV-ja te sam za nos vlečejo, tko kot večina zadnje čase.

33112_1.png

Napisano

Kakor koli že, mi je že petrolova rdeča barva odbijajoča. OMV in MOL imata pa prijazno zeleno barvo... 

• Všeč 1
  • Haha 1
  • Ljubim 1

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Samo Loto vplačam, da dobim 70.000€ za to, kar je v oglasu, pa še kakšnih 30.000 za opremit nadgradnjo, ker zdaj je prazna, pa kakšnih 100.000€ za zavarovanje, tehnični, registracijo, nafto in cestnine...       FOR SALE | Adventure Truck WWW.ADVENTURETRUCK.EU We sale renew MAN STAR 944 4x4. Its ready for new adventures.  
    • Ok, thx. Danes opazu, da ne gre čez 75. Sem mislu da ma težave zaradi -15°C. Kt je bla zunanja okrog 0°, mi je sicer ECT šel na 86, ampak mi je na klancih padal na 77. Nisem prej pomislil na termostat, ker piha mi v kabino še zmer čist lepo toplo, pa tud 86° še ni blo neke skrbi. Mogoče kdo spremlja ECT, kolk ma normalen padec na klancu?
    • Sam ene stvari ne razumem... vedelo se je, da so v večjem delu Slovenije slabe razmere pa naenkrat tolk avtov s KP tablicami in letnimi gumami, ki se plazijo in delajo zastoje, še nisem videl v tako kratkem času. Ok človek, maš letne gume, pa daj prosim ostani takrat doma in ne sreče preizkušat, ker nisi sam na tem svetu. Modeli se pa vozijo na AC s 30-40km/h, pa se je dalo komot z zimaki peljat med 60-80km/h brez nevarnosti.
    • Aha, jaz razumem brisalce drugače kot ti. Brisalci ne smejo biti na avtomatiko nastavljeni, da se ne vklopijo sami od sebe, ko ne želiš. Recimo šipa je nekoliko od pikic umazana od svinjarije s ceste pa brisalec avtomatsko potegne čez šipo in ti v trenutku razmaže vso svinjarijo, da ne vidiš nič. Ja se mi je že zgodilo to in ne govorim na pamet. In to v najbolj neprimernem trenutku. Kljub hitri reakciji in špricanju na šipo sem bil cca 3-4 sekunde skoraj popolnoma slep na AC pa še bremzalo se je nekaj za povrh, ker je en butec skočil na prehitevalni pas.   Od takrat so brisalci vedno na OFF. Vklopim jih le takrat, ko sam želim in je to varno naredit. Se pravi v zgornjem primeru, da najprej pošpricam šipo. Seveda jih pa dam na avtomatiko v mestu, ko pada dež in takrat je to dobra rešitev. Na AC pa je auto način spet izključen, ker mam X-rain gor in ne rabijo brisalci sploh delovat, kar v primeru avtomatike jih za brez veze priklaplja.   Zadnja zadeva zakaj ni dobro, da so skos na auto, so pa tele zimske razmere in morebitno zmrzovanje brisalcev na šipi, da ne rečem, da prižgeš zjutraj avto brisalec ti pa začne drsat po ledu na šipi. Anoying za popizdit pa še skuriš lahko motorček in uničiš metlice.
    • Sej vidiš, da sm najprej žensko komentiral pol pa avto 😅
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.