Skoči na vsebino

Chip tuning M6 GJ 2.0 145 bencinar Skyactiv

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Ni slabo +25KM, ampak da dizla iz 150 na 210KM je pa ?e kar wow faktor

33112_1.png

Napisano

Ni slabo +25KM, ampak da dizla iz 150 na 210KM je pa ?e kar wow faktor

To ni ni?. Za dirkanje navijejo ta dizel motor na 4o0 konjev in zdr?i. Se pravi,da ima veliko rezerve.Ampak kako je pa z menjalnikom in sklopko je pa drugo vpra?anje.

http://www.trucktrend.com/cool-trucks/1403-inside-the-400hp-mazda6-race-cars-diesel-speed/

Napisano

To ni ni?. Za dirkanje navijejo ta dizel motor na 4o0 konjev in zdr?i. Se pravi,da ima veliko rezerve.Ampak kako je pa z menjalnikom in sklopko je pa drugo vpra?anje.

http://www.trucktrend.com/cool-trucks/1403-inside-the-400hp-mazda6-race-cars-diesel-speed/

?e ?e, seveda gre bistveno dlje ampak nikakor samo z ?arjenjem po ra?unalniku in spreminjanjem map.To je osnovni tuning brez hardwerskih menjav in da dobi? 60KM plusa je men dokaj fascinanantno.

33112_1.png

Napisano

Za 2,2 dizle je ?ipanje na 210 PS ?e dolgo znana in preizku?ena zadeva: http://www.css-tuning.com/galerija-vozil/mazda/mazda-6-22d-skyactiv-150-hp

Bencinarji pa so toliko bolj redki, da je te?ko najti uporabnika z izku?njami iz prve roke. Tudi na njihovi strani v galeriji ga ni, moj avto pa se je na seznamu mo?nih tuning kandidatov pojavil na dan, ko sem jim poslal povpra?evanje. :)

Cena naj bi bila okoli 300 EUR z vklju?enimi dyno meritvami.

Napisano

OK, uni dirkalni dizli imajo kar 63% original ma?ine ampak to vklju?uje vse ?raufe, blok, glavo... Vseeno je impresiven podatek, da blok zdr?i.

Kar se pa CSS ti?e ima pa prijatelj kar pozitivne izku?nje (Opel Corsa GSI in Impreza boxer dizel). Tko, da 300? ni drago. ?eprav pomoje on dobi iz tujine generi?no remap mapo in jo samo nalo?i gor. ?e bo? ?el k njemu samo napi?i, a je zavrtel nekajkrat in popravljal mapo ali je zavrtel enkrat, nalo?il novo mapo in drugo. Namre? s custom mapo se v?asih da ?e kakega konja ve? potegniti. 

• 5 mesecev kasneje...
Napisano

Da malo odprem spet tole. Glede na komentarje po drugih temah, mislim da nas kar nekaj mika 170HP na bencinskih trojkah..

Vem, da je razlika v prestavnem razmerju napram g165, ampak vseeno - se je kdo ?e opogumil in kak?ne so izku?nje? Je vredno reskiranja z garancijo? :)

Napisano

Glede prestavnega razmerja pa menja? menjalnik od G165, glede nato da je motor isti bi moglo pasat.

Pri Hondi sem jst menjaval menjalnik z kraj?im prestavnim razmerjem, ker so deli med motorji iste serije pasali med sabo.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Napisano

Pospe?ek izpod 8 sekund se mi zdi ?e zelo soliden!  :jupiii:

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Final drive je druga?en, menjalnik pa enak. Z menjavo diferenciala je preve? dela in stro?ka

?ipane G120 in G145 naj bi bile za odtenek hitrej?e 0-100 od G165, saj je potrebno menjati le iz prve v drugo. Pri G165 gre druga le do 95 km/h (napram cca. 115), torej se ?e s tem izgubi cca. nekaj desetink.

Napisano

Final drive je druga?en, menjalnik pa enak. Z menjavo diferenciala je preve? dela in stro?ka

?ipane G120 in G145 naj bi bile za odtenek hitrej?e 0-100 od G165, saj je potrebno menjati le iz prve v drugo. Pri G165 gre druga le do 95 km/h (napram cca. 115), torej se ?e s tem izgubi cca. nekaj desetink.

Pol sekunde ziher, ?e ne ?e ve?.

33112_1.png

Napisano

Mene pa zanima, koliko pridobi? pri navoru? Ker pomojem bi blo ravno to fajn, da bi avto ?e pri malce ni?jih obratih lepo vleku in ne od 3500 dalje. Edino, ?e potem to re?i? z drugim menjalnikom (kar pa najbr? stane celo premo?enje). 

Napisano

Uu hvala za iz?rpne informacije.. Druga?e se zavedam, da pri manj?ih obratih ?ude?a brez turbine ne bo in sem ?e itak vajen prestavit v ni?jo kadar pospe?ujem. Bolj me moti to, da se v vi?jih jasno ?uti, da je mo? blokirana.

Prestavno razmerje pa sklepam da me bolj ne bo motilo, kot naj bi me motilo ?e zdaj?

Napisano

Tudi jaz imam namen ?ipati svojo trojko v prihodnosti. Nekdo mi je priporo?al Tunerca, ima kdo izku?nje z njim? Bojda bi lahko iztisnil nekje 180 konjev... 

Napisano

180 jih dobi? z drugim airboxom, ki na tehni?nem ne bo ?el skozi. Realno je 170 oz. max 175, jaz bi 165 pustil tako, kot je, saj 5 do 10 PS ne bo? ob?util.

Napisano

?e bi bil jaz na tvojem mestu , ki ima? G165 sploh nebi optimiziral ECUja , ker se ti ne izpla?a . ?e bi imel G120 ali G100 se izpla?a . Raj?i se malo poigraj z air boxom in pridobi? do 10 konji?ev.

Prirastek bi bil zelo minimalen 10 mogo?e 15 konji?ev in 5NM  tega sploh nebi ob?util , stro?ek bi pa bil 300evri?ev .

?e se pa bo? odlo?il za optimizacijo ECUja ti pa priporo?am Tunerc , ker on ro?no popravlja mapo CSS pa nalo?i ?e narejeno mapo .

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.