Skoči na vsebino

Prigode v prometu

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
Pred eno uro je NevLado napisal:

Tole natisnit pa dat pod tablo, da bo folk razumel, zakaj se tam NE parkira.

Lahko tudi skiciraš... Nekaterim ne potegne. Ko jim pa pajek odpelje avto se pa čudijo.

N7rRRL1.jpg

Napisano

Ko takole napišete, se tako enostavno sliši. 

Ampak...

Zakaj mora biti vedno en "ampak"? In zakaj en tak "ampak" vedno vse pokvari?

Torej, ostali smo pri "ampak".

Ampak ne policija ne medobčinsko redarstvo na Goriškem nimata pajka. Zato v dopoldanskem času pride medobčinsko redarstvo, ki mu nalepi listek. Če podrobno pogledate, boste na sprednji šipi videli rdečo "vrečko" z napisom Obvestilo redarstva. Popoldan, ko gredo medobčinski redarji domov, pa te reči prevzamejo policaji. Ker tudi oni nimajo pajka, tudi oni lepijo listke. Je pa tako, da listek lahko nalepim tudi jaz, pa kaj mi to pomaga, avto je še vedno tam in še vedno ovira promet. Če pa ga zakljuknem za BTjko in potegnem v Vrtojbco, sem pa kriv, ker sem se dotaknil tuje lastnine. Narobe svet, kjer je tisti, ki dela narobe, zaščiten kot kočevski medved. Tisti pa, ki dela prav, je pa... Saj se ve, katera stran...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

Včeraj zvečer sem veselo zavil na Trojane na krofe. No, da se mi še dolgo ni ne dremalo, še manj spalo, pa je poskrbela srna z metodo "brake check". Ja, ko pohodiš do konca, zavore res primejo, čeprav na mastni cesti in z zimskimi gumami.

Epilog: avto in srna brez kontakta in brez škode, jaz pa imam kako minuto življenja manj. 😃

Napisano

Bom moral spet malo v avto-šolo, ker so se predpisi očitno precej spremenili. V davnih časih, ko sem delal izpit, so učili, da se 10 metrov od križišča ne sme ne parkirati ne ustaviti.

Zdaj pa ne vem, a po novem to ne velja več ali pa cestno prometni predpisi ob nedeljah ne veljajo. Ali pa STOP znak pomeni, da se tam ustaviš za nekaj ur...

IMG_20220121_125625492.thumb.jpg.da547f9270a897913e5faafa1271e49f.jpg

Težava je, ko se pripelje cisterna s tekočim kisikom. Samo polpriklopnik je dolg 12,5 metra, spredaj pa je še vlačilec pripet. In zaradi ostrega ovinka mora vzeti "malo bolj na široko", se pravi, da jaz zaprem glavno cesto za nasprotni promet, on pa gre na levi pas in skozi križišče spet tik do levega robnika (seveda tam ne sme biti parkiranih vozil), prikolica pa "seka" ovineg in gre tik-tik mimo robnika na desni strani. Če so pa tam vozila, se pa vse skupaj zatakne. Pločnik (kolikor ga je) ni predviden za 40-tonske vlačilce, trava v nadaljevanju pa sploh ne...

Ja, vem, lahko kličem redarje in policijo. In? pridejo, nalepijo listek in gredo. Šofer naj pa čaka nekaj ur ali celo cel dan, da pride lastnik in avto umakne. Ni mi pa jasno, zakaj policaj ne sme pogledat v bazo podatkov in po registrski številki dobiti lastnika ter v telefonskem imeniku poiskat telefonsko številko ter ga poklicat, naj pride avto umaknit. Je policaj nekaj razlagal, ampak nisem razumel...

serviser.gif

Napisano
pred 4 urami je dvorjan napisal:

Včeraj zvečer sem veselo zavil na Trojane na krofe. No, da se mi še dolgo ni ne dremalo, še manj spalo, pa je poskrbela srna z metodo "brake check". Ja, ko pohodiš do konca, zavore res primejo, čeprav na mastni cesti in z zimskimi gumami.

Epilog: avto in srna brez kontakta in brez škode, jaz pa imam kako minuto življenja manj. 😃

Srne nam itak krajšajo življenja. Sploh če je "cesta"mastna :)

Napisano
pred 5 urami je dvorjan napisal:

Žvižgača nabavi in ti ne bo potrebno bremzat pa še živel boš dlje in brez skrbi..... 😀

Napisano
pred 7 minutami je Bini napisal:

Žvižgača nabavi in ti ne bo potrebno bremzat pa še živel boš dlje in brez skrbi..... 😀

Točno, sem videl v eni temi, da ga nekateri imate. Moram probat, saj ni noben strošek.

Napisano

Ker že dolg nismo imeli videa je tukaj en tak, ki je nastal okoli novega leta.

1.) 0:00 Če se ti mudi polagat tlake, imaš velik kamion pol ti pripada prednost tudi, ko zavijaš levo.

2.) 0:18 Enako velja, da je cela cesta tvoja, ostali pa naj vozijo po bankini, al naj pa ostanejo doma.

3.) 0:30 Teslo s Teslo v fazi varčevanja z baterijo - 35-45km/h pa mal vožnje po sredinski črti.

4.) 1:13 Pa še mal zimskih biciklistov, ki zgledajo kot čreda, ki jo spustiš iz ograde. Jebeš pločnik, ta drug pa v lahnem drncu po sredini ceste s sloganom "ni umika ni predaje".

5.) 2:00 Telefon or just plain stupidity? Malo desno, malo levo pa poskus vključevanja na AC s 55km/h. Za pohvalt je edino to, da osebek ni šel takoj še na prehitevalnega, kot taki radi znajo.

6.) 2:55 Z Marcedesom CLA na glavo - ne jebeš folka, ki daje žmigavec, ker pač osebek ima premijca in ostali se po CPP morajo umaknit. Tako kot vozilom na nujni vožnji.

7.) 3:30 Malo iz desnega pasu na srednji pa pol čez par 100m spet nazaj, pa zaviranje pri zeleni luči na semaforju. Pa pejmo na desno in nato prekršek in oster zavoj na levo ter spet čez križišče. Tole pa res ne vidiš vsak dan.

33112_1.png

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Danes opravijo dobavo s "šleperjem" oz. z vlačilcem s polpriklopnikom. Zaradi množice napačno parkiranih avtomobilov šofer nima kje obrnit, zato se dva sodelavca postaviva na glavno cesto in jo zapreva, šofer pa porikverca šleperja v krožno križišče, da bo potem odpeljal naprej. Med tem, ko je šofer rikvercal v krožno križišče, pa se en model (znamke avta namerno ne bom zapisal) odloči in prehiti kolono, ki sem jo ustavil, ter pripelje v krožno križišče mimo mene. Seveda ni pričakoval šleperja v križišču in se mu ni uspelo ustaviti. Škode ni bilo veliko, je pa možakar takoj klical policijo. Ko je policija prišla, začnem jaz razlagat, da šofer ni imel kje obrnit in da sem jaz na tej strani ustavil promet. Pa se model oglasi in razloži, da jaz nisem uradno pooblaščen, da lahko usmerjam promet in da nimam kaj ustavljat promet, da to lahko naredi samo policaj ali medobčinski redar in da mora policaj še mene kaznovati, ker sem skakal po cesti in s tem ogrožal sebe, ker bi me lahko kdo povozil in še promet sem oviral, ko sem skakal po cesti...

Policaj je samo vse popisal in zdaj čakamo poziv k sodniku za prekrške. Moram pa na kakšnem koledarju preverit, če ni mogoče kakšna ta-prava luna...

serviser.gif

Napisano
pred 14 minutami je AmpeR napisal:

Kaj pa une narobe parkirane je policija popisala?

Če sem prav razumel, je imel policaj težave, ker je imel "samo" 25 tistih nalepk za nalepit...

serviser.gif

Napisano
pred 1 uro je Slivka napisal:

Danes opravijo dobavo s "šleperjem" oz. z vlačilcem s polpriklopnikom. Zaradi množice napačno parkiranih avtomobilov šofer nima kje obrnit, zato se dva sodelavca postaviva na glavno cesto in jo zapreva, šofer pa porikverca šleperja v krožno križišče, da bo potem odpeljal naprej. Med tem, ko je šofer rikvercal v krožno križišče, pa se en model (znamke avta namerno ne bom zapisal) odloči in prehiti kolono, ki sem jo ustavil, ter pripelje v krožno križišče mimo mene. Seveda ni pričakoval šleperja v križišču in se mu ni uspelo ustaviti. Škode ni bilo veliko, je pa možakar takoj klical policijo. Ko je policija prišla, začnem jaz razlagat, da šofer ni imel kje obrnit in da sem jaz na tej strani ustavil promet. Pa se model oglasi in razloži, da jaz nisem uradno pooblaščen, da lahko usmerjam promet in da nimam kaj ustavljat promet, da to lahko naredi samo policaj ali medobčinski redar in da mora policaj še mene kaznovati, ker sem skakal po cesti in s tem ogrožal sebe, ker bi me lahko kdo povozil in še promet sem oviral, ko sem skakal po cesti...

Policaj je samo vse popisal in zdaj čakamo poziv k sodniku za prekrške. Moram pa na kakšnem koledarju preverit, če ni mogoče kakšna ta-prava luna...

Če nisi onga v BMW-ju na g***c si zapravil edinstveno priložnost....😇

Napisano
pred 56 minutami je Bini napisal:

Ja pol bi pa sigurno dobu sodnika za prekrške pa krepko kazen. 😶

Glede tega, da je Slivka samo pomagal, spravit kamion iz zoprne situacije ga noben sudija ne bo preganjal. V kolikor pa bi kdo bil smartass pa se lahko vedno postavi kontra vprašanje a pri nesreči ne sme nihče opozarjat na možnost naleta, če ni policaj ali pa redar.

Drugače pa tukaj ni druge kot da se vsak dan kliče policaje naj naredijo red na dostavni cesti. Če ne pridejo pač klic ponavljaš.

33112_1.png

Napisano

Zanimiva štorija, mene pa zanima razplet. Al je potem običajen državljan, ki je zgolj pomagal, odgovoren za nesrečo oz ne - soodgovoren, ali ne? Kaj so pa dejansko policaji rekli? A so kaj namignili, da se to pač ne bi smelo na tak način urejati ali kako?

Napisano (urejeno)
pred 4 urami je Slivka napisal:

Preprosto reci,da si opozarjal mimoidoče udelezence v prometu na počasi vozeče vozilo.

Nisi ustavljal prometa in nisi ga urejal, ker za kaj takega potrebuješ z zakonom določene znake in moraš biti pristojna oseba. In to,da so se ljudje ustavili je njihova dobra volja (in zdrava pamet ter fair play); ti jih nisi silil. 

Jaz bi preprosto rekel " videl sem kako kamionar rikverca, in sem ljudi prosil naj pazijo,da ne pride do naleta ". 

Popravljeno od Nejc1986
Napisano
pred 2 urama je Boss napisal:

Ja pol bi pa sigurno dobu sodnika za prekrške pa krepko kazen. 😶

Glede tega, da je Slivka samo pomagal, spravit kamion iz zoprne situacije ga noben sudija ne bo preganjal. V kolikor pa bi kdo bil smartass pa se lahko vedno postavi kontra vprašanje a pri nesreči ne sme nihče opozarjat na možnost naleta, če ni policaj ali pa redar.

Drugače pa tukaj ni druge kot da se vsak dan kliče policaje naj naredijo red na dostavni cesti. Če ne pridejo pač klic ponavljaš.

Saj ga tudi jaz nebi,zaslužil si pa je 🥴

Boste morali zarisat gasilsko pot in bo mir,verjetno.....👍

Napisano
dne 3. 2. 2022 ob 11:12 je Bini napisal:

Danes, ko sem se peljal iz službe, me je prešinila ena misel.

A ni zanimivo: od vseh avtomobilskih znamk: 

Alfa Romeo
Autobianchi
Bentley
Bugatti
Cadillac
Chevrolet
Chrysler
Citroën
Cupra
Dacia
Daewoo
Daihatsu
Dodge
DS
Ferrari
Fiat
Ford
GMC
Honda
Hummer
Hyundai
Isuzu
Jaguar
Jeep
KIA
Lada
Lamborghini
Lancia
Land Rover
Lexus
Lincoln
Mahindra
Maserati
Mazda
Mercedes
MG
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Porsche
Proton
Puch
Renault
Renault
Rolls-Royce
Rover
Saab
Seat
Ssangyong
Subaru
Suzuki
Škoda
Toyota
Volkswagen

Volvo

in gotovo sem še kakšno zgrešil,

je prva misel: BMW...

serviser.gif

Napisano
pred 5 urami je Slivka napisal:

Danes, ko sem se peljal iz službe, me je prešinila ena misel.

A ni zanimivo: od vseh avtomobilskih znamk: 

Alfa Romeo
Autobianchi
Bentley
Bugatti
Cadillac
Chevrolet
Chrysler
Citroën
Cupra
Dacia
Daewoo
Daihatsu
Dodge
DS
Ferrari
Fiat
Ford
GMC
Honda
Hummer
Hyundai
Isuzu
Jaguar
Jeep
KIA
Lada
Lamborghini
Lancia
Land Rover
Lexus
Lincoln
Mahindra
Maserati
Mazda
Mercedes
MG
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Porsche
Proton
Puch
Renault
Renault
Rolls-Royce
Rover
Saab
Seat
Ssangyong
Subaru
Suzuki
Škoda
Toyota
Volkswagen

Volvo

in gotovo sem še kakšno zgrešil,

je prva misel: BMW...

Ta je dobra.....:bravo:

• 4 tedne kasneje...
  • 2 tedna kasneje...
Napisano

Tale bagerist je pa imel veliko srečo, da se je izšlo, kot se je izšlo ... 

VIr: FB

Rušenje mostu v Trebnjem
Po moje se je bagerist na novo rodil

• Haha 1
  • Začuden 1
  • Zmeden 1

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
pred 19 minutami je Jest napisal:

Tale bagerist je pa imel veliko srečo, da se je izšlo, kot se je izšlo ... 

VIr: FB

Rušenje mostu v Trebnjem
Po moje se je bagerist na novo rodil

U,pismo...

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.