Nissan Qashqai
Ustvari kratki URL
-
Zadnja sporočila
-
Nimam izkušenj s tem. Kliči na policijo in vprašaj. Povej stanje, povej da te samo zanima informacija kje pridobit kopijo zapisnika. Če boš prijazen, bojo menda že povedali kako in kaj. Samo totalko ti bo izplačala njegova zavarovalnica, ne tvoja. Tako da trenutno še ne moreš rečt, da ti 500€ ponujajo.
-
Eeee, to je tudi še težava, ki jo še moram rešiti. Namreč, policijskega zapisnika nisem dobil, zato ne vem, katera zavarovalnica je njegova... A ta zapisnik policaji pošljejo po pošti al ga moram it iskat sam? A to kar na policijsko postajo? Ker baje da je razlika a je policija al je prometna policija...
-
Katera zavarovalnica. Po navadi so izplačevali 80% Eurotax-a. Če si se pritožil, si lahko kaj več dobil. Za poškodbe, pa preberi točno kaj nudi AO, ki je zakonsko obvezna. Vem da AO+ krije poškodbe povzročitelja voznika, tako da bi lahko AO krila ponesrečenca.
-
Začenjajo se pa težave z zavarovalnico. Ima kdo kakšne izkušnje s tem? Ker oni so ocenili, da je avto vreden 1.000€, da je razbitina vredna 500€ in mi ponujajo 500€ odškodnine. Jaz pa sem januarja na tem avtu menjal zobati jermen in vse kar sodi zraven, ter izpušno cev in amortizerje. Vse to je bilo okoli 1.100€... Poleg tega me zanima, ali njegova zavarovalnica plača tudi kakšno odškodnino za telesne poškodbe hčerke? Ima kdo kakšne izkušnje, kako gre to naprej?
-
Hja, glej, pa ti bom spet malo ugovarjal. Ja, saj po eni strani bi ti mogoče celo lahko dal prav: dlje kot imaš izpit, več kilometrov si prevozil... Po drugi strani pa poznam ljudi, ki imajo izpit že zelo dolgo, na leto pa prevozijo malo kilometrov. In kolikor jih vidim, ... ... ... ma, če moram kdaj z njimi, se kar krepko držim za ročaje in sedež in se z nogami upiram v tla... Poznam pa tudi ljudi, ki imajo vozniški izpit malo časa - a so kljub temu naredili veliko kilometrov. In vidim, kako peljejo, kako reagirajo, že to, kako držijo volan. Čim nekdo volan tako krčevito stiska, da ima na rokah vse členke bele, že ni dober znak... In poznam človeka, ki je bil star 87 let, pa je vozil povsem zanesljivo - kljub letom. Tako da, ja, kar se kilometrov tiče, ja, več ko se jih prevozi, več je izkušenj. Kar se pa časa posedovanja vozniškega dovoljenja tiče, tu bi ti pa ugovarjal. Vsaj jaz osebno grem raje v avto nekomu, ki na leto naredi 15.000 km, pa ima izpit šele dve leti kot pa nekomu, ki na leto naredi 5.000 km, pa ima izpit že šest let... Je pa tako, da je vsak enkrat začetnik in da do izkušenj ne more priti drugače kot z vožnjo. Tako da bodo začetniki vedno na cesti. In to je treba dati v račun, ko je kdo za volanom...
-
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.