Kadar macke ni doma misi plesejo
Ustvari kratki URL
-
Zadnja sporočila
-
Mam deore xt kar me čudi...mogoče diski niso
-
Eh ja vedno, ko je treba napisat argument je takole "ne da se mi ukvarjat s tabo". Ti ziher nisi pravi Primorec ampak priseljen tja in zato marsikaj ne razumeš. Drugač pa ja ... en del moje rodbine po starem očetu je iz Stomaža. Nikoli ni bil komunist, je pa tihotapil preko železnice kuriske zadeve partizanom. Nekdo od domačih izdajalcev ga je zašpecal in teli tvoji domobrančki so ga strpal na vagon za Gonars in bi lahko verjetno tam končal, ampak je mel srečo, da ga je en stražar spoznal in mu omogočil pobeg. Je pa vedel kdo ga je izdal in k sreči za tega izdajalca ga je krogla srečala prej. To je sreča tudi za mojega deda, da se mu ni bilo treba umazat rok s krvjo kvizlingov. Ampak veliko takih so jih dobili ljudje, ki so se hoteli maščevati za grozote, ki so jih fasali v vojni. In tudi zato je bilo ogromno izvensodnih pobojev. Je to prav? Seveda ni, ampak kdo od nas, ki danes tu debatiramo pa je občutil duh tistega časa. Seveda ni bilo prav je bilo pa razumljivo, da se bi to zgodilo in verjemi, da če bi zmagala fašistična naci stran bi se zgodilo enako, le nekateri drugi bi končali življenja po vojni pa si upam rečt mnogo bolj radikalno in temeljito bi jih pospravili.
-
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.