Boss Napisano 19. junij Prijavi Napisano 19. junij dne 16. 6. 2025 ob 19:27 je Alex napisal: A imaš vedno navado, da šlataš gume? Sploh ne, sam je tako močno oddajala vonj po novi gumi, da sem hotel sprobat, če je kej mastna pol sem pa na osnovi otipavanja ugotovil, da je samo vroča in voljna zapeljat še en krog. 1 3 Citiraj
Alex Napisano četrtek ob 15:07 Prijavi Napisano četrtek ob 15:07 Evo, prva meritev gum je tu. Takoj po vožnji iz Lj. (nemška hitrost), cx30, Conti 7, zrak 34°C. Naslednjič izmerim temperaturo na GY (na 6-ki)za približno primerjavo. Merjeno z digitalnim termometrom v brazdah v profilu gume. 1 Citiraj
Boss Napisano četrtek ob 15:31 Prijavi Napisano četrtek ob 15:31 Jaz jih še kr šlatam pa moram rečt, da vroč asfalt ne vpliva tolk na dvihg temperature kot pa vožnja po AC. Sem dvignil za 0,1 bar tlak pa imam občutek, da nisu tolk vroče. Spredaj je avto težji kot zadaj in zato bolj mečka gumo in kot kaže ravno to greje gume saj so spredaj bolj vroče kot zadaj. Bremze so namreč komaj tople tako, da to ne vpliva. Citiraj
Alex Napisano četrtek ob 15:38 Prijavi Napisano četrtek ob 15:38 pred 5 minutami je Boss napisal: Jaz jih še kr šlatam pa moram rečt, da vroč asfalt ne vpliva tolk na dvihg temperature kot pa vožnja po AC. Sem dvignil za 0,1 bar tlak pa imam občutek, da nisu tolk vroče. Spredaj je avto težji kot zadaj in zato bolj mečka gumo in kot kaže ravno to greje gume saj so spredaj bolj vroče kot zadaj. Bremze so namreč komaj tople tako, da to ne vpliva. Sedaj, ko sem jih ročno pretipal in jim izmeril temperaturo, imam nekako bolj občutek, kako so tople pri tej temperaturi. V bistvu sem z roko imel občutek, da so še bolj hladne. Citiraj
jures Napisano četrtek ob 16:53 Prijavi Napisano četrtek ob 16:53 Moje fabrske bridgestonke na rav4 - tovarniske pa kar nocejo se niti znucat niti zgubit oprijema ..... Saj bojo gume ki sem jih kupil ratale ze stare.... 45.000 km (samo na letni), vecinoma Ac, vleka prikolice, vleka motorja, vroce ceste, vsaj 50% poti po 8-10 ur na dan konstantnega rolanja po cesti. Profil se 6mm...do indikatorja se 4mm. Popolnoma enakomerna obraba spredaj, zadaj, levo, desno. Res dobra fabrska guma, ki te spravlja v dilemo, a se cetrto poletno sezono ali ne...ampak ocitno so vsaj za sigurnih 60.000km Me zanima kaj bo jest na premium CX znamki rekel z enakimi... Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Jest Napisano četrtek ob 17:00 Prijavi Napisano četrtek ob 17:00 pred 5 minutami je jures napisal: Moje fabrske bridgestonke na rav4 - tovarniske pa kar nocejo se niti znucat niti zgubit oprijema ..... Saj bojo gume ki sem jih kupil ratale ze stare.... 45.000 km (samo na letni), vecinoma Ac, vleka prikolice, vleka motorja, vroce ceste, vsaj 50% poti po 8-10 ur na dan konstantnega rolanja po cesti. Profil se 6mm...do indikatorja se 4mm. Popolnoma enakomerna obraba spredaj, zadaj, levo, desno. Res dobra fabrska guma, ki te spravlja v dilemo, a se cetrto poletno sezono ali ne...ampak ocitno so vsaj za sigurnih 60.000km Me zanima kaj bo jest na premium CX znamki rekel z enakimi... Ti mas tudi Alenzo? Jaz sem zaenkrat kar zadovoljen… Cca. 45K km prevoženih… samo vmes so bile gor zimske Continentalke… Citiraj lp Thomas mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura
jures Napisano četrtek ob 17:40 Prijavi Napisano četrtek ob 17:40 pred 39 minutami je Jest napisal: Ti mas tudi Alenzo? Jaz sem zaenkrat kar zadovoljen… Cca. 45K km prevoženih… samo vmes so bile gor zimske Continentalke… Ja sva ze ugotovila da mava enake alenza 001 Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
dvorjan Napisano četrtek ob 17:47 Prijavi Napisano četrtek ob 17:47 Jah, to da gume večino kilometrov naredijo po avtocesti, močno vpliva na prevoženo razdaljo. Če bi jih "krivil po Slivkinih ovinkih" vsak dan, ne bi pol toliko zdržale. 1 Citiraj
Jest Napisano pred 20 urami Prijavi Napisano pred 20 urami dne 26. 6. 2025 ob 19:40 je jures napisal: Ja sva ze ugotovila da mava enake alenza 001 Jaz jih bom menjal predcasno ... ... Danes zapel en robnik... pa je zadnja leva guma samo naredila PFFFFF ... ... Tole se pomoje ne bo dalo popravit... in bo treba nove... verjetno bom vzel kar vse stiri nove... Samo se iscem, kaj se da dobit, da je na zalogi ... 235/50R20 100W ... Conti nima v tej dimenziji tega hitrostnega razreda... vsaj ne najdem ... Iscem nekaj, kar je na zalogi... Conti, Goodyear, Michelin,... Sem nasel sicer tudi Brisgestone Alenza 001 ... samo je cena kar visoka... nekje med 250 in 300€ za kos ... Goodyear Eagle F1i, Michelin so dobrih 220€/kos ... Mogoce razmišljam tudi o celoletnih Michelin Crossclimate ,,, ki so podobna cena ... 1 3 Citiraj lp Thomas mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura
godlike Napisano pred 19 urami Prijavi Napisano pred 19 urami Stari granitni, da je tako naredlo? Jaz bi dal zimsko gor, pa se vozil, dokler nove "željene" ne pridejo. Citiraj
Jest Napisano pred 19 urami Prijavi Napisano pred 19 urami Tudi to bi bila varianta... da bi dal zadaj obe zimski za par dni... Samo danes ali jutri dobiti vulkanizerja, da bi premontiral je tudi misija nemogoce ... Ce je pa ponedeljek, pa da bi nasel kje kaj na zalogi... pa je vseeno, ce potem dam takoj nove gor ... Edino eno bo treba dol snet pa peljat do vulkanizerja najprej... Da ni treba se avtovleke ... Citiraj lp Thomas mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura
Boss Napisano pred 19 urami Prijavi Napisano pred 19 urami pred 48 minutami je Jest napisal: Tole se pomoje ne bo dalo popravit... in bo treba nove... Nope, noben pošten vulkanizer ti tega ne bo hotel popravljat. Ko je luknja v bočnici je game over za gumo. Kaj pa če rihtaš preko MES-a? Aja pa tole verjetno rabiš XL bočnice. Gumax ma za 210€ Bridgestona. Gume na dom imajo kar nekaj dobrih znamk za manj kot 200€ pa zalogo. 1 Citiraj
godlike Napisano pred 19 urami Prijavi Napisano pred 19 urami Če nimaš na felnah, je kar težje ja. 1 Citiraj
Boss Napisano pred 19 urami Prijavi Napisano pred 19 urami pred 2 minutama je godlike napisal: Če nimaš na felnah, je kar težje ja. Jap ja, to je še en od razlogov, da imam dvojne feltne. Enkrat sem enostavno rešil problem, da mi je brat od doma prpeljal zimaka pa smo bili mobilni v roku pol ure. Pol pa ni panike počakat, da ti druge gume dobavijo. 1 Citiraj
Jest Napisano pred 18 urami Prijavi Napisano pred 18 urami pred 1 minuto je Boss napisal: Nope, noben pošten vulkanizer ti tega ne bo hotel popravljat. Ko je luknja v bočnici je game over za gumo. Kaj pa če rihtaš preko MES-a? Aja pa tole verjetno rabiš XL bočnice. Gumax ma za 210€ Bridgestona. Gume na dom imajo kar nekaj dobrih znamk za manj kot 200€ pa zalogo. Preko MES-a ga lahko samo odšlepajo kam ... Premontaža pa bo težje ... ker nobena delavnica če vikend ne dela ... XL pomoje ne rabim... v homologaciji so 235/50R20 100W ... Razni GumaX, Gumenadom ali podobni ponavadi nimajo osebnega prevzema... in dvomim, da imajo skladisce recimo v Ljubljani ali okolici Sedaj gledam recimo Goodyear Efficientgrip Performance SUV 235/50 R20 104W za 221€ po gumi... ce jih ima res na zalogi https://www.gume-pnevmatike.com/product/GOODYEAR-EFGRIP--SUV--MA-235-50R20-104W-(g)/pid/1147203?did=20 https://www.goodyear.eu/sl_si/consumer/tires/efficientgrip_performance_suv/235-50-20-104-W-588821.html Citiraj lp Thomas mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura
Boss Napisano pred 18 urami Prijavi Napisano pred 18 urami pred 8 minutami je Jest napisal: XL pomoje ne rabim... v homologaciji so 235/50R20 100W ... Ufff, pri tako masivnem SUV-u Ne vem, avto ma prazen preko 2 toni. Pa še 600kg ga lahko naložiš. Citiraj
NevLado Napisano pred 17 urami Prijavi Napisano pred 17 urami pred 59 minutami je Jest napisal: Preko MES-a ga lahko samo odšlepajo kam ... Premontaža pa bo težje ... ker nobena delavnica če vikend ne dela ... XL pomoje ne rabim... v homologaciji so 235/50R20 100W ... Razni GumaX, Gumenadom ali podobni ponavadi nimajo osebnega prevzema... in dvomim, da imajo skladisce recimo v Ljubljani ali okolici Sedaj gledam recimo Goodyear Efficientgrip Performance SUV 235/50 R20 104W za 221€ po gumi... ce jih ima res na zalogi https://www.gume-pnevmatike.com/product/GOODYEAR-EFGRIP--SUV--MA-235-50R20-104W-(g)/pid/1147203?did=20 https://www.goodyear.eu/sl_si/consumer/tires/efficientgrip_performance_suv/235-50-20-104-W-588821.html Sej homolomo ne piše XL nikol pomoje na osebnih avtih? 1 Citiraj
jures Napisano pred 17 urami Prijavi Napisano pred 17 urami Pred eno uro je Boss napisal: Ufff, pri tako masivnem SUV-u Ne vem, avto ma prazen preko 2 toni. Pa še 600kg ga lahko naložiš. Pa ni tok no...moja hybrid rav4 je 1600kg. Res da so dal kar nekaj aluminija... pred 2 urama je Jest napisal: Jaz jih bom menjal predcasno ... ... Danes zapel en robnik... pa je zadnja leva guma samo naredila PFFFFF ... ... Tole se pomoje ne bo dalo popravit... in bo treba nove... verjetno bom vzel kar vse stiri nove... Samo se iscem, kaj se da dobit, da je na zalogi ... 235/50R20 100W ... Conti nima v tej dimenziji tega hitrostnega razreda... vsaj ne najdem ... Iscem nekaj, kar je na zalogi... Conti, Goodyear, Michelin,... Sem nasel sicer tudi Brisgestone Alenza 001 ... samo je cena kar visoka... nekje med 250 in 300€ za kos ... Goodyear Eagle F1i, Michelin so dobrih 220€/kos ... Mogoce razmišljam tudi o celoletnih Michelin Crossclimate ,,, ki so podobna cena ... Ja jeba no....dimenzijo mas pa tudi zelo clovesko... Jaz mam vedno rezervno v avtu, ce je nima jo dodam, pa se mi smejijo ker jo zdaj v prtljazniku vozim odkar mam lpg. Sam guma je guma. Ce bi nasel enake bridgestonke bi po mojem lahko dal samo dve novi po osi spredaj pa dve starejsi zadaj 2 Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
jures Napisano pred 17 urami Prijavi Napisano pred 17 urami Tle majo kar dober lager. Sem jih ravno za prikolico vzel lahko tud sam prevzames v avtostop tockah GumeNaDom / 235 / 50 / R20 - 1 GUMENADOM.SI GumeNaDom / 235 / 50 / R20 - 1 1 Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Jest Napisano pred 17 urami Prijavi Napisano pred 17 urami pred 26 minutami je jures napisal: Pa ni tok no...moja hybrid rav4 je 1600kg. Res da so dal kar nekaj aluminija... Če se prav spomnim, ima 2100 kg… Tvoja Toyota ni plug-in hibrid in ima manjšo baterijo… CX-60 ima baterijo okoli 18 kWh pred 23 minutami je jures napisal: Tle majo kar dober lager. Sem jih ravno za prikolico vzel lahko tud sam prevzames v avtostop tockah GumeNaDom / 235 / 50 / R20 - 1 GUMENADOM.SI GumeNaDom / 235 / 50 / R20 - 1 Poklicem v ponedeljek… moti me, ker piše kao na zalogi, potem pa rok dobave 1-2 dni Citiraj lp Thomas mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura
godlike Napisano pred 6 urami Prijavi Napisano pred 6 urami pred 10 urami je NevLado napisal: Sej homolomo ne piše XL nikol pomoje na osebnih avtih? Mislim, da mi je na Alfini pisalo. pred 11 urami je Boss napisal: Ufff, pri tako masivnem SUV-u Ne vem, avto ma prazen preko 2 toni. Pa še 600kg ga lahko naložiš. Tudi če ne piše XL (kar je po navadi marketing) ima XL večjo nosilnost kot ne XL. Kot bi rekel XL ima 98V, navadna pa 94V. pred 10 urami je jures napisal: Jaz mam vedno rezervno v avtu, ce je nima jo dodam, pa se mi smejijo ker jo zdaj v prtljazniku vozim odkar mam lpg. Sam guma je guma. Drži. Se spravljam že 2 leti v nakup samokolnica rezerve za i20n. Dimenzija je malce bolana. Citiraj
Jest Napisano pred 5 urami Prijavi Napisano pred 5 urami Saj indeks nosilnosti naj bi bil 100 (800kg) in hitrostni razred W (do 270 km/h)… Nima pa trenutna guma ojačane bocnice (XL) Najbolj se nagibam k GoodYear EfficientGrip Performance SUV 235/50 R20 104W [XL] … Druga izbira, ki bi jo lahko dobil jutri je GOODYEAR Eagle F1 ASY SUV JLR 235/50R20 104W (g) za 231,90 eur kos te imajo notri peno za zmanjšanje zvoka, zato so malo dražje … Bolj se nagibam k prvi, ker ima pri porabi in pri obnašanju na mokri cesti A… pa še tišja je… Eagle F1 pa ima obnašanje na mokri cesti samo C in glasnejše so… čeprav imajo kao neko peno notri… 1 Citiraj lp Thomas mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.