Skoči na vsebino

Mazda poznavalci

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

?ivjo,

Evo moj prvi post na tem forumu. Imam ugledano eno Mazdo, pa bi prosil, ?e bi nekdo danes popoldan imel ?as, da bi ?la skupaj pogledati avto. Nekaj malega vem o avtih, kak?en dealer pa nisem. Ne bi pa rad kupil kake zbite, itd..Gre se pa za Mazdo 6 Sportcombi.

hvala!!

Napisano

?ivjo,

Evo moj prvi post na tem forumu. Imam ugledano eno Mazdo, pa bi prosil, ?e bi nekdo danes popoldan imel ?as, da bi ?la skupaj pogledati avto. Nekaj malega vem o avtih, kak?en dealer pa nisem. Ne bi pa rad kupil kake zbite, itd..Gre se pa za Mazdo 6 Sportcombi.

hvala!!

Od kje in kam bi ?el ti gledat avto ?

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

Ena Mazda je v Lj, bimobil, druga pa na vi?u. Sem pa trenutno v Lj.

Napisano

Matr nisem nobenega maila dobi, da je odgovor na to temo :)

Kakorkoli, eno so mi pobral, en ?tajerc me je prehitel :)

Druga je pa tale: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2571456&show=1

Kolikor sem videl, zgleda ok. Je pa precej pik od kamen?kov, pri posodi za vodo ni pokrov?ka gori, pa tale webaste ko je avto tekel na mestu ?udno smrdi. Na za?etku se je ?e malo kadilo iz ma?ine, baje zaradi webasta, a to je ok?

Ker se je akumulator spraznil, so gorele ?e lu?ke za ESP in tista rumena kjer je motor narisan. Majstr je rekel, da je to zato, ker se je akumulator spraznil in rabi nekaj ?asa..

Nimam pa pojma, ?e to dr?i?

Napisano

Matr nisem nobenega maila dobi, da je odgovor na to temo :)

Kakorkoli, eno so mi pobral, en ?tajerc me je prehitel :)

Druga je pa tale: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2571456&show=1

Kolikor sem videl, zgleda ok. Je pa precej pik od kamen?kov, pri posodi za vodo ni pokrov?ka gori, pa tale webaste ko je avto tekel na mestu ?udno smrdi. Na za?etku se je ?e malo kadilo iz ma?ine, baje zaradi webasta, a to je ok?

Ker se je akumulator spraznil, so gorele ?e lu?ke za ESP in tista rumena kjer je motor narisan. Majstr je rekel, da je to zato, ker se je akumulator spraznil in rabi nekaj ?asa..

Nimam pa pojma, ?e to dr?i?

a)pike od kamen?kov bo? imel vedno in vedno ve? jih bo-ni kaj prida kvaliteten lak.

b)Pokrov?ek ni problemati?en-dobi? lahko rabljenega.

c)webasto vedno ,ko avto pri?ge? tako "?udno" smrdi (tudi v kabini v?asih).To se da re?it z modifikacijo,tipo-speljati pline iz auspuha webasta z cevko nekam proti zadnjem delu avta. ;)

d)-?e gorista taki dve lu?ki,kot pri meni post-399-1237225841_thumb.jpg,potem je tukaj nastal "rahel problem?ek,ki te bo stal cirka 500?.

Napisano

a)pike od kamen?kov bo? imel vedno in vedno ve? jih bo-ni kaj prida kvaliteten lak.

b)Pokrov?ek ni problemati?en-dobi? lahko rabljenega.

c)webasto vedno ,ko avto pri?ge? tako "?udno" smrdi (tudi v kabini v?asih).To se da re?it z modifikacijo,tipo-speljati pline iz auspuha webasta z cevko nekam proti zadnjem delu avta. ;)

d)-?e gorista taki dve lu?ki,kot pri meni post-399-1237225841_thumb.jpg,potem je tukaj nastal "rahel problem?ek,ki te bo stal cirka 500?.

Ja, to?ni ti dve lu?ki. Kaj pa pomenita, kje je te?ava?

Napisano

Ja pri meni sta goreli ti dve lu?ki, pa je stalo to?no 2?(nova cevka za vakum) :P

Kje pa je ta cevka?

Napisano

Ja pri meni sta goreli ti dve lu?ki, pa je stalo to?no 2?(nova cevka za vakum) :P

Pri meni pa gorita ?e vedno ti dve lu?ki,pa so mi ?e dvakrat menjali te cevki in ?e vedno gorita. :P

me bi pa stalo,?e bi to hotel popravit 320 ? za nov ventil + delo. :dudek:

Napisano

Pri meni pa gorita ?e vedno ti dve lu?ki,pa so mi ?e dvakrat menjali te cevki in ?e vedno gorita. :P

me bi pa stalo,?e bi to hotel popravit 320 ? za nov ventil + delo. :dudek:

Kaj pa to sploh pomeni? Da je crknilo kaj? Avto ?e vedno dela ok?

Napisano

Kaj pa to sploh pomeni? Da je crknilo kaj? Avto ?e vedno dela ok?

Baje,da mi je "crknil" EGR ventil-tako vsaj poka?e ra?unalnik serviserjev.

Mi pa dela avto ?isto v redu in brez problemov,samo lu?ki pa kar vztrajata.Sem zamenjal samo elektroniko na njem in je bil kake tri mesece mir in pred tednom spet stara pesem. :D

Potem jih vsake toliko sam "resetiram" in je pol nekaj ?asa mir.

Napisano

Evo jaz vztrajno i??em mazdico za mene. Najraje bi imel letnik 2006. Torej po prenovi. A mogo?e kdo ve, kaj vse je vklju?evala ta prenova, ali je skoraj isto kot ?e bi kupil letnik 2005. Ok to da so motorji drugi, pa menjalnik sem ?e opazil :) Kaj pa ostale stvari?

Tole sem si ?e ogledal, to je tista za katero sem spra?eval zgoraj in ima omenjene hibe:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2571456&show=1

Zanima me , ali je za tole mazdo realna cena:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2707480&show=1

A mogo?e kdo kaj prodaja, pa ni na netu? :)

Napisano

Ja prva ima res bolj?o opremo, ampak je precej obtol?ena od kamen?kov. Se vidi, da je bolj italijanske sorte. Pa ?e ene sumljive lu?ke na armaturki gorijo, tko da to verjetno odpade.

Ta srebrna je pa zelo lepo ohranjena, ampak prodajalec ne spusti ve? kot 200?...Klinc pol :)

Sicer pa, je baje zelo majhna razlika med tema dvema motorjema...Vsaj kolikor sem bral :)

Napisano

Ja prva ima res bolj?o opremo, ampak je precej obtol?ena od kamen?kov. Se vidi, da je bolj italijanske sorte. Pa ?e ene sumljive lu?ke na armaturki gorijo, tko da to verjetno odpade.

Ta srebrna je pa zelo lepo ohranjena, ampak prodajalec ne spusti ve? kot 200?...Klinc pol :)

Sicer pa, je baje zelo majhna razlika med tema dvema motorjema...Vsaj kolikor sem bral :)

Razlika v motorju je majhna, pri registraciji je VE?JA !

Napisano

Mah jest sem mel CD143 in je res dobra masina....avto me je s kaskom prisel 970?...ker zavarovalnica dala 55% popusta

Vse je treba preverit, se mi zdi da je to mal tabu glede kilowatov...

Xedos ki je tudi kao v tem rangu me je prisel 310? osnovno...

Vprasat je treba, mislm da zavarovanje ne odstopa tok..

Odstopa ker je en v razredu do 99 kW drugi pa v razredu od 100-130 kW, pol pa malo izra?unaj, ni veliko ampak je.

Servisi za benz so cenej?i, velikega servisa na 120 ni, ker je na 100 in se menjajo v?igalne sve?ke in olje v menjalniku, nima zobatega jermena in napenjalcev ki so preve? ?.

Samo diesel ko sune pa sune, pa "malo" porabi(spet je nafta cenej kot bencin pa tudi ?e samo za 1 cent :angry2: ), odlo?itev je tako ali tako od vsakega posameznika.

Napisano

To?no tako, to je ko sejem, vec informacij dobis bolj si zmesan, sam se moras odlociti....meni trenutno Xedoska 2.0 bencinar pije toliko bencina kot prej CD143 Mazda5....tud cenovno isto vec ali manj

Pa naj ?e kdo re?e da so stari avto bli po?rti na bencin. :dudek:

Napisano

men so stari bencinarji (vsi 2.0) pili vsi v rangu 12...

zdaj mam pa skupno povprecje okol 7.5

tko da stari so vec pili ja :D

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

Ne vem kak vam to rata, da bencinarji pijejo enak kot diesli... za iste performance in na?in vo?nje mam z Mazdo 6 cca 6,5 porabe, z novo astro 1.6 bencinar pa cca 9 litrov.... dr?i, da moram astro bolj prtiskat, da vsaj pribli?no dose?em enak stil vo?nje kot z diselom na Mazdi ampak 2,5 litra vi?ja poraba pri bencinarju pa ni hec in je kar precj ve?ji stro?ek.

:ne vem:

33112_1.png

Napisano

ti si iberdurh?nitlih ;)

LP KAALman
post-11-0-20527300-1509737445.png

post-11-0-02591300-1509952290.gif

Napisano

Problem ni v avtih ampak v tvoji desni nigi, oziroma povezavi zgornja glava - desna noga.

Napisano

jaz sem sam napisal osebno razliko pri isti voznji (kot primer vedno vzamem pot LJ-PR-LJ, ker jo pac peljem kar pogosto)

ce se peljes na pot, ki je 900km dolga, in se ponavlja vsaj 1x na mesec, ni vseeno a peljem 130km/h ali 160km/h, razlika v casu je vec kot 1 ura...razlika v porabi je pa mal vec kot 1 liter (se pravi 9 eur dam vec za tako pot, ampak pridobim vec kot 1 uro) in glede na to, da mi je postala ta pot monotona rajs dam 9 eurov vec kot pa da bi zgubil vec kot eno uro...

pa se osebno mi je bolj varno peljat malo hitreje, ker sem bolj koncentriran

z bencinarjem se mi taka pot ni prevec splacala, ker vsi ti moji so imeli tako porabo kot sem napisal in z razliko v porabi skoraj napolnem en tank na mazdi zdaj...

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

Faktor tezke noge? :huh:

Sam Labi ceste vcasih in ceste danes? No ja mogoce vzamem nazaj do Ni?a ni? novega....(?e vedno ?akamo Trebnje.... :hohoho::hohoho: )

Kako je pa naprej?

P.S. LJ-Dunaj-LJ 160-180km/h razen cez ovinke pred Dunajem 100km/h......poraba 8,5L/100

cesta je bolj ali manj ista...od nisa naprej je krs ampak se je zacelo spreminjat na bolje :bravo:

drugace pa se ta pojav: ko grem severno (ala nemcija in to) mam ob podobni voznji manjso porabo...se vedno ne znam razlagat kako je to mogoce? (al ma asfalt manjsi koeficient trenja al je zrak v EU bolj "aerodinamicen"..pojma nimam)

sam, ce ti xedos6 V6 pri 160-180km/ pije 8.5 je to res pohvale vredno in skoraj neverjetno :bravo:

Napisano

Boss, ampak ?e primerjamo benz in dizl pri konstantnih brzinah, npr. 90 al pa 120 km/h, ni lih neke razlike, mislim, da sta si celo zelo blizu, v mestni vo?nji pa razlika nara??a in nara??a, tako je vsaj moje mnenje! :P

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

pri normalnih voznjah ni nekih razlik, pri mestnih voznjah najbrz tud ne...

pri meni je bla razlika edino od 150km/h navzgor...

recimo s tisto mazdo 323F 1.4 sem dosegel 6.5l/100km (odprte ceste in mal avtocest s tempom okoli 130km/h)

Napisano

Ne vem kak vam to rata, da bencinarji pijejo enak kot diesli... za iste performance in na?in vo?nje mam z Mazdo 6 cca 6,5 porabe, z novo astro 1.6 bencinar pa cca 9 litrov.... dr?i, da moram astro bolj prtiskat, da vsaj pribli?no dose?em enak stil vo?nje kot z diselom na Mazdi ampak 2,5 litra vi?ja poraba pri bencinarju pa ni hec in je kar precj ve?ji stro?ek.

:ne vem:

Jaz tudi ne vem.Pri istih relacijah (mesto,malo avtoceste) mi pije Mazda 7,5,benzinar Pugi 1,4 motor pa bogatih 10,5/100.In to veliko bolj po?asnih.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Tudi sam si lastim hišo zgrajeno leta 1969 in se še letos nameravam spravit v kompletnejšo adaptacijo. Pred sedmimi leti sem že vložil dobrih 20.000 in si temeljito obnovil eno stanovanje. Elektrika, voda, ogrevanje... vglavnem komplet na novo. Kopalnice sicer takrat nisem, jo bom pa sedaj. Spodaj imam še eno stanovanje, ločen vhod. Podstrešje imam pohodno in bi lahko tudi zgoraj uredil v manjše stanovanje, če bi bila potreba. V prihodnjih dveh letih bi se rad lotil menjave strehe, izolacije le te, preverba hidroizolacije in potem izolacija hiše in še ostalo po notranjosti spodaj. Imam še par oken in vrat za zamenjat in podobnih jajc, računal sem, da tudi sam ne bom potreboval več kot dodatnih 100.000. Za moje pojme imam glede na današnje čase še kar dobre pogoje. Sem se pa že zdavnaj sprijaznil z dejstvom, da "delaš s tem kar maš". Če bi želel vložit 300.000, bi podiral. Pa tudi živeti je treba nekje vmes... Čez par let lahko oddam dve stanovanji in grem živet od najemnin kamor želim. Ali pa mi plačujejo kredit za novo hišo. Še zgoraj se mi praktično ne splača delat 3. stanovanja, ker bi vložil 30.000-50.000, ki bi se z najemnino za moje pojme poplačali prepozno, mogoče, če bi denar ostajal. Meni se ideja, da imam za 150.000 v današnjih časih fertik bajto, 10km od centra LJ, iskreno še najbolj dopade in tudi izide.
    • Danes zjutraj mi je avto crkno ravno pri cerkvi. Valda sem takoj začel klet pa jebat vse povprek... Pa pride ven župnik pa mi reče: Sin moj, če boš klel ne bo nič pomagalo, ti samo reči: avto vžgi z božjo pomočjo. Sem si mislil svoje, grem v avto, rečem avto vžgi z božjo pomočjo, probam vžgat in avto res kresne. Pa reče župnik: Jebemo mater, če ne bi vido ne bi verjel.
    • Ja, to je bila bajta stara 60 let in se moraš vprašati, če ima smisel. Moja je bila ob začetku adaptacije in dograditve stara okrog 30 let, zato je še imelo smisel. Ko bom vse skupaj prodal čez 30 let, se naj kdo drug ukvarja s tem ali bo rušil ali pa ne. Pa tiste bajte od takrat moraš spucati do surovega in vse inštalacije zamenjati, da je potem za kaj. Pa se vprašaš, če ima smisel samo stene pustiti. Drug rang so pa bajte iz 80ih in recimo začetka 90ih. Drago kot pes, da bi šel rušiti, pa nič pametnega ne moreš narediti, ker so večinoma še vedno čudne zasnove in razporeditve protorov za današnje standarde.   Težko se je tole odločiti. Vedno je pa bolje, da se ti bajta prilagodi, kot pa ti njej.
    • Ali je na obstoječi lokaciji možno sezidati drugačno hišo (lokacijska informacija občine)? Če da, potem bo zelo verjetno potrebno pridobiti novo gradbeno dovoljenje in strošek rušenja (120 m2 x cca 50 €) ter strošek izdelave nove hiše, cca 1.700 €/m2, odvisno od izvedbe in preseravanja.   Pa ne mislit da bo nova hiša "perfect", če slučajno nisi sezidal vsaj že dveh.  Novi materiali in tehnologije gradnje zahtevajo od izvajalcev veliko več znanja kot včasih, v teoriji vse super, praksa pa pogosto bistveno slabša. Kaj bo čez 30, 50 let s tako hišo, ki bo verjetno potrebovala bistveno več vzdrževalnih stroškov kot tiste stare iz 80-tih, se še ne ve.   Pred osmimi leti se je v kraju-mestu 20 km iz Ljubljane prodajala enostanovanjska hiša letnik 1967 na parceli cca 800 m2. Za tisto obdobje dokaj moderno zasnovana hiša, lepo vzdrževana (nova kritina). Super lokacija (do 3 minute peš do zdravstvenega doma, železniške postaje, avtobusne postaje, upravne enote, občine, knjižnice, trgovine, itd.). Cena 220.000 €. Hišo je kupec podrl in sezidal novo, po sedanjih standardih. Jaz je verjetno ne bi podrl, bi me pa motili zelo nizki stropi spodnje - kletne etaže - cca 220 cm. Če bi v hišo vložil cca 100.000 €, bi postala OK za naslednjih 30 - 50 let, tako pa je kupec vložil verjetno okoli 300-350.000 € in bo imel moderno hišo. Razlika je torej cca 200.000 € (320.000 € ali  520.000 €). Nekomu je to dosegljivo, nekomu ne, odvisno je tudi od prioritet.         Danes namesto prejšnje hiše stoji tole:    
    • Policisti aretirajo cigana - "Ime, priimek, naslov?" - "Sandokan Jovanović, Kerinov grm b.š., 8273 Leskovec pri Krškem." Ker pri sebi nima nobenih dokumentov, ga policisti odpeljejo na policijsko postajo in pošljejo patruljo, da preveri. Patrulja se vrne se in reče: - "Takšen človek tam ne živi." Premlatijo cigana in spet vprašajo, kdo je. On spet odgovori: - "Sandokan Jovanović, Kerinov grm b.š., 8273 Leskovec pri Krškem." Policaji se odločijo, da bodo enega spet poslali tja, da preveri, morda je prvi zamočil. Ta policaj se vrne in reče: - "Takšen človek tam ne živi." Spet premlatijo cigana, on še vedno vztraja pri svojem. Policisti še tretjič pošljejo patruljo, tudi ta se vrne in poroča, da takšen človek tam ne živi. Spet ga zmlatijo, ampak jim na koncu ne preostane drugega, kot da ga izpustijo. Cigan, ves strt, se komaj privleče domov, ko ga tam sreča sosed: - "Sandokan, sinoči te je policija trikrat iskala, rekel sem jim, da ne živiš tukaj - boš plačal za pivo?"
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.