Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Kdo v sloveniji pa ima naprave, da lahko naredi flush menjalnika in zamenja komplet olje v Mazdinem menjalniku?

Kdo bo naredli analizo ali je bolja menjava komplet (flush) ali je bolje samo zamenjati tiso kar je v karterju menjalni v pretvorniku pa pustiti zaradi dotrajanosti.

En mojster je v Lescah, jaz bom peljal tja..

Slovenec sem. Ne jamram. Vozim Mazdo.

Napisano

A je mo?no dobiti potem vzorec olja, da bi ga dal v analizo?

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano

A je mo?no dobiti potem vzorec olja, da bi ga dal v analizo?

Kolikor sem se pozanimal, mojster v Lescah vedno spusti malo olja, da pogleda kak?no je. ?e je ?e ?rno,"flush" odpade...

Glej video - naslov sem dal na prej?nji strani.

• 4 tedne kasneje...
Napisano

Obljuba dela dolg:

danes sem v Lescah menjal olje v samodejnem menjalniku; pla?ilo 300EUR; 8,5l olja

Vtisi: na splo?no zelo pozitivno, profesionalen in prijazen sprejem, trajanje 2 uri.

Obrazlo?eno mi je bilo, da Mazda uporablja (licen?no?) menjalnike podjetja (ime sem pozabil), ki nima najbolj?e re?itve glede ventilov, kar ob?utim tudi sam, saj mi avto, ki je hladen pri prestavi iz R v D cukne, ?e speljem normalno. Vedno moram nekaj sekund potem, ko prestavim v D, po?akati in avto normalno spelje. Napaka (bolj nev?e?nost) je znana, Mazda (vsaj uradno) re?itve nima. Zaradi ob?utljivega ventilskega sklopa, mi je lastnik servisa (g. Rok Poga?nik) priporo?il menjavo olja na 60.000 km - za razliko od obi?ajnih, kjer priporo?ajo na 100.000km.

Sam sem menjal pri 142.000km in ?e ni bilo prepozno (olje ?e ni bilo pre?gano in polno ostankov oblog iz lamel).

Po menjavi priporo?ajo 600-800km zmernega pospe?evanja, brez uporabe "kick-down". Ravno tako naj bi se izogibal ostrega speljevanja - nekaj v zvezi z u?enjem elektronike. To bo seveda upo?teval, en teden bom ?e zdr?al ;)

Zadnje ?ase sem opa?al, da se prestavljanje bolj ?uti (sunki). Pri vo?nji iz Lesc do Medvod je bilo tega manj. ?utilo se je ?e malo pri speljevanju, kasneje med vo?njo pa sem menjavo prestav zaznal predvsem po zvoku motorja (in obratomeru).

Zaenkrat zadovoljen.

PS: pa ?e receptorka je prav lu?tna (in prijazna).

Napisano

Hmm, good to know, hvala :)

Cukanje pri menjavi z R -> D ko je menjalnik hladen sem pa jaz tudi opazil pri mojem. Sicer zelo ob?asno, ampak se zgodi.

Napisano

Zaradi ob?utljivega ventilskega sklopa, mi je lastnik servisa (g. Rok Poga?nik) priporo?il menjavo olja na 60.000 km

Na 60 Kkm?  ?zmeden? Da si nisi ti tole priporo?ilo mal zmislil. Zaradi receptorke... :aaaaa:

Pred dvema tednoma prvi? dal menjat olje v DSG-ju. Samo olje je bilo 160? + ddv.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

Se ve...kaj si mislil,da sliko od menjalnika?

Ja kaj pa vem, Labi ma v?asih tud mal ?udne pa si je mogo?e za?elu sliko od lastnika servisa Roka Poga?nika :ne vem:

33112_1.png

Napisano

V tej debati meni nekaj ne gre vkup. Mazda trdi, da je njihovo olje v menjalnikih ve?no, in bohnedaj da podvomi? v to ker gredo potem tukaj eni v luft. Po drugi strani menjalnikmojster priporo?a menjavo na 60 Kkm. A ni razlika med obema trditvama ?

Po eni strani tud renold zauka?e menjavo olja v motorju na 30Kkm, mehanik pa potem re?e da je bolje na 15Kkm. Po tretji strani pa poznam nekoga ki je brez menjave olja v ma?ini naredil ?ez 200Kkm (?koda 1,9 TDI) in ni imel problemov.

Bojim se da za vsemi temi menjavami olj v na?ih avtih stoji samo oljni lobij.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

Skoraj vsi proizvajalci avtomatskih menjalnikov zatrjujejo, da olje ni potrebno menjavati ker je zaprt sistem. Jaz v svojem avtomatu (Aisin TF-80 SC) menjam na 60Kkm. Tako so delali prej na poobla??enem servisu in tako bom delal naprej. Ker tole, da se olja ne menjava pri meni ne pije vode.

N7rRRL1.jpg

Napisano

Bojim se da za vsemi temi menjavami olj v na?ih avtih stoji samo oljni lobij.

?e si v to prepri?an, potem nehaj menjati olje...

Napisano

Vem za primer ko so ?li menjati olje v avtomatu in potem je kmalu shodil v maline menjalnik.

Saj potem ne ve? kaj bi naredil ?lovek.

N7rRRL1.jpg

Napisano

Ja, jaz pa vem za primer ko je nekdo menjal zobati jermen v avtu in mu je potem ma?ina takoj zru?ila. To pomeni: NE MENJAVATI JERMENA! NIKOLI! ;)

(Vseeno bi bilo lepo ?e bi se Mazda uradno zjasnila kako dolgo so oni mnenja da njihov menjalnik kao dela brez menjave olja.)

Napisano

Pa to je to, brez servisa, brez stresa. Kupi? avto in vozi? dokler ne zru?i. Potem gre? po novega. ?e imamo kaj, pa imamo dnar. Je tako?

Napisano

Vem za primer ko so ?li menjati olje v avtomatu in potem je kmalu shodil v maline menjalnik.

Saj potem ne ve? kaj bi naredil ?lovek.

Poglej video.

Res je, menjava olja lahko poslab?a stanje - ?e se ?aka predolgo. ?e se ti ne da gledati vsega, glej od 5:00 dalje

Napisano

Zato sem pa prav vesel, da se je na mojem avtu to menjalo redno (60Kkm).

N7rRRL1.jpg

• 2 tedna kasneje...
Napisano

To bi naj bilo pravo olje za Mazda menjalnike

RAVENOL ATF FZ

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.