Skoči na vsebino

Prigode v prometu

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Se absolutno strinjam, moja najdra?ja otrokom vedno te?i ?imbli?e robu, jaz jim te?im ne preblizu roba.  Ko sem za seboj ?e vlekel otro?ko prikolico ni bilo nobenega rinjenja, ker sem bil zadosti ?irok so vsi pravilno prehitevali. 

Danes me je res presenetilo to kako razburjeni so bili vozniki zaradi nas kolesarjev. 

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

Se absolutno strinjam, moja najdra?ja otrokom vedno te?i ?imbli?e robu, jaz jim te?im ne preblizu roba.  Ko sem za seboj ?e vlekel otro?ko prikolico ni bilo nobenega rinjenja, ker sem bil zadosti ?irok so vsi pravilno prehitevali. 

Danes me je res presenetilo to kako razburjeni so bili vozniki zaradi nas kolesarjev.

Se strinjam... Meni je Najhuje ko par dni kolesarim po IT ali AUT in ko se vrnem v SLO vidim kaki gnoji pri nas ?ivijo.

Ni druge kot vozit se po manj prometnih cestah. Meni je ?elja iti na Krk k star?em s kolesom pa ne grem , ker ga ni denarja da kolesarim po glavni cesti do Ko?evja ali pa od Pivke do meje. Je preve? nestrpnosti.

Napisano

To sem tudi jaz sli?al od sodelavca navdu?enega motorista kak?en odnos imajo pri nas avtomobilisti do motoristov - podobnega kot do kolesarjev.

Zagotovo je posredi na?a slovenceljska mentaliteta ovac, ki ob vsakem druga?nem ki ni del njihove ?rede dobijo idejo: dejmo ga jebat. A zakaj, zato ker smo v ve?ini, ker smo mo?nej?i in ker ga lahko. 

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

Se strinjam z zgoraj napisanim ampak imo so poleg upokojencev ravno motoristi tisti, ki najmanj dosledno upo?tevajo cpp. Skuterji in cestaki ve?inoma, folk s potovalnimi motorji ipd je bolj civiliziran. Mislim da razumem bolje kot povpre?en voznik, da ima? na motorju 'feel' in da ima? v glavi nakalkulirano da ko gre? prehitevat v ?karje ti bo ostalo ?e tistih par metrov, preden pripelje nasproti voze?i avto; ko prehiteva? stoje?o kolono gleda? za luknje, kamor se bo? umikal ipd ampak...ostali tega ne vidijo tako. Tudi sam imam z dobesedno samomorilskimi motoristi (geniji, ki imajo motor na svojem pasu, glavo pa krepko ?ez sredinsko ?rto) slabe izku?nje in sem ze zaviral kot bedak na sredi ovinkov, da sem se jim umikal s SVOJEGA pasu.

S kolesom imam relativno pozitivne izku?nje, seveda se zgodi da te kdo izsili v rondoju ipd ampak ko sem v avtu me ?e bolj. :D

Anyone can give up, it's the easiest thing in the world to do. But to hold it together when everyone else would understand if you fell apart, that's true strength.

Casual Gearheads

Napisano

Se strinjam z zgoraj napisanim ampak imo so poleg upokojencev ravno motoristi tisti, ki najmanj dosledno upo?tevajo cpp. Skuterji in cestaki ve?inoma, folk s potovalnimi motorji ipd je bolj civiliziran. Mislim da razumem bolje kot povpre?en voznik, da ima? na motorju 'feel' in da ima? v glavi nakalkulirano da ko gre? prehitevat v ?karje ti bo ostalo ?e tistih par metrov, preden pripelje nasproti voze?i avto; ko prehiteva? stoje?o kolono gleda? za luknje, kamor se bo? umikal ipd ampak...ostali tega ne vidijo tako. Tudi sam imam z dobesedno samomorilskimi motoristi (geniji, ki imajo motor na svojem pasu, glavo pa krepko ?ez sredinsko ?rto) slabe izku?nje in sem ze zaviral kot bedak na sredi ovinkov, da sem se jim umikal s SVOJEGA pasu.

S kolesom imam relativno pozitivne izku?nje, seveda se zgodi da te kdo izsili v rondoju ipd ampak ko sem v avtu me ?e bolj. :D

Tud jaz nimam nekih groznih izku?enj razen tistih dogodkov na Koro?kem - pa recmo, da je bil takrat en ?uden dan.

Druga?e pa edino enkrat na primorskem je Italijan posekal ovinek in me skoraj zadel (ene 15cm jo ?lo nekako mimo) ampak pa? Italijani in vo?nja niso glih za skup.

Meni se namre? ?e ni zgodilo, da bi mi kdo zadaj trobil ali pa kaj imel za pripomnit niti ni silil vame ali pa vozil preblizu mimo. Sicer ?e vedno ne maram vo?nje po prometnih cestah ampak se raje izogibam, bolj zato ker no?em biti v napoto in se tudi tako obna?am. Dr?im se roba ceste in ne uveljavljam prednost ?ibkej?ega, tudi ?e grem na rob asfalta mi pa? krona ne bo padla z glave. In ko vidijo vozniki, da se jim umaknem to sprejmejo kot dobro voljo in ne hupajo in ne zganjajo terorja.

v glavenem tukaj pride na mesto tisti rek "ne sej vetra, ker lahko po?anje? vihar"

33112_1.png

Napisano

Ampak BMW-jevci so res biseri. To da ostanjeo na cesti je ?e prava redkost.

Model me najprej prehiti, kljub temu, da sem vozil rahlo ?ez 90km/h, nato skor zrine kolesarja s ceste, ampak ?ez slabih 10km pa se zgodba kon?a v jarku.

A ni to cesta iz horjula proti LJ? :)

Drga? pa ja, najve?ji kre*eni med vozniki so BMW-ja?i, pa taksisti. To je ?ist posebna rasa. 

Napisano

dr?i to je takoj iz Horjula proti Lj. Tam, kjer je pa ven zletu je pa ovinek proti brdu, ?e pride? iz Vrhovcev.

33112_1.png

Napisano

Cel kup ?padalcev? na odstavnem pasu... pa cez polno crto... pa malo desno, malo levo ... 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

• 2 tedna kasneje...
Napisano

takle mamo...

ve?ji je mo?nej?i, pa naj stane kar ho?e

LP KAALman
post-11-0-20527300-1509737445.png

post-11-0-02591300-1509952290.gif

Napisano

lp

Thomas

image.png

Napisano

Ok, je prehiteval, mogo?e ?el malo prehitro...

Ampak moje mnenje je, da je izbral super re?itev.

Na izbiro je imel tri mo?nosti: 1. prehiteti c3 in ?elno tr?iti v nasproti voze?e vozilo, 2. nabasati c3 v rit, 3. po desni strani mimo.

Pravilna odlo?itev.

Kaj je pa c3 ma?ataril?!

Napisano

Jaz mislim, da je C3 imel namen zaviti levo... se pa ne vidi, ce ima prizgan smernik... prav tako se ne vidi, da bi Focus sploh kaj zaviral... tako da so pomoje samo taki svetlobni pogoji, da se ne vidijo zadnje luci ... Cesta je dovolj pregledna, da bi tisti, ki prehiteva moral videti vsaj tega, ki prihaja nasproti ... Res je tezko "pametovati" ... Iz situacije, ki jo vidim, bi rekel, da se temu v Fordu prevec mudi ... ampak je vseeno odlicno resil situacijo ... Se vedno pa menim, da je vecinoma sam kriv za nastalo situacijo :) ... 

lp

Thomas

image.png

Napisano

Prejsnji teden sem videl tale Fiat 500, ki je bil cisto za ritjo avtodomu ... Sem si mislil, da ta pa mora biti kreten, da je tako zaliman... ko pa sem sel mimo, sem videl, da je Fiat 500 v bistvu v vlogi "prikolice" :) 

lp

Thomas

image.png

Napisano

Hm, ni videti voznika v fiatu?

Je to dovoljeno?

Ne ni voznika... v bistvu se ocitno obnasa kot prikolica ...

http://www.caratow.de

Ni pa poceni ta ?pas... dobra dva jurja stane sistem ... 

lp

Thomas

image.png

Napisano

Pripeljem v kri?i??e in nasproti mi pripelje Audi. Na moji poti sekam njegovo. Opazim, da mo?akar ne zavira in zahodim zavoro na polno. Takrat se tudi on zave, da se zadeva ne bo iz?la in za?ne zavirat. Ustaviva na nekaj centimetrov. Mo?akar stopi iz Audija ven in za?ne kri?at in tulit, oblal kot zverina, ni nehal in ni nehal. Ko se je kon?no umiril in ?tartal proti svojemu Audiju, ga povsem mirno pokli?em:

- "Gospod."

- "Ja."

- "Prevozili ste stop - znak."

- "Kak?en stop znak? Kje ti vidi? stop znak?" Se obrne okoli, ga opazi, se obrne k meni:

- "Ma spel se mi, ti sploh ?e ne ve?, kdo sem jast!"

Ker res nisem vedel kdo je in ker me to niti najmanj ni zanimalo, sem resni?no upo?teval nasvet in speljal...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

Ja to je Audi fahrer, sigurno ti je blendal pa nisi videl. Naslednjic bolje glej.

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

Ja to je Audi fahrer, sigurno ti je blendal pa nisi videl. Naslednjic bolje glej.

:hudicek:

33112_1.png

Napisano

Pripeljem v kri?i??e in nasproti mi pripelje Audi. Na moji poti sekam njegovo. Opazim, da mo?akar ne zavira in zahodim zavoro na polno. Takrat se tudi on zave, da se zadeva ne bo iz?la in za?ne zavirat. Ustaviva na nekaj centimetrov. Mo?akar stopi iz Audija ven in za?ne kri?at in tulit, oblal kot zverina, ni nehal in ni nehal. Ko se je kon?no umiril in ?tartal proti svojemu Audiju, ga povsem mirno pokli?em:

- "Gospod."

- "Ja."

- "Kak?en stop znak? Kje ti vidi? stop znak?" Se obrne okoli, ga opazi, se obrne k meni:

Ker res nisem vedel kdo je in ker me to niti najmanj ni zanimalo, sem resni?no upo?teval nasvet in speljal...

Dobre ?ivce ima?

Napisano

Dobre ?ivce ima?

Sam kaj pa mu druzga preostane - prepri?at audifahrerja v to, da se moti je misija nemogo?e. Lahko zadevo samo pospremi? z nasme?kom.

33112_1.png

Napisano

Sam kaj pa mu druzga preostane - prepri?at audifahrerja v to, da se moti je misija nemogo?e. Lahko zadevo samo pospremi? z nasme?kom.

Absolutno,pravim samo,da je problem, ?e te dobi na levi nogi s slabimi ?ivci...

Napisano

- "Gospod."

- "Ja."

... Ti pa bi moral:"model,a ve? ti kdo sem ?ele jaz"? On:"ne"??

Ti:"I'm the master of lopatas"!!.

Napisano

Dobre ?ivce ima?

?lovek, jaz imam ?eno in pet otrok.

... Ti pa bi moral:"model,a ve? ti kdo sem ?ele jaz"? On:"ne"??

Ti:"I'm the master of lopatas"!!.

Hja, glej, v slu?benem avtu je pa res nimam...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.