Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Kmečko...95 l rezervoar za gorivo in 75 l rezervoar za gorivo... 

Se pravi, da z obema prevozim enako razdaljo... 

Napisano
Pred eno uro je Alex napisal:

Ravno prej sem se pogovarjal z avto električarjem (glede montaže dodatnih visokotoncev v zadnja vrata). Njegov pogled na to temo  je tak, da je vsaka baterija, ki je vgrajena original v avto ravno pravšnja za ta avto. Lahko vgradimo tudi močnejšo, če imamo mesto. A sama močnejša  baterija zato ne bo trajala nič več kot originalna manjša. Važen je zagonski tok, ki se meri pri 0°C in mora zdržati verglanje 30 sekund, brez da se akumulator izprazni. 

Ja, akumulatorji ne marajo preveč mraza (zato jih nekatere znamke montirajo zadaj v kabino), ker so pri nižjih temperaturah manj efikasne (tudi popolnoma nove baterije).

Prav tako AMG akumulatorji ne marajo previsokih temperatur (problem z pregrevanjem) Zato pa pravi, da največ baterij zamenja prav novembra, decembra. Ko pade voltaža pod 10,4V lahko takšno baterijo samo na odpad pelješ. Večinoma on vgrajuje močnejše baterije, ko ima kdo res močno avtoakustiko in jo lahko posluša model več časa pri ugasnjenem avtu in kakšen webasto. 

Je pa večja baterija seveda tudi bolj težka (večja poraba). Tako, da načeloma je najbolje  montirati originalno predpisano vrednost zagonskega toka in moč baterije. Če nimaš dodatno vgrajenega webasta, seveda 

To je to... 👍

Napisano
Pravkar je Bini napisal:

To je to... 👍

Mater sta vidva z Alexom dober tandem in če se ne bi podpirala med sabo bi obadva vsak na svoj konec padla. 🤪

To kar je Alex napisal oziroma slišal od avtoelektričarja je točno to kar razlagam. Rezime, če hočeš lahko vgradiš močnejši aku, če je plac in maš nekaj rezerve, kar pa se tiče dolgoživosti akumulatorja pa navadno ob enaki uporabi zdržita nekje 4 do 5 let. Tu verjetno res ni neke bistvene razlike oziroma da bi človek pričakoval, da bo večji zdržal še kaki dve leti več. Seveda imaš pa pri večjem nekaj rezerve več v kapaciteti. Zakaj boš rezervo ponucal je pač drugoten problem, al pa tud če je nikoli ne boš.

Teža večjega akuja je mogoče par kilogramov in to ni hud minus saj je to en promil teže celega avta. Se pravi govort o vplivu na porabo je nesmiselno. Strošek pa kot sem rekel - kupi dober akumulator z dobrim zagonskim tokom in tudi, če je dražji bo nekje odtehtal zadevo.

Ampak bistvo je v tem, da kupiš lahko od proizvajalca priporočljiv aku, lahko pa tudi močnejšega. Zdaj, a se ti to splača al ne je drugo, ni pa nobenega omembe vrednega minusa, če je močnejši oziroma, da bi to celo škodilo akumulatorju. In na tem dejstvu smo sploh začeli to debato.

• Všeč 1
  • Haha 1

33112_1.png

Napisano
pred 21 minutami je Boss napisal:

Mater sta vidva z Alexom dober tandem in če se ne bi podpirala med sabo bi obadva vsak na svoj konec padla. 🤪

To kar je Alex napisal oziroma slišal od avtoelektričarja je točno to kar razlagam. Rezime, če hočeš lahko vgradiš močnejši aku, če je plac in maš nekaj rezerve, kar pa se tiče dolgoživosti akumulatorja pa navadno ob enaki uporabi zdržita nekje 4 do 5 let. Tu verjetno res ni neke bistvene razlike oziroma da bi človek pričakoval, da bo večji zdržal še kaki dve leti več. Seveda imaš pa pri večjem nekaj rezerve več v kapaciteti. Zakaj boš rezervo ponucal je pač drugoten problem, al pa tud če je nikoli ne boš.

Teža večjega akuja je mogoče par kilogramov in to ni hud minus saj je to en promil teže celega avta. Se pravi govort o vplivu na porabo je nesmiselno. Strošek pa kot sem rekel - kupi dober akumulator z dobrim zagonskim tokom in tudi, če je dražji bo nekje odtehtal zadevo.

Ampak bistvo je v tem, da kupiš lahko od proizvajalca priporočljiv aku, lahko pa tudi močnejšega. Zdaj, a se ti to splača al ne je drugo, ni pa nobenega omembe vrednega minusa, če je močnejši oziroma, da bi to celo škodilo akumulatorju. In na tem dejstvu smo sploh začeli to debato.

Važno je, da smo po aktivni debati  prišli do nekega skupnega zaključka, ki je sprejemljiv za vse.🤗

Boss, tudi ti prav lepo deluješ v eni drugi temi v sozvočju  z gregcom in Markotom. 🤗 Pravi uglašeni tercet. 

Napisano

Ja v eni temi, ne pa v vsaki, tako da včasih ne vem a sta vidva res dva al je en nick mogoče kopriva?  :hudicek:

Ej zajebavam, da ne boš preveč resno vzel... 😜

33112_1.png

Napisano
pred 14 minutami je Boss napisal:

Ja v eni temi, ne pa v vsaki, tako da včasih ne vem a sta vidva res dva al je en nick mogoče kopriva?  :hudicek:

Ej zajebavam, da ne boš preveč resno vzel... 😜

Nikoli ne veš, nikoli ne veš. 🤗

Sicer je pa znano, da se Primorci in Štajerci zelo dobro ujamemo. Samo pivo ali vino damo na mizo. In je žur tu. 

Napisano
pred 22 minutami je Alex napisal:

Nikoli ne veš, nikoli ne veš. 🤗

Sicer je pa znano, da se Primorci in Štajerci zelo dobro ujamemo. Samo pivo ali vino damo na mizo. In je žur tu. 

🍺:mipijemoo:

Napisano
pred 3 urami je Boss napisal:

S tem zadnjim delom se pa strinjam s tabo. Jaz sem zadovoljen že s 65Ah in čim več A, ali vsaj 650 A ,ker je več kot dovolj za mojo 3kico, saj nimam d....a. 😁

Napisano (urejeno)

Pa tocno to sem napisal eno stran nazaj... Bolj je pomemben zagonski tok kot pa Ah. Seveda ob prepostavki, da imas notri dovolj mocan aku. za svoj avto. Sicer pa sploh nevem kaj komplicirate... odpres navodila in preberes,  koliko mora biti mocan aku in taksnega kupis z razliko, da si pozoren na zagonski tok. Lahko se pa preprosto zapeljes dso trgovine in ti bojo oni povedali kako pa kaj.

Popravljeno od Scr3am
Napisano

Evo odkril sem "original" mazdino baterijo:

ybx7335.jpeg
YUASA.CARPRO.SI

- Do 270.000 zagonov motorja- V primerjavi z navadnimi avtomobilskimi akumulatorji:  - izboljšana zmožnost dinamičnega polnjenja za 170%  - izboljšana vzdržljivost za ciklično uporabo za 100%

Napisano

Ampak tale z 270.000 zagoni je pa nora. Če avto vsak dan zaženeš 10x bi torej baterija morala zdržat 74 let.  🤣

33112_1.png

Napisano
pred 1 uro je Hixxy napisal:

ybx7335.jpeg
YUASA.CARPRO.SI

- Do 270.000 zagonov motorja- V primerjavi z navadnimi avtomobilskimi akumulatorji:  - izboljšana zmožnost dinamičnega polnjenja za 170%  - izboljšana vzdržljivost za ciklično uporabo za 100%

, Vedel sem, da je EFB yuasa. Nisem pa vedel, da je original 80Ah. . Ok, jaz imam 95 pa malo rezerve ne škodi. 🤗

• Všeč 2
  • Haha 1

Napisano (urejeno)

Razlika med navadnim in AGM/EFB akumulatorjem je 70-80€, ki jih z Mazdinim neuporabnim i-ELOOP start-stop nikoli ne prineseš nazaj. Ustavim se na semaforju, avto ugasne, po 30 sec se prižge in potem še 30-40 sec čakam s prižganim motorjem do zelene :vskalo:. S 70-80€ prevoziš več kot 1000 km. Poleg tega so ti akumulatorji bolj občutljivi na vročino - bolj je vroče prej crkne. In glede na vse ostale škodljive učinke start-stop sistema na motor ga je najbolje trajno 'izklopit'.

Popravljeno od Sishi

Sex, V6 and Rock 'N' Roll

Napisano
pred 5 minutami je Sishi napisal:

Razlika med navadnim in AGM/EFB akumulatorjem je 70-80€, ki jih z Mazdinim neuporabnim i-ELOOP start-stop nikoli ne prineseš nazaj. Ustavim se na semaforju, avto ugasne, po 30 sec se prižge in potem še 30-40 sec čakam s prižganim motorjem do zelene :vskalo:. S 70-80€ prevoziš več kot 1000 km. Poleg tega so ti akumulatorji bolj občutljivi na vročino - bolj je vroče prej crkne. In glede na vse ostale škodljive učinke start-stop sistema na motor ga je najbolje trajno 'izklopit'.

Ampak takšne akumulatorje vgrajujejo sedaj vse znamke. To ni samo zaradi start-stop. V modernih avtih je en kup porabnikov in zato so zahteve po teh akumulatorjih. Imajo pa EFB akumulatorji kar nekaj prednosti pred navadnimi. 

Napisano

Po prebranem sem jaz storil greh ker nisem dal vsaj 95ah v dizla :D😛

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah.

Napisano
pred 2 minutama je TiEn napisal:

Skoraj. Boš vedel za drugič. 🤪

Napisano
Pred eno uro je TiEn napisal:

Ja kolk pa si dal notri? 95Ah in 700A CCA je minimum predvidena za 2.2 dizla. Če maš vsaj tolk CCA bo verjetno funkcioniralo OK, če ne boš pa hitro videl.

33112_1.png

Napisano
6 hours ago, Hixxy said:

ybx7335.jpeg
YUASA.CARPRO.SI

Pa ne no ni šans! vsaj 95ah mora bit ! 😂

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah.

Napisano
pred 42 minutami je TiEn napisal:

Boss funkcionira že tretje leto ;)

Ne hvali noči pred jutrom. 😉

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.