Skoči na vsebino

Chat is back ...

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Avto ma resda kmje ampak je servisiran bolje kot katerikoli avto. 2x letno pa vsako leto dobi zamenjano zavorno, kabinski filter....😛

20250610_135312.jpg

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano
pred 24 minutami je Bini napisal:

Sploh aditiv potrebuje.... 😵‍💫

Jotin vbrizg je malo drugacen...pa nic ni narobe s tem. So pa celo dodali da sem ta pravega izbral za plin, da z njegovim sistemom (prins) ni tezav.

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano
pred 5 urami je jures napisal:

2x letno pa vsako leto dobi zamenjano zavorno

U kerih rovtah pa vi živite, da toliko bremzate?

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Napisano
pred 1 minuto je Mraušk Mčk napisal:

U kerih rovtah pa vi živite, da toliko bremzate?

Ob Savi, vlaga pa to...🤪

Napisano

Pravzaprav ne vem kako naj verjamem serviserjem. V mojem DSG menjalniku je predpisana menjava olja na 60Kkm - predpis proizvajalca. Seveda sem to kot vesten lastnik avta na pooblaščenem servisu zanesljivo počel. Ker je šel avto proti 200Kkm sem si omislil raje vaški servis v neposredni bližini. Olje v menjalniku  mi je serviser zamenjal z besedami - ker že vztrajaš, ampak tega ljudje ne počnejo. Potem mi je prihranil staro olje in in mi ga pokazal z besedami, češ, a ti vidiš da bi bilo z njim karkoli narobe. Tudi meni se je zdelo da bi se dalo olje ponucat za na solato. Pa ne kot bučno.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Napisano (urejeno)
pred 1 uro je Bini napisal:

Kaj si pa hotel povedat s tem.... 🤔

Da je predpisana menjava na 60k ceprav ne bi bilo treba......

Tako kot pri meni zavorna dve leti ALI 30.000km.....pa menjajo vsako leto....dot zavorna nima probleme s kilometri bolj s časom ker vlece vlago nase skozi leta in rata redka.

Ne bi bilo nic narobe da mi jo menjajo samo na 2 leti, kljub temu da bi to pomenilo 60.000km....zivimo v svetu predpisov in papirne odgovornosti

Popravljeno od jures

Napisano
pred 2 urama je jures napisal:

Tako kot pri meni zavorna dve leti ALI 30.000km.....pa menjajo vsako leto....dot zavorna nima probleme s kilometri bolj s časom ker vlece vlago nase skozi leta in rata redka.

Ne bi bilo nic narobe da mi jo menjajo samo na 2 leti, kljub temu da bi to pomenilo 60.000km....zivimo v svetu predpisov in papirne odgovornosti

Dsg menjalniki so🥴jeba, če ne menjaš olja kot je predpisano, ker že tako ali tako ne špilajo kot bi morali.... :nevem:

Napisano
pred 1 uro je Bini napisal:

Dsg menjalniki so🥴jeba, če ne menjaš olja kot je predpisano, ker že tako ali tako ne špilajo kot bi morali.... :nevem:

Od kje ti to si ga mel? Jaz sem imel 2.....boljsega avtomatika ni.

Napisano
pred 9 minutami je jures napisal:

Uh...in to napišeš  na mazda forumu, kjer je njihov avtomatski menjalnik oh in sploh  najboljši. 😉

Napisano
Pravkar je Alex napisal:

Uh...in to napišeš  na mazda forumu, kjer je njihov avtomatski menjalnik oh in sploh  najboljši. 😉

A napisem na citroenovega? :)

Napisano
Pravkar je jures napisal:

A napisem na citroenovega? :)

Tam komot. 😊

Napisano
pred 1 uro je jures napisal:

Dokler dela.... 🤗

Poznam mehanika, ki šraufa 30 let Audi & Vw, da kdor ne menja olja se lahko poslovi od menjalnika pri 200kkm🥴

Napisano
pred 14 urami je Mraušk Mčk napisal:

Pravzaprav ne vem kako naj verjamem serviserjem. V mojem DSG menjalniku je predpisana menjava olja na 60Kkm - predpis proizvajalca. Seveda sem to kot vesten lastnik avta na pooblaščenem servisu zanesljivo počel. Ker je šel avto proti 200Kkm sem si omislil raje vaški servis v neposredni bližini. Olje v menjalniku  mi je serviser zamenjal z besedami - ker že vztrajaš, ampak tega ljudje ne počnejo. Potem mi je prihranil staro olje in in mi ga pokazal z besedami, češ, a ti vidiš da bi bilo z njim karkoli narobe. Tudi meni se je zdelo da bi se dalo olje ponucat za na solato. Pa ne kot bučno.

No, nekateri DSG-ji so imeli težave z nekimi čipi, verjamem da ni toliko poanta v olju, kot v tem, da opraviš menjavo - zna bit, da računalnik to zazna, in potem drugače funcionira?

pred 6 urami je jures napisal:

Zavorno tekočino menjavajo samo zato, da ti lahko računajo cvenk... na aliexpresu kupi tester zavorne tekočine, ki pokaže, koliko % je vlage v tekočini... če jo boš danes zamenjal in testno zapru čep (da se na njo ne bo vezala vlaga), garantiram da prevoziš 150kkm in 10 let, pa ne bo težava v % vode :) 

Sem tester porival v take šalce, ki so bile že vse zelene, res ni imela več barve - pa še vedno ni tester pokazal potrebe po menjavi

Napisano
pred 25 minutami je Bini napisal:

Dokler dela.... 🤗

Poznam mehanika, ki šraufa 30 let Audi & Vw, da kdor ne menja olja se lahko poslovi od menjalnika pri 200kkm🥴

Vazno da poznas 😜dsg je drugace zunaj 21 let. No torej ni problem v menjalniku ampak uporabnikih a ne ...

pred 14 minutami je NevLado napisal:

No, nekateri DSG-ji so imeli težave z nekimi čipi, verjamem da ni toliko poanta v olju, kot v tem, da opraviš menjavo - zna bit, da računalnik to zazna, in potem drugače funcionira?

Zavorno tekočino menjavajo samo zato, da ti lahko računajo cvenk... na aliexpresu kupi tester zavorne tekočine, ki pokaže, koliko % je vlage v tekočini... če jo boš danes zamenjal in testno zapru čep (da se na njo ne bo vezala vlaga), garantiram da prevoziš 150kkm in 10 let, pa ne bo težava v % vode :) 

Sem tester porival v take šalce, ki so bile že vse zelene, res ni imela več barve - pa še vedno ni tester pokazal potrebe po menjavi

Ne gre se za tester gre se za to da te drzijo po sistemu ce ne bos, pol nimas ....(Garancija). Garancijo preplavamo 10x toliko kolikor bi dejansko imel strosek z necim ce bi sam placal, pa se to je rizik majhen. V mojih zadnjih 6 avtih ki so bili novi ni crknila niti ena zadeva....ampak redni servisi so pa blu, sem mel garancijo :)

Napisano
pred 38 minutami je jures napisal:

Vazno da poznas 😜dsg je drugace zunaj 21 let. No torej ni problem v menjalniku ampak uporabnikih a ne ...

Ja mene je tud DSG pozitivno presenetil. Tolk kolkor se je voznikov zamenjalo na mojem bivšem Passatu, da smo mu rekli kar kurbica, in vsak s svojim načinom vožnje pa je DSG zdržal skoraj 300kkm brez napake. Če ne bi bil službeni avto bi verjetno šel preko 400kkm al pa celo do pol milijona.

33112_1.png

Napisano
pred 2 urama je Boss napisal:

Ja mene je tud DSG pozitivno presenetil. Tolk kolkor se je voznikov zamenjalo na mojem bivšem Passatu, da smo mu rekli kar kurbica, in vsak s svojim načinom vožnje pa je DSG zdržal skoraj 300kkm brez napake. Če ne bi bil službeni avto bi verjetno šel preko 400kkm al pa celo do pol milijona.

Brez menjave olja.... 🤔

Napisano
pred 1 minuto je Bini napisal:

Brez menjave olja.... 🤔

Kaj pa rabiš olje?🤣

N7rRRL1.jpg

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.