Skoči na vsebino

Kava


Shrek

Priporočeno sporočilo

  • Odgovori 3,4k
  • Ustvarjeno
  • Zadnji odgovor

Najbolj aktivni uporabniki v tej temi

pred 17 minutami je Shrek napisal:

Kakšno kavo pijete doma? Turško? Expresso? Filter kavo?

Expresso, kafetiera Alessi, kava znamke Illy. Včasih, ko nimam pri roki Illy pa lavazza cream. V službi pojem lavazzo. 

 

 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Barcaffe classic mi je super, brez sladkorja in malo hladnega mleka. Barcaffe s cimetom je tudi dobra, to je nek nov okus, ki ga zdaj promovirajo :)

 

Najbolj grozna kava, ki sem jo kdaj pil, je pa imela kolegica neko NONI kavo, to pa je bila brozga.

  • Všeč 1
  • Žalosten 1

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Pred eno uro je Janez007 napisal:

Barcafee, velika šalca za čaj 2 x na dan z dodatkom prekuhanega mleka/smetane iz vaškega mlekomata (3,9 % maščobe). Pa še 1 do 2 šalci pravega črnega čaja z mlekom.

He, He, mi je všeč tvoja natančnost pri vsakem odgovoru. 😊Tipo, pijem kavo, 37% mešanico arabice iz Etiopije, in 63% robuste iz Kolumbie. Pražena mora biti seveda pri 260°C. Sladkam jo z neprečiščenim in nerafiniranim sladkorjem iz bio sladkornega trsja iz Kube. Obirati ga morajo ob 12.30 po lokalnem času. Pijem kavo z tempeturo 56°C.🤗 Malo zafrkancije mora bit. 😁

V glavnem mi je tvoj slog pisanja všeč... 

  • Všeč 3
  • Haha 1

 

 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Uuuu... Najprej odprta tema o cepljenju, potem o prehrani,zdaj pa kava.... Zakon. Neki zame. 

 

Jaz sem kofetar iz navade. Pijem obvezno nesladkano. Ponavadi podaljšano, če hočem malo se razvajati pa z mlekom ali kapučino. 

 

Doma si delam instant navadno . Meni je kava kava. Že tako imam izredno slabo razvit vonj/okus in mi je vse isto... Tako da pijem kavo iz navade; mojih 5minut. Ali ko sedim v kafiču in gledam svoj bajk ali pa berem časopis nekje v kotu "svojega" rockerskega kafica. Verjetno so to isti občutki,kot ko si kadilec prižge cigareto. 

 

Ob vsem sranju se mi zdi kava še majhno zlo.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Doma tursko (vecinoma barcafe ali santana) ker jo pijem samo jaz in je tko najlazja priprava. Zjutraj in popoldne eno dozo z malo mleka.

 

V sluzbi imamo dolce gusto aparat in se pripravlja lungo brez mleka ali cesarkol.

 

V gostilni v 99% primerih narocim kapucino :)

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Če v Italiji naročiš kapučino dobiš eno veliko skodelo polno kapučina. Ponavadi zraven zahtevam kruh, da si ga drobim noter. 

pred 2 urama je Boss napisal:

Ne pijem kave sploh ... pa tko rad bi sodeloval v tej temi :hudicek:

😳Si eden redkih, ki jih poznam, da sploh ne pije kave ali take ali drugačne. Ja no, nič hudega. Je pa baje kava zelo zdrava v zmernih količinah. Jaz recimo ne morem piti črne kave brez mleka. Ali pa mleka brez kave. Tega pa sploh samega ne prebavim. 

  • Všeč 2
  • Začuden 1

 

 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 19 minutami je Alex napisal:

Če v Italiji naročiš kapučino dobiš eno veliko skodelo polno kapučina. Ponavadi zraven zahtevam kruh, da si ga drobim noter. 

😳Si eden redkih, ki jih poznam, da sploh ne pije kave ali take ali drugačne. Ja no, nič hudega. Je pa baje kava zelo zdrava v zmernih količinah. Jaz recimo ne morem piti črne kave brez mleka. Ali pa mleka brez kave. Tega pa sploh samega ne prebavim. 

Res je to s kapučinom. Jaz sem vedno v Italiji pil Espresso in potem se šel na wc preoblect,pa še malo posedel ,pa kofetkal.... So mi rekli,da to skoraj malo žaljivo do natakarja in kave; Espresso se spije expresno , če pa hočeš posedati se pa naroči latte machiato ipd.

 

Sicer pa si jaz dostikrat v jogurt dam 2zlici kavi 😂😂 

  • Všeč 2
  • Začuden 1
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

  Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

  • Zadnja sporočila

    • Kolega ima novega mercedesa in ima interval na 40Kkm. Sam ga naredi še enkrat vmes in potem na uradnega po servisnem protokolu. Edino prav. 
    • Uradno je na mojem 2 leti ali 30k km. Javi pa mi med 16-17k prevoženih, to je ca. 5% intervala še, ne grem do 0%. Po barvi olja je še ok. Saj sedaj se konča jamstvo in bo prešel na moje servisiranje.   Alfo sem na 14k menjaval in je bilo črno. Seveda pa potem imel težave z garežem in multiair enoti. Uradni interval 30k, kasneje spuščen na 15k.   Tudi na m2 je bilo leta črno na 5-6k. Moj interval je bil potem na 7k, ko sem uspel to ven oprat.   Dopade se mi inteligetni interval, ker računa glede na zlorabo avta. Mestne vožnje in agilna vožnja je velika razlika proti 130 na AC.
    • Na misel mi ne pade, da bi olje menjal na več kot 15Kkm. 
    • Ne, nimam. Prejsnji mesec sem sipo zamenjal, sedaj se srna... ce bi vedel kako polico imam, ne bi. Bom pri naslednjem zavarovanju malo spremenil to zadevo.
    • To je 4 cilinder, če se ne motim?   Ta ima moker zobati jermen. Mašina je ok, če se res pazi na menjave olja. Če se dela na intervale 30k, lahko pri mestni vožnji začne razpadat. Ko ti kosi pridejo na oljno črpalko ali pa v turbino je konkretna škoda. Za to ima MK4 1.5 (3cl) verigo in inteligetni senzor izrabe olja.   Sem gledal nemce, ki so rekli, da z redno menjavo je mašina super.   Pozanimaj se ali ima res jermen (tu nisem prepričan, če celo na koncu niso imeli verige) in kdaj je bil menjan. Če je bil menjan, karter dol potegnit in pogledat če so kosi jermena noter. Potem pač delaš fluš. Drugače pa takoj jermen menjat.   Če je po čudežu veriga teh skrbi ne boš imel.   Potem je še klasika vse sodobnih mašin: carbon buildup. Ampak to je pri vseh znamkah.   Meni po obliki zunaj in znotraj ti niso sedli, ampak okus je relativen.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.