Skoči na vsebino

Mazda 6, 2014 2.2 -175km- VISOKA PORABA GORIVA

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
Pred eno uro je Janez007 napisal:

Fina zgodba, srečanje 👍

Glede povprečnega intervala regeneracij pa bi ugibal, da nekaj ne štima. Ali so bili prevrteni kilometri, ne pa prenastavljen števec regeneracij, ali pa se je avto veliko življenjske dobe vozil zabasan s sajami (recimo zaradi slabih injektorjev ali njihovih podložk, kar bi pojasnilo tudi visoko porabo). Možno je tudi oboje. Kolikor vem, imajo ti avti interval med regeneracijami cca 400 km, zato je povprečje 136 km zelo nizko, to je tako Alex, kot bi bil pri tvoji M6 l.2017 povprečen interval 68 km.?zmeden?

Pa kje si našel interval 400 km? 🤔 Vsi skayactiv dizli od začetka  Imajo popolnoma enak interval in to je povprečno vsakih 160-180 km za mestno in hitro vožnjo in do 250 za umirjeno ali avtocestno vožnjo. (tudi po omejitvah). V bistvu je odvisno, koliko ga tiščiš. In očitno ta njegova ni bila šparana, saj je znižana. 😉

Avto lepo potegne, v bistvu ava bila najhitrejša na cesti. 🤗

pred 8 urami je Bini napisal:

........s temi 17" kr neki. 🤪

........verjetno zadnjič in nikoli več 🙈🤔😂

👍

pred 2 urama je binel napisal:

Vse je res kar je povedal!😁 super smo se mela, malo bolj sem miren zdaj glede avta kot prej, mislim da je res kriva malo bolj aktivna voznja, problem pa je tudi mestna voznja z krozisci saj vsako malo hitrejse speljevanje kar dvigne obrate in tam pokuri to razliko.🥺✌ je pa res da bom dal nekaj crnih dodatkov na avto, nardijo avto bolj odpiljen👌👌 ko bo pomlad in nebo vec soli na AC in bodo gor 19" pa pripeljem spolirat mašino😁😁

Je lepša črna barva namesto kroma, a ne? 🤗

Ni problema, enkrat spomladi ga lahko spoliramo, da bo lepši kot je prišel iz tovarne. 🤗

Napisano
pred 8 minutami je dvorjan napisal:

Ne vem, no, meni se zdi 8,5-9l/100 km čez cel tank res prehuda poraba, sploh če je AC vmes (pa saj se tam tudi ne moreš ves cajt voziti 180-200 km/h).

Jaz imam tako porabo samo v načinu "nema bog brata", ampak ni dejanskih pogojev (posebej zdaj pozimi), da bi se vozil v načinu "track attack" cel čas.

Pa sem pozimi in poleti na 19'' platiščih in gumah - na manjših je tudi poraba takoj manjša ...

In ja, 136 km povprečje med regeneracijami je prenizko - vsaj okoli 200 km bi morala biti številka.

Meni jih dela med cca. 160 in 230 km (glede na to, da imava podobne kilometre in avtomatika), pa ga tudi ne šparam (edino ko je hladen, ga bolj nežno peljem).

V bistvu sva oba ugotovila, da je ob vožnji nad dovoljeno na avtocesti poraba, skupaj z krožišči, okoli 8 litrov/100. Če bi vozili ta avto po omejitvah 130/ uro bi imel porabo nekje 6,5-6,7 /100. "Kakor sem že napisal, ta avto se ne vozi počasi. Verjemite, da bi imeli tudi vi tako porabo z podobno vožnjo. 😉 Le skupinski izziv poraba da lahko  realno porabo oziroma primerjavo. 

Vse ostalo je brez veze, ker ni niti približno enako. 

Napisano

Kaj je pa bilo tam na 148000km? nek izreden servis? Jaz bi definitivno menjal olje in vse filtre, sčistil sito v koritu, podložke injektorjev, preveril verigi, speskal kolektor, menjal olje in filter v menjalniku, menjal hladilno tekočino, menjal zavorno tekočino, dal na tester in po potrebi napravil prisilno regeneracijo. Potem naprej bi pa servise delal na 10000km max.

Napisano
pred 1 minuto je scania napisal:

Kaj je pa bilo tam na 148000km? nek izreden servis? Jaz bi definitivno menjal olje in vse filtre, sčistil sito v koritu, podložke injektorjev, preveril verigi, speskal kolektor, menjal olje in filter v menjalniku, menjal hladilno tekočino, menjal zavorno tekočino, dal na tester in po potrebi napravil prisilno regeneracijo. Potem naprej bi pa servise delal na 10000km max.

Pregledal sem olje.,ki naj bi bilo pred kratkim zamenjano.Je na max in nič preko. Pomeni, da ni nafte v olju. Izgleda res kot novo. 

Ja, omenil sem mu tudi sam za olje v menjalniku in podložke ter korito. 

Napisano (urejeno)

Meni tam ni vsec na 148000km (15000km od servisa) menjano samo olje (ni bila uporabljena asistenca MES vendar se je nekaj zgodilo) možno da se je lučka prižgala za nizek tlak olja (zadelano sito). Potem naslednji servis pa 24000km od servisa. To me malo bega.

Popravljeno od scania
Napisano
pred 1 uro je Alex napisal:

Pa kje si našel interval 400 km? 🤔 Vsi skayactiv dizli od začetka  Imajo popolnoma enak interval in to je povprečno vsakih 160-180 km za mestno in hitro vožnjo in do 250 za umirjeno ali avtocestno vožnjo. (tudi po omejitvah). V bistvu je odvisno, koliko ga tiščiš. In očitno ta njegova ni bila šparana, saj je znižana. 😉

Avto lepo potegne, v bistvu ava bila najhitrejša na cesti. 🤗

👍

Je lepša črna barva namesto kroma, a ne? 🤗

Ni problema, enkrat spomladi ga lahko spoliramo, da bo lepši kot je prišel iz tovarne. 🤗

Bom še spremljal porabo z umirjeno voznjo, ma kot sem ze reku, za umirjeno dolgocasno voznjo bi kupil Toyoto Verso in bi se vozu po jajcih, se pa bojim da ce bi vozu ta avto tko k bi ga res hotu bi blo nad 9.🤨🤨bomo nardili se preiskave, @Alex lahko bi se zmenli en dan da pridem do tvojega serviserja da malo bolj profi pogleda?!😀 da bomo pustili bavarce za sabo brez pogleda na stevc goriva🤣🤣

Napisano
pred 37 minutami je binel napisal:

Bom še spremljal porabo z umirjeno voznjo, ma kot sem ze reku, za umirjeno dolgocasno voznjo bi kupil Toyoto Verso in bi se vozu po jajcih, se pa bojim da ce bi vozu ta avto tko k bi ga res hotu bi blo nad 9.🤨🤨bomo nardili se preiskave, @Alex lahko bi se zmenli en dan da pridem do tvojega serviserja da malo bolj profi pogleda?!😀 da bomo pustili bavarce za sabo brez pogleda na stevc goriva🤣🤣

Ni problema. Ga pokličem, kdaj bo imel prosto, ker je kar zaseden. 

Napisano

Prav zanimivo branje in sem prav vesel in zadovoljen,da je s to 6tko vse vredu in da je 

@binel navdušen nad avtom :bravo:

Naslednjo sezono pa na zimske 19" 😊

pred 3 urami je Nejc1986 napisal:

Pa pravijo da je na forumu sama kregancija . Pohvalno za Alexa,da je pomagal in me veseli ,da je s porabo Mazde vse ok.

:prstgor:

Napisano
pred 26 minutami je Alex napisal:

Ni problema. Ga pokličem, kdaj bo imel prosto, ker je kar zaseden. 

👌

pred 23 minutami je Bini napisal:

Prav zanimivo branje in sem prav vesel in zadovoljen,da je s to 6tko vse vredu in da je 

@binel navdušen nad avtom :bravo:

Naslednjo sezono pa na zimske 19" 😊

:prstgor:

Z avtom zgleda vse v redu, itak je raketa, z voznjo in obcutkom na cesti se z lahkoto primerja z avti visjega cenovnega razreda..😁 ja kar se tice zimskih, sem ze bil na tem da bi uzel gume za 19", ma sem zadnji moment dobil odlicno ponudbo platisca+gume, zato sem vzel to, avto pa izgleda ku na berglah🤣

Napisano
pred 10 urami je binel napisal:

👌

Z avtom zgleda vse v redu, itak je raketa, z voznjo in obcutkom na cesti se z lahkoto primerja z avti visjega cenovnega razreda..😁 ja kar se tice zimskih, sem ze bil na tem da bi uzel gume za 19", ma sem zadnji moment dobil odlicno ponudbo platisca+gume, zato sem vzel to, avto pa izgleda ku na berglah🤣

🙈👍

Napisano
pred 9 urami je Janez007 napisal:

Itak vsi želimo, da je z avtom vse OK in zelo verjetno je vsaj povprečen za te km. 🙂

Ampak tukaj nisem videl še nobenega trdnega dokaza, da je res čisto OK. Ravno tako tudi nobenega dokaza, da je kaj resnega na avtu narobe. 😁 Dober znak je, da so kilometri pravi, da so bili redni servisi vsaj približno delani in to celo pri Interclassu, da se z avtom odlično pelje, da dobro vleče. Slab znak pa, da je poraba visoka in da so regeneracije zelo verjetno pogoste. 

Če bi sam kupil tak avto, bi se pri Interclassu pozanimal, kaj bistvenega (recimo veriga oljne črpalke) je bilo zamenjanega in pri katerih km. Da se ne dela kakšnih naslednjih menjav na pamet.

Če bi si želel zamoriti življenje, potem bi spremljal še nivo olja na šibki, na vsakih 2.000 km ter hkrati vzei še kapljico za analizo in jo objavil tukaj. Ta bo pokazala, ali se sčasoma v olju pojavlja tudi znaten delež nafte oz. vode. Za boljše spoznavanje svojega avta bi beležil intervale med regeneracijami, kar se da tudi brez OBD2 adapterja, a z adapterjem še bistveno lažje in varneje. Vse te ugotovitve pa ti itak ne bi dale kakšne konkretne koristne informacije. Vse skupaj bolj za preganjanje dolgočasja.

Druga boljša varianta je, da samo uživaš v vožnji in se ne oziraš niti na porabo. Če bo kaj narobe, bo že zasvetila kakšna lučka oziroma boš drugače opozorjen. 😉 Probleme pa naj rešujejo mehaniki.

Ja sem na precepu al se sekirat za teh nekaj vec evrov na leto, ampak mislim da bom dal avto pokazat mehanikom ki so strokovnjaki da podajo mnenje.

Sem pa definitvno mnenja da dober avto vzges, ga vozis normalno ga paziš in na 15k km nardis servis in mora delat, vse ostale sikirancije glede avta ali bo delal ali ne so mi malo mimo. Vseeno sem uzel mazdo ki veljajo za dobre avte, nisem vzel nekih jajc(upam), kilometri pa do 300k nebi smel biti problem za avto tega ranga?!

Samo gas, peri deri!!!🤣🤣👌

Napisano
pred 4 minutami je binel napisal:

Ja sem na precepu al se sekirat za teh nekaj vec evrov na leto, ampak mislim da bom dal avto pokazat mehanikom ki so strokovnjaki da podajo mnenje.

Sem pa definitvno mnenja da dober avto vzges, ga vozis normalno ga paziš in na 15k km nardis servis in mora delat, vse ostale sikirancije glede avta ali bo delal ali ne so mi malo mimo. Vseeno sem uzel mazdo ki veljajo za dobre avte, nisem vzel nekih jajc(upam), kilometri pa do 300k nebi smel biti problem za avto tega ranga?!

Tako se govori. 👍Optimistično. To mora zdržati 300Kkm+. Sem ti pa poslal na zs številko mojega mehanika, da se dogovorita za en preventivni pregled. 😊

Napisano
pred 11 minutami je binel napisal:

Sekirat se na zalogo pa res ne gre.😊 Še nekaj takih dobrovoljnežev pa bo dosti lepše vzdušje na Mazda forumu.....:bravo:

Napisano
pred 38 minutami je binel napisal:

Bomo dali preverit, je pa fajn ce bo dosti pri mehanikih nebom dosti goriva pokuru, bo majhna poraba🤣🤣🤣👌

Ne kliči hudiča....😃😂🤣

Napisano
pred 50 minutami je Bini napisal:

Sekirat se na zalogo pa res ne gre.😊 Še nekaj takih dobrovoljnežev pa bo dosti lepše vzdušje na Mazda forumu.....:bravo:

Res je. Se vrača forum počasi v stare tirnice. Samo, da ni objav v korona temi pa je mir. 

Se vidi, da je ta tema razdiralna. Škoda, da je nismo ukinili. 

Napisano
pred 26 minutami je Alex napisal:

Res je. Se vrača forum počasi v stare tirnice. Samo, da ni objav v korona temi pa je mir. 

Se vidi, da je ta tema razdiralna. Škoda, da je nismo ukinili. 

Toooo....👍👍👍😉😁😁😄

Napisano
pred 17 minutami je Gelipter napisal:

Toooo....👍👍👍😉😁😁😄

Previdevam da so vozniki Mazd tolko pametni da se ne ukvarjajo z temo o koroni?? Ali?🤣🤣

Napisano
pred 11 minutami je Janez007 napisal:

Ja, še dobro da ne poznaš kakšnega takega s tega foruma. 😏

A ja?

image.png.93f3719358914fca6c260c28a73cb11f.png

To je zato, da sem imel največ objav.🤗  V bistvu je pa vse skupaj kar nekaj. Me ne zanima več. Bi rekli pri nas na obali :" ki si e visto, si e visto". 

Napisano
pred 11 minutami je Janez007 napisal:

Ja, še dobro da ne poznaš kakšnega takega s tega foruma. 😏

A ja?

image.png.93f3719358914fca6c260c28a73cb11f.png

Ta števec nekaj narobe kaže,da sem šele na 3 mestu.....😜 😃😂🤣

Joj kak mir je ko ni nobenih objav v 'kovid-cepilni temi,se vidi,da so eni na dopustih in uživajo v bivši Jugi....👌

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Za solato je bučno. V skrajni sili olivno, če bučnega ni.   Konec heca. Mleko kupujem pri kmetu, nosim še toplega. Med tudi kupujem od točno določenih čebelarjev. Krompir mi vozi en, ki je z dedkom delal v firmu in mu lahko zaupam, da ni škropljen...... Če je poreklo slovensko, večino kupim to in ni problem odšteti par % več. .... ... .. .
    • Sicer se na kmetijsvo najbolj ne spoznam ampak tako dobro v veliki večini kot je to sedaj še kmeti niso živeli.....  Ps, poznam pa razmere zelo dobro. 
    • Notice Concerning New Subordinated Loan Financing and Early Repayment of Existing Subordinated Loan [PDF format]Preberi celoten članek
    • Kofe se kaj pije.... 
    • Ti si enkrat že sam priznal, da si kreten al nekaj takega. Zdaj, al samo potrjuješ, da si res al ti pa v tej vročini toliko noge smrdijo, da ti je že v glavo udarilo...   Na protestih je bilo nekaj spodobnih traktorjev, ki novi stanejo 150.000€. Vsi ostali traktorji so bili krepko pod to ceno. Stvar je samo, kam obrneš objektiv: a tja, kjer je pet dragih traktorjev al tja, kjer je petdeset starih Fergusonov, Zetorjev, Štoretov, IMTjev in podobnih, ki niso vredni niti 15.000€...   En vlačilec s polpriklopnikom je mimogrede 150.000€. Pa jih praviloma menjajo vsakih 5 let, medtem ko traktorji po kmetijah delajo po 15 let. Pa se nihče ne vtakne v to, kakšne tovornjake vozijo avtoprevozniki...    Avtobusi imajo cene okoli 350.000 €. Tudi tu se nihče ne obregne, od kod prevoznikom denar za take stroje... Kmetje naj pa obdelujejo kmetijo s konji...   Industrijski fiber laserski rezalnik ima ceno, da ga ni traktorja za tako ceno - okoli 450.000€. Pa se nihče ne vtakne, kakšni bogataši so šloserji, ki delajo železne konstrukcije...   Kmetje so v glavnem protestirali zaradi birokracije, ki je postala tako zapletena, da si mimogrede v prekršku, ne da bi sploh vedel, da kršiš. Karkoli narediš, lahko inšpektor najde, da si naredil narobe... In veliko določil je popolnoma nesmiselnih in ne prinašajo prav nobene koristi ničemur razen uvoznikom in tujim kmetovalcem, predvsem tistim izven EU... Kar se financ tiče, so protestirali proti spremembi davka, ki je močneje obdavčil kmetije na območjih z omejenimi možnostmi za kmetovanje - na strmih pobočjih in gorskih terenih. Kmetje so zahtevali, da subvencije za take kmetije ostanejo neobdavčene, saj ne predstavljajo dobička, ampak zgolj pokrivajo višje stroške dela v težkih pogojih. Predvsem živinorejci so protestirali proti norostim pri upravljanju s populacijo volkov in medvedov, ki jim redno koljejo živino. Protestirali so tudi proti prestrogemu omejevanju na območju Natura 2000. Samo primer: lubadar je napadel smreke, pa niso smeli požagati 25 smrek, ker je območje Natura 2000. Pet let pozneje se je cel gozd smrek sušil, ker jih je uničil lubadar. Birokrati s tem nimajo škode, kmetje pa. In na koncu je za okolje več škode kot bi jo naredili kmetje, če bi pravočasno požagali tistih nekaj smrek in omejili žarišče lubadarja... Problem je tudi nizka odkupna cena. Medtem, ko se je hrana v trgovinah podražila, so odkupne cene, ki jih prejemajo kmetje, ostale nizke - ob dejstvu, da so se dvignile cene nafte, ostalih surovin in orodja, ki ga kmetje pri svojem delu potrebujejo...    Torej, če zaključim: vse je odvisno, kam obrneš objektiv. Če novinar pokaže drage traktorje, boš ti kričal, da so kmetje lordi, ki se preseravajo na polno in sedijo na kupih zlata. Če pa drug novinar vpraša kmeta, zakaj sploh protestira, boš pa takega novinarja že vnaprej skritiziral in diskreditiral. Za take ljudi obstaja izraz "Confirmation Bias" oziroma, če probamo povedat tako, po kmečko, imaš pristranski potrditveni mehanizem...       In v bistvu velika večina na tem forumu prispeva k težki situaciji kmetov in kmete teptajo in se niti ne zavedajo tega. Zdaj pa čisto odkrito, če kdo upa: koliko vas je tu, ki vam ni problem odšteti 14,90€ za liter motornega olja, samo, da je kvalitetno - hkrati pa kupujete jedilno olje po 1,49€, ker ostalo je predrago, sploh pri slovenskih kmetih, ki prodajajo liter po 10 €, čeprav slovenski kmeti večinoma ponujajo hladno stiskano (nerafinirano) sončnično olje (ki ima močnejši okus po semenih in zato da solati boljši okus)...
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.