Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Zdravo,

ima ?e kdo na trojki (2014 letnik) dizel 150KM slede?o te?avo? Namre?, v ?esti prestavi, med 110 in 150 km/h - ?im je motor malenkost bolj obremenjen, pod ritjo ?utim vibracije. Trajajo nekje 1,5 sekunde, sekunda pavze in nato zopet... cikli?no, dokler ne razbremenim motorja. V peti prestavi nobenih vibracij, povsem mirna vo?nja. Dvakrat se mi je zgodilo, da je v rahel klanec pri nekje 130-140 malenkost celo cuknilo.

Avto je ?e fejst v garanciji, tako, da bom pri 20.000 km sporo?il te?avo. Strah me je le, da bo prezrta, ?e? to je normalno...

Ideje?

Napisano

Kolk km ima? prevo?enih? A ima? klimo vedno pri?gano?

34910_1.png

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Jaz mam podoben problem. Mazda 6 2014 diesel 150km. V 6. prestavi ko grem naprimer po vrhniskem klancu, za?ne pri 140 KM/h pri cca. 2400 obratih vibracija. ?utim jo na ro?ici menjalnika in ?e nogo naslonom na sredinsko konzolo. Sem uravnote?u kolesa, ampak problem ni izginil. Zdaj ?akam da menjam ?e zimske gume in da dokon?no odpravim vzrok koles.

Sent from my iPad using Tapatalk

Napisano

Lahko so gume. Scentrirat jih daj. Lahko pride do neke resonance med menjalnilom in gumami. Meni je to izginilo ko sem dal letne gume gor spomladi.

Napisano

Uf, pa tok sem napisal je pa prazen post....

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Skratka na 1.generaciji sem imel podobno te?avo. Nikoli ne nisem re?il, sumil sem na gume, feltne, kako pesto...

Na servisu se jim ne da kaj dosti anga?irati.. Je ?e problem se peljat na ac recimo. Upam da re?i?, kljub mojemu optimizmu.

Napisano

Se vedno gre? lahko do pelkota po diagnozo in potem na uradni servis. ?e ne bo ?lo druga?e.

• 1 mesec kasneje...
Napisano

Pred nekaj tedni sem bil na rednem servisu v BTC, pa so bili toliko fer, da so ugotovili, da ga ?e 8.000 km ne potrebujem (menjava olja na 8.000 zaradi 12 mesecev). Super, dober za?etek, si re?em. Potem pa povem ?e za tresenje v 6. prestavi in prijazen gospod brez oklevanja re?e;

"Da, vemo, nekaj vozil ima to napako. Potrebujemo nekaj tednov, da dobimo vse drobnarije za menjalnik (tesnila, nekaj le?ajev) in zamenjamo znotraj garancije. Vibracije bodo odpravljene nekje 50-70%. Avto bo dva delovna dneva pri nas."

Nekje aprila ga peljem na rednega+izrednega, pa bo vse zrihtano. 50-70% bo ravno toliko, sem prepri?an, da se jih ve? ne ?uti.

• 2 meseca kasneje...
Napisano

V?eraj je Zoomka zaklju?ila dvo-dnevni servis. Na menjalniku so zamenjali za 200? materiala - seveda v garanciji - tesnila, le?aji, mazanje 6 prestave,... in moram re?i da je bistveno bolje. Vibracij ni ve? ?utiti.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Panasonic Oled ima dva načina čiščenja matrike. Po vseh letih burn-ina ni.     Normal Maintenance:     Triggers automatically after every 3 to 4 hours of accumulated viewing time. Once you turn the TV off, it runs in the background for about 10 minutes to refresh pixel uniformity. During this time, the standby LED light on the TV will turn orange. [1, 2, 3] Regular Maintenance: A much deeper compensation cycle that triggers automatically every 1,500 hours of use. This cycle takes approximately 80 minutes. You may see a temporary white horizontal line move across the screen while it runs, and the standby LED will remain orange until it completes. [1]  
    • To težavo so z novejšimi modeli praktično izničili. Verjamem pa, da ti je pustilo grenak priokus. Tako kot hibe določenih Mazdinih diesel motorjev. 😉 
    • Pod nevladnike so mišljeni kolesarji in ostali brezdelneži, ki kradejo kolesa in potem razgrajajo pred parlamentom, razne Nike 007 in mukiji, in razni jenulčki in podobni sinčki pomembnih očkotov.  Pustimo gasilce in ostale , ki so zaslužijo se več. Tem zagotovo ne bodo vzeli sredstev. Le mešalcem megle. 😉  
    • Lahko bi ti pokazal moj bivši oled TV, a je žal na odpadu. Lepo je bila vidna vžgana rumena črta od T2 in še nekaj sličic  iz teleteksta. Pri nas je TV vžgana ponavadi  cel dan ( ali je kaka glasba ali pa se gleda sama sebe) . Seveda, če gledaš TV pol ure na dan se ji ne bo zgodilo hudega. Ta vrstica napredka (progress bar) pri T-2 je tipičen primer vsebine, ki povzroča t.i. burn-in (trajno vžgano sliko) ali image retention (začasno ostalo sliko) na OLED zaslonih. Zakaj do tega pride in na kaj paziti: Zakaj je T-2 vrstica problematčna? Visoka kontrastnost in svetlost: Vrstica napredka je pogosto svetle barve - rumena na temnem ozadju. Statičnost in ponavljanje: Čeprav se vrstica premika, se ob vsakem premoru (pause), premikanju naprej/nazaj ali ob prikazu informacijskega traku pojavi na točno istem mestu na dnu zaslona. Kumulativni učinek: Obraba pik pri OLED tehnologiji je kumulativna. Tudi če vrstice ne gledate 10 ur skupaj, se čas, ko je prikazana na istem mestu, skozi mesece in leta sešteva.
    • Bomo rekli  da skupni izdelek. Baterija in software je kitajski, ostalo je mazdino.   Potekalo naj bi tako, da se 6e in CX6e izdelujeta v Kitajski v Changhan tovarni, kjer ima Mazda svoj oddelek, kamor jim Changhan dostavi baterijski sklop, ostalo naredi Mazda.   Kar se tiče tega sodelovanja se ne bo končalo saj Mazda načrtuje še 2 skupna EV modela, tako da tisti, ki bo hotel voziti novo Mazdo bo očitno prisiljen v kompromis ali pa se bo obrnil k Tesli, ki pa je tudi daleč od pričakovanj.    
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.