Skoči na vsebino

Rekreacija (kolesarjenje, tek, pohodništvo,... )

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Jaz pa sem danes odtekel dva kroga in pol. Fak, nimam nič kondicije. Morje je premrzlo, za tek je vreme kar pravo. 

IMG_20250730_193807.jpg

pred 2 urama je Bini napisal:

Malo trkinga zjutraj v okolici Novalje, zanimivi razgledi in pusta pokrajina.... :nevem:

IMG_20250730_172243.jpg

IMG_20250730_070633.jpg

IMG_20250730_070523.jpg

IMG_20250730_071426.jpg

IMG_20250730_082047.jpg

IMG_20250730_082429.jpg

IMG_20250730_093302.jpg

IMG_20250730_100131.jpg

IMG_20250730_084653.jpg

Moj bivši sodelavec rine vsako leto v to Novaljo. Da mi je vedet, kaj tukaj vidi?🤔 

Napisano
Pred eno uro je Alex napisal:

Jaz pa sem danes odtekel dva kroga in pol. Fak, nimam nič kondicije. Morje je premrzlo, za tek je vreme kar pravo. 

IMG_20250730_193807.jpg

Moj bivši sodelavec rine vsako leto v to Novaljo. Da mi je vedet, kaj tukaj vidi?🤔 

Saj vidiš, kamen in sonce vmes pa voda... 😁

Drugače pa je tu 80%mladine,ki se zabavajo v Zrčah(luda kuča) 🤮🤕🥵

Mi starejši pa v Stari Novalji uživamo v miru in zjutraj kak pohod naredimo in hitro mine dan. Jutri še osvojim vrh Paga in nato v petek odrinem iz tega kamenja v zeleno Slovenijo.... 🤗

Napisano
pred 3 urami je Alex napisal:

Morje je premrzlo

Tudi jaz sem danes samo gležnje namočil. Naj bi bilo 24, ampak kaj, ko se privajamo na globalno segrevanje... 😄

Napisano (urejeno)
pred 5 urami je Alex napisal:

Mi rinemo v kamp Straško (kar je skoraj isto kot Novalja) vsako drugo leto.

Zakaj? Ker je prikolica od firme (poceni), ker je do morja 10m in ker je do diving centra 30m. 

Ampak to je tudi vse. No ja, med drevesi je 3,5m - točno prava razdalja za ležalno mrežo.

Popravljeno od Mraušk Mčk
  • Všeč 1
  • Ljubim 1

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano
pred 14 urami je Mraušk Mčk napisal:

Mi rinemo v kamp Straško (kar je skoraj isto kot Novalja) vsako drugo leto.

Zakaj? Ker je prikolica od firme (poceni), ker je do morja 10m in ker je do diving centra 30m. 

Ampak to je tudi vse. No ja, med drevesi je 3,5m - točno prava razdalja za ležalno mrežo.

To se dejansko drži Novalje in vem, da je tam malo boljši kemp👍

Jaz sem pa danes osvojil najvišji vrh Paga, ki ni bog ve kaj zahteven je pa zato toliko bolj razgleden in se vidi daleč na okoli npr. veliko otokov Rab, Krk, Cres, Lošinj, Silba,Olib, Ist, Dugi otok in seveda Velebit... :danzoman:

Na skrajnem severu Paga pa leži rt Lun kjer je tudi čudovit razgled proti severu Jadrana... 👌🤗😉

IMG_20250731_073218.jpg

IMG_20250730_191102.jpg

IMG_20250731_072753.jpg

IMG_20250731_072823.jpg

IMG_20250731_075526.jpg

IMG_20250731_081725.jpg

IMG_20250731_104835.jpg

IMG_20250731_105212.jpg

IMG_20250731_105427.jpg

IMG_20250731_110917.jpg

Napisano

Od včeraj od kolesarjenja sem mel fajn zategnjene noge,..tako da sm danes šel malo pretegnit. Mislil sem da ne bom šel nikamor ma je po uvodnih 5km lepo steklo. Tko, da na tempo 24,3Kmh povprečne.

image.png

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah.

Napisano

Danes sva z Etcho-jem zopet ubrala eno krajšo turico čez drn in strm. 

Se malo pozna na kondiciji, da  par mesecev nisva vozila po kaki progi. 

Za prvič po dolgem času je bilo super, saj je v gozdovih senca in se da vozit klub vročini. 

IMG_20250801_205336.jpg

Napisano (urejeno)

Ssm dobil prejšni teden stojalo servisno za kolo(da ga bom pral gor pa lažje namazal ketno) za tistih 25eur al kolk je blo in je presenetljivo robustno in kvalitetno narejeno. Zdj rečmo, da mi ne zrija takoj 🤣 dhecatlon roba, dovolj da drži teh 11kg kolkr ima moj MTB.

Popravljeno od Tilen5

Napisano
pred 1 uro je Tilen5 napisal:

Ssm dobil prejšni teden stojalo servisno za kolo(da ga bom pral gor pa lažje namazal ketno) za tistih 25eur al kolk je blo in je presenetljivo robustno in kvalitetno narejeno. Zdj rečmo, da mi ne zrija takoj 🤣 dhecatlon roba, dovolj da drži teh 11kg kolkr ima moj MTB.

ti kr maž da nau suha :)

js sm pa včer dobil zic, ročke pa neki drobnarije. Tak da sm danes ročke in zic zmontiral. naslednji teden grem pa sprobat 

Napisano

Jaz sem zdej s z zicem dal 5 fur skozi,.. opažam da lepše gonim, lepša drža, nič mravljincev za zapestu,..je pa trši, ampak se mi je rit skor privadla,..se vidi da je za cestno kolo narjan

Napisano

Meni so pri nakupu kolesa, ki naj bi bil all mountain/light enduro, podtaknili zic, ki je za moje pojme cestni, pa ne prav poceni. SLABŠEGA ZICA NA GORCU ŠE NISEM IMEL. 

Pozicija na gorcu je precej drugačna od tiste na cestaku, še hlače ne pašejo iste na enega in drugega. 

Je pa res, da edino praksa pokaže, kaj komu bolj ustreza. 

Napisano (urejeno)

Danes, kdor je želel plavat, je rabil lopato za odmetat klobučnjake stran (Piran). 

20250803_190600.jpg

Popravljeno od etcho
  • Začuden 1
  • Žalosten 1
Napisano

Jaz sem takoj na začetku opazil, da z enobatnimi zavorami ne bo šlo. Občutek je bil, da to ne bo nikoli ustavilo pa še take zvoke je spuščal, da se je pol živali iz hoste preselilo v mesto, kjer majo več miru.

V glavnem, zamenjal za dvobatne in čist druga zgodba. Filing, da se na zavore lahko spet zaneseš je fenomenalen.

33112_1.png

Napisano
pred 12 minutami je Boss napisal:

Jaz sem takoj na začetku opazil, da z enobatnimi zavorami ne bo šlo. Občutek je bil, da to ne bo nikoli ustavilo pa še take zvoke je spuščal, da se je pol živali iz hoste preselilo v mesto, kjer majo več miru.

V glavnem, zamenjal za dvobatne in čist druga zgodba. Filing, da se na zavore lahko spet zaneseš je fenomenalen.

Misliš reči, z dvobatnih si prešel na 4batne.

Napisano

Jure, da te razočaram. Predelava gorca na elektriko je smiselna, če ga uporabljaš samo za v štacuno.

Poleg 4batnih zavor bi ti rabil minimum 203mm diske. Še bolje 220mm. Ampak grem stavit, da ti na tistih tiniwini vilicah, ki se krivijo že ob najmanjšem stisku bremze, piše max 180mm rotor. Da jih ne skrivi preveč.

Nisem še videl rotorjev , ki bi imeli novi debeline več kot 1,8mm tako da tale tvoj 3mm rotor te bo zagotovo preživel:lol:

Za 100riti je edino, če slučajno uporabljaš metalika zavorne obloge, da poizkusiš z organskimi, ali obratno. Samo ne vem če je pri cenejših bremzah sploh možna izbira. 

Ampak Jure, nazadnje ko sva se videla pred 12imi leti si imel 70kg. Kje ti je uspelo dobiti dodatnih 25. 

Napisano
pred 9 urami je jures napisal:

Bil pri Zupancicu - Vally. Gremo iz 160/180 na 180/203.

Me je prislo toliko kot 14 dni kampiranja v Franciji....:)

Glede kampiranja to je tud rekreacija, izjemni kampi, elektrika, tus vse, se vedno tam okoli 20€ za dva s prikolo in avtom na noc....kot v studentskih casih. Neprecenljivo v osrcju Alp.

20250804_085759.jpg

komplet 4 batnih od shimano bi lahka dobil za cca 60€+ poštnina, pa so plošice že not :) tko da če ne misliš menjat kolesa mogoče pametna nadgradnja. 

WWW.BIKE-DISCOUNT.DE

Ti zna pa sedaj vilice zvijat zarad večjih diskov. Najbolj opazno pri zavirnanju s sprednjo zavoro pri višjih hitrostih na asfaltu.

Napisano
pred 8 minutami je jures napisal:

Bom pazljiv. Ne verjamem pa da je stopping power toliko vecji  nenazadnje je povrsina stika ploscic celo manjsa s tem shimano diskom kot tektro (se vidi s slike), vecji disk naj bi prinesel vec hlajenja v prvem.

Al8 si mislil zato ker je zavorna tocka zdaj malo bolj ven glede na radius?

Sem pa falil zeninega, ni bil 160/180 ampak 160/160, sem sel nazaj zamenjat 203 za 180....

Večji diski = večja moč bremzanja=boljše hlajenje. Še kako zvija vilice pri močnem bremzanju, 

(poglej si kak video- počasen posnetek). Še posebno malo težji kolesarji velikokrat montirajo močne vilice. 

Napisano
pred 14 minutami je jures napisal:

Ne verjamem pa da je stopping power toliko vecji  nenazadnje je povrsina stika ploscic celo manjsa s tem shimano diskom kot tektro

V tovarniških podatkih za vilico piše, koliko je maksimalno dovoljen premer rotorja. Stavim, da si presegel. Nič bat, ne bo se odlomila. 

Problem vibracij pri zaviranju ni samo v bremzah, če je vilica prešvoh, lahko gor natakneš katerekoli bremze, pa bo vibriral (podobno je bilo tudi na moji mazdi v času 300+ Kkm sem sprobal in nataknil gor katerekoli neoriginal diske in ploščice, pa je vseeno treslo) 

Ampak zadnja zavora na tvojem biciklu bi bila pa komot 203mm če že poizkušaš povečati hladilno površino.

Poleg tega bi lahko šel na pregrešno drage diske z alu sredico ki se podaljšuje proti centru kot hladilno rebro. Zraven seveda pašejo ne prav poceni zavorne obloge s hladilnimi rebri. Pazi, dobro sem se šolal na lastnih izkušnjah. Točno to sem naredil na tastarem biciklu - s 180 sem šel 203 in na vsa mogoča hladilna rebra tako na diskih kot na zavornih oblogah. Pomagalo je pa kurckej. Pri tanvem biciklu ni nobenih hladilnih reber ne na diskih ne na oblogah. So pa zato zavore 4batne in vilice so ornk. Ne trese ko je vroče. 

S TBA - jem se absolutno strinjam,da bi 4bati močno pomagali, ker bremze res lepše delajo pa ne zaradi večje zavorne moči. 

Upam, da ti nadgradnja popravi stanje. 

Če si bil kdaj lastnik mazde ti tresenje bremz pri zaviranju res nebi smelo motit. :lol:

Napisano
Pred eno uro je Alex napisal:

Še posebno malo težji kolesarji velikokrat montirajo močne vilice. 

Dobr, da si načel tole temo... kakšni so predlogi za močnejše vilice in amortizerje, da se da nastavljat. Ker trenutne so glih bolj za silo.

33112_1.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.