Boss Napisano 9. maj, 2023 Prijavi Napisano 9. maj, 2023 Če koga zanima kako zgleda novi GTA**... no takole. ** GTA - Igra Grand Theft Auto 1 2 3 Citiraj
Shrek Napisano 10. maj, 2023 Prijavi Napisano 10. maj, 2023 Daj počasni posnetek. Je tak hit šou... 4 Citiraj
Boss Napisano 1. junij, 2023 Prijavi Napisano 1. junij, 2023 Kaj pa tole danes https://www.24ur.com/novice/slovenija/prometna-nesreca-zaprla-primorsko-avtocesto.html Uradno počena guma. Neuradno se je pa ravno takrat tam na odstavnem pasu kjer je kamion prebil ograjo nahajalo DARS-ovo vozilo za košnjo trave. Če vozilo ni bilo označeno in povrhu so izvajali košnjo ob času, ko je AC zelo obremenjena bi lahko del krivde nosil DARS, drugi pa kamionar, ki recimo ni bil dovolj pozoren in zbran. Ker ni bilo smrtnih žrtev se tole ne bo kaj dosti raziskovalo in domnevno počena guma bo pokrila DARS-ovo neodgovornost in šoferjevo nepazljivost in bo kriva tehnika. Ljudem pa vržejo kost v obliki voznikov, ki so po nekem ukazu obračali in vozili organizirano nazaj do razcepa razdrto. In to naj bi bil največji možni prekršek za odvzem vozniške in zaplembo avtomobilov - ljudje, ki to komentirajo so na čisto podivjana drhal, ki kliče k linču. Kot pravim, info ni preverjen (dobil od domnevnega očividca, na parkirišču Žusterna) je pa dejansko možen, ker te dni DARS-ovci pospešeno kosijo travo in navadno ob jutranjih konicah in takrat, ko je polno prometa. Fino fajn dokler se kaj ne zgodi. Citiraj
Bini Napisano 1. junij, 2023 Prijavi Napisano 1. junij, 2023 Škoda je še kaj dodatno komentirati,ko je pa tovornjakar tako lepo vse opisal in začinil v svojem stilu....🤔 Citiraj
Slivka Napisano 2. junij, 2023 Prijavi Napisano 2. junij, 2023 (urejeno) Avtocesta ima tri pasove: odstavni pas, vozni pas in prehitevalni pas. Karkoli se je že zgodilo, sem prepričan, da gre predvsem za nesposobnost DARSa in Policije, da potrebujejo štiri ure, da odprejo avtocesto. Jaz mislim, da bi se en vozni pas dalo odpreti po največ pol ure. In se promet počasi premika. Je zastoj, a se premika. Pričakovati, da bodo ljudje štiri ure sedeli v mirujočem avtu na soncu na asfaltu - to lahko edino pazniki v koncentracijskem taborišču... Si pa lahko mislim, kako so to sprejeli vozniki tovornih vozil. Ker s tovornjakom v štirih urah prečkaš celo Slovenijo. In če je dostava vezana na čas, pa sploh zna problem ratat. Recimo, v Revozu imajo točno predpisano uro, kdaj mora biti tam. In če veš, da rabiš do Novega mesta dve uri, pa daš zraven še eno uro za rezervo, potem pa štiri ure stojiš v koloni in prideš na cilj tri ure prepozno... Kar se pa šoferja tiče: res se je za vprašat, kje je policija. Možakar med vožnjo uporablja mobitel za snemanje dogajanja na drugem voznem pasu... Popravljeno 2. junij, 2023 od Slivka 2 Citiraj Od kar imam Forda, sem postal pešec...
Bini Napisano 2. junij, 2023 Prijavi Napisano 2. junij, 2023 Marsikaj sem že videl take bedarije še pa ne..... 1 Citiraj
Alex Napisano 3. junij, 2023 Prijavi Napisano 3. junij, 2023 pred 20 urami je Bini napisal: Marsikaj sem že videl take bedarije še pa ne..... Enako. V vseh teh letih, odkar imam izpit, kaj takega še nisem videl. 1 Citiraj
Boss Napisano 4. junij, 2023 Prijavi Napisano 4. junij, 2023 dne 1. 6. 2023 ob 22:20 je Boss napisal: Kaj pa tole danes https://www.24ur.com/novice/slovenija/prometna-nesreca-zaprla-primorsko-avtocesto.html Uradno počena guma. Neuradno se je pa ravno takrat tam na odstavnem pasu kjer je kamion prebil ograjo nahajalo DARS-ovo vozilo za košnjo trave. Če vozilo ni bilo označeno in povrhu so izvajali košnjo ob času, ko je AC zelo obremenjena bi lahko del krivde nosil DARS, drugi pa kamionar, ki recimo ni bil dovolj pozoren in zbran. Ker ni bilo smrtnih žrtev se tole ne bo kaj dosti raziskovalo in domnevno počena guma bo pokrila DARS-ovo neodgovornost in šoferjevo nepazljivost in bo kriva tehnika. Ljudem pa vržejo kost v obliki voznikov, ki so po nekem ukazu obračali in vozili organizirano nazaj do razcepa razdrto. In to naj bi bil največji možni prekršek za odvzem vozniške in zaplembo avtomobilov - ljudje, ki to komentirajo so na čisto podivjana drhal, ki kliče k linču. Kot pravim, info ni preverjen (dobil od domnevnega očividca, na parkirišču Žusterna) je pa dejansko možen, ker te dni DARS-ovci pospešeno kosijo travo in navadno ob jutranjih konicah in takrat, ko je polno prometa. Fino fajn dokler se kaj ne zgodi. Sem šel tole še na svojo kamero pogledat in glej ga zlomka dejansko se malo naprej nahajata vozila DARS-a za košnjo. Peljal sem se mimo cca 45 minut po dogodku zato je kosilnica že tolk naprej. Čudno je da ni ostankov gume, ker ponavadi ob takem dogodku gumo razcefra, ko naj bi jo razneslo. Tam kjer je prebil ograjo je le ta uničena jedva na širini same širine kamiona. Se pravi je moral it čez dokaj pravokotno. Pa spet nobenih sledov gum na asfaltu, da bi ga kaj zanašalo. Ampak bolj sem šel tole gledat zaradi tistih, ki naj bi samovoljno obračali. Sem vedel, da takrat še ni noben obrnil, ampak je zanimivo, da od zadnjega avtomobila, do zapore ceste s strani DARS-a pri izvozu Razdrto je cca 600m. Zdaj a so bili tako hitri da se še niso nabrali v kar dvomim, al pa so teh zadnjih 600m že spravili na izhod tako kot so tja usmerjali tiste, ki so prihajali na novo pred izvoz Razdrto. Se pravi vse do tja je bila AC blokirana in definitivno ni bilo neke resne nevarnosti, če so avtomobile obrnili in počasi usmerili nazaj proti izvozu. AC v tistem trenutku ni bila drugo kot eno veliko parkirišče. Tako da tole medijsko in komentatorsko dušebrižništvo je po moji oceni čisto odveč, namesto da bi raje spodbujali tako DARS kot policijo, da se čimprej lotijo takega razčiščevanja ceste, če je le mogoče in varno. Tukaj je bilo oboje - mogoče in varno. 2 Citiraj
Tilen5 Napisano 5. junij, 2023 Prijavi Napisano 5. junij, 2023 (urejeno) Guma je priletela v avto od mame od sodelavke, vsaj tako mi je sodelovka pravla,..zdej mogoče je bi pa kak drug del tovornjaka. Na srečo je bila gospa samo porezana od stekla. Popravljeno 5. junij, 2023 od Tilen5 Citiraj Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah.
Slivka Napisano 5. junij, 2023 Prijavi Napisano 5. junij, 2023 Nekam pogosto pokajo pnevmatike na tovornjakih. Mislim, kar se jaz spomnim, jih je kar nekaj: leta 2018 najprej na ljubljanski obvoznici, nekaj mesecev kasneje na Dolenjski avtocesti (mislim, da pri Biču), leta 2019 se je najprej prevrnil tovornjak na dolenjski avtocesti, kakšen mesec ali dva pozneje pa je pri Kranju nekdo trosil pesek po avtocesti, leta 2020 je pri Uncu ena Scania "parkirala" na osebnem avtu, leta 2021 je en Renault pri Razdrtem ustavil na zelenem pasu med obema prehitevalnima pasovoma, in letos pri Studencu... Mislim, eno je avtomobilska guma, ki nosi 700 kg. Pa če poči, avto s trem tonami teže pri hitrosti 130 km/h že nekako ukrotiš. Drugo so pa "profesionalne" gume, ki nosijo štiri tone. In če poči, je zadaj 40 ton teže. Nisem ravno nek matematik, še manj fizik, ampak na kmetih računamo takole: sila = masa x hitrost. Če je 40 ton mase in hitrost 95 km/h, je to enaka sila, kot če z osebnim avtom, težkim 3 tone (5 potnikov, truga na strehi, nosilec s kolesi na vlečni kljuki) voziš s hitrostjo zvoka (okoli 1250 km/h)... Torej take gume ne bi smele kar pokati po dve na leto na tako majhnem področju, kot je Slovenija... In avtobusi imajo podobne pnevmatike - za tiste, katerih otroci gredo zdaj na zaključne izlete in ekskurzije... 2 Citiraj Od kar imam Forda, sem postal pešec...
g.Wankel Napisano 6. junij, 2023 Prijavi Napisano 6. junij, 2023 Danes na Gorenjki spet tole kar je @Boss povedal. Košnja trave ob jutranji konici. Na drugi strani AC vsi bremzajo in gledajo kaj dogaja. 1 Citiraj
Slivka Napisano 6. junij, 2023 Prijavi Napisano 6. junij, 2023 pred 2 minutama je g.Wankel napisal: Danes na Gorenjki spet tole kar je @Boss povedal. Košnja trave ob jutranji konici. Na drugi strani AC vsi bremzajo in gledajo kaj dogaja. In to je tisto, kar mene najbolj jezi! Glej svoj pas in vozi, kaj te briga, kaj je na drugi strani. Če je bila nesreča, kaj dosti čez varovalno ograjo ne boš videl. Boš več videl pozneje na internetu, bodo boljše fotografije. Če je karkoli drugega, pa tudi. Če ne moreš pomagati, vsaj gužve ne delaj... Mi je v takih primerih vsakič žal, da nimam pluga na BTjki. Jih samo poplužim na odstavni pas, pa naj se gledajo... 4 1 Citiraj Od kar imam Forda, sem postal pešec...
Alex Napisano 6. junij, 2023 Prijavi Napisano 6. junij, 2023 pred 34 minutami je MazdaBoy napisal: Hiti počasi 👍 Tej napisi so mi svetski. 👍 2 Citiraj
g.Wankel Napisano 12. junij, 2023 Prijavi Napisano 12. junij, 2023 Uf ja, tej Avstrijci so res zgledni vozniki. Če bi bila za njim še Italijan in Nemec se mi ne bi zdelo nič čudnega. 1 3 Citiraj
Shrek Napisano 12. junij, 2023 Prijavi Napisano 12. junij, 2023 Zelo malo je Nemcev, Avstrijcev in Italijanov... To so vse naši ljudi. 1 1 Citiraj
g.Wankel Napisano 13. junij, 2023 Prijavi Napisano 13. junij, 2023 https://www.24ur.com/novice/crna-kronika/zaradi-nesrece-zaprta-avtocesta-med-tepanjem-in-slovensko-bistrico.html Evo, spet počena pnevmatika 😀 1 Citiraj
Shrek Napisano 13. junij, 2023 Prijavi Napisano 13. junij, 2023 Sumim poceni Kitajske gume. Se lahko marsikdo buni, ampak manjka avtocestna policija. Se na cesti dogajajo stvari, ki niso legalne...in to sredi belega dne. Pa nihče tega ne nadzira. 2 1 Citiraj
Jest Napisano 13. junij, 2023 Avtor Prijavi Napisano 13. junij, 2023 Avtocestna policija je traparija... Saj nimamo skoraj nic avtocest... imamo navadno policijo, ki itak sme tudi na avtocesto ... Verjetno celo brez vinjete Ce bi policijo tako segmentirali, rabimo se podezelsko policijo, pa mestno policija, pa gozdno policijo in vasko policijo ... in na koncu se splosno policijo ... 1 2 Citiraj lp Thomas mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura
Shrek Napisano 13. junij, 2023 Prijavi Napisano 13. junij, 2023 Narobe razmišljaš. Na AC je strokovnejši kader. Poglej frekvenco avtov na AC... Intervencija...vse je na območju AC. Ista ekipa dan za dnem opazi stvari, ki jih ti ne. Že samo pri tovornjakih...veliko policije ne ve, kaj naj gleda... 50 let nazaj je policaj poznal vsako domačijo na deželi...sedaj pa.... 1 1 Citiraj
Jest Napisano 13. junij, 2023 Avtor Prijavi Napisano 13. junij, 2023 In zakaj je potrebno imeto "posebno" enoto... ce lahko znotraj prometne policije izobrazijo iste ljudi? Le ne imenuje se "avtocestna policija"... ampak enostavno samo 2policija"... Se mi zdi, da je to samo zato, da se politiki kregajo med sabo, zakaj so eni to uvedli in zakaj so drugi to ukinili... Jaz ne vidim razlike med obdobjem, ko smo imeli avtocestno policijo in sedaj, ko je "kao" ni ... 1 Citiraj lp Thomas mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura
ignacij Napisano 13. junij, 2023 Prijavi Napisano 13. junij, 2023 Tukaj ima pa @Jest prov. Treba je vedeti, da so na avtocestni policiji delali policisti, ki so bili prerazporejeni iz prometnih policijskih postaj, katerih prioritetna naloga je bila pokrivanje AC še preden so po politični volji ustanovili AC policijo. Torej govorimo o istih policistih, ki so bili zgolj stacionirani na drugi lokaciji. Z ustanovitvijo AC policijskih postaj so hkrati izčrpali obstoječe prometne postaje, ki niso imele več dovolj kadra za kvalitetno delo in tudi pobrali kader iz splošnih postaj. Vglavnem črpali so obstoječ kader iz tam kjer ga je že itak primanjkovalo. Sedaj na AC ni nič drugače kot je bilo v času AC policije. Policisti so se vrnili nazaj na prometne postaje in z isto opremo naprej na isti način nadzirajo AC. Vglavnem, v našem prostoru je popolnoma vseeno ali se imenuje AC policija ali pa prometna policija, delo bo enako opravljeno, nobena enota pa ne more preprečiti zastojev in gužve na AC in preprečiti neumnosti, ki jih počenjajo nekateri. 2 2 Citiraj
Shrek Napisano 13. junij, 2023 Prijavi Napisano 13. junij, 2023 Za moje pojme, je odhod iz baze važen. Baza AC policije naj bi bila NA AC. Intervencija hitrejša... Vsak zase ve.... 1 Citiraj
Bini Napisano 13. junij, 2023 Prijavi Napisano 13. junij, 2023 Oba imata prav, važno, da so prisotni na AC in da tudi kaj delajo... 👍(ko se jaz peljem so lahko na malci....) 😁 1 3 Citiraj
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.