Skoči na vsebino

Kak?na vozila kupujemo

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

ja halo....to je boniteta - firma ma pa all inclusive lizing a ne....

Ja valda da ma...ampak mene stane moj avto samo ta znesek. Privatnega avta zase ne rabim. Vd zena pa valda ma svoj privatni avtek, vreden treh mojih plac.

Od letos prevozenih nekaj cez 26.000 km jih je za potrebe sluzbe padlo samo cca. 6000 km. Vse ostalo je blo privat :)

Je pa res,da sem vec na letalu kot v avtu.

Dream as if you will live forever, live as if you will die today.

• Odgovori 68
  • Ustvarjeno
  • Zadnji odgovor

Najbolj aktivni uporabniki v tej temi

Najbolj aktivni uporabniki v tej temi

Napisano

A lahko vi tele (osebne) dvoboje nadaljujete v aktualnih? :whatever:

Exactly my point - nima veze s temo.....

No saj sem ti napisal, da mam en privat avtek, vreden treh mojih plac in en motorcek vreden trenutno tam tudi cca. tri moje place.

Tisto o slovenceljnu pa zadrzi zase...sem prevec v tujini,da bi bil zaplankan Slovenc.

Dream as if you will live forever, live as if you will die today.

Napisano

Za Svico si malo mimo falil;tam majo sicer lepe place in luksuzne zadeve so v primerjavi z Slovenijo poceni, stanovanja in hise so pe presneto draga, prav tako zivljenje. Sem lani prezivel skoraj 4 mesece zgoraj.

on topic - mene moj avto stane tocno 260,55 EUR na mesec, all inclusive.

Govorimo samo o avtih.A si videl mogo?e dosti diesel avtomobilov ali ve?inoma le navite benz ma?ine tam?

Vem,da so nepremi?nine drage zato so pa najemnine za stanovanja sorazmerno poceni.

Sorodnica pri pla?i 3700 ?vicarjev pla?uje 500?/mesec za trosobno stanovanje. ;)

Napisano

mater ne odpirat socialnih tem, ker pol je sam se kregarija...

vsak ma svoj life-style (ce enmu ni vsec ni treba zdaj pluvat pa rec, da ta lifestyle ni dobr)

jaz recimo kupujem nov avto sam ce ostane kaj od place :hohoho::hohoho:

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

Boss, zakaj bi ti bil nevo??ljiv? Zaradi nekaj sto ? vi?jega regresa pri vas, mogo?e zato, ker vozi? nov avto, ali zato ker precej izgublja? na vrednosti novega avta? To o regresu je bilo bolj kot ne za foro.

Mogo?e je mel pa ve? sre?e, pa je podedoval ?ist novo stanovanje, ne pa kot ti ki si ga moral obnoviti :danzoman:

Res jo moram pohvalit, se dr?imo vsak dan da jemo kot dru?ina 1x, te dni je ?e naredila poleg kosil vsak dan:

2 x pijana nevesta

?upavci

3 x pi?koti

jabol?na pita

Moram jo res pohvalit - to so pa? njene korenine iz Vara?dinskega zagorja....pijana nevesta je nekaj kar bi ?e v ameri?ki piti.....

No pa za te dni, ko sem bolan pa ma ona ?urke en velik lonec hudo dobrega pasulja :bravo:

Pa to ne pomeni da fotr kdaj ne vsko?i in nekaj scmari

Kaj hudi?a so pa ?upavci :blush:

vsak ma svoj life-style (ce enmu ni vsec ni treba zdaj pluvat pa rec, da ta lifestyle ni dobr)

jaz recimo kupujem nov avto sam ce ostane kaj od place :hohoho::hohoho:

Niti dve leti u slovena?koj, pa ?e nov drugi avto.

Ti si zihar mafijc :jezicek: . Jures ne mu povedat kdo sem :lol:

Napisano

@Alex, ob na?ih pla?ah si dobro povedal glede fabrik v Sarajevu in pa Kragujevcu! :bravo::notworth::punk:

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Ampak res ne vem zakaj se vsak kurac to?no vame obregne in mi pamet soli pa ?e to sem tolk previdno napisal, da je to samo moj pogled pa da ga nobenu ne vsiljujem?

Ampak ne, na vsak na?in mi posku?ajo dopovedat, da sem budala, ?e se obna?am malo druga?e kot si je kritizer zamislu. :ne vem:

ja nisem sam ko ma? prsturiti se ti ?as podalj?a

Kje, a na WC-ju? :ne vem:

33112_1.png

Napisano

Ampak res ne vem zakaj se vsak kurac to?no vame obregne in mi pamet soli pa ?e to sem tolk previdno napisal, da je to samo moj pogled pa da ga nobenu ne vsiljujem?

Ampak ne, na vsak na?in mi posku?ajo dopovedat, da sem budala, ?e se obna?am malo druga?e kot si je kritizer zamislu. :ne vem:

Ja dej, bogi no.

Itak, nekdo drug ti napi?e svoj pogled nazaj, in potem sledijo tvoje litanije, katere si raz?iril ?e z ?ivljenskim slogom, delom na ?rno in nekimi finan?nimi na?rti, na katere se potem ljudje odzovejo. Kdo potem ?iri debato?

Ampak va?no, da ti napi?e? svoj pogled, drug ti pa ho?ejo vsilit mnenje, ane... v stilu ubogi jaz... :hohoho:

Nazaj k debati - ma ne kupim novega avta v ?ivljenju, imam poleg toliko drugih prioritet, in pa opcij, kamor bi lahko vlagal, da mi je pleh zadnja briga. No pa ajde, ko bi mel 100k ? na strani bi si nabavil nov avto za 30k ?.

?e dodamo ?e pod katero vlado so bili avti najdostopnej?i smo pa zmagal......

Pod Drnov?kovo se mi zdi, to je bilo cca. 10 let nazaj, ko se je spreminjal davek nja osebna vozila in so vsi avto dilerji hiteli s prodajo kupci pa na veliko kupovali... :D

Va?n je da piha - na morju al pa na motorju.

Napisano

1/2 dohodka ?e ga gledamo prej?nje in zdaj?nje leto (ne skupaj)

js ne odrinem n?, ko crkne crkne... poi??em drugo krntijo

sam js pa? delam projektno ob faksu kadar utegnem pa kadar je... prej nism od septembra do decembra imel ni? od ?ihta, zdej mam pa v decembru ve? kot 6x minimalne. :blush:

Napisano

Na leto porabim:

3000 ? za gorivo

700 ? (ne vem to?no nimam police pri sebi) registracija delni kasko, cestnina..

500 ? za 1,5 rednega servisa + kak?ne zavorne obloge + kak?ne malenkosti ?e kaj crkne

170 ? za 0,66 kompleta 4gum

210 ? - znesek na leto, ker naredim na 10 let en velik servis + ena menjava sklopke in vztrajnika

100 ? vinjeta

100 ? kazen za prehitro vo?njo

= 4780 ?/ leto pa nisem ?tel cestnin v tujini, parkirnin … pa ?e kak?nih pi…

(moram povedat da ne vozim na uradni srvis, ne ?raufam pa sam ker ne znam, imam pa rad original rezervne dele razen seda kak?nih plo??ic, diskov,...)

Cena mazde 6 dizl TE sport kombi leta 2002 je bila 21,500?. Ker menjam avte na 12 let in ker jo bom lahko ?e vedno prodal za 1 jurja, me pride nakup nove mazde 1700?/leto . Slednje je, primerjalno s 4780 ? /leto ostalih stro?kov zato da se vozim, relativno nizek stro?ek in res ne vem od kod zgra?anje nad nakupom novega avta. :ne vem:

Sicer zelo groba ocena, ?e je mese?ni stro?ek ?ivljenja neke familije ena povpre?na slovenska pla?a, pa da sta pri hi?i dve taki pla?i, potem je mo?no ?parat/odpla?evat kredit bodisi za avto ali stanovanje. Ker pa je familij z dvema povpre?nima pla?ama v sloveniji kak?nih 10% potem ...

Edit: ups zara?unal sem se, ne eden pa? pa dva velika servisa na 10 let, tako da je cena eksploatacije ?e mal vi?ja.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

Kje, a na WC-ju? :ne vem:

Pa ?e vedno nisi napisal koliko kratnik svoje pla?e da? za avto :harhar:

Napisano

?e dodamo ?e pod katero vlado so bili avti najdostopnej?i smo pa zmagal......

Pod Tuđmanom. Kupil izven Jugoslavije, pripeljal carina tablice do Rijeke, prijavil avto naredil prepis v slovenijo-

Razlika je bila pri Ford Esortu okoli 7000 mark, ?e se prav spomnim :hudicek:

labi je kle ?e ene 20 let, pa mislim da na kosovu ne govorijo srbsko, retarda?a

in wow, 2 avta v 20 letih (v bistvu 3 se mi zdi, ampak daewoo ne ?teje) - bogatun majkemi.

jaz vem kdo si.

Za 2 leti je hec.

"Ta ?iv?a pil"da res ne. Pravopis bo pa Labi popravu :blush:

Jaz pa ne vem kdo si ti :ne vem:

Napisano

Na leto porabim:

3000 ? za gorivo

700 ? (ne vem to?no nimam police pri sebi) registracija delni kasko, cestnina..

500 ? za 1,5 rednega servisa + kak?ne zavorne obloge + kak?ne malenkosti ?e kaj crkne

170 ? za 0,66 kompleta 4gum

210 ? - znesek na leto, ker naredim na 10 let en velik servis + ena menjava sklopke in vztrajnika

100 ? vinjeta

100 ? kazen za prehitro vo?njo

= 4780 ?/ leto pa nisem ?tel cestnin v tujini, parkirnin … pa ?e kak?nih pi…

(moram povedat da ne vozim na uradni srvis, ne ?raufam pa sam ker ne znam, imam pa rad original rezervne dele razen seda kak?nih plo??ic, diskov,...)

Cena mazde 6 dizl TE sport kombi leta 2002 je bila 21,500?. Ker menjam avte na 12 let in ker jo bom lahko ?e vedno prodal za 1 jurja, me pride nakup nove mazde 1700?/leto . Slednje je, primerjalno s 4780 ? /leto ostalih stro?kov zato da se vozim, relativno nizek stro?ek in res ne vem od kod zgra?anje nad nakupom novega avta. :ne vem:

Sicer zelo groba ocena, ?e je mese?ni stro?ek ?ivljenja neke familije ena povpre?na slovenska pla?a, pa da sta pri hi?i dve taki pla?i, potem je mo?no ?parat/odpla?evat kredit bodisi za avto ali stanovanje. Ker pa je familij z dvema povpre?nima pla?ama v sloveniji kak?nih 10% potem ...

Edit: ups zara?unal sem se, ne eden pa? pa dva velika servisa na 10 let, tako da je cena eksploatacije ?e mal vi?ja.

Samo si pozabil,da ?e kupi? nov avto te tudi vse,kar si napisal glede stro?kov ?e ?aka. :P

Napisano

Mrau?k, je pa malo razlika ?e kupi? nov avto in ga potem ima? 12 let ali pa ga menja? na vsake 2, 3, 4, 5 let.

Gledam ta novo obliko Mazde 6 na avto.net. Letnikom 2008 se cene za?nejo nekje pri 11 - 12k ?. Cena nove se za?ne nekje pri 24 k?. Recimo da v prvih 3 letih izgubi vsaj 50% vrednosti.

In ?e to prera?unamo na tvoj primer: 21k ? vredna nova, katero bi ?ez tri leta prodal za recimo 11k ?. Torej si za avto dal 10k ? v treh letih. To je 3333 ? letno, in to je skoraj ?e enkrat ve?ji stro?ek nakupa nove mazde/leto kot v tvojem primeru.

Razlika je torej 1600? letno, torej glede na to, da te po tvojem izra?unu pride M6 let 1700?/mese?no na 12 let, bi lahko prakti?no za enak denar dobil 2 Mazdi 6 za dobo 12 let, kot nekdo, ki bi si vsake 3 leta omisli nov model. To se pa ?e malo druga?e sli?i, kajne.

Govorimo samo o nakupni ceni avta, pustimo vse tiste stro?ke avtomobila, katere si na?tel, ker ?loveku kar slabo rata, ko takole za?ne se?tevat - prakti?no delamo 2 dni na teden samo za ta faking pleh (no nekateri tudi ve? :hudicek: )

Zato pa pravim, da z menjavo avta na vsake 3-4 leta v 10 do 15 letih vr?e? denar ?ez okno ?e za en avto. Slovenski obsedenosti z novim avtomobili in potrebi po posedovanju zadnjega, najnovej?ega modela se ?udi ogromno tujcev, ki pridejo k nam, in ko sklepajo po avtomobilih vsi mislijo, kak?en standard je pri nas. V Nem?iji, skandinaviji in ?e kje je kljub vi?jemu standardu na cesti ogromno starih (10 let plus) Mercedesov, BMW-jev, Audijev, Volvotov,... . ?e jim avto dobro slu?i najve?krat sploh ne pomislijo na menjavo, ?e najmanj pa da bi menjali samo zato, ker je pri?el nov model avta na trg. Slovensko "malome??anstvo" v vsem svojem sijaju :whatever:

Va?n je da piha - na morju al pa na motorju.

Napisano

Pizda pol dam jaz za Cliota ?e malo na leto. ?zmeden? Sicer sem kar nekaj vlo?il vanj v dveh letih, letne in zimske gume, nov avspuh, kake malenkosti (volanski kon?niki, bremz stikalo) ampak obenem bi ga za 5000? brez te?av prodal, se pravi sem na sami ceni izgubil max 2000? (pa bi ga prodal najbr? tudi za ve?, sode? po ostalih na avto.net).

Po drugi strani vem za tipa, ki je kupil novega DS3 za 20.000?, po enem letu ga je prodal za 12.000?. :vskalo:

Napisano

Samo, da ne bo? jedel zare?en kruh. ?e kdaj pade denar naprimer. Jaz bi pa raje naro?il novega Megana Trophy kot pa 5k? cenej?ega malo rabljenega s serijsko ?tevilko 004, ki je bi testni. ?e ima? nov avto vsaj ve?, da ve? kot v fabrki pa med transportom ni bil teran/zbit. Pa ?e novega lahko dajo zbitega kot ga je dobil od sodelavca o?e. Ga je sodelavec premeril pa so ?li nazaj. Seveda so ga potem reklamirali in je dobil drugega samo, da je bil tiho. :bravo:

Napisano

Simon, kar je najbolj ?alostno, dejansko niti za novega ne more? bit 100% (eno je to kar si napisal za kolega), drugo pa da poznam mungelca, ki dela oz. je delal v Luki KP, ki se pohvali, kako je ganc novo Impreco WRX ali WRC in razne Lancerje EVO in podobne stroje, direkt mrzlega v?gal, ga stisnil ko svinja, total vro?ega potem ugasnu itd. Skratka bu?man ki dobesedno do 5 ne zna ?tet, ti lahko naredi ohoho ?kode. Katastrofa. :blush:

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

No saj to sem upo?tval pri zgornjem postu. Ampak prednost novega je gotovo garancija vsaj tistih nekaj let. Tudi jaz sem sli?al podobne zgodbe pa v Revozu je bilo tut ?e nekaj totalk. :whatever:

Napisano

Ja dej, bogi no.

Itak, nekdo drug ti napi?e svoj pogled nazaj, in potem sledijo tvoje litanije, katere si raz?iril ?e z ?ivljenskim slogom, delom na ?rno in nekimi finan?nimi na?rti, na katere se potem ljudje odzovejo. Kdo potem ?iri debato?

Ampak va?no, da ti napi?e? svoj pogled, drug ti pa ho?ejo vsilit mnenje, ane... v stilu ubogi jaz... :hohoho:

Nazaj k debati - ma ne kupim novega avta v ?ivljenju, imam poleg toliko drugih prioritet, in pa opcij, kamor bi lahko vlagal, da mi je pleh zadnja briga. No pa ajde, ko bi mel 100k ? na strani bi si nabavil nov avto za 30k ?.

Mah dej, pa? si navajen da drka? ljudi in verjetno tega tudi ne opazi?, da je iz tvoje strani ves ?as eno prcanje - verjetno iz nevo??ljivosti. :ne vem:

Jaz se vate nisem vtaknil niti ti ne komentiram tvoje izbire in jo spo?tujem kakr?nakoli pa? je, bi pa prosil, da spo?tuje? tudi izbire drugih pa kakr?nekoli pa? so in jih ne sodi po sebi in tvoji situaciji ter pogledu.

Ljudje smo razli?ni in enemu pomeni nekatere stvari, drugemu ?isto neke druge in hvala bogu, da si nismo enaki je pa najbolj primitivno, da vse, ki niso enaki s tabo posku?a? ozmerjat s malome??ani in nekimi obsedenci samo zato, ker je ?lovek pa? priden in si je za?elel, si ga lahko privo??i in si tudi kupi nov avto. Upam, da bo? enkrat presegel tisti osnovni kletni nivo in pogledal ?e malo naokrog, posku?al razumeti o ?em ljudje pi?emo in da se iz napisanega tudi lahko kaj nau?i? sploh pa to, da ni nujno, da ima? vedno prav - sam se tega zavedam ti pa o?itno ?e ne in se ?e vedno vse preve?krat obna?a? kot fijakerski konj.

pardon za off

Pa ?e vedno nisi napisal koliko kratnik svoje pla?e da? za avto :harhar:

Svojo pla?o sem neko? ?e napisal pa ne bi ?e 1x, ker bom spet poslu?al prcanja - si pa lahko potem izra?una? kolko pla? je to.

Sploh je pa nefer, da bi samo o pla?i govoril, ker obstajajo tudi drugi legalni zaslu?ki, ki niso delo na ?rno, da ne bi spet kdo od prcajo?ih imel svoje du?ebri?ni?ke izpade.

33112_1.png

Napisano

Svojo pla?o sem neko? ?e napisal pa ne bi ?e 1x, ker bom spet poslu?al prcanja - si pa lahko potem izra?una? kolko pla? je to.

Sploh je pa nefer, da bi samo o pla?i govoril, ker obstajajo tudi drugi legalni zaslu?ki, ki niso delo na ?rno, da ne bi spet kdo od prcajo?ih imel svoje du?ebri?ni?ke izpade.

Hah temo OD si je zmislu Guliko?a. Ja svojo pla?o si pa res enkrat napisal pa ti lahko dam izto?nico.

Ker si uspel na?parat za nov avto sedaj ga pa menja? na cca 5 let domnevam da pla?a? vsaj pol novega avta lahko pa manj.

Skratka verjetno da? za svoj avto v tej verigi okoli 12 tvojih dohodkov. V prenesem pa pa? 24.

Si pa sam napisal, da ma? tudi bonuse, torej je ?e manj sedaj :D

Vidi? kako enostavno je lahko :punk:

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.