Skoči na vsebino

Pizza

Ustvari kratki URL


Priporočeno sporočilo

Napisano

Testo se zamesi, pokrije in ga postavi v hladilnik za vsaj 24 ur. Pred pečenjem pa za kakšni dve uri ven. Takšno testo je lahko za prebavo in ne napihuje.

Napisano
pred 9 urami je tomzel napisal:

Testo se zamesi, pokrije in ga postavi v hladilnik za vsaj 24 ur. Pred pečenjem pa za kakšni dve uri ven. Takšno testo je lahko za prebavo in ne napihuje.

Nekateri priporočajo celo 2 ali 3 dneve.

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano
pred 49 minutami je Z M A J napisal:

Nekateri priporočajo celo 2 ali 3 dneve.

..... ali celo tedne, ampa to je v resnici zafrkavanje samega sebe... :nevem:

Je pa res, da v restavraviji bi pa radi jedli točno tako pizzo za 5€,to pa žaw ne gre... :blink:

Napisano (urejeno)

Nevem zakaj je zafrkavanje, če ti je užitek in nrdiš profi testo ven,.. jst delam dvo-dnevno fermentacijo s poolish-om. Na začetku je bilo res malo zafrkavanja ampak zdej to tako na hitro use naredim.

Popravljeno od Tilen5

 

jajcadizlska.jpg

 

Napisano
pred 14 urami je Bini napisal:

Kolk komplicirate s temi parimi minutami,meni je pomembna sestava in okus......🤗🍕

 

Jah tu pri picah trčita zdej dva svetova, ne silim nikomur nič, sam pač če hočeš napoletano mora bit tako visoka temperatura in takšna priprava...eni imajo radi, eni ne, a ni super da je možnost izbire :)

 

Pa z veseljem pojem tudi klasično obloženo pico...če naročim dostavo kdaj doma, itak nimam izbire...plus to da za dostavo napoletane itak niso najbolj primerne, to je treba "takoj" zaužit..

  • Všeč 1
  • Ljubim 2
  • Hvala 1
Napisano
pred 48 minutami je Tilen5 napisal:

Nevem zakaj je zafrkavanje, če ti je užitek in nrdiš profi testo ven,.. jst delam dvo-dnevno fermentacijo s poolish-om. Na začetku je bilo res malo zafrkavanja ampak zdej to tako na hitro use naredim.

Sem poskusil delat,pečt in jest eno in drugo a v primerjavi z vsem skupaj moraš biti res fen,da delaš to testo,čakaš par dni in imaš čas kurit Webra v "mojem primeru ",kot pa enostavno spečt navadno v eni uri,ko se ti jo zdajle zalušta in jo šmljak na 1,2,3 poješ.....🍕🤗😉

Včasih se pa tudi jaz malo poigram sploh za vikend poleti,ko nas je več doma,gre peka kot po tekočem traku....🤓💪

Napisano

Življenje je prekratko, da bi s preveč z picami ukvarjal. Kr se mene tiče:bravo:

  • Všeč 2
  • Haha 1

N7rRRL1.jpg

Napisano (urejeno)

Eni se preveč si picami ukvarjamo, drugi s porabo... vsak ma neki 🤣

Popravljeno od Tilen5
  • Všeč 2
  • Haha 1

 

jajcadizlska.jpg

 

Napisano
pred 2 urama je FuManchu napisal:

Življenje je prekratko, da bi s preveč z picami ukvarjal. Kr se mene tiče:bravo:

Enako. Če si včasih (to pa ni prepogosto) zaželimo dobre napolitanske pizze, gremo enostavno na Šared nad Izolo in tam jo tudi dobimo- vrhunsko pizzo. Res pa je, da ima vsak svoje veselje. Bolje, da pečete pizze doma, kot pa da bi cele dneve kvačkali ali delali goblene. 

 

 

 

Napisano
pred 3 urami je Bini napisal:

Sem poskusil delat,pečt in jest eno in drugo a v primerjavi z vsem skupaj moraš biti res fen,da delaš to testo,čakaš par dni in imaš čas kurit Webra v "mojem primeru ",kot pa enostavno spečt navadno v eni uri,ko se ti jo zdajle zalušta in jo šmljak na 1,2,3 poješ.....🍕🤗😉

Včasih se pa tudi jaz malo poigram sploh za vikend poleti,ko nas je več doma,gre peka kot po tekočem traku....🤓💪


 

Saj ni take panike… Na zscetku se res malo lovis… Sedaj zena pripravi malo vec testa in da zmrznit porcije… Potem pa samo en dan prej ali isti dan zjutraj, da ven iz skrinje in je tiktak narejeno… Tacas ko se kamen segreje v pecici, jih naredi in potem samo za 6 - 7 minut v pecico pri 270 stopinjah in je pripravljena… ;) 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

 

Napisano
pred 4 urami je SeekK napisal:
WWW.HAD.SI

Po precej mlačni izkušnji v pizzeriji Casa della Pizza v Izoli sem dobil namig, da naj se zapeljem v Šared nad Izolo in preizkusim pizze v pizzeriji

 a to je ta picerija?

Ja. 👍

 

 

  • 1 leto kasneje...
Napisano

Imamo podobno peč...pice treba obračat not...ne na glavo, ampak v smeri urinega kazalca... 

Napisano
pred 8 urami je Shrek napisal:

Imamo podobno peč...pice treba obračat not...ne na glavo, ampak v smeri urinega kazalca... 

 

Kaj se pa zgodi, če greš v nasprotni smeri?

33112_1.png

Napisano
pred 39 minutami je Tilen5 napisal:

Ko daš v usta ne gre dol.

Kaj? 

 

 

Napisano
pred 9 urami je Shrek napisal:

Imamo podobno peč...pice treba obračat not...ne na glavo, ampak v smeri urinega kazalca... 

Wtf to samo pove da pec ne dela enakomerno ampak sam pri ognju

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano
pred 7 minutami je Alex napisal:

Kaj? 

Bossov stavek

pred 4 minutami je jures napisal:

Wtf to samo pove da pec ne dela enakomerno ampak sam pri ognju

? Tudi v krušni peči jih morjo obrniti

 

jajcadizlska.jpg

 

Napisano
Pred eno uro je Tilen5 napisal:

Bossov stavek

? Tudi v krušni peči jih morjo obrniti

Ja vem, sam sem bolj mislil na to da je tole vec ali manj zasnovano za eno pico na sredini, bi pricakoval da je enakomernejsa peka

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

Ne žal pri vseh teh pečeh al na drva al na plin jo morš parkrat zasukat v tisti minutki ko se peče.

 

jajcadizlska.jpg

 

Napisano

OK, zdaj smo ugotovili, da jo moraš sukat... na kolk pa, na 33 al na 45 obratih, ker na 78 predvidevam, da je preveč in bodo sestavine dol frčale.

33112_1.png

Napisano
pred 13 minutami je Boss napisal:

OK, zdaj smo ugotovili, da jo moraš sukat... na kolk pa, na 33 al na 45 obratih, ker na 78 predvidevam, da je preveč in bodo sestavine dol frčale.

Po domače povedano v minuti en krog ali 60 sek, kakor ti je prav.... 😂

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

  Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

  • Zadnja sporočila

    • Aja...ko boš kupoval čistilno peno,ne pozabi vzeti še slamico!   Jaz kupujem tukaj...ni najceneje,je pa profi roba...pa še blizu mi je.... EMPOR d.o.o. – Hladilni sistemi WWW.EMPOR.SI OGLEJTE SI NAŠ KATALOG IZDELKOV Na katalog NOVI IN AKTUALNI IZDELKI Preberi več POKLIČITE NA: +386 1...  
    • Če smo že pri CX-30 ta teden  
    • Nič posebnega ni-le zamašen odtok je. Da boš razumel-ta čepek na levi strani-to je alternativni priklop za cev odvoda kondenza. enak je na desni strani,kjer je serijsko priključena cev za odvod kondenza. Po vsej verjetnosti je problem del,kjer je cev priklopljena. To spodnjo banjico se da na levi (malce porukaj) sneti (na desni se bo še zmeraj držala za  cev odvoda kondensa (glej slike,ki sem jih že objavljal). Pazi na desni strani,kjer je en "ozek plastični U-profil" speljan z zgornje/zadnje banjice...tukaj se čisto enostavno "sname" in na koncu "dol visi. No in tako dobiš dostop do banjice-ta je 100% umazana...nabrala se je usedlina...mogoče tudi malo plesni ipd...pogosto je rdeče barve...,ki se je,ko ste šli na dopust posušila. Ko ste spet prižgali klimo,se je "napila",odluščila,in ker je bilo več kondenza,jo je počasi odplaknilo proti odprtini odtoka kondenza na desni strani banjice (klima oz banjica klime mora biti malce nagnjena k odtoku!!!)....no in tam je ta usedlina (je taka nalce sluzasta) zamašila odtočno luknjo. Stvar se da lepo očistiti z krtačkami na pleteni žici (fajn je,da preveriš fi odtoka,in kupiš kaj primernega). Obvezno čistilno peno za klime (ne dezinfikacijsko sredstvo-to je za na koncu,da dezinficiraš)...lepo pošpricaš...celo banjico (ne pozabi zadnjo/zgornjo banjico),po potrebi z mehko ščetko "pomagaš" itd.....boš že videl,kje je treba. Če pa si že tako daleč,in če je umazan tudi prostor ventilatorja in ventilator,boš moral sneti le tega. Na desni je v vetrnicah luknja (ena lopatica manjka) tam je dostop do fiksirnega vijaka za os motorja,na katerega je ventilator nataknjen. na tem delu je na vetrnici ventilatorja elasomerni vložek,tako da lahko valjasto vetrnico snameš in kasneje tudi nazaj natakneš "pod kotom"...malce se moraš potruditi,pa gre. Da pa sploh prideš zraven ventilatorja,pa moraš odviti vijake na levi in desni strani,kateri držijo cel paket kondenzatorskih lamel. malce  na levi porukaš,in za nekaj cm privzdigneš...pazi,ker vsa ta konstrukcija drži tudi gumasti ležaj ventilatorja na levi strani. V tem gumastem ležaju je sintran obroč drsnega ležaja...po potrebi namaži. Fajn je očistiti in dezinficirati vse...glej slike,ki sem jih že objavljal....zelooooo se potrudi z valjasto vetrnico ventilatorja...veliko pene in tople vode...najboljše z "štrajfiksom" (pazi,da ne izgubiš vijaka za os motorja!!!),in kasneje še na roko v banji...res se potrudi-ne bo ti žal! Lahko na koncu z špricko splakneš lamele,a ni potrebno-se bo z kondenzom splaknilo. Na koncu orng dezinficirati in naj klima "laufa".   Še nasvet za peno-pred nanosom pretresi,ker le tako se bo tekočina ob stiku takoj penila...če en čas stoji,se noče!!! Fajn je,da kupiš dve peni,da ti ne zmanjka...dezinfikatorja pa ne rabiš več kot eno dozo. Poglej,kako sem zaščitil...in odvod v kanto itd...bo že😅   V bistvu je le "šlo čez"...voda pa najde svojo pot....skratka očisti in bo KO.   Sem vedel,kaj bo😄...nisem brez veze slike objavljal....
    • @skritikrt prosil bi za mnenje, glede na to da si "profi" serviser klima naprav :).....zdaj po 14 dneh dopusta, ko je bila bajta bolj kot ne zaprta, sem včeraj prižgal normalno klimo in mi je spodaj po nekih 3h delovanja (ker me ni bilo doma sem dal na 21st, torej je delalo malo bolj na hard) začelo v spodnji enoti kapljati iz tistega notranjega "zbiralnika" in je voda kapljala preko kanalčka....sem ugasnil, danes dopoldne sem razdrl do te faze, da sem pobral plastiko dol, tem odstranil čep pri zbiralniku, tako da sem vso odvečno vodo odtočil. 1. ko sem prižgal in spodaj podstavil lavor, da vidim kako bo delovalo, mi je v spodnji enoti vse delovalo ok, tudi voda je lepo kapljala pri odtoku kjer sem odstranil čep, kar bi razumel, da je spodnja enota ok 2. ko sem isto naredil v zgodnji enoti sem opazil, da je bilo v zbiralniku bistveno manj vode (recimo mogoče 10% kot v spodnji). Enako ko sem prižgal sem spremljal in voda skoraj ni kapljala preko čepa, mogoče ena kapljica na minuto  3. ko sem spremljal nekaj časa, sem na stropu opazil mokroto, sedaj pa  - ali mi zgornja enota kje pušča, kar mi je sicer skrajno čudno, ker kot rečeno pred dopustom je vse delovalo BP in mi je ta voda že takoj prvi dan iz zgornje tekla mimo kanala in je sedaj prebilo gibs plošče (kolega pravi, da se mi je v bajti ko me ni bilo doma nabrala vlaga, ker sem imel zaprto hišo, deževno vreme in očitno preveč vlage vleče klima in ne more odvodnjavati vsega skupaj - da je imel enako pri sebi in se je potem po nekaj časa uredilo - v kar malo dvomim) - čudno mi je pa da bi mi zgornja enota kar na enkrat začela puščati, ker kot rečeno pred 14.dnevi je celo poletje delovalo vse ok 4. vem da se da še bolj razdreti, ampak ali je to sploh smiselno in ali bom lahko s tem videl, če recimo pri zgornji enoti teče kaj mimo odvodnjavanja (ne bi rad nekaj razdiral, da potem ne bom znal sestaviti nazaj) 5. zdaj ko laufa samo ventilator je logično vse ok, ni sploh nič odvodnjavanja 6. če ne drugače bom seveda naročil servis, da zadevo uredijo majstri, ki se s tem ukvarjajo   Predvsem me zanima tvoje mnenje glede tč.4 ali se splača še kaj bolj razdreti, da bom morebiti našel odvodnjavanje in če se je mogoče tam kaj staknilo, ker očitno mi nekje zgoraj teče mimo in potem direkt na gibs plate....(ali bi za to moral dejansko odklopiti celotno enoto in jo sneti s stene ter preveriti (lahko da je fuč tudi kakšen navoj na cevi in mi tam zamaka?, namesto da teče v cev?).   Hvala.    
    • Luksuz. Pri nam je trenutno 36°C. 😁
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.