Skoči na vsebino

Mazda 3 (2014)

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Ej...?estitke za nakup Mazdurine,,,,naj ti dobro slu?i,,,,zoom zoom.daj ?e fotko,,,lp

Napisano

Tudi z moje strani ?estitke in hitro objavi kak?no sliko ne glede na to, da je malce umazan. :)

Moram pa dodati samo ?e tole, da je zna biti v mazdi 3 dobra izbira tudi 2.2 dizel, biturbo, ?e dela? malce ve? km in ima? rad hitro vo?njo po AC. Sam ga imam v ?estici in verjami da vle?e od okoli 1000 obratov naprej, tako da z optimizacijo po mojem mnenju trojkica prav leti. :) Mi je pa zanimivo, da ga ni vzel ?e noben foruma? in tudi na avto.netu ni nobene. Sem pa bral da pri?akujejo, da bodo prodali zgolj 5% dizlov pri trojkicah. 

Napisano

Hvala vama :) . Ma jaz sem bolj za bencinarje ;) , ?e bi se veliko vozil po AC bi vzel 165 km bencinarja tako pa mi ve? pomeni malo manj?a poraba, pa ?e ta 120 konjski lepo leti :) . Morem pa ?e malo na?tudirat dolo?ene stvari...ni mi jasno zakaj zdajle ko sem ga parkiral v gara?o niso svetile dnevne LED lu?i? Nekaj mi je zapiskalo, ko sem ?el iz avta gara?o odpret (verjetno kao da ne zazna klju?a, ker sem ga imel v ?epu) in videl da mi lu?i ne svetijo, so se pa pri?gale ko sem zapeljal v gara?o, ker se ?e mra?i...slika jutri :)

Napisano

Amm... se mi zdi da pri mojem DRLji ne svetijo ?e so lu?i dane na AUTO in je avto v P. Je pa res da nisem nikoli 100% preverjal.

Tudi z moje strani ?estitke in hitro objavi kak?no sliko ne glede na to, da je malce umazan. :)

Moram pa dodati samo ?e tole, da je zna biti v mazdi 3 dobra izbira tudi 2.2 dizel, biturbo, ?e dela? malce ve? km in ima? rad hitro vo?njo po AC. Sam ga imam v ?estici in verjami da vle?e od okoli 1000 obratov naprej, tako da z optimizacijo po mojem mnenju trojkica prav leti. :) Mi je pa zanimivo, da ga ni vzel ?e noben foruma? in tudi na avto.netu ni nobene. Sem pa bral da pri?akujejo, da bodo prodali zgolj 5% dizlov pri trojkicah. 

Se mi zdi da je tu bolj fora da so tile mazdini benz motorji brez turbota toliko bolj privla?ni s stali??a vzdr?evanja - brez turbin, DPFa in ostalih ob?utljivih delov in z dost dobro porabo so zelo privla?ni. Obenem pa tudi cenej?i.

(V mojem primeru recimo v ni bilo dizla z avtomatskim menjalnikom na voljo sploh.)

Napisano

Hvala vama :) . Ma jaz sem bolj za bencinarje ;) , ?e bi se veliko vozil po AC bi vzel 165 km bencinarja tako pa mi ve? pomeni malo manj?a poraba, pa ?e ta 120 konjski lepo leti :) . Morem pa ?e malo na?tudirat dolo?ene stvari...ni mi jasno zakaj zdajle ko sem ga parkiral v gara?o niso svetile dnevne LED lu?i? Nekaj mi je zapiskalo, ko sem ?el iz avta gara?o odpret (verjetno kao da ne zazna klju?a, ker sem ga imel v ?epu) in videl da mi lu?i ne svetijo, so se pa pri?gale ko sem zapeljal v gara?o, ker se ?e mra?i...slika jutri :)

glede lu?i.. si imel zategnjeno ro?no? takrat dnevne lu?i ugasnejo, vsaj pri meni..

Napisano

Uuuu hvala vama :)...ro?na je bila zategnjena ja...jo vedno zategnem...ufff sem se ?e bal da je kaj narobe...za vozit je pa res super...skos bi jo vozil :)...

Napisano

V ?em je pa to fora da dnevne ugasnejo, ko zategne? ro?no ?!?!

33112_1.png

Napisano

V ?em je pa to fora da dnevne ugasnejo, ko zategne? ro?no ?!?!

A jih rabis, ko imas zategnjeno rocno? ;)

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Nisi odgovoril na vpra?anje... v Sloveniji je zakon, da morajo vozila v prometu imeti pri?gane dnevne lu?i. ?e recimo zategne? ro?no pred semaforjem na klancu (?e vedno si v prometu tudi ?e avto stoji na cesti) ti lu?i ugasnejo in prakti?no ti lahko policaj potala kazen za nepri?gane lu?i.

?e pri enem avtu nisem videl, da bi imeli tako situacijo - torej why? Zaradi porabe? Ne me smejat, ker poraba dnevnih ledic je tako minimalna, da sploh ni vredno debate pa tudi, ?e bi bile klasi?ne je vse skupaj close to nothing. Torej ker intelekt se je odlo?il za tako re?itev?

33112_1.png

Napisano

?e sem prav razumel zategne ro?no, da gre odpret vrata gara?e - se pravi je motor v fazi delovanja oziroma deluje S/S, kar ?e vedno pomeni, da je aktiven re?im vo?nje.

33112_1.png

Napisano

Ti ne razumes: parking, sneg, rocna party...

Luci ugasnejo, policaj te ne vidi in fase kazen fauvejevc, ker njemu vse gori :-D

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

Sem malo prebral navodila in v njih pi?e,da se dnevne lu?i ugasnejo,ko zategne? ro?no...?udno res ja

Napisano

Tommaazz slikeeeee :) Glede na to da si avatar spremenil me res zanima kak?na barva je tale modra. Deluje po avatarju odli?na. :)

Napisano

Nisi odgovoril na vpra?anje... v Sloveniji je zakon, da morajo vozila v prometu imeti pri?gane dnevne lu?i. ?e recimo zategne? ro?no pred semaforjem na klancu (?e vedno si v prometu tudi ?e avto stoji na cesti) ti lu?i ugasnejo in prakti?no ti lahko policaj potala kazen za nepri?gane lu?i.

?e pri enem avtu nisem videl, da bi imeli tako situacijo - torej why? Zaradi porabe? Ne me smejat, ker poraba dnevnih ledic je tako minimalna, da sploh ni vredno debate pa tudi, ?e bi bile klasi?ne je vse skupaj close to nothing. Torej ker intelekt se je odlo?il za tako re?itev?

Nisem odgovoril na vorasanje, ker ga ne vem... pac nisem nek filozof, da bi se poglabljal v tezke probleme clovestva in sel delat raziskavo o tem, zakaj se pri Mazdi ugasnjeo dnevne luci, ko zategnes rocno... pac se ugasnejo... ane... Mene ne moti... rocne itak ne zategujem v takem primeru, ki si ga omenil (pred semaforjem)... in policajo ne talajo kazni niti za veliko hujse prekrske... bodo pa sedaj lovili take, ki jim pri semaforju na klancu ob zategnjneni rocnimne gorijo dnevne luci... yeah right... komaj cakajo na take... ;)

lp

Thomas

image.png

Napisano

Gledam po internetu pa to sploh ni tako redko (druge znamke vklju?no z VAGi imajo tudi to opcijo in je v enih dr?avah vklju?ena). Nisem pa nikjer uspel najti razloga - morda katere dr?ave to zahtevajo?

Napisano

Hja, pri VAGu zgleda vse parametrizirajo, tako da se to lahko vklopi. Pri Mazdi pa o?itno tega ne znajo, oz. se jim pa? fu?ka za to. Pa to najbr? ni edina stvar, ki se jo ne da preko vmesnika vklju?it/izklju?it.

Napisano

Tommaazz slikeeeee :) Glede na to da si avatar spremenil me res zanima kak?na barva je tale modra. Deluje po avatarju odli?na. :)

Evo bom danes dal obljubim :) ...je bila vceraj cel dan v gara?i :)

Napisano

Verjetno taka :) 

large-image.jpg

2016-mazda-mazda3-i-grand-touring-1.jpg

:P

lp

Thomas

image.png

Napisano

Evo je, moje druge lepotice  :jupiii: , barva je res top  :ouje:

post-9450-0-39499300-1492421565_thumb.jpg

Napisano

Pozdrav,

nisem zasledil, ?e je ?e kdo sra?eval. Zanima me ali se da start/stop sistem permanentno izklju?iti, ker je izklapljanje na gumb vedbo znova kar malo zoprno.

Hvala

Pozdrav

Zatakne? nekaj v gumb za izklop, da je ves ?as "pritisnjen" notri. Vsaki? ko pri?ge? avto se i-stop avtomatsko izklopi in to je to. Po cca 6 mesecev uporabe nobenih stranskih simptomov....

LP

Napisano

Zanima me, kdaj pribli?no vi tankate? Zgleda, da se bom moral to navaditi :) ...namre? tankal sem, ko sta bili ?e dve ?rtici, pri?gala se je lu?ka in kazalo je ?e cca. 60 km...natankal sem pa 38 L :) ...se pravi, da je v avtu ?e bilo najmanj 10 l bencina kar je ?e za cca. 150 km...sem bral, da to ni ravno v redu narejeno, bom pa sedaj po?akal, da mi poka?e 0 pa bom potem natankal. Druga?e pa ra?unalnik ka?e kar to?no porabo.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.