Skoči na vsebino

Prigode v prometu

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Boss ima prav in to ?isto vse kar je napisal pa ?e podkrepil je p.organom,ne vem kaj tu ni jasno eni ste verjetno bolj malo na cesti in ne veste koliko je takega sranja. Nekatere sploh ne gane kdo je kriv,ker mislijo da bodo ?e drugi re?evali situacijo in vozijo brezbri?no ker sploh ne ?ivijo ve? v realnem svetu ampak v vitualnem svetu kjer se ti ni? ne zgodi. Danes je pa? tako,?e dobro da so avtomobili tako varni in je ?tevilka mrtvih manj?a od prej?njih let,toda nih?e ne pomisli in pove koliko ve? je pa invalidov kar je pa zelo hudo. Varno vo?njo vsem,tudi Mazdici 2. Lp

Napisano

Am... Ok,boss,te razumem,ampak nekaj me zmoti .. prehitevanje enoslednega vozila je dovoljeno tudi v dolo?enih situacijah, kjer dvoslednega vozila ne sme? prehitevati.

Nejc, kot zagrizen kolesar dobro ve?, da je dovoljenje prehitevanja v dolo?enih situacijah ena najbolj glupa stvar, ker je  na cesti vsaj ene 85% glupih voznikov ki ne znajo oceniti situacije. Posledica je da se kajlajo med nasproti voze?e 4sledno vozilo in kolesarja. Je pa? ?koda hitrosti in je blazno te?ko mal prbremzat za kolesarjem. Tako da ve?ina tistih ki pizdijo nad kolesarji, ima precej dela s pometanjem pred svojim lastnim pragom

Boss, kokorkoli moral si pa? zavreti. Veliko je situacij, ko je manevr bolje izpeljati do konca, kot pa ga prekinjati. 

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

Nejc, kot zagrizen kolesar dobro ve?, da je dovoljenje prehitevanja v dolo?enih situacijah ena najbolj glupa stvar, ker je na cesti vsaj ene 85% glupih voznikov ki ne znajo oceniti situacije. Posledica je da se kajlajo med nasproti voze?e 4sledno vozilo in kolesarja. Je pa? ?koda hitrosti in je blazno te?ko mal prbremzat za kolesarjem. Tako da ve?ina tistih ki pizdijo nad kolesarji, ima precej dela s pometanjem pred svojim lastnim pragom

Boss, kokorkoli moral si pa? zavreti. Veliko je situacij, ko je manevr bolje izpeljati do konca, kot pa ga prekinjati.

Ja se strinjam,da je marsikaj skregano z logiko... Pa? ko ljudje dohitijo kolesarja ,ki se pelje recimo z 30kmh ?utijo potrebo ga prehiteti v isti sekundi, ?e pa dohitijo Traktor ki se pelje z 30kmh,so pa sposobni po?akati tiste pol minute...

Itak je to ena sama ?iv?nost...

Pa? prehiteti se naj gre takrat,ko je to varno , pa naj bo to v kri?i??u,na prehodu ?ez progo ali pa kjerkoli ?e...

ZKL... Zdrava Kme?ka Logika.

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Najdeno preko FB:

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Fak, danes sem bil v ?alcu. To je bila ena najdalj?ih (najve? je trajala) vo?enj na tak?ni razdalji. Najprej 10 km kolona proti Ljubljani nato za nazaj od ?alca do Vranskega zopet 10 km. Katastrofa. Namesto, da bi to re?evali pozimi (itak ni bilo nobene zime letos) se tega lotijo sedaj, ko so za?ele po?itnice v Avstriji in Nem?iji.

Kolone so dobesedno stale, ?e si zavil na stranske ceste si se zagozdil ?e tam in si zopet stal. Nikjer nobenega policaja, ?ele, ko je pri?lo skoraj do kolapsa, so od nekod pridirjali na motorjih. Slovenija, sorry, to je bila katastrofalno organitirano popravilo cest. Pojdite se u?iti v Italijo, kako se popravlja (dela) avtocesto.Nikjer in nikoli ?e nisem stal na avtocesti zaradi tega. Tudi, ?e je bilo speljano vse skupaj po obvoznicah, so na vsakem kri?i??u stali karabinieri in uspe?no urejali zadevo. Kot drugo, tako nediscipliniranih in nekulturnih voznikov nisem ?e dolgo videl kot danes-pravi texas. Od obra?anja na avtocesti, do obra?anja na regionalkah povsod, na nepreglednih ovinkih, na otro?kih igri??ih med igrali in podobnih umotvorih.Na avtocesti, kjer se je dalo voziti normalno ga skoraj ni voznika, ki ne bi vozil 140/uro razen tistih, ki jim avto toliko ne gre. Ugotovil sem, da so postali Italijani na njihovi avtocesti vzorni vozniki proti na?im. Veliko raj?e in lep?e je voziti pri njih kot pri nas... pri nas je to en velik stres...

Napisano

A Vrhnike - Ljubljana 9km zastoja pa nisi opazil? Novo delovisce....

Sej sem ?el ven na Vrhniki. In tam stal kot mona eno uro. Vse je stalo na avtocesti kot na stari cesti. Sej o tem pravim.

Napisano

Se pravi sopotnikom je tudi dano kar jim gre???

Nisem tega napisal. Sre?a je da nasproti ni nih?e pripeljal..

Napisano

Stojim s kombijem in se vklju?ujem na Celov?ko. Z ritjo kombija stojim na delu kolesarske steze(Bad Guy Nejc). Iz leve se mi pribli?uje skupina kolesarjev. Placa ve? kot dovolj , med ritjo kombija in prostin robom kolesarske steze ?e vsaj 1,5m. Vsi kolesarji gredo mirno mimo.

Na1x zverinsko dretje. "Bejz stran,pizda ti materna". Tip na specialki. Mi maha kaj si drznem stati tam (Ja,vem... Ni prav,na izpitu bi padel,ampak... Placa ve? kot dovolj),ka?e sredinca. Se z nezmanj?ano hitrostjo odpelje za mano (Ja,placa za izvoz)...

Se ustavim na naslednji bus postaji,odprem okno... Pride do mene,mi jebe mater... Kje sem kupil izpit...

Mu prijazno svetujem , naj gre ?e 1krog , ker ima vi?ka energije...

Me ne sli?i ,si sname sku?alke (!!!),mu ponovim... Me po?lje v kurac...

Se odpelje. ?ez rde?o...

Za povrh.... enako kolo kot jaz;giant tcr advanced...

Zakaj na take posameznije naletim v slu?benem avtu in ne v civilki????

Ko te je sram da se ukvarja? z istim ?portom kot taki posamezniki.....

Napisano

Smo ti rekli da so ti na specialki ko uni v audiju :)

Mah,kaj pa vem,specialci so povsod,ne sam na specialki.....

Napisano

Mah,kaj pa vem,specialci so povsod,ne sam na specialki.....

Ne obremenjuj se, kot se jaz ne, da vozim znamko, s katero najbolj izstopajo krsceni osli na 4h kolesh. Verjetno sem (skoraj) edini Bayerische Mull Wagnov voznik, ki uporablja smernike, uposteva omejitve ter pogosto ponudi prednost komu s stranske ceste. :)

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Ne obremenjuj se, kot se jaz ne, da vozim znamko, s katero najbolj izstopajo krsceni osli na 4h kolesh. Verjetno sem (skoraj) edini Bayerische Mull Wagnov voznik, ki uporablja smernike, uposteva omejitve ter pogosto ponudi prednost komu s stranske ceste. :)

To sem vedno pravil;ne vidim povezave med znamko vozila in obna?anjem voznika le-tega. Kreteni so povsod in v vsaki obliki....

Napisano

Se bom ?e malo dal v zobe (me ne izu?i :jezicek: )

?e bo en Italijan naredu prekr?ek bo takoj za njim ?e drugi - ?al sem bil nepreviden in sem drugega skoraj fasal v bok... ?lo je za milimetre.

Da se ne bosta Shrek al pa Jures (omenjeni so Italijani) pridu?ala, se bom najprej sam posul s pepelom... ja nisem se peljal po omejitvah in lahko bi ?e v naprej vedel kaj se bo zgodilo a sem bil premalo pozoren do zadnjega trenutka... tko da krivda je moja in jo tudi priznam. Pa? voznikom, ki so svetlobna leta pred nami se je treba umaknit in ne izzivat sre?o. :(

33112_1.png

Napisano

Ok malo je izsiljeval ampak takih primerov imam 10 na dan,tako na take stvari se mora? navaditi v teh norih ?asih. Verjamem pa da na kameri ni najbolj reano in da je bilo vse skupaj bli?e. En nasvet,instinkt in predvidevanje v prometu je danes prvo najpoembneje za prom.predpisi,druga?e si ga slej ko prej naje..! Zoom zoom

Napisano

Se strinjam Bini, sploh pa je zelo pametno preverjat tablice - full pomaga, ker je la?je predvidet, da bo ?tala.

Se pa res ne vidi na kameri, ker ko sva bila vzporedno je ?lo za mi?jega - ?e ne bi potrobil, bi bila skupaj tako sva pa vsak v svojo smer nato cuknila z volanom. Druga?e pa sem tole objavil bolj v opomnik, da sezona je tu in da so na cestah tudi ?e raznorazni veleumi.

33112_1.png

Napisano

To pa sploh... telefonisti so pa posebna vrsta idiotov. Je pa zanimivo, da pri enih sploh ne opazi?, da je za?el telefonirat, pri drugih jih je pa cela cesta, hitrost pade za 20-30km/h, vo?nja v ovinek je neenakomerna in cukajo z volanom, menjava pasu je pa v domeni ostalih, da prepre?ijo karambol.

Najbolj?i pa so vozniki novej?ih premijcev, ki bi jih najraje vpra?al a so tehni?no nepismeni in ne znajo uparit bluetootha, al jim je komaj zneslo kupit najbolj uskubljeno razli?ico avta in ?e za BT nima.

33112_1.png

Napisano

No pa ?e drugi del - jaz ne vem a sem res aboniran na zahodne sosede. To, da se na omejitvi 50km/h vozimo 37km/h me niti ni toliko zmotilo, ampak, da ob tako nizki hitrosti ne more zadeti pasu je pa milo re?eno sme?no. Pol pa k ?e vse predvidim, tudi to da bo zapeljal spet na desno in ostanem varno za njim... si re?em no to je to, ko se vrne nazaj na svoj pas, v?ge levi ?migovec in ko sem vzporedno bumbar spet desno vame. Verjetno si je misli, ?e v prvo ne rata bo pa v drugo.

?e enkrat dobrohoten nasvet, ko zagleda? italijansko tablico, o?i na peclje in nogo na zavoro, ker je velika verjetnost, da se bo nekaj neprijetnega zgodilo.

33112_1.png

Napisano

No pa ?e drugi del - jaz ne vem a sem res aboniran na zahodne sosede. To, da se na omejitvi 50km/h vozimo 37km/h me niti ni toliko zmotilo, ampak, da ob tako nizki hitrosti ne more zadeti pasu je pa milo re?eno sme?no. Pol pa k ?e vse predvidim, tudi to da bo zapeljal spet na desno in ostanem varno za njim... si re?em no to je to, ko se vrne nazaj na svoj pas, v?ge levi ?migovec in ko sem vzporedno bumbar spet desno vame. Verjetno si je misli, ?e v prvo ne rata bo pa v drugo.

?e enkrat dobrohoten nasvet, ko zagleda? italijansko tablico, o?i na peclje in nogo na zavoro, ker je velika verjetnost, da se bo nekaj neprijetnega zgodilo.

Boss, izgleda, da ima? res nekaj z italijani. Meni se nikoli ne zgodi v desetih letih, kot tebi v par mesecih. Se mo pa dogaja z na?imi pacienti tudi ?ez v Italiji. :)

Napisano

Italijana ?imprej prehiteti, tako da niti ne dojame, da se je zgodilo ali pa 100 m varnostne razdalje, ?e se prehiteti ne da. V nasprotnem primeru zagotovljeno bremzanje pred in sredi vsakega kri?i??a na prednostni cesti itd.

Napisano

To pa sploh... telefonisti so pa posebna vrsta idiotov. Je pa zanimivo, da pri enih sploh ne opazi?, da je za?el telefonirat, pri drugih jih je pa cela cesta, hitrost pade za 20-30km/h, vo?nja v ovinek je neenakomerna in cukajo z volanom, menjava pasu je pa v domeni ostalih, da prepre?ijo karambol.

Najbolj?i pa so vozniki novej?ih premijcev, ki bi jih najraje vpra?al a so tehni?no nepismeni in ne znajo uparit bluetootha, al jim je komaj zneslo kupit najbolj uskubljeno razli?ico avta in ?e za BT nima.

Te?ko verjet, vendar res ne znajo upariti BT.

Slovenec sem. Ne jamram. Vozim Mazdo.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.